Edyta Zając menadżerką Cezarego Pazury


pazura-zajacTak jak przypuszczaliśmy, wielki powrót na salony Edyty Pazury, z domu Zając, nie był przypadkowy. 26-letnia żona Cezarego debiutuje bowiem w roli jego menedżerki. Z tej okazji miał on sporo w Edytę “zainwestować”.

Sama Edyta przekonana jest, że będzie najlepiej reprezentować interesy Czarka. Zapewnia, że nie tylko bardzo dobrze go zna, ale ma również odpowiednie wykształcenie:

Czuję się na tyle kompetentna, żeby móc zajmować się karierą męża i zarządzać jego firmą. Skończyłam zarządzanie i marketing w firmie, a teraz studiuję zarządzanie w mediach – przekonuje w rozmowie z Fleszem. Poza tym uważam, że co w rodzinie to nie zginie, że nikt nie zadba o twoje interesy tak jak ktoś bliski.

Przypomnijmy też, że menedżerką Czarka była również Weronika, dziś już tylko Marczuk.
źródło: pudelek.pl

Biografia Cezarego

Cezary Andrzej Pazura (ur. 13 czerwca 1962 w Tomaszowie Mazowieckim) – polski aktor filmowy, kabaretowy i telewizyjny, komik, piosenkarz, reżyser. Starszy brat Radosława Pazury, który również jest aktorem.

Kariera aktorska i reżyserska
Absolwent Zespołu szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim. Ukończył w 1986 PWSFTviT w Łodzi. Początkowo związany był z teatrem, zaraz po ukończeniu szkoły rozpoczął pracę w Teatrze Ochoty w Warszawie, później w latach 1992-93 pracował w Teatrze Powszechnym. Debiutował w 1986 w przygodowym filmie Waldemara Podgórskiego Czarne Stopy. W 2007 zadebiutował jako reżyser realizując jeden z odcinków Faceci do wzięcia. Prezes Zarządu Stowarzyszenia Aktorów Filmowych i Telewizyjnych SAFT (2005-2013)[1].

W 2010 roku aktor zrealizował swój debiut reżyserski Weekend. Do współpracy zaprosił popularnych i komediowych aktorów polskich.

Kariera telewizyjna
W 2008 prowadził w telewizji Polsat teleturniej Strzał w 10.

Nagrody
Jest laureatem nagrody Złota Kaczka dla najlepszego polskiego aktora za lata 1993, 1997, 2003. W 2012 r. za film Weekend otrzymał Węża w kategorii Reżyseria[2].

Benefisy
W 2005 roku w teatrze STU w Krakowie odbył się benefis Cezarego Pazury. Wystąpili przyjaciele i współpracownicy Cezarego Pazury i opowiedzieli o jego życiu z czasów studenckich i tym, jak postrzegają go obecnie. Wystąpili m.in. Piotr Rzymyszkiewicz, Jan Machulski, Olaf Lubaszenko, Piotr Siejka, Adrianna Biedrzyńska.

21 października 2011 z okazji 25-lecia pracy artystycznej w katowickim Spodku odbył się benefis Pazury[3]. Na scenie, oprócz samego jubilata, pojawili się: Kabaret Ani Mru-Mru, kabaret Młodych Panów, Paweł Małaszyński, a w drugiej części spotkania również Jerzy Kryszak, Marcin Daniec oraz kabaret Moralnego Niepokoju. Całej imprezie towarzyszył zespół Life Club Band[4].

Życie prywatne
Trzykrotnie żonaty: Żaneta (01.04.1989 – 1994), Weronika Marczuk (1995 – 19.12.2007)[5][6], Edyta Zając (od 01.05.2009)[7]. Ma troje dzieci: córkę Anastazję (ur. w 1990 r.), z małżeństwa z Żanetą; oraz córkę Amelię (ur. 25 czerwca 2009 r.)[8] i syna Antoniego Józefa (ur. 23 lipca 2012 r.)[9], z małżeństwa z Edytą.

Filmografia
Aktor
1986: Czarne Stopy − jako „Puma”
1986: Pogrzeb lwa − jako żołnierz niemiecki legitymujący Henryka przed restauracją
1988-1991: Pogranicze w ogniu − jako Czarek Adamski
1989: Déjà vu − jako niemiecki cyklista
1991: Cynga − jako Polak ratujący Andrzeja w łagrze
1991: Kroll − jako kapral Edward Wiaderny
1991: V.I.P. − jako Małyszko
1991: Rozmowy kontrolowane − jako żołnierz kontrolujący autokar z koszykarkami
1992: Czarne słońca − jako Jan
1992: Kuchnia Polska − jako policjant pałujący Jacka (odc. 4)
1992: Enak
1992: Kawalerskie życie na obczyźnie − jako robotnik Wielgos
1992: Pamiętnik znaleziony w garbie − jako sąsiad Janka w 1981
1992: Pierścionek z orłem w koronie − jako Kosior, porucznik UB
1992: Psy − jako jako Waldemar „Nowy” Morawiec
1992: Wielka wsypa − jako działacz opozycji
1992: Zwolnieni z życia − jako milicjant
1992: Żegnaj Rockefeller − jako Fredek (odc. 1 i 2)
1992: Feliks Dzierżyński ląduje w Warszawie
1992: Aby do świtu… − jako nadposterunkowy Andrzej
1992: 1968. Szczęśliwego Nowego Roku − jako milicjant
1993: Wow − Max Usher
1993: Trzy dni aby wygrać − jako Jerzy (odc. 5)
1993: Balanga − jako sierżant
1993: Człowiek z… − jako Bolek Rylski
1993: Dwa księżyce − jako malarz Paweł
1993: Kraj Świata − jako SB-ek
1993: Lepiej być piękną i bogatą − jako strażak
1993: Polski crash − jako cinkciarz Stanisław
1993: Pożegnanie z Marią − jako Tomasz
1993: Trzy kolory. Biały − jako właściciel kantoru
1993: Tylko strach − jako Andrzej, prowadzący spotkania klubu „AA”
1993: Uprowadzenie Agaty − jako policjant w stogu siana
1994: Oczy niebieskie − jako Wielki Wódz we śnie
1994: Polska śmierć − jako Osso
1994: Miejsce zbrodni
1994: Psy 2. Ostatnia krew − jako Waldemar „Nowy” Morawiec
1995: Nic śmiesznego − jako Adaś Miauczyński
1995: Tato − jako Cezary
1995: Wielki tydzień − jako Piotrowski
1996: Dzieci i ryby − jako reżyser Wiktor
1996: Aniołek − jako Andrzej
1996: Słodko gorzki − jako trener
1996: Wirus − jako Michał
1997-1998: 13 posterunek − jako posterunkowy Cezary Cezary
1997: Kiler − jako Jurek Kiler
1997: Sara − jako Cezary
1997: Szczęśliwego Nowego Jorku − jako Azbest
1997: Sztos − jako Czarnecki „Synek”
1999: Kiler-ów 2-óch − jako Jurek Kiler/pułkownik Jose Arcadio Morales
1999: Ajlawju − jako Adam Miauczyński
2000: Chłopaki nie płaczą − jako Fred
2000: 13 posterunek 2 − jako posterunkowy Cezary Cezary
2000: Zakochani − jako Szczepan Zadymek
2002: E=mc² − jako Ramzes
2002: Kariera Nikosia Dyzmy − jako Nikoś Dyzma
2002: Dzień świra − jako facet na ulicy
2003-2005: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście − jako Gustaw Milski
2003: Show − jako Czarek
2003: Nienasycenie − Kocmołuchowicz, ojciec Zypcia, Putrycydes Tengier
2005: Emilia − jako Indiana Dźones
2006: Ja wam pokażę! − jako Tomasz Kozłowski
2006: Oficerowie − jako podinspektor Marek Sznajder
2006: Faceci do wzięcia − jako Wiktor (dziennikarz sportowy i bałaganiarz)
2006: Niania − Tadeusz odc.26
2008: Lejdis − jako narrator
2008: Trzeci oficer − jako podinspektor Marek Sznajder
2009: Złoty środek − jako Stefan
2009: Piotrek trzynastego
2010: Belcanto − jako Mariusz
2010: Skrzydlate świnie − jako Krzysztof Dzikowski
2011: Sztos 2 − jako Czarnecki „Synek”
2011: Siła wyższa − jako szef Doroty (odc. 1 i 3)
2012: Antyterapia − jako Marecki
2013: Hotel 52 – jako pułkownik SB Sulima (odc. 83)
2013: Polowanie na owce – jako Pan Dom

Aktor – Spektakle Teatru Telewizji
W niedzielę po południu (1992) jako Andrzej
Lunia (1993) jako Alfred,
Palec Boży (1993,
Złamana noga Babci (1993) jako Pan Piotr,
Dwaj panowie z Werony (1994) jako Piskorz,
Matka chrzestna (1994) jako Kossowski,
Wszystko zależy od dziadka (1994) jako Biniu,
Gry małżeńskie (1995) jako Piotr,
Klimaty (1995) jako Filip,
Tajny detektyw (1996) jako Julian Cristoforou,
Farrago (1998) jako Farrago,
Klub kawalerów (2000) jako Piorunowicz,
Przetarg (2000) jako Tadzio,
Bóg mordu (2011/2012) jako Pan Houllie,

Reżyser
Faceci do wzięcia (2007), odc. 23 „Sen sprawiedliwych”
Ludzie Chudego (2010)
Weekend (2010)

Polski dubbing
1987: Starcom – kosmiczne siły zbrojne Stanów Zjednoczonych – płk Paul „Drągal” Corbin
1987: Diplodo
1989–1992: Chip i Dale Brygada RR – Louis, szczur z bandy Francisa; Minister cesarza
1990: Bouli – Korsarz
1996: Na kłopoty Pantera – Różowa Pantera
1997: Zakochany kundel – Tramp
1998: Hokus Pokus Różowa Pantera – Różowa Pantera
2001: Zakochany kundel II: Przygody Chapsa – Tramp
2002: Stacja kosmiczna (IMAX 3D) – Narrator
2002: Asterix i Obelix: Misja Kleopatra – Numernabis
2002: Epoka lodowcowa – Sid
2003: Magiczna Gwiazda – Archibald
2003: Looney Tunes znowu w akcji – Prezes ACME
2004: Rybki z ferajny – Oscar
2005: Kurczak Mały – Specek Zawiotki
2005: Chłopaki nie płaczą – Fred
2006: Epoka lodowcowa 2: Odwilż – Sid
2007: Lucky Luke na Dzikim Zachodzie – Lucky Luke
2008: Asterix na olimpiadzie – Numernabis
2009: Prawdziwa historia kota w butach – szambelan
2009: Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów – Sid
2009: Odlot – As
2009: Nadzwyczajna misja Asa – As
2009: Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów (gra) – Sid
2009: Jak and Daxter: Zaginiona Granica – Daxter
2010: Alicja w Krainie Czarów – Szalony Kapelusznik
2010: Shrek Forever – Rumpelstiltskin / Rumpel
2010: Battlefield: Bad Company 2 – szeregowy Terrence Sweetwater
2011: Gnomeo i Julia – Faflamingo
2011: Happy Feet: Tupot małych stóp 2 – Sven
2011: Goryl Śnieżek w Barcelonie – Dżambo
2011: Epoka lodowcowa: Mamucia gwiazdka – Sid
2012: Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów – Sid
2012: Złote krople – Kanclerz
2012: Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa − Manfred (głos)
2012: Na tropie Marsupilami – Pablito Camaron
2012: PlayStation All-Stars: Battle Royale – Daxter

Dyskografia
Albumy
1999: Płyta stereofoniczna

Single
1999: Przystojny jestem
1999: Był pochmurny dzień (+ Bogusław Linda)

Programy kabaretowe
Kabaret z Pazur-em
13 Posterunek na żywo
Przystojny jestem
B.U.T. czyli Bardzo Uniwersalne Tematy
Kabareton jako prowadzący
Stand up. Zabij mnie śmiechem jako komentator

Odniesienia w kulturze masowej
Utwory Pazury Cezara i Pazury Cezara 2 polskiej grupy muzycznej L-Dópa, zawarte na albumie Gra? (2007), stanowią odniesienie do osoby Cezarego Pazury.
źródło: pl.wikipedia.org

Biografia Edyty

Edyta Pazura (z domu Zając) (ur. 18 stycznia 1988 w Krakowie) – polska prezenterka telewizyjna.

Prezenterka telewizyjna Polsat Cafe. Współprowadząca z Lidią Popiel cykliczny program Looksus (2008), przedstawiający ekskluzywne miejsca w Polsce i snobistyczne gadżety.

Jest trzecią żoną Cezarego Pazury (ślub 1 maja 2009). 28 czerwca 2009 urodziła córkę Amelię . Obecnie studiuje zaocznie na UJ w Krakowie na III roku zarządzania i marketingu.
źródło: ambinet.pl

(Odwiedzono 447 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.