Dwayne Johnson i Irina Shayk są razem?


Johnson-ShaykCristiano Ronaldo (29 l.) i Irina Shayk (29 l.) po rozstaniu szybko zaczęli układać sobie życie na nowo. Modelka spotyka się z byłym zapaśnikiem i aktorem, Dwaynem Johnsonem (42 l.)!

Jeszcze w czasie świąt Bożego Narodzenia nikt nie przypuszczał, że piłkarz i modelka już wkrótce przestaną być parą.

Okazało się, że plotki o zerwaniu wcale nie były wyssane z palca.

Co ciekawe, z dnia na dzień wyszło na jaw, że Cristiano już znalazł sobie następczynię Iriny.

Jest nią 26-letnia dziennikarka jednej z hiszpańskich telewizji, Lucia Villalon.

Teraz dowiadujemy się, że nie tylko on szybko się pocieszył!

Zagraniczne media informują, że Irina Shayk także ma nowego partnera. Modelka jest zakochana w aktorze i byłym zapaśniku, Dwaynie, znanym bardziej jako “The Rock”, którego poznała kilka miesięcy temu na planie “Herculesa”, gdzie zagrała epizodyczną rolę.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Dwayne Johnson i Irina Shayk

Biografia Dwayne’a

Dwayne Douglas Johnson, znany też jako The Rock (ur. 2 maja 1972 w Hayward) – amerykański aktor i wrestler. Występuje w World Wrestling Entertainment.

Wrestling
Jego ojciec, Rocky, był profesjonalnym wrestlerem, dzięki czemu młody Dwayne często podróżował. Cała rodzina Dwayne’a jest związana z tym sportem: walczył jego dziadek Peter Maivia, jego wujkowie – Afa i Sika (z Wild Samoans), kuzyni Samu, Yokozuna, Fatu. Na studiach The Rock trafił do drużyny footballowej, z którą odnosił spore sukcesy, jednak kontuzja pleców przekreśliła jego szanse w NFL. Podpisał trzyletni kontrakt z ligą kanadyjską, lecz odszedł po roku i poszedł w ślady ojca. Jako wrestler startował w lidze USWA pod imieniem Flex Kavanah, jego pierwszym sukcesem było mistrzostwo drużynowe (razem z Bretem Sawyerem). W 1996 Flex przeniósł się do WWF i zmienił imię na Rocky Maivia. Trafił tu do drużyny The Nation of Domination, której wkrótce stał się liderem (już pod imieniem The Rock). Po rozpadzie Nation Dwayne trafił do innej wysoko ustawionej drużyny – Corporation i stał się wrogiem największej gwiazdy ligi WWF – Stone Colda Steve’a Austina. Wkrótce Rock został wyrzucony z Corporation, lecz to nie przyćmiło jego kariery, a wręcz jej pomogło (zdobywał kolejne tytuły). W 2001 roku zaangażował się w swój pierwszy profesjonalny film. W 2012 roku powrócił by zmierzyć się z Johnem Ceną na WrestleManii. Około 10 miesięcy później 27 stycznia 2013 roku pokonał CM Punk’a na Royal Rumble zdobywając po raz 8 WWE Championship. The Rock obronił WWE Championship na Elimination Chamber, ponownie pokonując CM Punk’a. Stracił WWE Championship na WrestleManii XXIX na rzecz Johna Ceny.

Styl walki

Finishery
People’s Elbow (Running delayed high-impact elbow drop, with theatrics, usually preceded by a spinebuster)
Rock Bottom (Fall forward lifting side slam)
Sharpshooter – adopted from Bret Hart

Standardowe akcje
Arm drag
Back body drop
Diving crossbody
Dragon screw
Dropkick
Figure-four leglock
Flapjack
Float-over DDT
Flowing snap DDT, sometimes followed by a kip-up
Jumping clothesline
Multiple Suplex variations
Belly to back
Fisherman
Snap overhead belly-to-belly suplex, sometimes to an oncoming opponent
Super
Vertical, sometimes delayed
Reverse elbow
Running swinging neckbreaker
Running thrust lariat
Russian leg sweep
Samoan drop
Scoop Slam
Short-arm clothesline
Spinebuster – usually followed by a People’s Elbow
Swinging neckbreaker

Osiągnięcia
Pro Wrestling Illustrated
PWI Match of the Year (1999) vs. Mankind in an “I Quit” match at Royal Rumble
PWI Match of the Year (2002) vs. Hulk Hogan at WrestleMania X8
PWI Most Popular Wrestler of the Year (1999, 2000)
PWI Wrestler of the Year (2000)
PWI sklasyfikowało go na 2. miejscu z 500 najlepszych wrestlerów roku 2001

United States Wrestling Association
2x USWA World Tag Team Championship – with Bart Sawyer[199]

World Championship Wrestling
2x WCW/World Championship

World Wrestling Entertainment
9 x WWE/F Championship
4 x WWE Intercontinental Championship
5 x World Tag Team Championship
Royal Rumble 2000
Sixth Triple Crown Champion
Slammy Award for New Sensation (1997)
Slammy Award for Game Changer of the Year (2011) – with John Cena
Slammy Award for Guess Who’s Back or: Return of the Year (2011)
Slammy Award for LOL! Moment of the Year (2012) – Insulting John Cena using the history of Boston, Massachusetts
Slammy Award for LOL! Moment of the Year (2013) – The Rock Concert on the 20th Anniversary of Raw
Slammy Award for Match of the Year (2013) – vs. John Cena for the WWE Championship at WrestleMania 29

Aktor
Pierwszym filmem fabularnym z udziałem Dwayne’a Johnsona była komedia Longshot. W filmie tym odegrał epizodyczną rolę bandyty. Jako aktor pierwszoplanowy zadebiutował w Królu Skorpionie. Następne role główne zagrał w Witajcie w dżungli i Z podniesionym czołem.

Filmografia
Beyond the Mat (1999) jako on sam
Star Trek: Voyager (1995-2000) jako Mistrz (gościnnie)
Longshot (2000) jako Rabuś
Mumia powraca (2001), The Mummy Returns) jako Król Skorpion – Mathayus
Król Skorpion (2002, The Scorpion King) jako Mathayus, król Skorpion
Witajcie w dżungli (2003) jako Beck
Z podniesionym czołem) (2004, Walking Tall) jako Chris Vaughn
Instant Karma (2005)
Doom (2005) jako Asher „Sarge” Mahonin
Be Cool (2005) jako Elliot Wilhelm
Gang z boiska (2006), Gridiron Gang) jako Sean Porter
Koniec świata (2006, Southland Tales) jako Boxer Santaros
Blowback (2006)
Ride Along (2006)
Spy Hunter: Nowhere to Run (2007) jako Alec Sects
Reno 911!: Miami (2007)
Plan gry (2007, The Game Plan) jako Joe Kingman
Dorwać Smarta (2008, Get Smart) jako Agent 23
Góra Czarownic (2009, Race to Witch Mountain) jako Jack Bruno
Czarodzieje z Waverly Place (2009, Wizards of Waverly Place) jako on sam
Dobra wróżka (2010) jako Derek Thompson
Hannah Montana (2010) jako on sam
Policja zastępcza (2010) jako Christopher Danson
Faster (2010) jako Driver
Szybcy i Wściekli 5 (2011) jako Luke Hobbs
Podróż na Tajemniczą Wyspę (2012) jako Hank Parsons
Infiltrator (2013) jako John Matthews
Empire State (2013) jako James Ransome
G.I. Joe: Odwet (2013) jako Roadblock
Pain & Gain (2013) jako Paul Doyle
Szybcy i wściekli 6 (2013) jako Luke Hobbs
Hercules (2014) jako Hercules
Szybcy i wściekli 7 (2015) jako Luke Hobbs
San Andreas (2015)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Iriny

Irina Shayk (urodzona jako Irina Szajchlislamowa 6 stycznia 1986 w Jemanżelinsku w Rosji) – rosyjska modelka[1].

Kariera
Urodziła się w Jemanżelińsku w Rosji jako córka pianistki uczącej w przedszkolu i górnika. Jej ojciec był ciemnoskórym Tatarem, przez co ludzie myśleli, że pochodzi z Ameryki Południowej. Ma starszą siostrę, Tatianę. Irina rozpoczęła grę na fortepianie w wieku 6 lat. W wieku dziewięciu lat kontynuowała naukę w Szkole Muzycznej, uczyła się tam 7 lat. Grała na pianinie, jak i śpiewała w chórze z woli matki. Jej ojciec zmarł z powodu powikłań zapalenia płuc, gdy miała 14 lat. Po ukończeniu szkoły średniej studiowała marketing. W 2004 roku wygrała konkurs piękności „Miss Chelyabinsk”. Karierę rozpoczęła w wieku 19 lat, w Paryżu. W 2010 roku Irina została oficjalnym ambasadorem Intimissimi. Jej inne kontrakty z tego okresu obejmują m.in. Beach Bunny, Victoria’s Secret, Guess i Lacoste. Podpisała kontrakt z agencją IMG w maju 2009. W 2011 roku została uznana „Najseksowniejszą Kobietą Świata” przez węgierskie czasopismo Periodika. Zajęła 10 pozycję w rankingu Models.com „20 Najseksowniejszych Kobiet”.

Życie prywatne
Od maja 2010 roku spotyka się z portugalskim piłkarzem Cristiano Ronaldo[2]. Modelka jest bardzo zaangażowana w pomoc szpitalowi w rodzinnym miasteczku. Wraz z siostrą pomogła odbudować tam oddział dziecięcy. Obecnie zbiera pieniądze dla rosyjskiej organizacji dobroczynnej „Pomogi”, oznaczającej w języku rosyjskim „Pomóż”, która zapewnia opiekę chorym dzieciom. Irina jest oficjalnym ambasadorem fundacji w Rosji.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 198 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *