Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk są razem

Paltrow-FalchukGwyneth Paltrow (42 l.) znalazła następcę Chrisa Martina (38 l.)!

Aktorka i muzyk, którzy rok temu ogłosili, że się rozstają, pomimo iż nadal oficjalnie się nie rozwiedli, zaczęli układać sobie życie na nowo.

Media wprawdzie co jakiś czas donoszą, że ze względu na dzieci wrócili do siebie, jednak wygląda na to, że nie ma na to najmniejszych szans.

Chris Martin od kilku miesięcy prowadzi otwarty związek z Jennifer Lawrence i ponoć ta relacja pomimo wielu przeciwności staje się coraz poważniejsza.

Paltrow też sobie kogoś znalazła! Od czasu ogłoszenia nowiny, że rozstała się z mężem, nie była widywana z żadnym mężczyzną.

Teraz oficjalnie wiadomo już, że jest zakochana.

Jej wybrankiem jest producent telewizyjny Brad Falchuk (44 l.).

Para zdążyła już się pokazać razem. Przyszli wspólnie na przyjęcie urodzinowe Roberta Downeya Jr, gdzie nie kryli swojego uczucia.

Nie tylko trzymali się za ręce, ale także pozwolili sobie na drobne czułości.

Jak donosi „Daily Mail”, wkrótce ma zostać przeprowadzony rozwód Gwyneth i Chrisa Martina.

Kto wie, może niebawem usłyszymy zatem o ślubie?
źródło: pomponik.pl

Biografia Gwyneth

Gwyneth Kate Paltrow (ur. 27 września 1972 w Los Angeles) – amerykańska aktorka, reżyser i scenarzystka filmowa.
Urodziła się w żydowskiej rodzinie jako jedyna córka i starsze dziecko reżysera i producenta telewizyjnego Bruce’a Paltrowa (ur. 26 listopada 1943, zm. 3 października 2002 na raka przełyku) oraz aktorki Blythe Danner (ur. 3 lutego 1943), ma młodszego brata Jake’a (ur. 26 września 1975). Jej dziadkowie mieszkali w Polsce. Pradziadek aktorki nazywał się Paltrowicz i był rabinem w Nowogrodzie[1] (podobno w Krakowie[2]). Mając jedenaście lat występowała u boku matki na nowojorskiej scenie.
Po ukończeniu prywatnej szkoły średniej dla dziewcząt Spence School w Nowym Jorku z przyjaciółką Emmy Rossum, studiowała antropologię na Uniwersytecie Kalifornijskim w Santa Barbara. Po kilku miesiącach zajęć zdecydowała się poświęcić karierze aktorskiej. Rok później zadebiutowała na kinowym ekranie w dramacie Wrzask (Shout, 1991) u boku Johna Travolty i Heather Graham oraz pojawiła się jako Wendy w obrazie Stevena Spielberga Hook (1991). Przełomem w jej karierze okazała się rola żony oficera śledczego (Brad Pitt), pracującego w wydziale zabójstw, w thrillerze Davida Finchera Siedem (Se7en, 1995), za którą była nominowana do nagrody Saturna. Kreacja Emmy Woodhouse w filmowej adaptacji powieści Jane Austen Emma (1996) przyniosła jej nagrodę Złotego Satelity. Zebrała dobre recenzje za występ w remake’u klasycznym obrazie Wielkie nadzieje (Great Expectations, 1998) u boku Ethana Hawke i Roberta De Niro oraz otrzymała nagrodę Blockbuster Entertainment za postać Emily Bradford Taylor w thrillerze kryminalnym Morderstwo doskonałe (A Perfect Murder, (1998) z Michaelem Douglasem i Viggo Mortensenem.
Sukcesem była kreacja Violi De Lesseps, miłości młodego Williama Szekspira (Joseph Fiennes) w filmie kostiumowym Johna Maddena Zakochany Szekspir (Shakespeare in Love, 1998), za którą została uhonorowana m.in. nagrodą Oscara, nagrodą Złotego Globu nagrodą Empire i zdobyła nominację do nagrody Brytyjskiej Akademii Filmowej (BAFTA). W 2002 roku odniosła sukces na scenie londyńskiego teatru Donmar Warehouse w spektaklu Dowód wyreżyserowanym przez Johna Maddena, dwa lata później przeniesionym na duży ekran.
Od 2008 roku Paltrow prowadzi stronę internetową GOOP[3].

Życie prywatne
W latach 90. XX wieku związana była z aktorem Bradem Pittem[4]. 5 grudnia 2003 poślubiła Chrisa Martina, lidera rockowej grupy Coldplay. Mają dwójkę dzieci: córkę Apple Blythe Alison (ur. 14 maja 2004) i syna Mosesa Bruce’a Anthony’ego (ur. 8 kwietnia 2006).

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Iron Man 3 jako Virginia „Pepper” Potts
2012: Thanks for Sharing jako Phoebe
2012: Avengers (The Avengers) jako Virginia „Pepper” Potts
2011: Epidemia strachu (Contagion) jako Beth Emhoff
2010: Country Strong jako Kelly Canter
2010: Iron Man 2 jako Virginia „Pepper” Potts
2008: Kochankowie (Two Lovers) jako Michelle Rausch
2008: Classical Baby (I’m Grown Up Now): The Poetry Show
2008: Iron Man jako Virginia „Pepper” Potts
2007: Dobranoc, kochanie (The Good Night) jako Dora
2006: Bez skrupułów (Infamous) jako Kitty Dean
2006: Biegając z nożyczkami (Running with Scissors) jako Hope
2006: Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters) jako Hollywood Jacks
2005: Dowód (Proof) jako Catherine
2004: Sky Kapitan i świat jutra (Sky Captain and the World of Tomorrow) jako Polly Perkins
2003: Sylvia jako Sylvia Plath
2003: Szkoła stewardes (A View from the Top) jako Donna Jensen
2002: Austin Powers i Złoty Członek (Austin Powers in Goldmember) jako Dixie Normous
2002: Opętanie (Possession) jako Maud Bailey
2001: Party na słodko (The Anniversary Party) jako Skye Davidson
2001: Genialny klan (The Royal Tenenbaums) jako Margot Helen Tenenbaum
2001: Płytki facet (Shallow Hal) jako Rosemary Shanahan
2000: Gra o miłość (Bounce) jako Abby
2000: Tylko w duecie (Duets) jako Liv
1999: Utalentowany pan Ripley (The Talented Mr. Ripley) jako Marge
1998: Zaborcza miłość (Hush) jako Helen Barling
1998: Morderstwo doskonałe (A Perfect Murder) jako Emily Bradford
1998: Przypadkowa dziewczyna (Sliding Doors) jako Helen Quilley
1998: Zakochany Szekspir (Shakespeare in Love) jako Viola De Lesseps
1998: Wielkie nadzieje (Great Expectations) jako Estella
1996: Sydney (Hard Eight) jako Clementine
1996: Emma jako Emma Woodhouse
1996: Żałobnik (The Pallbearer) jako Julie Demarco
1995: Księżyc i Valentino (Moonlight and Valentino) jako Lucy Trager
1995: Siedem (Seven) jako Tracy Mills
1995: Jefferson w Paryżu (Jefferson in Paris) jako Patsy Jefferson
1995: Studenci (Higher Learning) jako Studentka
1994: Pani Parker i krąg jej przyjaciół (Mrs. Parker and the Vicious Circle) jako Paula Hunt
1993: Malice jako Paula Bell
1993: Krew z krwi, kość z kości (Flesh and Bone) jako Ginnie
1993: Ojcowski terror (Deadly Relations) jako Carol Fagot Holland
1992: Cruel Doubt jako Angela Pritchard
1991: Magia muzyki (Shout) jako Rebecca
1991: Hook jako młoda Wendy

Seriale telewizyjne
2010–2011: Glee jako Holly Holiday
1997: Thomas Jefferson jako wnuczka Jeffersona (głos)

Scenarzysta
2005: Dealbreaker

Reżyser
2005: Dealbreaker
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Brada

Brad Falchuk (urodzony 01 marca 1971) jest pisarzem telewizyjnym, reżyserem i producentem. On jest najbardziej znany z tego że współtworzy komediodramat serialu Glee i horror-drama serialu antologia American Horror Story. Był również pisarzem i producentem wykonawczym serialu Bez skazy.

Falchuk dorastał w Newton, w stanie Massachusetts , gdzie uczęszczał do szkoły Beaver Country Day . W szkole średniej, starał się wyróżniać z kolegami przez noszenie krawata do szkoły każdego dnia i deklarując sobie Republikańskiej . [1], On powiedział: “Ja zawsze stara się wyglądać elegancko, bo nie czują się inteligentny”; rzeczywiście cierpiał na nierozpoznaną dysleksji . W szkole średniej grał w baseball, koszykówkę i lacrosse. Później uczęszczał do American Film Institute . [1] Jest również absolwentem Hobart i William Smith Colleges w 1993 r. [2] Falchuk było rozpoczęcie głośników do Hobart i 2014 klas kończących William Smith Colleges.

Kariera Falchuk rozpoczął w telewizji jako pisarz dla Mutant X (2001), Ziemia: Ostatnie starcie (2001-02) i Veritas: The Quest (2003), zanim został zatrudniony w pierwszym sezonie Nip / Tuck w 2003 roku. Podczas pracy nad Nip / Tuck, założył bliskie więzi i partnerstwa z serialu twórcy, Ryan Murphy . Falchuk i Murphy udał się do napisania pilota telewizyjnego pt Całkiem / Serwis , o transseksualnej ginekologa , który FX sieci kupił w 2008 roku jednak, pilot nie została odebrana jako seria.

Życie prywatne
Falchuk jest synem Nancy Falchuk, krajowy prezes organizacji American Jewish kobiet Hadassah (od roku 2007 ). [9] brat Falchuk za, Evan Falchuk , założył niezależną stronę United i był kandydatem na gubernatora w Massachusetts wybory na gubernatora, 2014 , [10] , a prezydent najlepszych lekarzy, Inc. [11] W 2008 r Falchuk zdiagnozowano przez ojca i medycznej firmy doradczej brata mieć poważny problem z jego rdzenia kręgowego . Po przejściu awaryjnego chirurgii kręgosłupa, on w pełni sprawny, ale jego doświadczenie zainspirowało części odcinka Glee ” Wheels “. [1]

Brad Falchuk był żonaty od ponad 10 lat producent telewizyjny Suzanne Bukinik. Razem, mają dwoje dzieci. Bukinik złożyła pozew o rozwód z Falchuk marca 2013. [12] W sierpniu 2014 roku stwierdzono, że Falchuk zaczął spotykać aktorka Gwyneth Paltrow . [13] On nazwał Ryan Murphy jego najbliższy przyjaciel.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 54 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *