Gwyneth Paltrow i Chris Martin rozstali się

paltrow-martinGwyneth Paltrow ogłosiła właśnie za pośrednictwem swojego serwisu internetowego “Goop.com”, że po dziesięciu latach małżeństwa rozwiedzie się ze swoim mężem, muzykiem Chrisem Martinem.

Aktorka i lider zespoły Coldplay od dawna mieli problemy, jednak przez ostatni rok próbowali intensywnie nad nimi pracować. Niestety, nie udało im się pokonać dzielących ich różnic. Para opublikowała oficjalne oświadczenie na temat swojego rozstania:

“Z sercami wypełnionymi smutkiem ogłaszamy, że postanowiliśmy się rozstać. Przez ponad rok, zarówno wspólnie, jak i osobno, próbowaliśmy pracować nad naszymi problemami, jednak uznaliśmy, że o ile wciąż bardzo się kochamy, to ta decyzja będzie dla nas najlepsza. Wciąż jesteśmy jednak rodziną i pod tym względem jesteśmy sobie nawet bliżsi niż kiedykolwiek wcześniej. Przede wszystkim jednak jesteśmy rodzicami dwojga wspaniałych, cudownych dzieci i prosimy o uszanowanie ich i naszej przestrzeni w tym trudnym czasie. Zawsze staraliśmy się prowadzić nasze życie rodzinne z dala od mediów i tym bardziej teraz, gdy z pełną świadomością zdecydowaliśmy się na rozstanie i dalsze wspólne wychowywanie dzieci, nie chcemy tego zmieniać.”

Paltrow i Martin niedawno zdecydowali się przenieść z Wielkiej Brytanii, gdzie mieszkali przez dekadę, do Los Angeles, skąd pochodzi aktorka.
źródło: gala.pl
Tagi: [semantic_tags]

Czy Wam szkoda jest, że ta para się rozchodzi?

Wideo – Gwyneth Paltrow i Chris Martin

Biografia Gwyneth

Gwyneth Kate Paltrow (ur. 27 września 1972 w Los Angeles) – amerykańska aktorka, reżyser i scenarzystka filmowa.
Urodziła się w żydowskiej rodzinie jako jedyna córka i starsze dziecko reżysera i producenta telewizyjnego Bruce’a Paltrowa (ur. 26 listopada 1943, zm. 3 października 2002 na raka przełyku) oraz aktorki Blythe Danner (ur. 3 lutego 1943), ma młodszego brata Jake’a (ur. 26 września 1975). Jej dziadkowie mieszkali w Polsce. Pradziadek aktorki nazywał się Paltrowicz i był rabinem w Nowogrodzie[1] (podobno w Krakowie[2]). Mając jedenaście lat występowała u boku matki na nowojorskiej scenie.
Po ukończeniu prywatnej szkoły średniej dla dziewcząt Spence School w Nowym Jorku z przyjaciółką Emmy Rossum, studiowała antropologię na Uniwersytecie Kalifornijskim w Santa Barbara. Po kilku miesiącach zajęć zdecydowała się poświęcić karierze aktorskiej. Rok później zadebiutowała na kinowym ekranie w dramacie Wrzask (Shout, 1991) u boku Johna Travolty i Heather Graham oraz pojawiła się jako Wendy w obrazie Stevena Spielberga Hook (1991). Przełomem w jej karierze okazała się rola żony oficera śledczego (Brad Pitt), pracującego w wydziale zabójstw, w thrillerze Davida Finchera Siedem (Se7en, 1995), za którą była nominowana do nagrody Saturna. Kreacja Emmy Woodhouse w filmowej adaptacji powieści Jane Austen Emma (1996) przyniosła jej nagrodę Złotego Satelity. Zebrała dobre recenzje za występ w remake’u klasycznym obrazie Wielkie nadzieje (Great Expectations, 1998) u boku Ethana Hawke i Roberta De Niro oraz otrzymała nagrodę Blockbuster Entertainment za postać Emily Bradford Taylor w thrillerze kryminalnym Morderstwo doskonałe (A Perfect Murder, (1998) z Michaelem Douglasem i Viggo Mortensenem.
Sukcesem była kreacja Violi De Lesseps, miłości młodego Williama Szekspira (Joseph Fiennes) w filmie kostiumowym Johna Maddena Zakochany Szekspir (Shakespeare in Love, 1998), za którą została uhonorowana m.in. nagrodą Oscara, nagrodą Złotego Globu nagrodą Empire i zdobyła nominację do nagrody Brytyjskiej Akademii Filmowej (BAFTA). W 2002 roku odniosła sukces na scenie londyńskiego teatru Donmar Warehouse w spektaklu Dowód wyreżyserowanym przez Johna Maddena, dwa lata później przeniesionym na duży ekran.
Od 2008 roku Paltrow prowadzi stronę internetową GOOP[3].

Życie prywatne
W latach 90. XX wieku związana była z aktorem Bradem Pittem[4]. 5 grudnia 2003 poślubiła Chrisa Martina, lidera rockowej grupy Coldplay. Mają dwójkę dzieci: córkę Apple Blythe Alison (ur. 14 maja 2004) i syna Mosesa Bruce’a Anthony’ego (ur. 8 kwietnia 2006).

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Iron Man 3 jako Virginia “Pepper” Potts
2012: Thanks for Sharing jako Phoebe
2012: Avengers (The Avengers) jako Virginia “Pepper” Potts
2011: Epidemia strachu (Contagion) jako Beth Emhoff
2010: Country Strong jako Kelly Canter
2010: Iron Man 2 jako Virginia “Pepper” Potts
2008: Kochankowie (Two Lovers) jako Michelle Rausch
2008: Classical Baby (I’m Grown Up Now): The Poetry Show
2008: Iron Man jako Virginia “Pepper” Potts
2007: Dobranoc, kochanie (The Good Night) jako Dora
2006: Bez skrupułów (Infamous) jako Kitty Dean
2006: Biegając z nożyczkami (Running with Scissors) jako Hope
2006: Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters) jako Hollywood Jacks
2005: Dowód (Proof) jako Catherine
2004: Sky Kapitan i świat jutra (Sky Captain and the World of Tomorrow) jako Polly Perkins
2003: Sylvia jako Sylvia Plath
2003: Szkoła stewardes (A View from the Top) jako Donna Jensen
2002: Austin Powers i Złoty Członek (Austin Powers in Goldmember) jako Dixie Normous
2002: Opętanie (Possession) jako Maud Bailey
2001: Party na słodko (The Anniversary Party) jako Skye Davidson
2001: Genialny klan (The Royal Tenenbaums) jako Margot Helen Tenenbaum
2001: Płytki facet (Shallow Hal) jako Rosemary Shanahan
2000: Gra o miłość (Bounce) jako Abby
2000: Tylko w duecie (Duets) jako Liv
1999: Utalentowany pan Ripley (The Talented Mr. Ripley) jako Marge
1998: Zaborcza miłość (Hush) jako Helen Barling
1998: Morderstwo doskonałe (A Perfect Murder) jako Emily Bradford
1998: Przypadkowa dziewczyna (Sliding Doors) jako Helen Quilley
1998: Zakochany Szekspir (Shakespeare in Love) jako Viola De Lesseps
1998: Wielkie nadzieje (Great Expectations) jako Estella
1996: Sydney (Hard Eight) jako Clementine
1996: Emma jako Emma Woodhouse
1996: Żałobnik (The Pallbearer) jako Julie Demarco
1995: Księżyc i Valentino (Moonlight and Valentino) jako Lucy Trager
1995: Siedem (Seven) jako Tracy Mills
1995: Jefferson w Paryżu (Jefferson in Paris) jako Patsy Jefferson
1995: Studenci (Higher Learning) jako Studentka
1994: Pani Parker i krąg jej przyjaciół (Mrs. Parker and the Vicious Circle) jako Paula Hunt
1993: Malice jako Paula Bell
1993: Krew z krwi, kość z kości (Flesh and Bone) jako Ginnie
1993: Ojcowski terror (Deadly Relations) jako Carol Fagot Holland
1992: Cruel Doubt jako Angela Pritchard
1991: Magia muzyki (Shout) jako Rebecca
1991: Hook jako młoda Wendy

Seriale telewizyjne
2010–2011: Glee jako Holly Holiday
1997: Thomas Jefferson jako wnuczka Jeffersona (głos)

Scenarzysta
2005: Dealbreaker

Reżyser
2005: Dealbreaker
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Chrisa

Christopher Anthony John Martin (ur. 2 marca 1977 w Devon[1]) – brytyjski muzyk, wokalista brytyjskiego zespołu Coldplay; kompozytor, multiinstrumentalista, działacz społeczny. Śpiewa falsetem i barytonem.
Chris Martin urodził się w Exeter, Devon jako najmłodszy z pięciorga dzieci Anthonego i Alison Martinów. Jego ojciec był pracownikiem banku, natomiast matka nauczała śpiewu. Martin dorastał w Whitestone, gdzie ukończył Exeter Cathedral School i gdzie założył swój pierwszy zespół muzyczny. Następnie dostał się do Sherbourne School, prywatnej szkoły dla chłopców, w Dorset. Również w tym okresie zajmował się muzyką, stworzył kolejny zespół o nazwie The Rockin’ Honkies, jednak wykonywana muzyka nie spotkała się z przychylnością odbiorców.
Ostatnim etapem w edukacji Martina był University College London, gdzie otrzymał dyplom na wydziale Historii Starożytnej, specjalizując się w tematyce grecko-rzymskiej.

Coldplay
W trakcie studiów na University College London Chris poznał Jonny’ego Bucklanda, Williama Championa oraz Guya Berrymana, z którymi w 1997 roku założył zespół Coldplay. Kapela zdobyła rozgłos wraz z ukazaniem się na rynku pierwszego studyjnego krążka Parachutes, co miało miejsce w 2000 roku. Od tego czasu zrealizowali 6 albumów, z czego 2 są kompilacjami koncertów.

Działalność poza Coldplay
Jest autorem kompozycji napisanych dla innych artystów, m.in. Embrace (“Gravity”) czy Jamelia (“See it in a Boy’s Eyes”). Znany jest również ze współpracy z Ronem Sexsmithem (“Gold in them hills”), Faultline, The Streets, Ianem McCullochem, Kanye Westem (utwór “Homecoming” wydany w kwietniu 2008) oraz Nelly Furtado przy produkcji jej albumu pt. Loose (“All Good Things”).
Jest działaczem na rzecz kampanii Make Trade Fair (Handluj uczciwie) prowadzonej przez organizację Oxfam. W 2005 został wybrany na “Najseksowniejszego wegetarianina na świecie” przez organizację PETA.
Wystąpił ponadto wraz z gitarzystą Coldplay Jonnym Bucklandem w filmie pt. Wysyp żywych trupów (jako organizatorzy fikcyjnej akcji charytatywnej ZombAid).

Życie prywatne
Jego żoną jest Gwyneth Paltrow, amerykańska aktorka. Mają razem dwójkę dzieci: córkę Apple Blythe Alison (ur. 14 maja 2004) i syna Mosesa Bruce’a Anthony’ego (ur. 8 kwietnia 2006).
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 112 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *