Gabriel Aubry chce od Halle Berry 20 tys alimentów


berry-aubryOd momentu rozstania Halle Berry i Gabriel Aubry są w nieustającym konflikcie. Dwa lata temu na dzień przed Świętem Dziękczynienia mąż aktorki, Olivier Martinez, dotkliwie pobił modela. Od tego czasu Gabriel twierdzi, że “doznał tak rozległych obrażeń, że nie może podjąć pracy”. Aubry z tego powodu domaga się zwiększenia alimentów, które płaci mu Halle…

Model dostaje od byłej partnerki 16 tysięcy dolarów miesięcznie. Berry złożyła pozew o zmniejszenie tej kwoty do 3 800 dolarów miesięcznie. W odpowiedzi model zażądał 20 tysięcy oraz odszkodowania od Martineza za spowodowanie urazów “uniemożliwiających mu kontynuowanie kariery modela”.

W tym nie ma żadnej logiki. Zdrowy, aktywny mężczyzna domaga się pieniędzy od matki swojego dziecka. Podczas gdy sam nie daje na nią nawet grosza – powiedziała aktorka w komentarzu dla mediów.
źródło: pudelek.pl

Biografia Halle

Halle Maria Berry (ur. 14 sierpnia 1966 w Cleveland) – amerykańska aktorka.
Laureatka Oscara za rolę pierwszoplanową w filmie Czekając na wyrok (ang. Monster’s Ball).
Córka Afroamerykanina Jerome’a, pracownika szpitala, i Angielki z Liverpoolu, Judith Ann Hawkins, pielęgniarki.
Halle dość wcześnie została zauważona przez przemysł rozrywkowy. Jako 17-latka reprezentowała stan Ohio w wyborach Miss Nastolatek, a w rok później zdobyła ten tytuł. W 1986 jako Miss USA wzięła udział w wyborach Miss Świata, podczas których awansowała do finału. Jej kariera potoczyła się od tego momentu błyskawicznie. Najpierw pracowała jako modelka, a już w 1989 wystąpiła w serialu Living Dolls. Na dużym ekranie pojawiła się po raz pierwszy w roku 1991 w Malarii Spike’a Lee. W rok później partnerowała Eddiemu Murphy’emu w komedii Bumerang (1992).
Rok 2001 przyniósł jej wiele nagród za film Czekając na wyrok. W 2002 wystąpiła u boku Pierce’a Brosnana w 20. z serii filmie o Jamesie Bondzie Śmierć nadejdzie jutro.

W 2004 jako trzecia osoba w historii, a pierwsza aktorka, odebrała nagrodę dla najgorszej aktorki (Złota Malina) za rolę w Kobieta-Kot, który wygrał też w 3 innych kategoriach.

Życie prywatne
Po rozwodzie z graczem bejsbolowym Davidem Justicem (1992–1996) wyszła za mąż za muzyka jazzowego Erica Benéta (24 stycznia 2001), z którym rozstała się w 2003.
16 marca 2008 urodziła córkę Nahlę Ariel Aubry. Ojcem dziewczynki jest model Gabriel Aubry.
Jest diabetyczką.

Filmografia
Filmy fabularne
2011: Sylwester w Nowym Jorku (New Year’s Eve) jako Aimee
2011: Dark Tide jako Kate Mathieson
2010: Frankie and Alice jako Frankie / Alice
2007: Druga szansa (Things We Lost in the Fire) jako Audrey Burke
2007: Ktoś całkiem obcy (Perfect Stranger) jako Rowena Price
2006: X-Men 3: Ostatni bastion (X-Men: The Last Stand) jako Ororo Munroe / Storm
2005: Roboty (Robots) jako Cappy (głos)
2005: Ich oczy oglądały Boga (Their Eyes Were Watching God) jako Janie Starks
2004: Kobieta-Kot (Catwoman) jako Patience Phillips
2003: Gothika jako Miranda Grey
2003: X-Men 2 (X2) jako Ororo Munroe / Storm
2002: Śmierć nadejdzie jutro (Die Another Day) jako Jinx Johnson
2001: Czekając na wyrok (Monster’s Ball) jako Leticia Musgrove
2001: Kod dostępu (Swordfish) jako Ginger Knowles
2000: X-Men (X-Men) jako Ororo Munroe / Storm
1999: Kariera Dorothy Dandridge (Introducing Dorothy Dandridge) jako Dorothy Dandridge
1998: Senator Bulworth (Bulworth) jako Nina
1998: Miłość jest dla głupców (Why Do Fools Fall In Love) jako Zola Taylor
1998: The Wedding jako Shelby Coles
1997: Czarne perły (B*A*P*S) jako Nisi
1996: Żona bogatego mężczyzny (The Rich Man’s Wife) jako Josie Potenza
1996: Dogonić słońce (Race the Sun) jako Sandra Beecher
1996: Krytyczna decyzja (Executive Decision) jako Jean
1995: Dwie matki (Losing Isaiah) jako Khaila Richards
1995: Solomon & Sheba jako Nikhaule / Królowa Sheba
1994: Flintstonowie (The Flintstones) jako Panna Stone
1993: The Program jako Autumn Haley
1993: Tata na wagarach (Father Hood) jako Kathleen Mercer
1992: Bumerang (Boomerang) jako Angela Lewis
1991: Malaria (Jungle Fever) jako Vivian
1991: Ostatni skaut (The Last Boy Scout) jako Cory
1991: Strictly Business jako Natalie

Seriale telewizyjne
1998: Frasier jako Betsy
1993: Queen jako Królowa
1991-1992: Knots Landing jako Debbie Porter
1991: They Came from Outer Space jako Rene
1991: Inny świat (A Different World) jako Jaclyn
1991: Amen jako Claire
1989: Living Dolls jako Emily Franklin

Producent wykonawczy
2009: Frankie and Alice
2005: Lackawanna Blues
1999: Kariera Dorothy Dandridge (Introducing Dorothy Dandridge)

Nagrody
2004: Gothika (nominacja) MTV Movie Awards najlepsza rola kobieca
2004: Kobieta-Kot Złota Malina dla najgorszej aktorki
2003: Śmierć nadejdzie jutro (nominacja) MTV Movie Awards najlepsza rola kobieca
2002: Czekając na wyrok (nominacja) Złoty Glob najlepsza aktorka w dramacie
2002: Czekając na wyrok Oscar najlepsza aktorka
2002: Czekając na wyrok Srebrny Niedźwiedź najlepsza aktorka Berlin
2002: Czekając na wyrok (nominacja) MTV Movie Awards najlepsza rola kobieca

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Gabriela

Gabriel Aubry (ur. 4 stycznia 1976 roku w Montrealu, w prowincji Quebec) – francusko-kanadyjski model o międzynarodowej sławie.
Syn Gérarda Aubry, rozpoczynał karierę w branży mody na początku lat 90., gdy spotkał w klubie nocnym w rodzinnym Montrealu stylistę, który zaproponował mu współpracę. Przez kilka lat przyjmował małe zlecenia, aż w 2000 roku wystąpił w kampanii DKNY (Donna Karan New York). Podbił świat mody podczas kampanii marki Hugo Boss, w której występuje razem z Amber Valletty. Z każdym rokiem napływały kolejne propozycje kontraktów; Massimo Dutti (2003), Espirit (2004) i Express (2005). W międzyczasie występował w reklamach Tommy’ego Hilfigera i Levi’s. Pracował dla agencji Beatrice Model w Mediolanie i Wilhelmina Models w Nowym Jorku. Był twarzą kampanii promującej kolekcję Calvina Kleina (2006) u boku Doutzen Kroes oraz jesiennej kampanii Calvin Klein White Label (2007) z Małgosią Belą. Na początku 2008 roku pojawił się w reklamie Macy’s.
Podczas zdjęć jesiennej kolekcji Versace (2005) poznał aktorkę Halle Berry. Mają córkę Nahlę Arielę (ur. 16 marca 2008 roku o godz. 10:17 w szpitalu Cedars-Sinai Medical Center w Los Angeles).

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 151 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *