Demi Moore i Ashton Kutcher

moore-kutcherDemi i Ashton byli razem od 2003 do 2011 r, a ślub wzięli 24 09 2005 r.

Partnerzy:
Demi
Freddy Moore 1979-85
Emilio Estevez 1984-87
Bruce Willis 1987-98
ślub 21 11 1987
Leonardo DiCaprio 1998
Oliver Whitcomb 1999-02
Guy Oseary 2002
Tobey Maguire 2002
Anthony Kiedis 2002
Joe Manganiello 2012
Alex Rodríguez 2012
Martin Henderson 2012
Ashtona
Nelly Furtado
January Jones 1998-01
Tara Reid 2001
Ashley Scott 2001-02
Monet Mazur 2002
Brittany Murphy 2002-03
Lorene Scafaria 2011
Mila Kunis 2012
 
Zobacz newsy o parze

 
Wideo – Demi Moore i Ashton Kutcher

Biografia Demi

Demi Moore, właśc. Demetria Gene Guynes Kutcher (ur. 11 listopada 1962 w Roswell) – amerykańska aktorka filmowa.
Biologiczny ojciec porzucił jej matkę, Victorię, jeszcze przed jej urodzeniem. Jej ojczym, Danny Guynes, nie był w stanie zastąpić jej ojca. Wielokrotnie w okresie jej dzieciństwa zmieniał pracę, co doprowadziło do przeszło 40 przeprowadzek rodziny. Atmosfera rodzinna należała do ciężkich – rodzice nie stronili od alkoholu i kłótni oraz bójek, które doprowadziły do samobójstwa jej ojczyma. W wieku 16 lat porzuciła szkołę i uciekła z domu, zostając modelką oraz zarabiając na rozbieranych sesjach, np. w magazynie „OUI”. W wieku 18 lat poślubiła muzyka, Freddiego Moore’a, z którym spędziła w związku cztery lata. W wieku lat 19 zaczęła regularnie pojawiać się w serialu telewizyjnym General Hospital (sezon 1982–1983). Zarobione pieniądze wydała na organizowanie imprez, alkohol i kokainę. Stan ten utrzymywał się przez 3 lata, dopóki reżyser Joel Schumacher nie wyrzucił jej z planu filmu Ognie św. Elma (St. Elmo’s Fire), podczas kręcenia którego wielokrotnie znajdowała się pod wpływem narkotyków. Przeszła kurację odwykową i wróciła zdrowa po tygodniu. By kontynuować pracę na planie, musiała zresztą podpisać zobowiązanie, że nie wróci do narkotyków i alkoholu.
Była jedną z trzech pretendentek do głównej roli w filmie Flashdance. By rozstrzygnąć wygraną, zaproszono grupę 50 mężczyzn, którzy mieli ocenić, z którą z finalistek chcieliby się przespać. Wygrała Jennifer Beals. W 1986 znalazła się na liście 12 najbardziej obiecujących młodych aktorów, opublikowanej w numerze 38. John Willis’s Screen World. W 1996 znalazła się w rankingu 50 najpiękniejszych kobiet świata magazynu People. Znalazła się także na 22. miejscu rankingu najgorętszych kobiet wg VH1.
Jest znana z determinacji i niecodziennych posunięć jak np. pozowanie nago w siódmym miesiącu ciąży do zdjęcia na okładkę Vanity Fair. W sierpniu 1992 ponownie pozowała do nietypowych zdjęć dla Vanity Fair, tym razem „ubrana” w namalowany na ciele garnitur. Pozycję aktorki ugruntował komercyjny sukces filmu Uwierz w ducha (Ghost, 1990) oraz kontrowersyjne obrazy: Niemoralna propozycja (Indecent Proposal, 1993) i W sieci (Disclosure, 1994). Wkrótce potem stała się najlepiej opłacaną aktorką Hollywood.
W 1987 roku poślubiła Bruce’a Willisa, z którym ma trzy córki: Rumer Willis (ur. 1988), Scout LaRue Willis (ur. 1991) i Tallulah Belle Willis (ur. 1994). 18 października 2000 roku po trzynastu latach małżeństwa z Bruce’em Willisem podali do wiadomości publicznej informację o rozwodzie (bez podania przyczyny). W 2005 roku wyszła po raz trzeci za mąż. Na jej weselu z aktorem Ashtonem Kutcherem obecny był m.in. jej były mąż i wszystkie trzy córki oraz bliska przyjaciółka Demi, Lucy Liu. Dwa lata po ślubie Demi Moore przyjęła nazwisko trzeciego męża, jednak nadal posługuje się nazwiskiem Moore w sprawach zawodowych[1]. W 2011 roku 23-letnia aktorka Sara Leal wyznała, że Kutcher zdradzał z nią Demi podczas imprezy z okazji szóstej rocznicy ich ślubu[2]. W listopadzie tego samego roku Moore złożyła pozew o rozwód.

Wybrana filmografia
Wybór (Choices, 1981)
Pasożyt (Parasite, 1982)
Zakochani młodzi lekarze (Young Doctors in Love, 1982)
The Master (1984)
Wielkie uczucie (No Small Affair, 1984)
Te cholerne Rio (Blame It on Rio, 1984)
Na wariackich papierach (Moonlighting, 1985)
Ognie św. Elma (film) (St. Elmo’s Fire, 1985)
Szalone lato (One Crazy Summer, 1986)
Ta ostatnia noc (About Last Night…, 1986)
Siódmy znak (The Seventh Sign, 1988)
Nie jesteśmy aniołami (We’re No Angels, 1989)
Uwierz w ducha (Ghost, 1990)
Same kłopoty (Nothing But Trouble, 1991)
Motywy zbrodni (Mortal Thoughts, 1991)
Żona rzeźnika (The Butcher’s Wife, 1991)
Ludzie honoru (A Few Good Men, 1992)
Niemoralna propozycja (Indecent Proposal, 1993)
Wiek kina (A Century of Cinema, 1994)
W sieci (Disclosure, 1994)
Koniec niewinności (Now and Then, 1995)
Szkarłatna litera (Scarlet Letter, The, 1995)
Pod presją (Juror, The, 1996)
Beavis i Butt-Head zaliczają Amerykę (Beavis and Butt-Head Do America, 1996)
Striptiz (Striptease, 1996)
Gdyby ściany mogły mówić (If These Walls Could Talk, 1996)
Dzwonnik z Notre Dame (The Hunchback of Notre Dame, 1996)
Przejrzeć Harry’ego (Deconstructing Harry, 1997)
G.I. Jane (1997)
Idąc na całość (Destination Anywhere, 1997)
Wyśniona namiętność (Passion of Mind, 2000)
Dzwonnik z Notre Dame II (The Hunchback of Notre Dame II, 2002)
Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość (Charlie’s Angels: Full Throttle, 2003)
Just play dead (2006)
Półmrok (Half Light, 2006)
The Magic 7 (2006)
Bobby (2006)
Flawless (2007)
Mr. Brooks (2007)
The Joneses (2009)
Happy Tears (2009)
LOL: Laughing Out Loud (2011)
Chciwość (2011)
Another Happy Day (2011)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Ashtona

Christopher Ashton Kutcher (ur. 7 lutego 1978 roku w Cedar Rapids) – amerykański aktor, producent, scenarzysta filmowy i telewizyjny, model.
Ma irlandzkie, czeskie i niemieckie pochodzenie. Syn pracownika General Mills – Larry’ego Kutchera i Diane Portwood, która pracowała dla Procter & Gamble, dorastał wraz ze swoim bratem bliźniakiem – Michaelem (miał wadę wrodzoną serca) oraz starszą siostrą Taushą (ur. 1972). Przejawiał pasję do wrestlingu, zapasów i występowania w szkolnych przedstawieniach. W 1996 roku ukończył Clear Creek Amana High School.
W 1997 roku rozpoczął studia inżynierii biochemicznej na Uniwersytecie Stanu Iowa w Iowa City. Dorabiał zamiataniem podłóg w lokalnej fabryce chrupek General Millis (12 dolarów za godzinę), zmywaniem naczyń i jako dawca krwi. Po zwycięstwie w konkursie urody męskiej 1997 – Fresh Faces stanu Iowa, podjął pracę w agencji modelów w Nowym Jorku, a rok potem w Los Angeles. Reklamował wyroby Versace i Calvina Kleina i chodził po wybiegach w Rzymie, Mediolanie i Londynie.
Brał udział w różnych castingach i reklamie Pizza Hut. Wreszcie otrzymał pierwszą telewizyjną rolę niezbyt rozgarniętego Michaela Kelso i zwrócił na siebie uwagę nastoletnich telewidzów w sitcomie Różowe lata siedemdziesiąte (1998-2006). Za tę postać był nominowany do nagród Kids’ Choice i w 1999 dla Młodego Artysty oraz zdobył dwukrotnie nagrodę Teen Choice. Na dużym ekranie debiutował w młodzieżowej komedii Już nadchodzi (Coming Soon, 1999). Serca nastoletniej publiczności zdobył rolą Jesse’a Montgomery’ego III, który po imprezie zapomina, gdzie zostawił samochód z prezentem dla swojej dziewczyny w komedii Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where’s My Car?, 2000) z udziałem Seanna Williama Scotta i Jennifer Garner. Jednak kolejne jego role w trzech komediach – Nowożeńcy (Just Married, 2003), Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen, 2003) i Córka mojego szefa (My Boss’ Daughter, 2003) nie zachwyciły krytyków i były nominowane do antynagrody Złotej Maliny w kategorii „Najgorszy aktor”. Uznanie zdobył dzięki roli Evana Treborna, którego nachodzą przykre wspomnienia z młodości w nominowanym do nagrody Saturna thrillerze sci-fi Efekt motyla (The Butterfly Effect, 2004).

Życie prywatne
Spotykał się z January Jones (1998–2001), Ashley Scott (2001–2002), Monet Mazur (2002), Brittany Murphy (2002–2003) i Amy Smart (2003). 24 września 2005 roku poślubił starszą o 16 lat byłą żonę Bruce’a Willisa – Demi Moore, z którą romansował od roku 2003. W 2011 roku amerykańska modelka Sara Leal ujawniła przed mediami romans, który miał mieć miejsce pomiędzy nią a samym Kutcherem[potrzebne źródło]. Był to jeden z powodów, który sprawił, iż sześcioletnie małżeństwo Kutchera z Moore rozpadło się.

Filmografia
filmy kinowe
2011: Sylwester w Nowym Jorku (New Year’s Eve) jako Randy
2011: Sex Story (No Strings Attached) jako Adam
2010: Pan i Pani Kiler (Killers) jako Spencer Aimes
2010: Walentynki (Valentine’s Day) jako Reed Bennet
2009: Amerykańskie ciacho (Spread) jako Nikki Harper
2008: Co się zdarzyło w Las Vegas jako Jack
2006: Sezon na misia (Open Season) jako Elliott (głos)
2006: Patrol (The Guardian) jako Jake Fischer
2006: Bobby jako Fisher
2005: Zupełnie jak miłość (A Lot Like Love) jako Oliver Martin
2005: Zgadnij kto (Guess Who?) jako Simon Green (także producent)
2004: Efekt motyla (The Butterfly Effect) jako Evan Treborn (także producent)
2003: Nowożeńcy (Just Married) jako Tom Leezak
2003: Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen) jako Hank
2003: Córka mojego szefa (My Boss’ Daughter) jako Tom Stansfield
2001: Strażnicy Teksasu (Texas Rangers) jako George Durham
2000: Tam, gdzie ty (Down to You) jako Jim Morrison
2000: Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where’s My Car?) jako Jesse Montgomery III
2000: Uwikłany (Reindeer Games)
1999: Już nadchodzi (Coming Soon) jako Louie

seriale TV
2011: Dwóch i pół jako Walden Schmidt
2005: Robot Chicken jako Blitzen
2002: Uziemieni (Grounded for Life) jako wujek Scott
2001: Ja się zastrzelę (Just Shoot Me!) jako Dean Cassidy
1998-2006: Różowe lata siedemdziesiąte jako Michael Kelso
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 127 razy, 1 wizyt dzisiaj)