Dawid Ogrodnik i Marta Nieradkiewicz są razem

ogrodnik-nieradkiewiczDo tej pory Marcie Nieradkiewicz (30 l.) i Dawidowi Ogrodnikowi (27 l.) udawało się utrzymywać swój romans w tajemnicy. Czy teraz, gdy o ich miłości wiedzą wszyscy, w ich relacjach nic się nie popsuje?
Ostatnio po raz pierwszy pojawili się razem w oficjalnych okolicznościach.
Aktorka, której popularność przyniosła rola w serialu “Barwy szczęścia”, oraz gwiazdor filmu “Chce się żyć” przyszli na galę rozdania paszportów “Polityki”.
Nie ukrywali, co ich łączy, nie uciekali przed obiektywami fotoreporterów. Wyglądali na całkowicie sobą zafascynowanych. Ale to nie jest świeży związek.
Rodzinnym miastem Marty jest Łódź i tam też zdobyła wykształcenie w słynnej Filmówce.
Dawid urodził się w Węgrowcu. Talent aktorski szlifował natomiast w krakowskiej PWST.
Oboje są także absolwentami krakowskiej szkoły Lart studiO*, specjalizującej się m.in. w przygotowywaniu do egzaminów do szkół teatralnych. Tam jednak się nie spotkali, bo Dawid uczył się 4 lata po Marcie.
Ich drogi zeszły się przeszło rok temu w opolskim teatrze im. Jana Kochanowskiego. Grali razem w spektaklu “Bracia i siostry”. Od tego czasu są nierozłączni.
Marta i Dawid nie kryli nigdy swojego związku, ale też i nie musieli. Nie byli bowiem obiektem wielkiego zainteresowania mediów.
Wszystko się jednak zmieniło minionej jesieni, gdy na ekrany wszedł film “Chce się żyć”.
Dawid zagrał w nim główną rolę, wzbudzając zachwyt widzów i branży filmowej. Z dnia na dzień stał sie gwiazdą z pierwszych stron gazet.
źródło: pomponik.pl
Tagi: [semantic_tags]

Jak Wam się podoba ta para?

Wideo – Dawid Ogrodnik i Marta Nieradkiewicz

Biografia Dawida

Dawid Ogrodnik (ur. 1986[1] w Wągrowcu[2]) – polski aktor filmowy i teatralny. Absolwent Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie[3].
W 2012 roku otrzymał wyróżnienie podczas 37. Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni w kategorii drugoplanowa rola męska za kreację w obrazie Leszka Dawida “Jesteś Bogiem”[4] .
W 2014 roku otrzymał nagrodę „Paszport Polityki” w kategorii „Film”[5].

Filmografia

Rok Tytuł Uwagi Źródło
2009–2010 “Majka” serial fabularny, jako student Krzysztof Pakoca, reżyseria: różni
[3]
2010 “Cisza” film fabularny, jako Grzesiek, reżyseria: Sławomir Pstrong
2012 “Prawo Agaty” serial fabulany, jako Dawid Kowal, reżyseria: Maciej Migas
“Jesteś Bogiem” film fabularny, jako Sebastian “Rahim” Salbert, reżyseria: Leszek Dawid
“Chce się żyć” film fabularny, jako Mateusz, reżyseria: Maciej Pieprzyca

Nagrody i wyróżnienia
2014 – „Paszport Polityki” w kategorii film
2013 – „Złoty Szczeniak” za pierwszoplanową kreację aktorską męską w „Chce się żyć”, Festiwal Aktorstwa Filmowego im. Tadeusza Szymkowa we Wrocławiu
2013 – wyróżnienie aktorskie za „Bezdech”, Krajowy Festiwal Teatru Polskiego Radia i Teatru TV “Dwa Teatry” w Sopocie
2013 – nominacja do nagrody „Orzeł” w kategorii najlepsza drugoplanowa rola męska w „Jesteś Bogiem”, Polska Nagroda Filmowa
2013 – „Kryształowa Gwiazda Elle” za film „Chce się żyć”, Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni
2012 – nagroda za drugoplanową rolę męską w „Jesteś Bogiem”, Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni[3]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marty

Marta Nieradkiewicz (ur. 21 czerwca 1983 w Łodzi) – polska aktorka teatralna i filmowa.
Ukończyła VI Liceum Ogólnokształcące w Łodzi, w klasie o profilu teatralno-filmowym. W 2007 roku ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. W 2007 roku na XXV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi otrzymała Wyróżnienie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za rolę Klarysy Hailsham-Brown w przedstawieniu Pajęcza sieć oraz Nagrodę Publiczności w kategorii najbardziej elektryzująca rola żeńska. Za rolę Sylwii w filmie Płynące wieżowce otrzymała Nagrodę za drugoplanową rolę kobiecą na 38. Gdynia Film Festival oraz Złotego Szczeniaka za drugoplanową kreację aktorską kobiecą na Festiwalu Aktorstwa Filmowego im. Tadeusza Szymkowa we Wrocławiu.
Obecnie aktorka Teatru Polskiego w Bydgoszczy[1].

Filmografia
2000 Człowiek Wózków jako Kaśka Wiosenna
2007 Codzienna 2 m. 3 jako aspirantka Jolanta Klata
2007-2011, 2012 Barwy szczęścia jako Julia Zwoleńska z domu Marczak
2008 Glina jako Monika
2009 Naznaczony jako Ola
2009 Ojciec Mateusz (odcinek 27) jako Paulina Murawa
2010 Non Sono Pronto
2011 Z miłości jako Ewelina
2011 Prosto w serce jako Tamara Głogowska
2011 Instynkt jako Celina Rylska
2011 Na dobre i na złe jako Dagna
2012 Julia jako Ewa Olczak
2012 Komisarz Alex jako Justyna Wójcik (odc. 23)
2012 Prawo Agaty jako Magda Buhl (odc. 25)
2013 Płynące wieżowce jako Sylwia
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 808 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *