Ilona Ostrowska nie ma żalu do Jacka Borcucha

ostrowska-borcuchKilka lat temu w mediach głośno było o rozpadzie małżeństwa Ilony Ostrowskiej i Jacka Borcucha.

Aktor porzucił żonę dla sporo młodszej od siebie Olgi Frycz.

Co ciekawe, para, która ma 8-letnią córkę Mirę, nadal pozostaje w dobrych relacjach.

Ostatnio zostali nawet przyłapani razem w jednym z lokali!

“A przecież mogłaby mieć żal do Borcucha.

W końcu reżyser będąc jej mężem, wdał się w romans z młodszą o szesnaście lat aktorką Olgą Frycz i wcale tego nie ukrywał, tym samym fundując żonie publiczne upokorzenie” – przypomina “Twoje imperium”.

Ostrowska wprawdzie początkowo miała nadzieję, że odzyska męża, jednak kiedy to się nie udało, pogodziła się z sytuacją.

W jednym z wywiadów wyznała, że nie zrobił jej nic złego i jest wdzięczna za to, że ma z nim dziecko.
źródło: pomponik.pl

Biografia Ilony

Ilona Ostrowska (ur. 25 maja 1974 w Szczecinie) – polska aktorka filmowa i teatralna.
W 1993 roku ukończyła Liceum Ogólnokształcące w Wysokiem na Lubelszczyźnie, wcześniej uczęszczała do II Liceum im. Marii Konopnickiej w Zamościu, na początku lat dziewięćdziesiątych występowała w awangardowym Teatrze „Performer” w Zamościu.
W 1998 ukończyła filię wrocławską krakowskiej PWST. Pracowała we Wrocławiu w Teatrze Polskim i Teatrze K2.
Od 2002 do 2011 była aktorką Teatru Współczesnego w Warszawie.
W 2004 wyszła za mąż za aktora i reżysera Jacka Borcucha z którym rozwiodła się w 2012. Ma córkę.
Popularność przyniosła jej rola Lucy, Amerykanki polskiego pochodzenia w serialu telewizyjnym „Ranczo” Wojciecha Adamczyka[1]. Jej ojciec był marynarzem, a matka zajmowała się domem.

Role teatralne w Teatrze Współczesnym
2001: Imię, jako Siostra
2001: Bambini di Praga, jako Nadzia
2003: Stracone zachody miłości, jako Żankietta
2004: Nieznajoma z Sekwany, jako Irena
2004: Pielęgniarki z nocnej zmiany

Role w Teatrze TV
1998: Prawiek i inne czasy, jako Adelka
1999: Historia PRL według Mrożka, jako Dziennikarka
2001: Przemiana 1999, jako Ekspedientka
2001: Siedem dalekich rejsów, jako Anita

Filmografia
1998: Życie jak poker, jako Magda
2000: M jak miłość
2000: Sezon na leszcza
2001: Głośniej od bomb, jako Magda
2001: Cisza, jako Mimi
2002: Dzień świra, scena w pociągu
2003: Marcinelle, jako Mogile Ernesto
2003: Na Wspólnej, jako właścicielka samochodu kupionego przez Leszka Nowaka
2004: Tulipany, jako Ola
2004: Długi weekend, jako żona wspólnika
od 2006-2013: Ranczo, jako Lucy Wilska
2007: Ranczo Wilkowyje, jako Lucy Wilska
2008: Ile waży koń trojański?, jako Zosia
2009: Droga do raju, jako Ela
2009: Naznaczony, jako prokurator Laura, narzeczona Roberta Brajtnera (odcinek 7)
2010: Kołysanka, jako pani reżyser
2010: Droga do raju, jako Ela
2010: Szpilki na Giewoncie, jako Zosia Wieczorek
2011: Bez tajemnic, jako Anita Skotnicka
2012 :Misja Afganistan, jako por. Justyna Winnicka

Przed kamerą gościnnie
2002: Kasia i Tomek, jako Zuzia
2004: Talki z resztą, jako dziennikarka Bożena Nowakowska
2004: Kryminalni, jako Skorupska
2006: Mrok, jako Helena Morsztyn
2011: Hotel 52, jako Wera Ignaciuk
2013: Prawo Agaty, jako Nina Trzaska, żona Borysa
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jacka

Jacek Borcuch (ur. 17 kwietnia 1970 w Kwidzynie) – polski aktor, reżyser i scenarzysta.
Studiował filozofię na Uniwersytecie Warszawskim oraz aktorstwo na Akademii Teatralnej w Warszawie i Studiu Aktorskim w Gdyni.
Jego film Wszystko, co kocham był polskim kandydatem do Oscara 2011 dla Najlepszego Filmu Nieanglojęzycznego[1].
W latach 2004-2012 był mężem aktorki Ilony Ostrowskiej, z którą ma córkę Miłosławę (ur. 2006). Jest starszym bratem kompozytora Daniela Blooma.
W 2010 wszedł w skład Komitetu Poparcia Bronisława Komorowskiego jako kandydata na urząd Prezydenta RP.

Filmografia
Aktor
1995: Nic śmiesznego
1995: Gracze − policjant, podwładny Kramera
1996: Tajemnica Sagali − listonosz Karol (odc. 8, 10 i 12)
1996: Ekstradycja 2 − dziennikarz na konferencji prasowej Halskiego (odc. 9)
1997: Złotopolscy − chłopak w pubie (odc. 3)
1997: Sposób na Alcybiadesa − Heniek, brat Zasępy (odc. 2)
1997: Dom − mężczyzna w hotelowej restauracji w Poznaniu (odc. 18)
1998: Biały Kruk − młody Erwin
1998: Gosia i Małgosia − Jean Louis
1998: Ekstradycja 3 − dziennikarz (odc. 1, 5 i 9)
1999-2000: Na dobre i na złe − Daniel Stolarski
1999: Kallafiorr − Blum
1999: Dług − Stefan Kowalczyk
2000: Córka konsula
2002: Suplement − uczestnik imprezy u Karola
2004: W dół kolorowym wzgórzem − Bernard, nowy właściciel gospodarstwa Ryśka
2004: Czwarta władza − Marcin Wirski, dziennikarz „Żbliżeń”
2005: Persona non grata − Roman
2005: Kryminalni − Tomasz Pawlicki, mąż Anny (odc. 18)
2006: S@motność w sieci − Jacek, przyjaciel Jakuba
2006: S@motność w sieci (serial) − Jacek, przyjaciel Jakuba
2008: Ile waży koń trojański? − reżyser „Wizy na 48 godzin”

Dubbing
1959: Śpiąca królewna − Książę Filip

Reżyser
2013: Nieulotne
2011: Bez tajemnic (serial telewizyjny)
2009: Wszystko, co kocham
2007: Melancholia
2006: Mrok
2005-2005: Magda M.
2004: Tulipany
1999: Kallafiorr

Scenarzysta
2013: Nieulotne
2009: Wszystko, co kocham
2007: Melancholia
2004: Tulipany
1999: Kallafiorr
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 268 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *