Dakota Johnson i Matthew Hitt rozstali się

johnson hittOdtwórczyni roli Anastasii Steele, Dakota Johnson (25 l.) znów jest singielką!

Aktorka nadal nie znika z pierwszych stron gazet.

Od momentu, gdy na ekrany wszedł film z jej udziałem, „50 twarzy Greya”, życie Dakoty Johnson zmieniło się o 180 stopni.

Wprawdzie nie była to jej pierwsza produkcja, jednak dopiero teraz córka Melanie Giffith stała się znana niemal na całym świecie.

Gwiazda skupia się teraz na promocji filmu, odwiedzając różne kraje.

Okazuje się, że sporo namieszał on także w jej życiu prywatnym.

Johnson była od dłuższego czasu w związku z muzykiem Matthewem Hittem.

Niestety, ich miłość nie przetrwała próby.

Wedle doniesień zagranicznych mediów ukochany aktorki miał dość szumu, jaki od niedawna wytworzył się wokół jego dziewczyny.

Był też ponoć zazdrosny o jej partnera filmowego i sceny intymne, które zagrali.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Dakota Johnson i Matthew Hitt

Biografia Dakoty

Dakota Mayi Johnson (ur. 4 października 1989 w Austin)[1] – amerykańska aktorka i modelka, najbardziej znana z głównej roli w serialu komediowym Ben i Kate (2012–2013) sieci Fox. Córka aktorów: Dona Johnsona i Melanie Griffith.

Johnson urodziła się w Austin w stanie Teksas jako córka Dona Johnsona i Melanie Griffith, którzy także są aktorami. Od strony matki jest wnuczką Petera Griffitha, kierownika agencji reklamowej i byłego aktora dziecięcego, a także Tippi Hedren, aktorki. Jest pasierbicą Antonio Banderasa[2].

Johnson uczęszczała do Aspen Community School w Aspen, w stanie Kolorado[3]. Jako dziecko była zapaloną tancerką. Światem mody zaczęła interesować się w wieku 12 lat, po sesji zdjęciowej z udziałem dzieci celebrytów dla Teen Vogue[3].

Kariera
Debiut filmowy Johnson miał miejsce w 1999 roku, kiedy to zagrała w filmie Wariatka z Alabamy u boku swojej przyrodniej siostry, Stelli Banderas, gdzie obie zagrały córki swojej prawdziwej matki, Melanie Griffith. Film został wyreżyserowany przez jej ojczyma, Antonio Banderasa.

W 2006 roku, jako pierwsza w historii nagrody laureatka z drugiego pokolenia, została uhonorowana tytułem Miss Złotych Globów[4][5].

W 2006 roku podpisała kontrakt z IMG Models[3]. W 2009 roku była modelką reklamującą linię jeansów firmy MANGO[6].

Zaraz po skończeniu liceum Johnson podpisała kontrakt z William Morris Agency i zaczęła karierę aktorską. W 2010 roku wystąpiła w hicie kasowym The Social Network w reżyserii Davida Finchera, w którym wystąpiła w scenie z Justinem Timberlakiem. Film był ośmiokrotnie nominowany do Nagrody Akademii Filmowej, włączając Oscara za najlepszy film. Wystąpiła także w filmach Bestia[7], Theo w reżyserii Ezny Sands[8], Dla Ellen So Yong Kima oraz Savage Innocent Larry’ego Clarka[7]. Dostała role w wielu filmach z 2012 roku, włączając Goats Christophera Neila z Davidem Duchovnym, Jeszcze dłuższe zaręczyny Nicholasa Stollera oraz pełnometrażową adaptację hitu telewizyjnego z 1987 roku – 21 Jump Street[9]. Zagrała również główną rolę kobiecą w filmie Gay Dude w reżyserii Chrisa Nelsona, ze scenariuszem Alana Yanga[10].

W 2010 roku Johnson pojechała do Sydney w Australii, gdzie wystąpiła w kampanii „Rising Star” firmy Wish[11].

W marcu 2012 roku Johnson została obsadzona jako Kate w serialu komediowym Ben i Kate sieci Fox, który był jej debiutem telewizyjnym[12]. Produkcja została anulowana 25 stycznia 2013 roku po nagraniu jednego sezonu[13]. Johnson następnie dołączyła do obsady filmu Need for Speed[14]. Wystąpi także w nowoczesnej adaptacji sztuki Williama Szekspira pt. Cymbelin[15].

W 2013 roku wystąpiła w gościnnej roli jako jedna z nowo zatrudnionych w odcinku „Finale” serialu Biuro.

2 października 2013 roku E. L. James ogłosiła, że Johnson zagra Anastasię Steele w adaptacji filmowej 50 twarzy Greya, książki autorstwa E. L. James[16]

Filmografia

Film
Rok Tytuł Rola Uwagi
1999 Wariatka z Alabamy Sondra
2010 The Social Network Amelia Ritter
2011 Bestia Sloan Hagen
2012 Dla Ellen Cindy Taylor
2012 Goats Minnie
2012 21 Jump Street Fugazy
2012 Jeszcze dłuższe zaręczyny Audrey
2012 Gay Dude
2013 Theo Chloe
2014 Need for Speed Anita
2014 Cymbeline Imogen w fazie filmowania
2014 50 twarzy Greya Anastasia Steele
Telewizja
Rok Tytuł Rola Uwagi
2012–2013 Ben i Kate Kate Fox Główna rola
2013 Biuro Dakota Odcinek: „Finale”

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 146 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*