Emma Watson i William Knight są razem

Watson i KnightEmma Watson (25 l.) jest znów zakochana!
Gwiazda “Harry’ego Pottera” przeszło rok temu rozstała się z graczem rugby, z którym była związana kilka dobrych miesięcy.

Nie tak dawno media spekulowały, że w pięknej aktorce zadurzył się książę Harry!

Ona jednak niespecjalnie była zainteresowana jego osobą.

Teraz dowiadujemy się, że Emma Watson znów jest zakochana! Kim jest szczęśliwy wybranek?

Brytyjski tabloid “The Sun” donosi, że aktorka od jakiegoś czasu spotyka się z geniuszem komputerowym, niejakim Williamem Knightem (35 l.).

“On jest normalnym facetem, który nie ma nic wspólnego z show-biznesem, co bardzo odpowiada Emmie” – mówi jej znajoma.

Para widuje się, kiedy tylko pozwalają im na to obowiązki. Byli już także na wspólnym urlopie.

Znając upodobania aktorki do chronienia swojej prywatności raczej nieprędko zobaczymy ich wspólne selfie na Instagramie…
źródło: pomponik.pl
tagi: nowy chłopak, nowy partner, nowa dziewczyna, nowa partnerka

Biografia Emmy

Emma Charlotte Duerre Watson (ur. 15 kwietnia 1990 w Paryżu) – brytyjska aktorka i modelka.

Zadebiutowała rolą Hermiony Granger, jednej z głównych bohaterów w serii filmów o Harrym Potterze. Do roli Hermiony została wybrana w wieku dziewięciu lat, wcześniej brała udział jedynie w przedstawieniach szkolnych[1]. W latach 2001–2011 zagrała we wszystkich ośmiu filmach z serii razem z Danielem Radcliffe’em i Rupertem Grintem[2]. W tym czasie zdobyła kilka nagród oraz zarobiła ponad 10 milionów funtów[3].

Emma Watson urodziła się w Paryżu. Jest córką brytyjskich prawników Jacqueline Luesby i Chrisa Watsona. Watson ma we Francji babcię, u której mieszkała do 5. roku życia. Później, po rozwodzie rodziców, wyjechała wraz z matką i młodszym bratem, Alexem, do Oxfordshire.

Od szóstego roku życia, Watson chciała zostać aktorką i studiowała śpiew, taniec i aktorstwo w Stagecoach Theatre Arts. Emma jako dziecko uczyła się w The Dragon School – renomowanej szkole w Oxfordzie. Od 2003 roku uczęszczała do żeńskiej Headington School, również w Oxfordzie. W roku 2009 zaczęła studia na uniwersytecie Brown w Providence, Rhode Island w USA.

W wieku siedmiu lat otrzymała także główną nagrodę w konkursie poetyckim Daisy Pratt Poetry Competition. W wieku dziesięciu lat występowała w różnych produkcjach szkolnych (w tym Młode lata Artura i Szczęśliwy książę), ale nigdy nie występowała profesjonalnie przed serią o Harrym Potterze. Do wzięcia udziału w castingu do filmu namówiła ją nauczycielka.

W wieku jedenastu lat zagrała rolę Hermiony Granger w ekranizacji powieści J.K. Rowling Harry Potter i Kamień Filozoficzny (2001). Zagrała także w sequelach serii: Komnacie Tajemnic (2002), Więźniu Azkabanu (2004), Czarze Ognia (2005), Zakonie Feniksa (2007), Księciu Półkrwi (2009) oraz dwuczęściowych Insygniach Śmierci (2010/2011).

W 2007 roku zagrała jedną z głównych ról w filmie telewizyjnym Zaczarowane baletki.

W wieku trzynastu lat znalazła się na dziesiątym miejscu rankingu najseksowniejszych nastolatek. W 2004 roku zasiadła w jury przyznającym First Light Film Award, nagrody dla najlepszych twórców filmów młodzieżowych. Oprócz niej w jury zasiadali m.in. Pierce Brosnan, Kenneth Branagh i Samantha Morton. W wieku piętnastu lat została najmłodszą aktorką, która pojawiła się na okładce magazynu Teen Vogue. Mimo młodego wieku, zyskała uznanie wśród widzów i krytyków – na swoim koncie ma kilka nagród, m.in. Phoenix Film Critics’ Society Acting Award i Young Artists Awards.

Na początku 2015 roku w serwisie YouTube ukazał się oficjalny trailer horroru Regression, w którym Emma wciela się w rolę Angeli Grey. Sam film będzie miał premierę w Wielkiej Brytanii 28 sierpnia 2015 roku[4].

Jej debiut jako modelki odbył się jesienią 2009 roku, została też wówczas twarzą brytyjskiej marki odzieżowej Burberry.

Jej majątek na koniec 2009 roku wyniósł ponad 28 mln dolarów[5].

Filmografia
2001: Harry Potter i Kamień Filozoficzny jako Hermiona Granger
2002: Harry Potter i Komnata Tajemnic jako Hermiona Granger
2004: Harry Potter i więzień Azkabanu jako Hermiona Granger
2005: Harry Potter i Czara Ognia jako Hermiona Granger
2007: Harry Potter i Zakon Feniksa jako Hermiona Granger
2007: Zaczarowane baletki jako Pauline Fossil
2008: Dzielny Despero, jako księżniczka Pea (głos)
2009: Harry Potter i Książę Półkrwi jako Hermiona Granger
2010: Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I jako Hermiona Granger
2011: Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część II jako Hermiona Granger
2012: Mój tydzień z Marilyn jako Lucy
2012: Charlie jako Sam
2013: To już jest koniec jako ona sama
2013: Bling Ring jako Nicki
2014: Noe: Wybrany przez Boga jako Ila
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 526 razy, 1 wizyt dzisiaj)