Englert odmładza się dla Ścibakówny


englert-scibakownaMając młodą i piękną żonę, Jan musi dbać o kondycję. By być atrakcyjnym dla ukochanej, 73-letni Jan Englert systematycznie ćwiczy, a także… w specjalnym celu odwiedza fryzjera.
Lipcowe popołudnie w Juracie. Brzegiem morza spaceruje wpatrzona w siebie para. Ona ma na sobie skąpy kostium kąpielowy, podkreślający jej posągową figurę.

On również wygląda znakomicie. Szczupła i wysportowana sylwetka nie zdradza, że jest 25 lat starszy od swojej partnerki.

Na głowę założył w młodzieżowy sposób czapkę z daszkiem. Bystre oko fotoreportera wyśledziło, że opaleni wczasowicze to Englert i jego żona Beata Ścibakówna (48 l.). Jak co roku przyjechali nad Bałtyk i zatrzymali się w ulubionym hotelu „Bryza”.

“Postawili na aktywny wypoczynek. Prawie codziennie grali w tenisa, korzystali z zabiegów odnowy biologicznej, masaży. Jedli tylko dietetyczne, lekkostrawne posiłki”.

Jak długo zatrzyma czas?

Do Warszawy małżonkowie wrócili zrelaksowani. Jan rzucił się w wir obowiązków dyrektora Teatru Narodowego. Ale jak udało się nam dowiedzieć, pracę łączy z intensywnym dbaniem o kondycję fizyczną.

“Mając tak młodą, atrakcyjną żonę wie, że musi jak najdłużej zachować wigor” – zdradza „Na żywo” jego znajomy.

“Ma świadomość, że Beata podoba się mężczyznom. Nie dopuści, by jakiś młodszy konkurent mu ją odebrał” – kwituje znajomy Englerta.

Swój dzień gwiazdor rozpoczyna więc od ćwiczeń, które pozwalają mu zachować dobre samopoczucie i sylwetkę. Co najmniej raz w tygodniu gra w tenisa, pływa, jeździ na rowerze. Ostatnio zaczął także… odwiedzać fryzjera, który wyraźnie odmłodził jego kolor włosów. Porównując zdjęcia aktora sprzed dwóch lat i obecne, widać, że po siwiźnie, jaką miał, nie zostało ani śladu.

Dyrektorowa jest zachwycona metamorfozą.

“Beata cieszy się, że Janek tak bardzo dba o siebie, bo chciałaby cieszyć się ich wspólnym życiem, jak najdłużej. Pilnuje, by regularnie się badał, zdrowo odżywiał” – twierdzi osoba z otoczenia rodziny.

Małżonkowie pobrali się 18 lat temu i mają 16-letnia córkę Helenę. Dla Beaty, która była jego studentką w Szkole Teatralnej, Englert zakończył swoje pierwsze małżeństwo z Barbarą Sołtysik, z którego ma troje dorosłych dzieci.

“Lęk, by ktoś nie skradł mu Beaty nie pozwala mu osiąść na laurach i popaść w rutynę” – czytamy.
źródło: pomponik.pl

Biografia Jana

Jan Aleksander Englert (ur. 11 maja 1943 w Warszawie) – polski aktor teatralny i filmowy, reżyser, profesor Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie.

Absolwent PWST w Warszawie (1964). Zadebiutował rolą łącznika Zefira w filmie Andrzeja Wajdy Kanał (1956).

Aktor scen warszawskich: Teatru Współczesnego (1964–1981), Teatru Polskiego (1981–1994), Teatru Narodowego (od 1997), a od 2003 dyrektor artystyczny tej sceny. Wykładowca w warszawskiej PWST, dziekan Wydziału Aktorskiego (1981–1987), rektor (1987–1993 oraz 1996–2002). Członek Rady ds. Kultury przy Prezydencie RP (1992–1993). W 1989 otrzymał tytuł profesora. Obecnie wykładowca Akademii Teatralnej w Warszawie. Od roku 2003 piastuje stanowisko dyrektora artystycznego w Teatrze Narodowym.

Życie prywatne
Brat reżysera teatralnego i aktora Macieja Englerta. Dwukrotnie żonaty: pierwsza żona Barbara Sołtysik, troje dzieci (syn i 2 córki-bliźniaczki), druga żona Beata Ścibakówna, córka Helena.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Beaty

Beata Lucyna Ścibak-Englert (ur. 28 kwietnia 1968 w Zamościu) – polska aktorka teatralna i filmowa.

Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie – rocznik 1992. Żona Jana Englerta, dzieci: córka Helena.

Wystąpiła w III edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie.

W 2005 roku została odznaczona Srebrnym Krzyżem Zasługi[1].

Filmografia
1992: Wielka wsypa − Ewa, sekretarka Branieckiego
1992: Wszystko, co najważniejsze
1993: Wynajmę pokój − Ala Grzybowska
1993: Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu − dziewczyna Marka (cz. 1)
1993: Czterdziestolatek. 20 lat później − pani Jadzia (odc. 2)
1994–1995: Radio Romans − Barbara Zwolińska
1994: Dama kameliowa − Olimpia, kochanka Armanda
1995: Sukces − Marylka, sekretarka Dzidka (odc. 3 i 4)
1995: Pestka − sekretarka w biurze architektonicznym
1996: Dzieci i ryby − dziennikarka
1998: Matki, żony i kochanki − jako Magda, kochanka Roberta
1999: Tygrysy Europy − Elżbieta Nowakowa
2000–2005: Złotopolscy − Mirella Poznańska
2000–2001: Miasteczko − mecenas Ewa
2002: Superprodukcja − w roli samej siebie
2002–2006: Samo Życie − Barbara Kornacka
2003: Tygrysy Europy 2 − Elżbieta Nowakowa
2004: Czwarta władza − Daria Jańczak, kochanka Pawła Szeląga
2005: Biuro kryminalne − Jadwiga Złotowska (odc. 15)
2006: Pogoda na piątek − Lucyna Zdrojewska
2007–2011: Na dobre i na złe − docent Karolina Orlicka
2008: Skorumpowani − Agnieszka Burzyńska
2008: Skorumpowani − Agnieszka Burzyńska
2008: Małgosia contra Małgosia − matka Renata
2009: Synowie − Irena Bukat
2010: Ojciec Mateusz − jako aktorka Maria Brodzka (odc. 39)
2010: Hotel 52 − jako Elżbieta Kłosińska, mama Maćka (odc. 1)
2010: Duch w dom − jako polonistka, koleżanka Beaty
2011: Układ warszawski − jako Elwira, była żona Cichockiego (odc. 7)
2011: Linia życia − Irena Wójcicka-Grabowska
2011: Przepis na życie − Irmina, matka Ignacego (odc. 23)
2012: Prawo Agaty − jako Lidia Skalska (odc. 8)
2013: Układ zamknięty − Joanna Rybarczyk
2013: Hotel 52 − Dorota, matka Magdy (odc. 80)

Dubbing
1996: Miłość i wojna − Agnes von Kurovsky
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 531 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *