Elle Macpherson i Damian Aspinall

macpherson-aspinallElle i Damian byli parą od 2008 do 2009 r.

Partnerzy:
Elle
Michael Hutchence
Warren Beatty
Billy Joel 1981-82
Gilles Bensimson 1982-89
ślub 1985
Tim Jefferies 1993-96
Arpad Busson 1995-05
Kevin Costner 1996
Bryan Adams 2007
Damian Aspinall 2008-09
Jeff Soffer 2009 do dzisiaj
Damiana
Kirsty Bertarelli 1995-97
Lisa Butcher 1997
Erica Baxter 1998-00
Donna Air 2001-07
Elle Macpherson 2008-09

 

Biografia Elle
Elle Macpherson, właściwie: Eleanor Gow (ur. 29 marca 1964 w Cronulla, Nowa Południowa Walia[1]) – australijska modelka i aktorka, znana także jako “The Body”.

Wczesne życie
córka przedsiębiorcy i inżynierem dźwięku Peter Gow, były prezydent z rugby Sydney lidze zespół, Cronulla-Sutherland Sharks . [2] Jej matka Frances pracowała jako pielęgniarka zanim poślubiła. Macpherson dorastał w East Lindfield, North Shore przedmieściach Sydney, i uczęszczała Killara High School . Macpherson ma siostra, businesswoman i ekolog Mimi Macpherson , znany również jako Miriam Frances Gow. [3] Macphersona rodzice rozwiedli się, gdy miała 10 lat, a ona przeniosła się z matką i dwójką rodzeństwa. Jej matka ponownie wyszła za mąż później, a błąd pisarski w rejestracji w jej nowej szkole sprawiły, że jej nazwa została zmieniona z jej ojca, Gow, do jej ojczyma, Macpherson. [4] [5]

Kariera
Elle pracę modelki rozpoczęła w 1980 roku w rodzinnej Australii. W 1981 roku przyleciała do Nowego Jorku, by podpisać kontrakt z agencją Women. Z każdym miesiącem pracy w Nowym Jorku nazwisko Elle stawało się coraz bardziej rozpoznawalne. Zaczęła uczestniczyć w kampaniach reklamowych, m.in.: Azzedine Alaïa, Bendon, Biotherm, Christian Dior oraz Escada. Po tych sukcesach wysłano ją do Londynu i Paryża. W 1986 roku tygodnik Time nadał Elle przydomek “The Body” (ciało). Pod koniec lat 80. miała już za sobą mnóstwo okładek i sesji zdjęciowych (Elle, Cosmopolitan, Marie Claire) oraz pokazów mody, m.in.: Ralph Lauren i Azzedine Alaia. W 1990 roku została okrzyknięta przez brytyjski Vogue mianem jeden z pierwszych supermodelek, obok m.in.: Naomi Campbell, Tatjany Patitz i Lindy Evangelisty. W latach 90. wielokrotnie była główną modelką na pokazach mody takich projektantów jak: John Galliano, Valentino, Christian Dior, Zeki Triko, Victorio & Lucchino, Thierry Mugler.

Poza zawodem modelki Elle wystąpiła w wielu filmach kinowych, a także gościnnie w serialu telewizyjnym Przyjaciele. Debiutowała w filmie Syreny w 1994 u boku Hugh Granta. Do tej roli przytyła ponad 9 kilogramów, aby bardziej się upodobnić do typowej modelki z lat 30.

W Australii Macpherson została uhonorowana znaczkiem pocztowym z jej podobizną.
Jest mamą dwóch synów.

Nagrody
Macpherson otrzymała szereg nagród uznając jej kompetencji biznesowych i sukcesu Elle Macpherson Intimates. W 2005 roku został mianowany przez magazyn Glamour Przedsiębiorca Roku, [23], w 2007 roku otrzymała nagrodę ambasadora Everywoman uznaniu jej sukces jako businesswoman, [24] w 2008 roku, klub Underfashion w Femmy Awards ona koronowana Designer Lingerie Roku , w 2009 roku otrzymała nagrodę Career świat od Nagrody Kobiet Świata.

Next Top Brytanii i Irlandii modelu
W lipcu 2010 roku Macpherson został nowym gospodarzem Brytanii i Irlandii Następny model Top , przejmując od Lisa Snowdon . Ona służy również jako producent wykonawczy serialu. Nowa wersja serialu paneliści obejmują teraz OBE nagradzaną projektantka mody Julien Macdonald , projektantem Whitney Port i męski model Tyson Beckford . [29]

Fashion Star
Gospodarze Macpherson i producentem wykonawczym NBC reality ‘s konkurencji serii Fashion Star . Seria zawiera 14 nieznanych projektantów, prowadzony przez gwiazdy takie jak Jessica Simpson , Nicole Richie , a John Varvatos , szansa, aby uruchomić swoje kolekcje w trzech największych amerykańskich detalistów odzieżowych, w tym Macy , H & M , i Saks Fifth Avenue . Jego pierwszy sezon został sprzedany do 75 krajów. [30]

Ofiarą usiłowania wymuszenia
Zgodnie z oświadczeniem policji przedstawionym online, między 11 a 22 lipca 1997 William Ryan Holt i Michael Mischler włamali Los Macphersona Angeles domu, gdy była w podróży służbowej w Chicago. [31] Ukradli szacunkowej 100.000 dolarów wartość biżuterii, 6000 dolarów w gotówce , a nagie fotografie. Dwa aresztowano w dniu 4 sierpnia 1997 roku.
Mischler, 29, przyznał się do jednego hrabiego usiłowanie wymuszenia i liczyć włamania. Dostał sześć lat i osiem miesięcy więzienia. Holt, 26, byłego US Air Force zamieszczenia mężczyzna i wojskowa sprawiedliwości skazać się na zwolnieniu warunkowym, przyznał się do jednej liczby wymuszeń i został skazany na rok więzienia.

Filantropia
Macpherson jest europejskim ambasadorem RED, inicjatywa powołana przez Bono i Bobby Shriver , aby zebrać pieniądze i świadomość dla Światowego Funduszu Walki z AIDS, Gruźlicą i Malarią [32] i do zwalczenia AIDS dla kobiet i dzieci w Afryce. Ona również jest ambasadorem UNICEF-u . [33] W swojej rodzinnej Australii, jest ambasadorem Fundacji Uśmiechu , która pomaga rodzinom dzieci z rzadkimi chorobami i organizuje grantów badawczych rządowych. [4] [5] Ma również modelowane na cele charytatywne, w tym zbierania funduszy na 2007 brytyjskich powodziowego ofiar, [34] i dobrostan dziecka grupa Absolute Return for Kids . [35]
W 2012 roku prowadził kampanię Macpherson Sky dla Międzynarodowego Dnia Kobiet. [36]
MacPherson jest patronem Narodowego Stowarzyszenia dla Dzieci Alkoholików (NACOA). [37]

Życie osobiste
Macpherson spotkał Gilles Bensimon w 1984 roku na sesji zdjęciowej dla magazynu Elle. Pobrali się w maju 1986 r. i rozwiedli się w 1989 roku. [38] [39] Macpherson ma dwóch synów, Arpad Flynn Alexander Busson (ur. 14 lutego 1998), [40] i Aurelius Cy Andrea Busson (ur. 4 lutego 2003 r.), [ 41] z jej byłym partnerem, francuski finansista Arpad Busson .
Macpherson przebywa przez większość czasu w Wielkiej Brytanii wraz z dwoma synami. [42] Mówi biegle po francusku i jest konwersacyjny w włoskim i hiszpańskim . [17]
Od 2010 do początku 2012 roku, Macpherson był w związku z deweloper Jeff Soffer. [43]

Filmografia
2001 Przypadkowa narzeczona South Kensington Camilla
1998 With Friends Like These… Samantha Mastandrea
1997 Lekcja przetrwania Edge, The Mickey Morse
Batman i Robin Batman & Robin Julie Madison
1996 Miłość ma dwie twarze Mirror Has Two Faces, The Candy
Randka na moście If Lucy Fell Jane Linquist
Jane Eyre Blanche Ingram
1994 Syreny Sirens Sheela – modelka
1990 Alicja Alice Modelka

seriale
2009 Beautiful Life: TBL, The Claudia Foster
2001 Jak to dziewczyny Girl Thing, A Lauren Travis
1994-2004 Przyjaciele Friends Janine Lecroix (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Damiana

John Damian Androcles Aspinall (ur. 24 maja 1960), jest angielski właściciel kasyna, początkujący kompozytor i konserwator, wyróżnia jego gromadzenia i uwalniania Kwibi, zoo-bred Lowland Gorilla w Gabonie . Jest synem Jane Gordon Hastings i Jana Wiktora Aspinall , właściciel zoo, hazardzista i założyciel Aspers i konserwator. Aspinall był wykształcony w Millfield Szkoły, Somerset.

Kariera
Damian zdobywał bogactwa niezależnie w branży nieruchomości – ojciec odmawia mu pomóc finansowo. Po śmierci ojca w 2000 roku, Damian wykupione interesy kasyn rodzinne z pomocą australijskiego współpracownik James Packer , syna Kerry Packer . [1] Prowadzi John Aspinall Foundation rozpoczął jego ojciec, a jego głównym celem jest wyhodowanie goryle i powrócić do wolności. Kieruje Howletts i pobliskich Lympne portu , gdzie 120 goryli zostały urodzone i 77 obecnie żywo. Fundacja wydała 51 goryli zabezpieczonych obszarów w Afryce. [2]
Kwibi, gwiazda goryl zwolnione po 5 lat, w 2005 roku w Gabonie, urodził się i wychował w Howletts , Park Dzikich Zwierząt w Kent . Aspinall śledzone Kwibi w 2010 film o spotkaniu stał się powszechnie oglądane na YouTube . [3]

Życie osobiste
Damian Aspinall był żonaty przez 15 lat od lipca 1987 r.; jego ślub Elizabeth Louise Julia Sebag-Montefiore (ur. 31 lipca 1962), córka Piotra Geoffrey Edmunda Nataniela Sebag-Montefiore (ur. 29 czerwca 1929) i żony (m. 17 wrzesień 1960) Joanna Ethne Julia Poett, miała miejsce w Westminster Abbey , Westminster , Londyn . Ona jest matką jego dwóch córek, Tansy Aspinall (ur. Westminster, Londyn, 1989) i Clary Aspinall (ur. Westminster, Londyn, 1992), [4], [5] i nadal utrzymuje dobre stosunki z nią. Po rozwodzie on datowany Kirsty Roper , były panna UK . [6] Do 2007 r. był w związku z prezenter telewizyjny Donna Air , matki jego córki Freya Aspinall (ur. wrzesień 2003). [7]

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 230 razy, 1 wizyt dzisiaj)