Gerard Butler: Morgan Brown wyciągnęła go z nałogu

butler-brownGerard Butler (45 l.) ma szczęście, że spotkał na swojej drodze obecną partnerkę, Morgan Brown.

Hollywoodzki aktor, podobnie jak wielu jego kolegów z show-biznesu, nie ustrzegł się przed nałogami.

Gerard Butler otwarcie przyznał, że miał spory problem z alkoholem.

Z tego powodu wylądował nawet w klinice odwykowej.

Na swoje szczęście spotkał jednak kobietę, która pomogła mu wyjść na prostą.

Aktor nie tylko zmienił dzięki niej swoje życie, ale też myśli już o ustatkowaniu się.

Widywany wcześniej z długonogimi modelkami Butler wyznał, że potrzebuje stabilizacji.

Swoją obecną partnerkę, 38-letnią projektantkę wnętrz, Morgan, poznał w maju tego roku.

Od tego czasu jego życie, jak sam przyznał, zmieniło się o 180 stopni!

“Morgan pomogła mi uwolnić się od nałogów” – powiedział w rozmowie z magazynem “Life & Style”.

Dzięki niej udało mu się zrzucić też parę kilogramów. Namówiła go na zdrowe odżywianie i sama codziennie przygotowuje mu posiłki.

Aktor może mówić o sporym szczęściu!
źródło: pomponik.pl

Wideo – Gerard Butler i Morgan Brown

Biografia Gerarda

Gerard James Butler (ur. 13 listopada 1969 w Paisley, Szkocja) – szkocki aktor, znany z ról w takich filmach jak Upiór w operze (2004), Beowulf – Droga do sprawiedliwości (2005), P.S. Kocham Cię (2007), 300 (2007), czy Brzydka prawda (2009).
Kiedy Butler miał sześć miesięcy jego rodzice, Margaret i Edward, przenieśli się do Montrealu w Kanadzie, lecz rodzinie nie powodziło się dobrze ponieważ jego ojciec nie miał szczęścia w interesach. Rodzice rozwiedli się w 1971 roku, a następnie Margaret Butler z dziećmi (Gerard ma starsze rodzeństwo: brata Briana i siostrę Lynn) wróciła do swojego rodzinnego miasta Paisley w Szkocji. Ojciec zmarł na raka, gdy Gerard miał 22 lata.
Butler studiował prawo na Uniwersytecie Glasgow. W tym czasie był także wokalistą zespołu Speed. Po ukończeniu studiów wyjechał do Los Angeles, gdzie mieszkał przez półtora roku. Wtedy wystąpił jako statysta w filmie Bodyguard (1992). Po powrocie do Szkocji rozpoczął staż w kancelarii prawniczej w Edynburgu, z której został zwolniony po dwóch tygodniach[1]. Przeniósł się do Londynu, gdzie imał się różnych zajęć, np. był kelnerem. Aktorem został przez przypadek: w kawiarni spostrzegł reżysera i aktora Stevena Berkoffa, któremu zaprezentował swe aktorskie możliwości, po czym Berkoff zaproponował mu występ w tragedii Szekspira Koriolan w teatrze Mermaid.
W 1997 roku zadebiutował na dużym ekranie w filmie Johna Maddena Jej wysokość pani Brown, w którym grał Archiego, młodszego brata Johna Browna, przyjaciela Królowej Victorii. Podczas zdjęć do tego filmu uratował życie chłopcu topiącemu się w rzece Tay, za co został uhonorowany orderem męstwa (Certificate of Bravery)[2].
Prowadzi studio filmowe Evil Twins[3].

Filmografia
2011: Coriolanus (Coriolanus) – Tullus Aufidius
2011: Kaznodzieja z karabinem (Machine Gun Preacher) – Sam Childers
2010: Dorwać byłą (Bounty Hunter) – Milo Boyd
2010: Jak wytresować smoka (How to Train Your Dragon) – Stoick the Vast (głos)
2009: Prawo zemsty (Law Abiding Citizen) – Clyde Shelton
2009: Tales of the Black Freighter – The Captian (głos)
2009: Brzydka prawda (The Ugly Truth) – Mike Chadway
2009: Gamer – John Tillman
2008: Wyspa Nim (Nim’s Island) – Jack Rusoe, Alex Rover
2008: The Untouchables: Capone Rising – Jimmy Malone
2008: Rock’N’Rolla (RocknRolla) – One Two
2007: 300 – Leonidas
2007: P.S. Kocham Cię (P.S. I Love You) – Gerry Kennedy
2007: Godziny strachu (Butterfly on a Wheel) – Neil Randall
2005: Gra ich życia (The Game of Their Lives) – Frank Borghi
2005: Beowulf – Droga do sprawiedliwości (Beowulf & Grendel) – Beowulf
2004: Upiór w operze (The Phantom of the Opera) – Upiór
2004: Frankie (Dear Frankie) – nieznajomy
2003: Lara Croft Tomb Raider: Kolebka Życia (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) – Terry Sheridan
2003: Linia czasu (Timeline) – André Marek
2002: Władcy ognia (Reign of Fire) – Creedy
2002: The Jury – Johnnie Donne
2001: Attyla (Attila) – Attila
2001: Klejnot Sahary (Jewel of the Sahara) – kapitan Charles Belamy
2000: Dracula 2000 – Dracula
2000: Ostatni raz (Shooters) – Jackie Junior
2000: Uciec przed śmiercią (Harrison’s Flowers) – Chris Kumac
1999: The Cherry Orchard – Yasha
1999: Pożegnalny pocałunek (One More Kiss) – Sam
1999: Please! – Peter
1999-2000: Lucy Sullivan wychodzi za mąż (Lucy Sullivan is Getting Married) – Gus (8 odcinków)
1998: The Young Person’s Guide to Becoming a Rock Star – Claymore (6 odcinków)
1998: Fast Food – Jacko
1998: Tale of the Mummy – Burke
1998: Little White Lies – Peter
1997: Jej wysokość Pani Brown (Mrs. Brown) – Archie Brown
1997: Jutro nie umiera nigdy (Tomorrow Never Dies) – marynarz
1992: Bodyguard (Bodyguard, The) – statysta (Niewymieniony w czołówce)

Życie prywatne
Ma mopsa o imieniu Lolita. Był nałogowym palaczem i (jak sam przyznał) próbował rzucić nałóg różnymi sposobami. W 2007 roku udało mu się to kiedy w filmie P.S. Kocham Cię wcielił się w postać Gerry’ego Kennedy’ego. W wywiadzie przyznał:
„Paliłem jak smok i nagle dostałem rolę mężczyzny, który umiera na nowotwór. Dzięki filmowi zacząłem rozmyślać o śmierci i zdałem sobie sprawę, że grałem z moim życiem w rosyjską ruletkę. Od tego czasu nie wziąłem papierosa do ust.”

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 433 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *