Dina Meyer i Shane West

meyer-westDina i Shane byli parą w 2001 r.

Partnerzy:
Diny
Billy Joel 2001
Shane
Rachael Leigh Cook 1997-03
Monica Keena 2001-02
Jenna Dewan-Tatum 2003-05
Sherrie Rose 2008-09
Alicia Zacharkiewicz 2009-10

Biografia Diny
Dina Meyer (ur. 22 grudnia 1968 r. w Queens, Nowy Jork) – amerykańska aktorka.

Życie osobiste
Dina Meyer urodziła się i wychowała w Forest Hills, Queens, New York, ale przeniósł się do Dix Hills, Long Island, tuż przed jej ostatnim roku gimnazjum. Jej pierwsze doświadczenie w branży rozrywkowej przyszła, gdy zrobił kilka modelowanie od wieku od dziewięciu do 16. Ona zawsze chciała zostać aktorką, ale jej rodzice nie myśleli, że to mądre posunięcie kariery, chcieli ją zdobyć dobre wykształcenie, więc poszła na studia, które ukończył w 1990 roku tytuł licencjata w Business Administration ze specjalizacją w marketingu (i drobne w języku francuskim). [8]
Ma dwóch braci, jeden nazywa się Gregory starszych i jedną młodszą o imieniu Evan. [8]

Kariera
Debiut Meyera film był w filmie telewizyjnym przywiązany w 1993 roku, choć jej rola w cyberpunk thriller Johnny Mnemonic był chyba jej występ przełom. Przed tym jednak, że miał również rolę w serialu Beverly Hills, 90210 jako Lucinda Nicholson. Oprócz Johnny Mnemonic, ona miała inne role w produkcjach science fiction, takich jak Starship Troopers , ptaki drapieżne i Star Trek Nemesis . Grała detektyw Allison Kerry w horror / thriller filmu Piła i jej kontynuacje. Zrobiła kilka wystąpień gości na znajomych i Match panny , drugim przypadkiem obok innego byłego Batgirl aktorka Alicia Silverstone . Zagrała także jeden z przewodów na teraz odwołany Point Pleasant . W marcu 2006, Meyer była w odcinku premierze serii Thief , jak Wanda, żona Nicka Andre Braugher jego charakter, choć jej postać nie pojawi się ponownie. W 2009 roku pojawił się na Burn Notice jako Samantha, Michael Weston ex-narzeczoną. Meyer ma stałą rolę w 2010 ABC serii drani jak pani Hong.

Filmografia
2009 – Bez skazy (Nip/Tuck) jako Roxy St. James
2007 – Piła IV (Saw IV) jako det. Allison Kerry
2007 – Decoys 2: Alien Seduction jako Dr. Alana Geisner
2006 – Piła III (Saw III) jako det. Allison Kerry
2005 – Miasteczko Point Pleasant (Point Pleasant) jako Amber Hargrove
2005 – Dzikie żądze: Nieoszlifowane diamenty (Wild Things: Diamonds in the Rough) jako Kirsten Richards
2005 – Piła II (Saw II) jako det. Allison Kerry
2005 – Zbrodnicza namiętność (Crimes of Passion) jako Rebecca Walker
2005 – Storyteller jako Lydia
2003 – Deception jako Erin
2004 – Piła (Saw) jako det. Allison Kerry
2002 – Star Trek: Nemesis jako Donatra
2002-2003 – Ptaki Nocy (Birds of Prey) jako Barbara Gordon, Wyrocznia
2000 – Zawód: szpieg (Secret Agent Man) jako Holiday
1999 – Lepiej niż w książce (Stranger than Fiction) jako Emma
1997 – Żołnierze kosmosu (Starship Troopers) jako Dizzy Flores
1996 – Ostatni smok (Dragonheart) jako Kara
1995 – Johnny Mnemonic jako Jane
1993-1994 – Beverly Hills 90210

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Shannona

Shane West, właściwie Shannon Bruce Westgarth Snaith (ur. 10 czerwca 1978 w Baton Rouge) − amerykański aktor, kompozytor i piosenkarz. Posiada własny zespół o nazwie Jonny Was.
Syn menedżera aptekarza Dona i adwokat Catherine West, ma dwie siostry − Simone i Marli Ann. Ukończył Los Angeles Center for Enriched Studies. Swoją pasję do aktorstwa odkrył w wieku piętnastu lat. W 1995 roku przeniósł się do Los Angeles i zmienił swoje imię na Shane. Po raz pierwszy pojawił się na szklanym ekranie w serialu CBS Gdzie diabeł mówi dobranoc (Picket Fences, 1995) z Tomem Skerrittem, Kathy Baker, Costasem Mandylorem i Holly Marie Combs. Użyczył swojego głosu w sitcomie muzycznym NBC Kalifornijskie marzenia (California Dreams, 1995). Pierwszą główną rolę otrzymał w serialu ABC Jeden raz i znowu (Once and Again, 1999-2002) jako Eli Sammler, młody buntownik, który powoduje wiele problemów ze względu na swój zły sposób bycia. Prawdziwą popularność przyniosła mu rola Landona Catera w melodramacie Szkoła uczuć (A Walk to Remember, 2002) u boku Mandy Moore, wystąpił także w jej teledysku “Cry” (2002). Zagrał autentyczną postać Darby’ego Crasha, wokalistę grupy punkrockowej The Germs w niezależnym filmie Czym się zajmuje to tajne (What We Do Is Secret, 2006).
Obok aktorstwa jego pasją jest muzyka. W 1999 roku wraz z dwoma kolegami założył punkowo-rockowy zespół Average Jo (nie wydali jeszcze płyty, ale jeden utwór znajduje się na soundtracku do filmu Szkoła uczuć). Później nazwa została zmieniona na Jonny Was. Shane gra na gitarze, śpiewa i pisze teksty piosenek. Jedną ze swoich piosenek zadedykował koledze po fachu, aktorowi Jonathanowi Brandisowi (znanemu głównie z serialu SeaQuest DSV), który zginął w niewyjaśnionych okolicznościach w swoim mieszkaniu w Los Angeles, w listopadzie 2003 roku.

Filmografia
filmy kinowe
2010: Kerosene Cowboys jako Tom Craig
2009: Echelon Conspiracy jako Max Peterson
2008: Czerwone piaski (Red Sands) jako Jeff
2006: Starszy syn (The Elder Son) jako Bo
2006: Czym się zajmuje to tajne (What We Do Is Secret jako Darby Crash
2006: Optymista (Elder Son) jako Bo
2003: Liga niezwykłych dżentelmenów (The League of Extraordinary Gentlemen) jako Tomek Sawyer
2002: Szkoła uczuć (A Walk to Remember) jako Landon Carter
2001: Sztuka rozstania (Get Over It) jako Bentley ‘Striker’ Scrumfeld
2001: Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra (Ocean’s Eleven) w roli samego siebie
2000: Dracula 2000 jako J.T.
2000: Wszystkie chwyty dozwolone (Whatever It Takes) jako Ryan Woodman
2000: A Time for Dancing jako Paul, DJ
1999: Smak wolności (Liberty Heights) jako Ted

filmy TV
2007: Supreme Courtships
1998: Clips’ Place
1997: Gra o spadek (The Westing Game) jako Chris Theodorakis

seriale TV
2010-?: Nikita jako Michael
2004-2007: Ostry dyżur (ER) jako Dr Ray Barnett
1999-2002: Jeden raz i znowu (Once and Again) jako Eli Sammler
1998: To Have & to Hold jako Mitch
1998: Piąty wymiar (Sliders) jako Kirk
1998: Buffy: Postrach wampirów (Buffy the Vampire Slayer) jako Sean Dwyer
1998: Bliżej (Closer) jako Tad Maloney
1997: Meego jako Facet w dużym kapeluszu
1997: Pan Rhodes (Mr. Rhodes) jako Mick
1995: Chłopiec poznaje świat (Boy Meets World) jako Nick
1995: Kalifornijskie marzenia (California Dreams) jako Doug (głos)
1995: Gdzie diabeł mówi dobranoc (Picket Fences) jako Dave Lattimore
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 451 razy, 1 wizyt dzisiaj)