Hayley Williams i Chad Gilbert wzięli ślub


Williams i Gilbert Hayley Williams z Paramore zmieniła stan cywilny. Rockmanka poślubiła gitarzystę New Found Glory, Chada Gilberta. Prywatna ceremonia odbyła się 20 lutego w Nashville, w Tennessee.

Ostatni, imienny album Paramore pochodzi z kwietnia 2013 roku. Dorobek New Found Glory wieńczy longplay “Resurrection” z października 2014 roku.
tagi: wyszła za mąż, to jego żona

Biografia Hayley

Hayley Nichole Williams (ur. 27 grudnia 1988 r. w Meridian, Missisipi[2]) – amerykańska piosenkarka oraz autorka piosenek. Jest główną wokalistką zespołu Paramore.

W wieku trzynastu lat przeprowadziła się wraz z rodziną z Meridian w stanie Mississippi do Franklin w stanie Tennessee, gdzie poznała późniejszych członków zespołu Josha Farro oraz Zaca Farro w szkole. Wkrótce potem zaczęła pobierać lekcje śpiewu u Bretta Manninga. Jeszcze będąc w szkole próbowała swoich sił w lokalnej kapeli The Factory, gdzie spotkała Jeremy’ego Davisa. W 2005 r. podpisała wraz z zespołem Paramore kontrakt z wytwórnią Fueled by Ramen.

W 2007 r. Williams wystąpiła w teledyskach do piosenek “Kiss me” oraz “Truck Stop Blues” zespołu New Found Glory.

Williams napisała i nagrała piosenkę “Teenagers”, która znalazła się na soundtracku do filmu “Zabójcze ciało”. W 2010 pojawiła się w piosence “Airplanes” towarzysząc raperowi B.o.B na jego debiutanckim albumie “B.o.B Presents: The Adventures of Bobby Ray”. Williams utrzymuje, że nie zamierza odłączyć się od zespołu i rozpoczynać kariery solowej.

Oprócz tego Williams wystąpiła również gościnnie w piosenkach takich zespołów jak October Fall, The Chariot, Say Anything, Death in the Park i Set Your Goals.

Życie osobiste
W październiku 2009 r. Williams oraz ówczesny gitarzysta Paramore Josh Farro przyznali, że byli parą prawie 3 lata aż do ich rozstania jesienią 2007 roku. 20 lutego 2016 roku wyszła za mąż za Chada Gilberta, gitarzystę zespołu New Found Glory[3].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Chada

Chad Everett Gilbert (ur. 9 marca 1981 roku w Coral Springs, Floryda) – amerykański muzyk, gitarzysta i producent muzyczny. Jest członkiem i założycielem zespołu o nazwie New Found Glory. Jest także wokalistą zespołu International Superheroes of Hardcore, jak również były wokalista zespołu punk/hardcore Shai Hulud w latach 1995 i 1998. Gilbert niedawno założył własny poboczny projekt o nazwie What’s Eating Gilbert?. Utwory z tego projektu zamieszcza na własnej stronie internetowej.

Chad niedawno rozpoczął produkcję płyt m.in. takich zespołów jak: H2O i A Day to Remember.

Życie osobiste
W dniu 26 stycznia 2010 r., Chad zamieścił informację o podejrzeniu o raka tarczycy i planowanej operacji. Cztery dni później, Chad ogłosił na Twitterze, że operacja zakończyła się sukcesem i komórki rakowe nie zostały znalezione.

Chad Gilbert jest obecnie zaręczony z Hayley Williams, wokalistką zespołu rockowego Paramore.

Dyskografia
Shai Hulud
1997: A Profound Hatred of Man (EP)
1997: Hearts Once Nourished with Hope and Compassion
1998: The Fall of Every Man (Split EP)

New Found Glory
1997: It’s All About The Girls (EP)
1999: Nothing Gold Can Stay
2000: From the Screen to Your Stereo (EP)
2000: New Found Glory
2002: Sticks and Stones
2004: Catalyst
2006: Coming Home
2007: From the Screen to Your Stereo Part II
2008: Hits
2008: Tip of the Iceberg (EP)
2009: Not Without a Fight
2011: Radiosurgery

International Superheroes of Hardcore
2008: Takin’ it Ova!
2008: HPxHC (EP)

Hazen Street
2004: Hazen Street

Inne
wokal Fall Out Boy „I Slept With Someone in Fall Out Boy and All I Got Was This Stupid Song Written About Me”.
gitara Fall Out Boy „The Take Over, the Breaks Over”
wokal Throwdown „The Only Thing” z albumu Haymaker
wokal Set Your Goals’ „Our Ethos: A Legacy to Pass On” z albumu This Will Be the Death of Us

Produkcja muzyczna
2008: H2O – Nothing to Prove
2009: A Day to Remember – Homesick
2009: Fireworks – All I Have To Offer Is My Own Confusion
2010: The Dear & Departed – Chapters
2010: Terror (band) – Keepers Of the Faith
2010: A Day to Remember – What Separates Me from You
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 187 razy, 1 wizyt dzisiaj)