Heidi Klum i Seal

klum-sealIch związek rozpoczął się w 2004 r. Ślub wzięli w dniu 10 maja 2005 r. na plaży w Meksyku. Mają dwóch synów: Henry’ego i Johana. Heidi ma również córkę Leni z poprzedniego związku z Flavio Briatore. W 2009 roku urodziła się ich córeczka Lou.

Partnerzy:
Heidi
Ric Pipino 1996-02
ślub 6 09 1997
Anthony Kiedis 2002
Jay Kay 2003
Flavio Briatore 2003-04
Seala
Tamara Beckwith
Susannah Melvoin 1990-91
Tyra Banks 1996
Tatjana Patitz 1997-03

Biografia Heidi
Heidi Samuel, bardziej znana jako Heidi Klum (ur. 1 czerwca 1973 w Bergisch Gladbach w Niemczech) – niemiecka modelka. Obok Nadii Auermann i Claudii Schiffer jest jedną z najsłynniejszych modelek pochodzących z Niemiec.
Karierę rozpoczęła stosunkowo późno, mając 18 lat. W 1992 roku wygrała konkurs organizowany przez magazyn Petra. Początkowo robiła karierę w stolicy mody – Paryżu, później przeniosła się do USA i rozpoczęła pracę w Nowym Jorku. To właśnie tam bierze udział w pokazach znanej firmy bieliźniarskiej Victoria’s Secret obok takich modelek jak Naomi Campbell, Karolína Kurková czy Gisele Bündchen. Jej mężem jest piosenkarz Seal, który był wcześniej związany z Tyrą Banks, bliską koleżanką Klum. Ma dwóch synów – Henry’ego urodzonego 12 października 2005 roku, Johana urodzonego 22 listopada 2006 roku, córeczkę Lou Sulolę urodzoną 9 października 2009 oraz córkę Leni z Flavio Briatore, która urodziła się 4 maja 2004 roku. Spotykała się z wokalistą Red Hot Chili Peppers – Anthonym Kiedisem.

Jej pierwszym mężem był Ric Pipino; rozwiodła się z nim w listopadzie 2002 roku. Heidi reklamowała produkty Chanel, jej sesje zdjęciowe można było znaleźć w takich magazynach jak Elle, Vogue, Marie Claire, Glamour. Jest także aktorką. W 2006 roku założyła własny program telewizyjny o nazwie “Germany’s Next Topmodel by Heidi Klum”. W marcu 2007 roku pojawiła się następna edycja tego programu.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Seala

Seal właściwie Sealhenry Olumide Samuel[1] (ur. 19 lutego 1963 r. w Londynie[1]) brytyjski piosenkarz i kompozytor. Trzykrotny zdobywca nagrody Grammy.
Zadebiutował jako wokalista na singlu Adamskiego Killer w 1990 r. Debiutancki album wydał rok później. Największe przeboje to: Fly Like an Eagle (Kosmiczny Mecz), Walk on by, Killer, Crazy, Kiss from a Rose (Batman Forever), This Could Be Heaven, Love’s Divine. Jego ostatnie przeboje to Amazing, The Right Life a także A Change Is Gonna Come, I Am Your Man, Thank You i Secret.
W kwietniu 1992 roku wraz z wieloma innymi artystami wziął udział w koncercie The Freddie Mercury Tribute Concert na stadionie Wembley w Londynie.
W młodości Seal chorował na toczeń rumieniowaty układowy. Jego własny układ immunologiczny zniszczył skórę na twarzy.

Dyskografia
Seal (1991)
Seal II (1994)
Human Being (1998)
Seal IV (2003)
Best 1991-2004 (2004)
Live In Paris (2004)
One night to remember (2006)
System (2007)
Soul (2008)
Soul Live (2009)
Live in Brooklyn (2009)
Hits (2009)
Commitment (2010)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 223 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *