Courteney Cox i Johnny McDaid razem

cox-mcdaidCox zakochana w muzyku Snow Patrol. Para poznała się przez wspólnego kolegę, Eda Sheerana, który od jakiegoś czasu pracuje wraz z McDaidem nad swoją nową płytą w studiu Kalifornii. Aktorka i muzyk spotykają się od około dwóch miesięcy, a podczas imprezy świątecznej zorganizowanej przez przyjaciółkę Cox, Jennifer Aniston, zakochani oficjalnie pokazali się razem.

Przypomnijmy, że w maju tego roku Cox rozwiodła się z Davidem Arquette, z którym spędziła 11 lat życia i z którym ma 9-letnią córkę Coco.

Aktorkę możemy podziwiać w serialu “Cougar Town: Miasto kocic”.
źródło: nocoty.pl

Biografia Courteney

Courteney Cox-Arquette (ur. 15 czerwca 1964 w Birmingham w stanie Alabama) – amerykańska aktorka telewizyjna i filmowa, modelka, producentka.
Przyszła na świat jako najmłodsza z czworga dzieci budowniczego basenów Richarda Lewisa Coksa (ur. 1930, zm. 2001) i Courteney. Ma dwie starsze siostry – Dottie i Virginię oraz starszego brata Richarda Jr. (ur. 1958). W 1974, gdy miała dziesięć lat – jej rodzice rozwiedli się, ojciec przeniósł się na Florydę i ponownie zawarł związek małżeński. Dzieci zamieszkały z matką, która w 1976 roku po raz drugi wyszła za mąż za nowojorskiego biznesmena Huntera Copelanda (wuj Stewarta Copelanda, perkusisty i współzałożyciela zespołu The Police).
Mając 14 lat ukończyła szkołę podstawową i zaczęła pracować w sklepie muzycznym. W szkole średniej Mountain Brook High School była cheerleaderką, grała w tenisa i dużo pływała. Wyjechała do Nowego Jorku, gdzie zgłosiła się do agencji modelek prowadzonej przez Ellen Ford. Studiowała architekturę na Mt. Vernon College w Waszyngtonie. Pojawiła się w pismach dla nastolatek i zdobiła także okładki powieści romansowych dla dorastających panienek. Prowadziła program telewizyjny „This Week’s Music”. Reklamowała Noxzema (1985), The New York Telephone Company, Tampax, Maybelline, szampon Head & Shoulders (1999) i Coca-Colę (2003).
Początkiem kariery aktorskiej stał się teledysk Dancing in the Dark (Tańczmy w mroku, 1984) Bruce’a Springsteena zrealizowany przez znanego reżysera Briana De Palmy. Dostawała epizody w popularnych serialach telewizyjnych, m.in. CBS Jako świat oddalony (As the World Turns, 1984), odtwarzała rolę Glorii Dinallo o telekinetycznych zdolnościach w komediowym przygodowym sci-fi serialu NBC Nieprzystosowane sensacje (Misfits of Science, 1985), ABC Statek miłości (The Love Boat, 1986), sitcomie Kroniki Seinfelda (Seinfeld, 1994) i sitcomie Życie jak sen (Dream On, 1992). Sporą popularność przyniosła jej rola nastoletniej Lauren Miller, dziewczyny Alexa P. Keatona (w tej roli Michael J. Fox) sitcomie NBC Więzi rodzinne (Family Ties, 1987-1989). Na dużym ekranie zadebiutowała bez powodzenia w filmie fantasy Władcy Wszechświata (Masters of Universe, 1987). Przełomem stał się udział w zwariowanej komedii Ace Ventura: Psi detektyw (Ace Ventura: Pet Detective, 1994) u boku Jima Carreya. Stała się znana przede wszystkim z roli pedantycznej Moniki Geller w bijącym rekordy popularności sitcomie Przyjaciele (Friends, 1994-2004). Choć początkowo miała zagrać postać Rachel Green, ale ostatecznie rolę tę dostałą Jennifer Aniston. W 1995 roku w Hollywood odebrała nagrodę Złotego Jabłka w kategorii Odkrycie Roku. Zabłysnęła także w roli Gale Weathers, reporterki tropiącej seryjnego mordercę w slasherze Krzyk (Scream, 1996) i jego sequelach – Krzyk 2 (Scream 2, 1997) i Krzyk 3 (Scream 3, 2000). Wystąpiła również w teledyskach: I’ll be there zespołu The Rembrandts i A Long December zespołu Counting Crows wraz ze swoim ówczesnym chłopakiem Adamem Duritzem.
W latach 1989-1995 była związana z aktorem Michaelem Keatonem. 12 czerwca 1999 roku poślubiła aktora Davida Arquette, z którym ma córkę Coco Riley (ur. 13 czerwca 2004 w Los Angeles), której matką chrzestną jest Jennifer Aniston.

Ciekawostki
– Ma 165 cm wzrostu.
– Dwukrotnie była ekranową partnerką Jeffa Fahey w thrillerach telewizyjnych: Ciekawość to pierwszy stopień do piekła (Curiosity Kills, 1990) i Rysopis mordercy 2 (Sketch Artist II, 1995), gdzie zagrała niewidomą.
– Matką chrzestną jej córki Coco Riley jest Jennifer Aniston.

Filmografia
* As the World Turns (1956) jako Bunny (1984)
* Family Ties (1982-1989) jako Lauren Miller (1987-1989)
* Misfits of Science (1985) jako Gloria Dinallo
* Sylvan in Paradise (1986) jako Lucy Apple
* Down Twisted (1987) jako Tarah
* If It’s Tuesday, It Still Must Be Belgium (1987) jako Hana Wyshocki
* Władcy Wszechświata (Masters of the Universe, 1987) jako Julie Winston
* Przyjadę do domu na święta (I’ll Be Home for Christmas, 1988)
* Kokon: Powrót (Cocoon: The Return, 1988) jako Sara
* Roxanne: Nagroda Pulitzera (Roxanne: The Prize Pulitzer, 1989) jako Jacquie Kimberly
* Póki się znów nie spotkamy (Till We Meet Again, 1989) jako Freddy
* Ciekawość to pierwszy stopień do piekła (Curiosity Kills, 1990) jako Gwen
* Pan Przeznaczenie (Mr. Destiny, 1990) jako Jewel Jagger
* Kroniki Seinfelda (Seinfeld, 1990-1998) jako Meryl (gościnnie)
* Niebieska pustynia (Blue Desert, 1991) jako Lisa Roberts
* Morton & Hayes (1991) jako Księżniczka Lucy (gościnnie)
* Awantura o dziecko (Battling for Baby, 1992) jako Katherine
* Męskie rozmowy (Shaking the Tree, 1992) jako Kathleen
* Płeć przeciwna… i jak z nią żyć (The Opposite Sex and How to Live with Them, 1993) jako Carrie Davenport
* The Trouble with Larry (1993) jako Gabriella Easden
* Ace Ventura: Psi detektyw (Ace Ventura: Pet Detective, 1994) jako Melissa Robinson
* Przyjaciele (Friends, 1994-2004) jako Monica Geller
* Rysopis mordercy 2 (Sketch Artist II, 1995) jako Emmy O`Connor
* Krzyk (Scream, 1996) jako Gale Weathers
* Krzyk 2 (Scream 2, 1997) jako Gale Weathers
* Wbrew przykazaniom (Commandments, 1997) jako Rachel Luce
* Posłaniec (The Runner, 1999) jako Karina
* Krzyk 3 (Scream 3, 2000) jako Gale Weathers
* Behind the Scream (2000) jako ona sama
* 3000 mil do Graceland (3000 Miles to Graceland, 2001) jako Cybil Waingrow
* Jakoś to będzie (Get well soon, 2001) jako Lily
* Z kozetki na fotel (The Shrink Is In, 2001) jako Samantha
* Alien Love Triangle (2002)
* Listopad (November, 2004) jako Sophie
* Alpha Dog (2006) jako D.A. Erica Price
* Krowy na wypasie (Barnyard, 2006) jako Daisy (głos)
* Rzeź (The Tripper, 2006) jako Cynthia
* Zoom: Akademia superbohaterów (Zoom, 2006) jako Marsha Holloway
* Dirt (2007) jako Lucy Spiller
* Opowieści na dobranoc (Bedtime Stories, 2008) jako Wendy
* Hoży doktorzy (2009) jako Dr. Taylor Maddox
* Cougar Town: Miasto kocic (2009) jako Jules Cobb
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

nagrody(16)
wygrane: 2 | nominacje: 14
Złote Globy
nominacje: 1
rok    typ    Nagroda    kategoria
2010    nominacja    Złoty Glob    Najlepsza aktorka w serialu komediowym lub musicalu    * Cougar Town: Miasto kocic, 2009

ciekawostki
Zagrała w teledysku Bruce’a Springsteen’a „Dancing in the Dark” i zespołu The Rembrandts „I’ll be there”.
10 czerwca 1995 roku Courtney wraz z Jonem Lovitzem poprowadziła w Warner Bros. Studios (Burbank, Kalifornia, USA) galę MTV Movie Awrds.
Była pierwszą osobą w historii amerykańskiej telewizji, która użyła słowa „okres”. Stało się to za sprawą udziału w reklamie „Tampax”.
Początkowo była przymierzana do roli Rachel w serialu „Przyjaciele”. Ostatecznie rolę tę dostałą Jennifer Aniston, a Courteney zagrała Monikę.
Uznana za „najgorętszą laskę” przez magazyn „Playboy” w 1995 r.
Ma troje starszego rodzeństwa, dwie siostry – Dottie i Virginię oraz brata Richarda.
W 1989 grała w Tiffany Theatre, w przedstawieniu „King of Hearts”.
Wystąpiła w klipie zespołu Counting Crows „A Long December” wraz ze swoim ówczesnym chłopakiem Adamem Duritzem.
Ma 165 cm wzrostu.
W latach 1989-95 była związana z aktorem Michaelem Keatonem.
Za występ w teledysku Bruce’a Sprinsteen’a „Dancing in the Dark” w 1984r. otrzymała 350 dolarów.
Ubiegała się o rolę Nancy Thompson w horrorze „Koszmar z ulicy Wiązów”. Ostatecznie angaż otrzymała Heather Langenkamp.
Ma własną szminkę „Cece” produkowaną przez Cargo
Wraz ze swoim mężem Davidem Arquette założyła firmę producencką Coquette. Było to 25 czerwca 2004 roku.
Przez pewien czas spotykała się z Adamem Duritxzem, który napisał dla niej piosenkę „Monkey”.
W 2009 roku stała się twarzą marki Avon.
Reklamuje ona tym samym perfumy „Spotlight”.
We wrześniu 1999 roku ogłosiła, że jej oficjalnym nazwiskiem jest Courteney Cox Arquette. Producenci serialu „Przyjaciele” postanowili, że od 1999 roku będzie właśnie tak kredytowana w czołówce serialu.
Była brana pod uwagę do roli Susan w serialu „Gotowe na wszystko”, jednak zrezygnowano z tego pomysłu, gdyż była wtedy w ciąży. Angaż otrzymała Teri Hatcher.
Po urodzeniu pierwszego dziecka zaczęła trenować karate. Od 2009 posiada brązowy pas.
Potrafi grać na fortepianie i perkusji.

Biografia Johnny’ego

John “Johnny” McDaid (ur. 24 lipca 1976), to pisarz, muzyk, producent, inżynier i nagrania artysty z Derry , Irlandia Północna . [1] Gra na pianinie, gitarze i śpiew w rock alternatywny zespołu Snow Patrol .

McDaid dawniej wokalista i autor tekstów zespołu Vega4 , którego drugi album “Ty i inne” został wyprodukowany przez Jacknife Lee . Ich pierwszy singiel, “Życie jest piękne”, był na liście przebojów radiowej US Hot AC Top 40 przez 12 tygodni w 2007 roku i była piosenka dla Zwiastun filmu mojej zgody .

McDaid współpracował z Paul van Dyk , powodując “Time Of Our Lives” Wykres numer 1 singiel z klubu nominowany do nagrody Grammy album Reflections . Napisał i wykonał numer 1 hit club chart “Home” Paul van Dyk. Singiel otrzymał najlepszy utwór na Trance Awards 2009. McDaid występował z Paul van Dyk w wybranych pokazach.

W 2009 McDaid był pierwszym podpisanie do Snow Patrol nowego wydawnictwa ‘s, Polar Patrol Publishing. [2]

Znane do pracy ze stylami muzyki od pop do tańca i akustycznych kompozytorów piosenkarka McDaid napisał i wyprodukował utwory na Ed Sheeran , Harry Styles , Carina rundy , Ingrid Michaelson , Gary Go , przykładu , i Rosi Golan . Pracował również z Iain Archer , Declan O’Rourke , Tonio K , Freelance Hellraiser . Napisał i wyprodukował utwór tytułowy do filmu “Dom wariatów” w reżyserii Oskara nominowany reżyser Eva Isaksen i został napisany i wyprodukowany rekordy Sony BMG, Universal, EMI, PIAS, Grzyb i Capitol Records.

Piosenki McDaid za przydatne wyróżniona na wielu programach telewizyjnych, w tym Chirurdzy , One Tree Hill , The Hills , Pushing Daisies , Defying Gravity i HBO sezon kampanii, między innymi sieci. Jego utwory zostały również wykorzystane w różnych kampaniach reklamowych, w tym: Landrover, Jeep, RTE oraz w filmach fabularnych, w tym Into the Blue , Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów i Sex Drive .

McDaid wyprodukował “Snow Patrol Remix” z U2 jest ” Unknown Caller “w styczniu 2010 roku.

McDaid posiada również studio, “terenowe Muzyka”, w północnym Londynie, gdzie pisze, produkuje i miesza się z i do różnych artystów i kompozytorów. On użył “terenie” jako nazwę projektu dla wydań utworów, w tym singiel “This Is Not The End”, wyróżniona w przyczepie do filmu Krawędzi jutra . [3]

W 2012 Przykład wydał swój album ewolucji człowieka . Debiutancki singiel ” Say Nothing “, napisany wspólnie z McDaid został wydany we wrześniu 2012 roku, debiutując na numer 2 na liście przebojów w Wielkiej Brytanii. [4] utwór został przyjęty pozytywnie ogólna i stała się najlepiej sprzedającym piosenka z albumu. Digital Spy ocenione cztery gwiazdki, nazywając ją “elektroniczny hymn, że jest gotowy do przejęcia fale radiowe” i komentując, że “utrzymuje poczucie głębi, potwierdzające, że pomimo jego wątpliwej sławy jibes jego talent wciąż wychodzi na szczycie”. [5 ]

W styczniu 2013 roku Johnny i Gary Lightbody wystąpił na koncercie “Synowie i córki” w Derry, w rodzinnym mieście McDaid, z okazji otwarcia miasta w Wielkiej Brytanii Miasto Kultury roku. [6]

Na początku 2013 roku przeniósł się do Johnny’ego McDaid Nashville z Ed Sheeran z nim pracować na swoim drugim albumie. Sheeran i McDaid są bliskimi przyjaciółmi, a później przeniósł się do Los Angeles, aby kontynuować pracę wspólnie zarejestrowana drugiej klasy Sheeran ma. [7]

W listopadzie 2013 Ed Sheeran napisali obraz siebie i McDaid na Instagram stwierdzające, że zostały one co ​​rekord razem przez dwa lata i że to była zakończona. Ed Sheeran i Johnny McDaid

Johnny ma tatuaż na lewym ramieniu, który mówi “nuair jest GA dom fillead abaile jest tú mo réalt eolais” tłumaczenie na język irlandzki w piosence (Guiding Light) przez innych Północnej Irlandczyk Foy Vance . Ed Sheeran i Foy Vance oba mają ten sam tatuaż. Piosenka została napisana przez zmarłego ojca Johnny’ego, John McDaid Sr, który zmarł w lipcu 2011 roku. Guiding Light został nagrany z Ed Sheeran gościnnie na wokalu i Johnny na wokalu i klawiszy.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 46 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *