Idina Menzel i Taye Diggs są po rozwodzie

Menzel-DiggsIdina Menzel rozwiodła się po 10 latach wspólnego życia z aktorem Taye’em Diggsem.

Gwiazda, która śpiewała w animacji “Kraina lodu”, postanowiła definitywnie rozstać się ze swoim mężem 3 grudnia 2013 roku. Ponieważ zrobiła to bez medialnego szumu, informacja o rozwodzie dotarła do mediów dopiero teraz.

Para pobrała się w styczniu 2003 roku, po tym jak poznała się w czasie broadwayowskiego przedstawienia “Rent”. Na separację zdecydowali się w 2013 roku. Aktorzy wychowują razem 5-letniego syna Walkera.

43-letnia Menzel pozostaje w przyjaźni z byłym mężem. 44-letni Diggs od czasu separacji spotyka się z modelką Amanzą Smith Brown.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Idina Menzel i Taye Diggs

Biografia Idiny

Idina Menzel (ur. 30 maja 1971 w Nowym Jorku), znana również jako Idina Kim Menzel − amerykańska aktorka, pisarka tekstów piosenek i piosenkarka. Najbardziej znana ze swoich ról w pierwszych obsadach musicali Rent i Wicked.
Biografia

Urodziła się w rodzinie żydowskiej[1], jako córka Stuarta Menzela, handlarza i jego żony, Helene, psychoterapeutki. Przodkowie jej rodziców wyemigrowali z Rosji.

Gdy Menzel miała 15 lat jej rodzice rozwiedli się, a ona zaczęła pracować jako piosenkarka na weselach i bar micwach. Ukończyła Tisch School of the Arts przy New York University[2].

W swoim dorobku posiada trzy solowe płyty – “Still I can’t be still” (1998), “Here” (2004) oraz “I stand” (2008). Pierwszym singlem z tej płyty jest utwór “Brave”. Piosenka “A Hero Comes Home” znalazła się na ścieżce dźwiękowej do filmu Roberta Zemeckisa “Beowulf”.

Znana jest również z serialu Glee, gdzie zagrała Shelby Corcoran, biologiczną matkę głównej bohaterki Rachel Berry. Ponadto w 2007 zagrała w filmie Zaczarowana. W 2013 użyczyła głosu królowej Elsie w animacji studia Walta Disneya “Kraina Lodu”.

Filmografia
aktor

2007 Zaczarowana Enchanted

Nancy

2006 Pytając
o miłość
Ask the Dust

Vera Rivkin

2005 Rent

Maureen Johnson


1 nominacja
2004 The Tollbooth

Raquel Cohen-Flaxman

2002 Zaczyna się od pocałunku Just a Kiss

Linda

2001 Całując Jessikę Stein Kissing Jessica Stein

Druhna

gościnnie

2009 Glee (serial TV 2009 – )

Shelby Corcoran

2007 Prywatna praktyka Private Practice (serial
TV 2007 – 2013)

Lisa King

2004 Wołanie o pomoc Rescue Me (serial
TV 2004 – 2011)

Carol

2004 Kevin Hill (serial TV 2004 – 2005)

Francine Prescott

1998 Herkules Hercules: The Animated Series (serial TV 1998 – 1999)

Circe

  • (głos)
1969 Ulica Sezamkowa Sesame Street (serial
TV 1969 – )

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Taye’a

Taye Diggs, właśc. Scott Diggs (ur. 2 stycznia 1971 w Rochester) – amerykański aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.
Diggs urodził się w Newark w stanie New Jersey, a dorastał w Rochester , New York, [2] , syn Marcia (z domu Berry), nauczyciel i aktorka, a Jeffries Diggs. [3] Jest najstarszym z pięciorga dzieci; [ 4] , że ma dwóch braci, Gabriel i Michael, i dwie siostry. Uczęszczał do Szkoły Columbia Allendale w Rochester, a następnie przeniósł się do School of the Arts . Diggs otrzymał tytuł Bachelor of Fine Arts stopnia w teatrze muzycznym z Syracuse University . Występował wielokrotnie w popularnym Lakes Region Teatr Letni w Meredith , New Hampshire. Spędził także latem w New London Barn Playhouse, znajduje się w New London, New Hampshire . Broadway debiut Diggs był w obsadzie z 1994 Tony Award -winning ożywienia muzycznego Carousel . W 1995 roku wystąpił również jako tancerz w Sebastiana Caribbean Carnival w Tokyo Disneyland .

Życie prywatne
Diggs poślubił aktorkę Idina Menzel , czynsz zagra, 11 stycznia, 2003. Ich syn, Walker Nathaniel Diggs, urodził się 2 września 2009 roku 29 października lub 30, 2013, stwierdzono, że Diggs i Menzel oddzieliła po dziesięciu latach małżeństwa. [10] Ich rozwód został sfinalizowany w dniu 3 grudnia 2014. [11]

Diggs jest dyrektora artystycznego firmy tańca, Dre.dance z kolegów Broadway weterana i Szkole absolwent Arts Andrzej Palermo.

Filmografia
Guiding Light (1952) jako Adrian ‘Sugar’ Hill (1997)
Ally McBeal (1997-2002) jako Jackson Duper (2001)
Jak Stella zdobyła miłość (How Stella Got Her Groove Back, 1998) jako Winston Shakespeare
Drużba (The Best Man, 1999) jako Harper Stewart
Dom na Przeklętym Wzgórzu (House on Haunted Hill, 1999) jako Eddie Baker
Go (1999) jako Marcus
Uciekający pan młody (The Wood, 1999) jako Roland
Desperaci (The Way of the Gun, 2000) jako Jeffers
Brown sugar (2002) jako Dre
Media Whore (2002) jako gra siebie
Zaczyna się od pocałunku (Just a Kiss, 2002) jako Andre
Chicago (2002) jako Lider zespołu
Przyjaciółka na śmierć i życie (New Best Friend, 2002) jako Artie Bonner
Equilibrium (2002) jako Kleryk Brandt
Raperzy z Malibu (Malibu’s Most Wanted, 2003) jako Sean
Sekcja 8. (Basic, 2003) jako Pike
Abby Singer (2003) jako on sam
Kevin Hill (2004) jako Kevin Hill
Drum (2004) jako Henry Nxumalo
Rent (2005) jako Benjamin Coffin III
Ciasteczko (Cake, 2005) jako Hemingway Jones
Slow Burn (2005)
30 dni (30 Days, 2006) jako Jamal boy
Ten sam dzień (Day Break, 2006) jako detektyw Brett Hopper
Prywatna praktyka (Private practice, 2007–2012) jako dr Sam Bennet
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 36 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *