Delta Goodrem i Brian McFadden rozstali się po czterech latach narzeczeństwa

goodrem-mcfaddenRzecznik pary poinformował – “Delta Goodrem i Brian McFadden z żalem informują, że nie są już zaręczeni i po długich rozważaniach postanowili zakończyć swój związek, ponieważ uświadomili sobie, że przez lata oddalili się od siebie. Rozstają się we wzajemnym szacunku do siebie życząc sobie szczęścia i powodzenia w przyszłości”

McFadden umieścił na Twitterze notke w której dziękował byłej narzeczonej za “najlepsze lata, jakie przeżył w swoim życiu”.
Narzeczeństwo trwało od  30 listopada 2007, a w związku byli od 2005, para nigdy nie wyznaczyła daty swojego ślubu.
Ostatnio McFadden przebywał w Australii z powodu programu “Australia’s Got Talent”, Goodrem pracowała w Los Angeles nad płytą.

Delta i Brian nagrali razem singiel Almost Here

Partnerzy:
Briana
Lene Nystrøm (1998-99)
Hannah Spearritt (1999)
Kerry Katona
(ślub 05 01 2002 rozwód 12 01 2004)
Delty
Blair McDonough
Mark Philippoussis (2004)

 
Wideo – Delta Goodrem i Brian McFadden – Teledysk Almost Here

Biografia Delty

Delta Lea Goodrem (ur. 9 listopada 1984 w Sydney) – australijska piosenkarka i aktorka.
Karierę rozpoczęła, podobnie jak szereg innych znanych Australijek, jako aktorka w serialu Sąsiedzi.
W lipcu 2003 Goodrem ujawniła, że ma ziarnicę złośliwą, udało się jej jednak pokonać chorobę. Rok później wydała płytę Mistaken Identity która pokryła się 5–krotną platyną. Trzy spośród sześciu singli z Mistaken identity dotarły do 1. miejsca Australijskiej Listy Przebojów. W Polsce dobrze znany jest utwór “Almost Here”, który wykonywała razem w Brianem McFaddenem.
Była narzeczoną tenisisty Marka Philippoussisa.

Dzieciństwo
Delta Goodrem urodziła się 9 listopada 1984 w Sydney. Jej rodzicami są Denis i Lea Goodrem. Ma młodszego brata Trenta. Goodrem, która od najmłodszych lat wykazywała zainteresowanie muzyką i śpiewem, rozpoczęła naukę w The Hills Grammar School, szkole, która kładzie ogromny nacisk na sport (Delta grała w siatkówkę, biegała i pływała).
W wieku siedmiu lat, wystąpiła w amerykańskiej reklamie dla producenta zabawek Galoob. Jako dziesięciolatka Delta rozpoczęła profesjonalną naukę gry na pianinie, śpiewu, tańca i aktorstwa. W wieku trzynastu lat nagrała 5 piosenek Demo. W latach 1999–2000 nagrała swój pierwszy, choć ostatecznie nigdy nie wydany album zatytułowany Delta.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Dyskografia

Albumy studyjne

Rok Szczegóły albumu Najwyższa pozycja w notowaniu Wyróżnienia
AU
[1]
AT
[2]
CH
[3]
DE
[4]
IE
[4]
JP
[5]
NL
[4]
NZ
[6]
UK
[4]
US
[7]
2003 Innocent Eyes[A]

  • Wydany: 21 marca 2003
  • Wytwórnia: Sony Music (#5109512000)
  • Format: CD, digital download, CS
1 27 14 20 3 19 39 6 2
  • AU: 14× Platyna[8]
  • NZ: 3× Platyna[9]
  • UK: 2× Platyna[10]
2004 Mistaken Identity

  • Wydany: 8 listopada 2004
  • Wytwórnia: Sony Music (#5189153000)
  • Format: CD, digital download, CS
1 62 50 59 39 7 25
  • AU: 5× Platyna[11]
  • NZ: Platyna[9]
  • UK: Złoto[10]
2007 Delta

  • Wydany: 20 października 2007
  • Wytwórnia: Sony BMG (#88697171932)
  • Format: CD, digital download
1 39 12 116
  • AU: 3× Platyna[12]
  • NZ: Złoto[13]
“—” oznacza wydania nie notowane lub brak wydania w danym państwie.
Adnotacje
  • A ^ – 16 października 2006 roku w Japonii wydana została kompilacja zatytułowana Innocent Eyes. Zawierała utwory z Innocent Eyes i Mistaken Identity oraz dwie nowe ścieżki.[14]

Single

Rok Utwór Najwyższa pozycja w notowaniu Wyróżnienia Album
AU
[1]
AT
[2]
CH
[3]
DE
[4]
IE
[4]
NL
[4]
NZ
[6]
SE
[4]
UK
[4]
US
AC
2001 “I Don’t Care” 64
2002 “Born to Try” 1 58 61 13 18 1 3
  • AU: 3× Platyna[15]
  • NZ: Złoto[9]
Innocent Eyes
2003 “Lost Without You” 1 14 47 27 15 42 4 9 4 18
  • AU: 2× Platyna[16]
“Innocent Eyes” 1 25 14 9
  • AU: Platyna[16]
“Not Me, Not I” 1 25 40 11 18
  • AU: Platyna[16]
“Predictable” 1
  • AU: 2× Platyna[16]
2004 “Out of the Blue” 1 46 60 54 15 14 9
  • AU: Platyna[17]
Mistaken Identity
2005 “Mistaken Identity” 7
  • AU: Złoto[18]
“Almost Here”
(duet z Brianem McFaddenem)
1 34 36 32 1 62 29 3
  • AUS: Platyna[18]
“A Little Too Late” 13
“Be Strong”[B]
2006 “Together We Are One” 2
  • AU: Złoto[19]
Commonwealth Games:
Melbourne 2006 Opening Ceremony
“Flawed”[C] Innocent Eyes
2007 “In This Life” 1 31 21
  • AU: Platyna[20]
Delta
“Believe Again” 2
  • AU: Złoto[21]
2008 “You Will Only Break My Heart” 14
“I Can’t Break It to My Heart” 13
“—” oznacza wydania nie notowane lub brak wydania w danym państwie.
Adnotacje
  • B ^ Wydany w Australii w formie digital download.
  • C ^ Wydany w Japonii w formie digital download.

Inne utwory

Rok Utwór Album Adnotacje
1999 “Love” Australian Music Week 1999
2002 “Do You Hear What I Hear?” The Spirit of Christmas 2002[30]
2003 “Have Yourself a Merry Little Christmas” The Spirit of Christmas 2003[31]
2004 “Four Short Words” digital download dla promocji Pepsi.
2005 “Phenomenal Woman” Stronger Than Before[32] gościnny wokal dla Olivii Newton-John.
2006 “Steppin’ Out with My Baby” Duets: An American Classic[33] duet z Tonym Bennettem.
“All Out of Love” The Love Album[34] duet z Westlife.
“O Come All Ye Faithful” The Spirit of Christmas 2006[35]
2008 “Forgive Me Twice Set in Stone wokal w tle dla Briana McFaddena.
“Right Here With You” A Celebration In Song[36] duet z Olivią Newton-John.
“For Good” Wicked: Fifth Anniversary Special Edition[37] duet z LeAnn Rimes.

Utwory autorskie

Następujące utwory zostały napisane przez Goodrem i wykonane przez innych artystów.

Rok Tytuł Artysta Album
2004 “Let’s Dance” Nikki Webster Let’s Dance[38]
2007 “Eyes on Me” Céline Dion Taking Chances[39]
2008 “Days Go By” Glenn Lyse Come Closer[40]
“Forgive Me Twice” Brian McFadden Set in Stone

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

filmografia
Rok Tytuł w roli
filmy
2005        – Hating Alison Ashley –    Alison Ashley

seriale
2004-2005    – Gorące Hawaje    – North Shore –    Taylor Ward (2005)  – (gościnnie)
1991-1996    – Policjanci z Mt. Thomas Escape Route    – Police Rescue – Shopie Harris (1995)    – (gościnnie)
1985        – Sąsiedzi   – Neighbours – Nina Tucker (2002-2003, 2004)

muzyka
1985        – Sąsiedzi    – Neighbours

we własnej osobie
2003        – Pulse     – (gościnnie)    – (ona sama)

Biografia Briana

Brian Nicholas McFadden (ur. 12 kwietnia 1980 roku w Dublinie) – irlandzki wokalista. W latach 90. rozpoczął karierę w zespole Westlife (wcześniejszym Westside). Razem z Westlife nagrał 5 studyjnych albumów, z których powstało 12 wielkich hitów. Wtedy zmienił imię na Bryan. 9 marca 2004 odszedł z zespołu.

Kariera solowa
Jako solista wydał album “Irish Son” (premiera światowa 29 listopada 2004, a polska 3 grudnia 2004). Pierwszym singlem do płyty był “Real to Me”, a drugim był duet z Deltą Goodrem “Almost Here”. W 2008 roku powrócił z nowym albumem Set in Stone, który promowały single “Like only a woman can” oraz “Twisted”.

Życie prywatne
5 stycznia 2002 roku ożenił się z Kerry Katona. Mają dwie córki – Molly (ur. 31 sierpnia 2001) i Lilly Sue (ur. 3 lutego 2003. We wrześniu 2004 roku ogłosili separację, a w grudniu 2006 roku wzięli rozwód. Obecnie jest związany z Deltą Goodrem.

Dyskografia
albumy
2004: Irish Son
2008: Set in Stone
2010: Wall Of Soundz

single
2004: Real to Me
2004: Irish Son
2005: Almost Here (z Deltą Goodrem)
2005: Demons
2006: Everybody’s Someone (z LeAnn Rimes)
2007: Like Only a Woman Can
2008: Twisted
2008: Everything But You
2010: Just Say So (z Kevinem Rudolfem)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

filmografia
1996 Finbar’s Class
2009 Fake or Real

(Odwiedzono 85 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *