Emma Watson i Will Adamowicz rozstali się

watson-adamowiczGwiazda filmów o Harrym Potterze, Emma Watson przez ostatnie 2 lata była związana z synem amerykańskiego milionera, Willem Adamowiczem. Para rzadko pokazywała się razem publicznie, jednak ich miłość kwitła. Ostatnio Watson nie była widywana w towarzystwie swojego dotychczasowego chłopaka, dlatego brytyjscy dziennikarze postanowili zaczerpnąć wiedzy na temat statusu związku młodej gwiazdy. I wyszło na jaw, że para nie jest już razem od kilku miesięcy! Doniesienia te potwierdziła rzeczniczka gwiazdy:

– Ewa i Will rozstali się w lecie i nie utrzymują ze sobą kontaktu – powiedziała w rozmowie z magazynem “The Mirror”

Emma Watson i Will Adamowicz poznali się przeszło dwa lata temu na studiach na Oxfordzie. Powodem rozstania pary był ponoć napięty harmonogram aktorki.

28 marca na ekrany polskich kin trafi film “Noe: Wybrany przez Boga” Darrena Aronofsky’ego, w którym Emma Watson wcieli się w postać adoptowanej córki budowniczego Arki – Ili.
źródło: gala.pl i film.onet.pl
Tagi: rostanie, rozstał, rozeszli

Biografia Emmy

Emma Charlotte Duerre Watson (ur. 15 kwietnia 1990 w Paryżu) – angielska aktorka i modelka. Zadebiutowała rolą Hermiony Granger, jednej z głównych bohaterów w serii filmów o Harrym Potterze. Do roli Hermiony została wybrana w wieku dziewięciu lat, wcześniej brała udział jedynie w przedstawieniach szkolnych[1]. W latach 2001-2011 zagrała we wszystkich ośmiu filmach z serii razem z Danielem Radcliffe’m i Rupertem Grintem[2]. W tym czasie zdobyła kilka nagród oraz zarobiła ponad 10 milionów funtów[3].
Emma Watson urodziła się w Paryżu. Jest córką brytyjskich prawników Jacqueline Luesby i Chrisa Watsona. Watson ma we Francji babcię, u której mieszkała do 5. roku życia. Później, po rozwodzie rodziców, wyjechała wraz z matką i młodszym bratem, Alexem, do Oxfordshire.
Od szóstego roku życia, Watson chciała zostać aktorką i studiowała śpiew, taniec i aktorstwo w Stagecoach Theatre Arts. Emma jako dziecko uczyła się w The Dragon School – renomowanej szkole w Oxfordzie. Od 2003 roku uczęszczałą do żeńskiej Headington School, również w Oxfordzie. W roku 2009 zaczęła studia na uniwersytecie Brown w Providence, Rhode Island w USA.
W wieku siedmiu lat otrzymała także główną nagrodę w konkursie poetyckim Daisy Pratt Poetry Competition. W wieku dziesięciu lat występowała w różnych produkcjach Stagecoach i produkcjach szkolnych, w tym Młode lata Artura (Arthur: The Young Years) oraz Szczęśliwy Książę (Happy Prince), ale nigdy nie występowała profesjonalnie przed serią o Harrym Potterze. Do wzięcia udziału w castingu do filmu namówiła ją nauczycielka.
W wieku jedenastu lat zagrała rolę Hermiony Granger w ekranizacji powieści J. K. Rowling Harry Potter i Kamień Filozoficzny (2001). Zagrała także w sequelach serii: Komnacie Tajemnic (2002), Więźniu Azkabanu (2004), Czarze Ognia (2005), Zakonie Feniksa (2007), Księciu Półkrwi (2009), Insygnia Śmierci (2010/2011). W 2007 roku zagrała jedną z głównych ról w filmie telewizyjnym Zaczarowane baletki.
W wieku trzynastu lat znalazła się na dziesiątym miejscu rankingu najseksowniejszych nastolatek. W 2004 roku zasiadła w jury przyznającym First Light Film Award, nagród dla najlepszych twórców filmów młodzieżowych. Oprócz niej w jury zasiadali m.in. Pierce Brosnan, Kenneth Branagh i Samantha Morton, a mając piętnaście lat została najmłodszą aktorką, która pojawiła się na okładce magazynu Teen Vogue.
Mimo młodego wieku, zyskała uznanie wśród widzów i krytyków, na swoim koncie ma także kilka nagród, m.in. Phoenix Film Critics’ Society Acting Award i Young Artists Awards.
Jej debiut jako modelki odbył się jesienią 2009 roku, została też wówczas twarzą brytyjskiej marki odzieżowej Burberry.
Jej majątek na koniec 2009 roku wyniósł ponad 28 mln dolarów[4].

Filmografia
Rok     Tytuł filmu     Rola
2001     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Hermiona Granger
2002     Harry Potter i Komnata Tajemnic
2004     Harry Potter i więzień Azkabanu
2005     Harry Potter i Czara Ognia
2007     Harry Potter i Zakon Feniksa
Zaczarowane baletki     Pauline Fossil
2008     Dzielny Despero     Księżniczka Pea (głos)
2009     Harry Potter i Książę Półkrwi     Hermiona Granger
2010     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I
2011     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część II
Mój tydzień z Marilyn     Lucy
Perks of Being a Wallflower     Samantha
Nominacje i nagrody
Rok     Nagroda     Za film:     Rezultat
2002     Nagroda Młodych Artystów     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Wygrana
2002     Saturn Award     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Nominacja
2002     Empire     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Nominacja
2002     American Moviegoer Awards     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Nominacja
2002     Nagroda Młodych Artystów     Harry Potter i Kamień Filozoficzny     Nominacja
2003     Otto Awards     Harry Potter i Komnata Tajemnic     Wygrana
2004     Otto Awards     Harry Potter i więzień Azkabanu     Wygrana
2004     Total Film     Harry Potter i więzień Azkabanu     Wygrana
2004     Broadcast Film Critics Association     Harry Potter i więzień Azkabanu     Nominacja
2005     Otto Awards     Harry Potter i więzień Azkabanu     Wygrana
2005     Broadcast Film Critics Association     Harry Potter i Czara Ognia     Nominacja
2006     Otto Awards     Harry Potter i Czara Ognia     Wygrana
2006     MTV Movie Awards     Harry Potter i Czara Ognia     Nominacja
2007     ITV National Film Awards     Harry Potter i Zakon Feniksa     Wygrana
2007     Nickelodeon Kids’ Choice Awards     Harry Potter i Zakon Feniksa     Wygrana
2008     Sony Ericsson Empire Awards     Harry Potter i Zakon Feniksa     Nominacja
2008     Constellation Award     Harry Potter i Zakon Feniksa     Wygrana
2008     Otto Awards     Harry Potter i Zakon Feniksa     Wygrana
2008     SyFy Genre Awards     Harry Potter i Zakon Feniksa     Wygrana
2008     Glamour Awards     Zaczarowane baletki     Nominacja
2009     Scream Awards     Harry Potter i Książę Półkrwi     Nominacja
2010     National Movie Awards     Harry Potter i Książę Półkrwi     Nominacja
2010     MTV Movie Awards     Harry Potter i Książę Półkrwi     Nominacja
2010     Teen Choice Awards     Harry Potter i Książę Półkrwi     Nominacja
2011     People’s Choice Award     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     Nickelodeon Kids’ Choice Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     National Movie Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     MTV Movie Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     MTV Movie Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     MTV Movie Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Nominacja
2011     Teen Choice Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Wygrana
2011     Teen Choice Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I     Wygrana
2011     Teen Choice Awards     Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część II     Wygrana

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Willa

Will Adamowicz jest z pochodzenia Polakiem i pochodzi z rodziny polskich emigrantów. Urodził się w Bostonie, w USA.

(Odwiedzono 184 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *