Daniel Baldwin i Isabella Hofmann

baldwin-hofmannDaniel i Isabella byli razem od 1994 do 2005 r. Poznali się na planie serialu Mord: Życie na ulicy.

Partnerzy:
Daniela
Cheryl Baldwin 1978-84
ślub
Elizabeth Baldwin 1990-95
ślub 1990
Isabella Hofmann 1994-05
Joanne Smith 2006 do dzisiaj
ślub 28 07 2007

Biografia Daniela
Daniel Leroy Baldwin (ur. 5 października 1960 w Massapequa) – amerykański aktor, producent i reżyser filmowy i telewizyjny.
Urodził się jako trzeci z sześciorga dzieci – w amerykańsko-irlandzkiej katolickiej rodzinie, mającej odległe francuskie korzenie. Jego ojciec, Alexander Baldwin Jr. był nauczycielem historii szkoły średniej i sympatykiem piłki nożnej, zmarł w wieku 55. lat w 1983 roku. Jego matka Carol Baldwin (z domu Martineau, ur. 1930) pokonała chorobę raka piersi i została założycielką Carol M. Baldwin Rak Piersi Centrum Uniwersytetu Szpitalnego i Medycznego Centrum przy Stony Brook.
Ma trzech braci – starszego Aleca (ur. 1958) i dwóch młodszych – Williama (ur. 1963) i Stephena (ur. 1967), którzy zostali również aktorami. Ma dwie siostry – starszą Elizabeth Keuchler (ur. 1955) i młodszą Jane Baldwin Sasso (ur. 1965). Jest starszym kuzynem aktora Josepha Baldwina (ur. 1970).
Uczęszczał do nowojorskiej Massapequa High School. Po ukończeniu Nassau Community College, w Garden City, w stanie Nowego Jorku, podjął studia na wydziale psychologii na Ball State University w Muncie, w stanie Indiana, lecz po roku porzucił te studia.
Po swoim debiucie kinowym w dramacie wojennym “Urodzony 4 lipca” (Born on the Fourth of July, 1989) Olivera Stone’a z Tomem Cruise), stał się znany z takich filmów, jak “Phoenix” (1998), “Wielki niedźwiedź” (Wild Grizzly, 1999), “Nagi świadek” (Bare Witness, 2001), “Rodzina w potrzasku” (Dynamit, 2002) czy “Paparazzi” (2004).
Na małym ekranie wystąpił w roli detektywa Beau Feltona w serialu telewizyjnym NBC Mord: Życie na ulicy (Homicide: Life on the Street, 1993-1995). Zagrał postać Erniego Watsona w telewizyjnym filmie science fiction Cywilizacja jaszczurów (Anonymous Rex, 2004).
2 lutego 1998 roku znalazł się w szpitalu w stanie krytycznym, po tym jak przedawkował narkotyki.
Debiutował jako reżyser filmem sensacyjnym “Upadek” (Fall, 2000) z Michaelem Madsenem.
19 lipca 2006 roku trafił na posterunek policji w Los Angeles za niebezpieczną jazdę. Jechał on przez zakorkowane ulice miasta z prędkością 140 km/h, zatrzymał się wpadając w dwa zaparkowane samochody.

Rodzina
Jego pierwsza żoną była jego ukochana ze szkoły średniej Cheryl. Po kolejnym nieudanym związku małżeńskim z aktorką Elizabeth (od kwietnia 1990 do 1996), z którą zagrał w filmie “Mordercza rozgrywka” (Knight Moves, 1992), i ma z nią dwie córki – Kahleę (ur. 1983) i Alexandrę (ur. 1994). Ożenił się ponownie z aktorką Isabellą Hofmann (ur. 1958), którą poznał na planie serialu Mord: Życie na ulicy (Homicide: Life on the Street). Mają syna Atticusa (ur. 13 lipca 1996). Obecnie żonaty z modelką Joanne Smith-Baldwin z którą ma dwie córki: Avis Ann (ur.17 stycznia 2008) i Finley Rae Martineau (ur. 7 sierpnia 2009).

Daniel Baldwin Pics
Daniel BaldwinFilmografia
Aktor
Jak Bożonarodzeniowy glinarz (A Christmas Cop, 2006)
Final Move (2006) – Jasper Haig
Our Fathers (2005, TV) – Angelo DeFranco
Shut Up and Shoot! (2005)
Boardwalk Poets (2005) – Russo
Sidekick (2005) – Chuck
The Blue Rose (2004) – Eddie
Cywilizacja jaszczurów (Anonymous Rex, 2004, TV) – Ernie Watson
Paparazzi (2004) – Wendell Stokes
Irlandzkie oczy (Irish Eyes, 2004) – Sean Phelan
The Real Deal (2004) – Vince Vasser
Vegas Vamps (2003)
Water’s Edge (2003) – Mayor Block
Król mrówek (King of the Ants, 2003) – Ray Mathews
Dom otwarty (Open House, 2003, TV) – Król
Nagi świadek (Bare Witness, 2002) – Detektyw Killian
Dynamite (2002) – Alpha
www.seks.com (Stealing Candy, 2002) – Walt Gearson
Ancient Warriors (2001) – Jasper ‘Jaz’ Harding
Pościg (In Pursuit, 2001) – Rick
Gamblin’ (2000) – Pike
Księżyc śmierci (Killing Moon, 2000, TV) – Frank Conroy
Homicide: The Movie (2000, TV) – Beau Felton
Double Frame (2000) – Detektyw Frank Tompkins
Fall (2000) – Anthony Carlotti
Net Worth (2000) – Robert Freedman
Silver Man (2000) – Eddy
Tunel (Tunnel, 2000) – Seale
Silicon Towers (1999) – Tom Neufield
Kręgi na wodzie (Water Damage, 1999) – Paul Preedy
Tajna broń (Active Stealth, 1999) – Captain Murphy
Grizzly (Wild Grizzly, 1999, TV) – Harlan Adams
Na granicy (On the Border, 1998) – Ed
Przyjęcie urodzinowe (The Treat, 1998) – Tony
Projekt ‘Pandora’ (The Pandora Project, 1998) – Captain John Lacy
Phoenix (1998) – James Nutter
Łowcy wampirów (Vampires, 1998) – Anthony Montoya
Desert Thunder (1998) – Lee Miller
Kosmiczny terror (Fallout, 1998) – J.J. ‘Jim’ Hendricks
Zabójcza miłość (Love Kills, 1998) – Danny Tucker
Najeźdźca (The Invader, 1997) – Jack
Zła miłość (Twisted Desire, 1996, TV) – William Stanton
Trees Lounge (1996) – Jerry
Nieugięci (Mulholland Falls, 1996) – McCafferty
Yesterday’s Target (1996) – Paul Harper
Rodem z policji (Family of Cops, 1995, TV) – Ben Fein
Obsesja gliniarza (Bodily Harm, 1995) – Sam McKeon
Car 54, Where Are You ? (1994) – Don Motti
Dead on Sight (1994) – Caleb Odell
Homicide: Life on the Street (1993) Serial TV…. Detektyw Beauregard ‘Beau’ Felton (1993-1995)
Kobieta olbrzym (Attack of the 50 Ft. Woman, 1993, TV) – Harry Archer
Bohater (Hero, 1992) – Fireman Denton
Ned Blessing (Ned Blessing: The True Story of My Life, 1992, TV) – Ned Blessing
Mordercza rozgrywka (Knight Moves, 1992) – Detektyw Andy Wagner
Bohaterowie “Pustynnej Burzy” (The Heroes of Desert Storm, 1991, TV) – Sierżant Ben Pennington
Harley Davidson i Marlboro Man (Harley Davidson and the Marlboro Man, 1991) – Alexander
Same kłopoty (Nothing But Trouble, 1991) – Artie, diler narkotykowy
Sydney (1990) Serial TV….Cheezy
Urodzony 4 lipca (Born on the Fourth of July, 1989) – Weteran #1 – na Zjeździe Demokratycznym
Wydarzyło się w Los Angeles (L.A. Takedown, 1989, TV) – Bobby Schwartz
Too Good to Be True (1988, TV) – Leif

Producent
Triggermen (2002)
Nagi świadek (Bare Witness, 2002)

Reżyser
Fall (2000)
Tunel (Tunnel, 2000)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Isabelli

Isabella Hofmann (ur. 11 grudnia 1958) to amerykańska aktorka, urodzona w Chicago, Illinois . Ona jest najbardziej znana z głównej roli w Homicide: Life on the Street jako Lt / kpt / Det. Russert Megan i drugoplanową rolę w JAG jako Meredith Cavanaugh, Dear John jako Kate McCarron oraz na Rekiny i płotki jak Cecile Malone.

Życie i kariera
Hofmann występował z zespołem komedii drugie miasto przed przerwaniem w telewizji w 1986 roku. Uczęszczała do Columbia College w Chicago .
Wśród jej różne role telewizyjne to Meredith Cavanaugh na JAG , Kate McCarron na NBC sitcomu Dear John , porucznik Megan Russert w dramacie kryminalnym Homicide: Life on the Street , a Cecile Malone na Showtime komediowych Rekiny i płotki .
Grała “Annie” w 1990 filmu Tripwire .
Hoffman był związany z Homicide zagra Daniel Baldwin od wielu lat. Ona i Baldwin miał syna, Atticus, który urodził się w dniu 13 lipca 1996 roku.
Ukończyła z East High School Troy w East Troy w stanie Wisconsin w 1975 roku.
Ona pojawiła się dwa razy do tej pory, w siódmym sezonie seriali TV Minds karnych jako David Rossi “pierwszego byłą żoną.

Filmografia
2010    Burleska    Burlesque    Loretta
Sex Tax: Based on a True Story    Janine Taylor
2009        Noc na bagnach Luizjany    Midnight Bayou    Lilibeth Simone
2007        Pandemic    Lauren Smith
2006        Little Chenier    Gwenivere Lebauve
2004        Helter Skelter    Rosemary LaBianca
2000        Ocalony   Sole Survivor    Barbara Chrisman
W kręgu śmierci    Touched by a Killer    Nikki Barrington
1998        Zew śmierci    Atomic Dog
Advanced Guard, The    Harper, naukowiec
1997        Nieślubny ojciec    Unwed father    Tess Crane
Za cenę śmierci    Dying to Belong    Gwen Connors
1996        Zła miłość    Twisted Desire    Susan Stanton
1995        Jej samotna walka    She Fought Alone    Avon Rose
1991        Saturday’s    Anne
W rękach obcego    …And Then She Was Gone    Kate Lydon
1990        Pułapka    Tripwire    Annie
1988        Town Bully, The    Ronnie Doniger
1987        Renegaci    Independence    Bridie
Prawdziwi faceci    Real Men    Barbara Wilson

Seriale
2011        Protector, The    Barbara Campbell    (gościnnie)
Alphas    Jessica Elkhart    (gościnnie)
2009-2011        Magia kłamstwa    Lie to Me    Sędzia Kathleen Stark    (gościnnie)
Bezimienni    Forgotten, The    Dyrektor    (gościnnie)
2008        Mój śmiertelny wróg    My Own Worst Enemy    Mariam Shefer    (gościnnie)
2007        Wirus zagłady    Pandemic    Pani Smith
2006-2009        Jednostka    Unit, The    Agentka Terrell    (gościnnie)
2005        Miasteczko Point Pleasant    Point Pleasant    Dr Beverly Kendrick (gościnnie)
Krok od domu    Close to Home    Kimberly Nelson    (gościnnie)
Chirurdzy    Grey’s Anatomy    Irene Waller    (gościnnie)
Zaklinacz dusz    Ghost Whisperer    Pani Lynette Dennis    (gościnnie)
Zabójcze umysły    Criminal Minds    Carolyn Baker Rossi    (gościnnie)
2003-2010        Dowody zbrodni    Cold Case    Caroline Baye    (gościnnie)
Agenci NCIS    Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service    Sędzina Evelyn Wallace    (gościnnie)
2002-2003        Firefly    Regan Tam    (gościnnie)
CSI: Kryminalne zagadki Miami   CSI: Miami    Dorothy Frost    (gościnnie)
2001-2004        Babski oddział   Division, The    (gościnnie)
Jordan    Crossing Jordan    Dr Mara Pelone    (gościnnie)
2000        Pohamuj entuzjazm    Curb Your Enthusiasm    Barbara    (gościnnie)
Życie przede wszystkim    Strong Medicine    Maureen O’Connell (2005)  (gościnnie)
1999-2002        Powrót do Providence    Providence    Dr Renee Dunseith (gościnnie)
Rekiny i Płotki    Beggars and Choosers    Cecile Malone
Potyczki Amy    Judging Amy    Katherine Dane    (gościnnie)
Powrót do Providence    Providence    Dr Renee Dunseith    (gościnnie)
Strażnicy miasta    Sons of Thunder    Sarah McNulty    (gościnnie)
1997-2004        Kancelaria adwokacka    Practice, The    Kate Littlefield (gościnnie)
1995-2005    JAG – Wojskowe Biuro Śledcze  JAG    Meredith Cavanaugh    (gościnnie)
1994-2003        Dotyk anioła    Touched by an Angel    Sara Perkins    (gościnnie)
Ich pięcioro    Party of Five    Martha Levinson    (gościnnie)
1993        Boys, The    Molly Rich
Nowojorscy gliniarze    NYPD Blue    Dr Wachtel    (gościnnie)
1991-1993        Civil Wars    (gościnnie)
Sisters    Abby Malker    (gościnnie)
1988-1992        Kochany John    Dear John    Kate McCarron
1986-1995        Matlock    Melinda Stuart    (gościnnie)
Prawnicy z Miasta Aniołów    L.A. Law    Karen Morrison    (gościnnie)
1984-1992        Night Court    Dr Townsend    (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 116 razy, 1 wizyt dzisiaj)