David Arquette i Christina McLarty zaręczyli się


arquette-mclartyCourteney Cox i jej były mąż David Arquette ścigają się, kto pierwszy po raz kolejny stanie na ślubnym kobiercu.

Tydzień po tym jak gwiazda serialu “Przyjaciele” obwieściła, że wychodzi za mąż za gitarzystę zespołu Snow Patrol, Johnny’ego McDaida, jej 42-letni były mąż, Arquette również ogłosił dobrą wiadomość. Aktor oświadczył się bowiem swojej wieloletniej przyjaciółce Christinie McLarty.
David oświadczył się swojej partnerce 1 lipca, w restauracji w Malibu, w czasie rodzinnego obiadu, do którego zasiedli 2-miesięczny syn pary, Charlie West, oraz 9-letnia córka Coco, pochodząca ze związku aktora z Cox. Od tego czasu McLarty nosi na palcu pierścionek zaręczynowy z dużym niebieskim kamieniem.
źródło: nocoty.pl
Tagi: [semantic_tags]

Wideo – David Arquette i Christina McLarty

Biografia Davida

David James Arquette (ur. 8 września 1971 w Chicago) – amerykański aktor, znany głównie z ról w cyklu horrorów pt. Krzyk; rzadziej producent, reżyser, scenarzysta i wrestler (były mistrz WCW).

David Arquette pochodzi z rodziny silnie związanej z filmem. Jest synem aktora i producenta Lewisa Arquette oraz bratem czworga amerykańskich aktorów: Rosanny, Richmonda, Patricii i Alexis. Jego matka Mardi (Olivia) Arquette (z domu Nowak), jest Żydówką polskiego pochodzenia, poetką i byłą aktywistką polityczną ruchu hipisowskiego.

Był mężem aktorki Courteney Cox, z którą ma córkę Coco Riley (ur. 13 czerwca 2004 w Los Angeles).

Wybrana filmografia
1994: Wyścigowcy (Roadracers) – Dude Delaney
1995): Wild Bill – Jack McCall
1996: Krzyk (Scream) – Dwight (Dewey) Riley
1997: Krzyk 2 (Scream 2) – Dewey Riley
1999: Muppety z kosmosu (Muppets from Space) – doktor Tucker
1999: Ravenous – Pvt. Cleaves
1999: Ten pierwszy raz (Never Been Kissed) – Rob Geller
2000: Krzyk 3 (Scream 3) – Dewey Riley
2001: Graceland (3000 Miles to Graceland) – Gus
2006: Rzeź (The Tripper) – Muff (także reżyser, producent i scenarzysta filmu)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 113 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.