Grażyna Torbicka i Adam Torbicki mają nowy dom

torbiccy-grazyna-adamGrażyna Torbicka (54 l.) zdecydowała się opuścić zatłoczoną Warszawę i przenieść się do lasu…
O tym, by zamieszkać za miastem, dziennikarka po raz pierwszy pomyślała, gdy jej mąż – ceniony na całym świecie kardiolog, profesor Adam Torbicki – objął posadę kierownika kliniki Europejskiego Centrum Zdrowia w Otwocku.

Dziś w oddalonej o 25 kilometrów od stolicy miejscowości trwa przebudowa ich daczy, dotąd traktowanej jedynie jako wakacyjny dom letniskowy.

Otoczona lasem posiadłość jeszcze w tym roku stanie się prawdziwym domem państwa Torbickich.

„Grażyna chce zdążyć z przeprowadzką przed Wigilią i Bożym Narodzeniem, a nie chce powierzać nadzoru nad remontem i wyposażeniem domu obcym osobom, więc jest naprawdę zajęta” – mówi „Życiu na Gorąco” znajoma dziennikarki.

Mieszkańcy Otwocka i jego okolic od kilku miesięcy często widują tam gwiazdę TVP. Znają ją też sprzedawcy na terenie warszawskiej giełdy budowlanej na ulicy Bartyckiej w Warszawie.

„Ona jest perfekcjonistką nie tylko w pracy, ale też prywatnie. Więc nic dziwnego, że chciałaby stworzyć sobie i Adamowi dom idealny” – dodaje znajoma prezenterki.

Sama Torbicka jest pewna jednego – tegoroczne Boże Narodzenie będzie magiczne: „Nie wyobrażam sobie, że mogłabym spędzić święta z dala od domu i najbliższych. W wigilijny wieczór zawsze towarzyszy nam muzyka. Lubimy kolędy z płyt i te, które gra na fortepianie mój mąż” – opowiada.
źródło: pomponik.pl

torbiccy-dom

Biografia Grażyny

Grażyna Torbicka z domu Loska (ur. 24 maja 1959 w Pszczynie) – polska dziennikarka, prezenterka telewizyjna i konferansjer, osobowość telewizyjna.
Uczęszczała do Szkoły Podstawowej nr 186 w Warszawie, a następnie zdała maturę 1978 w Liceum im. Stefana Batorego. Ukończyła Wydział Wiedzy o Teatrze Akademii Teatralnej w Warszawie.

Pracę w Telewizji Polskiej rozpoczęła w 1983, debiutując w programie Sportowa niedziela u boku Włodzimierza Szaranowicza. Początkowo pracowała w dziale literackim Teatru Telewizji, a później przeszła do TVP2. W 1985 na Festiwalu w Sopocie zadebiutowała jako konferansjerka.

Autorka programu TVP2 Kocham Kino (wraz z Tadeuszem Sobolewskim). Od 1996 jest członkinią FIPRESCI, od 2006 do 2009 zasiadała w radzie Fundacji Centrum Twórczości Narodowej.

30 września 2006 wraz z Timem Vincentem i Angelą Chow poprowadziła 56. finał Miss World, który odbywał się w Warszawie. W 2007 została dyrektorem artystycznym Festiwalu Filmu i Sztuki DWA BRZEGI w Kazimierzu Dolnym. Prezenterka licznych festiwali i konkursów, m.in.: Camerimage i Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. Fryderyka Chopina.

Od 31 sierpnia 2011 zasiada w Komisji Etyki TVP VIII kadencji[1].

Filmografia
1975:”Mniejszy szuka Dużego”-obsada aktorska.
1994: „Smród” -obsada aktorska.
1995: „Młode wilki”-obsada aktorska.
2003-2005: M jak miłość-obsada aktorska

Spektakl telewizyjny
1998: „Monolog z lisiej jamy” – obsada aktorska.
1999: „Cyrograf” -obsada aktorska

Nagrody telewizyjne
1994: Laureatka Wiktora
1995: Laureatka Wiktora
1998: Laureatka Wiktora
1999: Laureatka Telekamery w kategorii Prezenterzy
2000: Laureatka Wiktora
2000: Laureatka Telekamery w kategorii Prezenterzy
2001: Laureatka Telekamery w kategorii Prezenterzy
2002: Laureatka Wiktora w kategorii: Najlepszy prezenter lub spiker telewizyjny.
2002: Laureatka plebiscyt Złota Para Telewizji Polskiej Grażyna Torbicka i Jan Suzin magazynu telewizyjnego „Tele Świat”[2]
2002: Nagroda Rankingu osobowości TVP[3]
2002: Laureatka Złotej Telekamery
2003: Laureatka SuperWiktora
2009: Laureatka Róż Gali 2009 w kategorii Piękna Zawsze[4]
2009: Laureatka Wiktora w kategorii: Osobowość Telewizyjna
2010: Nominacja Nagroda Mediów Niptel za pasję włożoną w organizację Festiwalu „Dwa Brzegi” w Kazimierzu Dolnymhttp://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kto-zdobedzie-nagrode-niptel_1
2011: Laureatka Wiktora w kategorii: Najpopularniejsza Osobowość Telewizyjna

Odznaczenia
W 2005 została odznaczona Srebrnym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”[5], a w 2013 Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski[6].
Od 1 sierpnia 2009 Honorowy Obywatel miasta Kazimierz Dolny[7]

Życie prywatne
Córka prezenterki telewizyjnej Krystyny Loski i działacza piłkarskiego Henryka Loski; żona kardiologa – Adama Torbickiego. W 2011 roku Grażyna i Adam Torbiccy obchodzili Perłowy jubileusz (30 lat)[8]. Para nie ma dzieci[9].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Adama

Prof. dr hab. Adam Torbicki jest znanym kardiologiem, wiceprezesem Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego, powołany został do 24-osobowego grona Rady Narodowego Centrum Nauki spośród 500 znakomitych uczonych.
„Zastanawiałem się nieraz, czy dobrze zrobiłem, wybierając tak trudny i odpowiedzialny zawód. Ale nie mogę powiedzieć, żebym żałował. Praca lekarza niewiele różni się od roli detektywa. My również poszukujemy potencjalnego mordercy – choroby, którą trzeba w porę zdiagnozować i unieszkodliwić, zanim nie jest za późno” – powiedział dla wielkainterna.pl
źródło: jegostrona.pl

(Odwiedzono 1 696 razy, 1 wizyt dzisiaj)

0 myśli na temat “Grażyna Torbicka i Adam Torbicki mają nowy dom”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*