Connie Nielsen i Lars Ulrich

nielsen-ulrichConnie i perkusista grupy Metallica Lars są w związku od 2004 r.

Partnerzy:
Connie
Huey Morgan 2003
Josh Lucas 2004
Larsa
Linda Walker
Debbie Ulrich 1981-90
ślub 1988
Skylar Satenstein 1996-04
ślub 26 01 1997

 

Biografia Connie
Connie Nielsen (ur. 3 lipca 1965 w Frederikshavn) – duńska aktorka. Swoją karierę aktorską rozpoczęła, mając 15 lat. Występowała wtedy wraz z matką w Kopenhadze. W wieku 18 lat przeniosła się do Paryża. Później przez jakiś czas mieszkała w Rzymie, Mediolanie, RPA i Nowym Jorku i tam uczyła się aktorstwa. Oprócz tego jest również wyszkoloną tancerką i piosenkarką. Zna biegle siedem języków (angielski, duński, francuski, niemiecki, szwedzki, norweski i włoski). Jest rozwiedziona, ma 2 synów Sebastiana (ur. 1990) i Bryce’a Thadeusa Ulrich-Nielsen (ur. 2007). Popularność przyniósł jej Adwokat Diabła, a jej najbardziej znany film to nagrodzony pięcioma oscarami dramat historyczny Ridley’a Scotta Gladiator. Pomimo, że urodziła się w Danii,  w duńskim filmie wystąpiła po raz pierwszy dopiero w 2004 r. W 2001 roku wygrała ranking magazynu “Empire” na najlepszą aktorkę minionego roku (“Gladiator”). Wystąpiła w reklamie Neutrogena. Zagrała w reklamie Tic-Taca, która była pokazywana w Wielkiej Brytanii. Ma 178 cm wzrostu.

Wybrana filmografia
1993: Podróż jako Ronnie Freeland
1997: Adwokat diabła jako Cristabella
1998: Żołnierz przyszłości (Soldier) jako Sandra
1998: Wieczna północ jako Dagmar
2000: Gladiator jako Lucilla
2000: Misja na Marsa jako Terri Fisher
2003: Nożownik jako Aby Durell
2003: Sekcja 8. jako Osborne
2004: Bracia jako Sarah
2004: Zwrot do nadawcy jako Charlotte Cory
2005: VI Batalion jako Margaret
2005: Zimne dranie jako Renata
2006: W stanie zagrożenia jako Lead
2007: Battle in Seattle jako Jean
2008: Danny Fricke jako Danny Fricke
2008: Shine of Rainbows, A jako Maire
2009: Tonight at Noon jako Laura
2010: Between the Lines jako Cora
seriale
aktor Tytuł w roli
1992 HBO First Look
ona sama (2000)
(gościnnie)
1988 Colletti bianchi
Marilù

nagrody
wygrane: 1 | nominacje: 4

Europejska Akademia Filmowa
nominacje: 2
rok typ Nagroda kategoria
2005 nominacja Europejska Nagroda Filmowa (od 1997) Najlepsza europejska aktorka roku
Bracia, 2004

Nagroda publiczności – najlepsza europejska aktorka
Bracia, 2004

Amerykańska Gildia Aktorów Filmowych
nominacje: 1
rok typ Nagroda kategoria
2001 nominacja Aktor Najlepszy filmowy zespół aktorski
Gladiator, 2000

MFF w San Sebastián
wygrane: 1
rok typ Nagroda kategoria
2004 wygrana Srebrna Muszla  Najlepsza aktorka
Bracia (2004)

Saturny
nominacje: 1
rok typ Nagroda kategoria
2003 nominacja Saturn Najlepsza aktorka drugoplanowa
Zdjęcie w godzinę, 2002

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Larsa

Lars Ulrich (ur. 26 grudnia 1963 w Gentofte, Dania) – perkusista i jeden z założycieli zespołu Metallica.
Jest synem duńskiego tenisisty, Torbena Ulricha. Wbrew oczekiwaniom ojca nie został tenisistą, ale zaczął grać na perkusji. W 1981 roku Ulrich wyjechał do Wielkiej Brytanii, by obejrzeć swoich idoli muzycznych, między innymi zespoły Iron Maiden, Saxon i Deep Purple. Po powrocie do USA Lars dał ogłoszenie do gazety z informacją, że chce założyć zespół. Dzięki temu poznał Jamesa Hetfielda, z którym założył zespół Metallica.
Jest kontrowersyjną postacią, zwłaszcza po ukazaniu się filmu Some Kind of Monster, gdzie można było poznać Larsa jako bardzo konfliktowego i „wybuchowego” człowieka.
W 2007 jego przyjaciółka Connie Nielsen urodziła mu syna w San Francisco. Ma on jeszcze dwóch synów ośmioletniego Mylesa i pięcioletniego Layne’a, których mamą jest poprzednia żona muzyka, Skylar Satenstein.
W 2009 roku w plebiscycie magazynu branżowego DRUM! został wyróżniony tytułem “najlepszego perkusisty metalowego”[1].

Sprzęt
Obecnie
Lars Ulrich w trakcie koncertu, Londyn 2008Tama Starclassic Maple w kolorze “Magnetic Orange Finish”
Bębny firmy TAMA
Tama Starclassic Maple, Magnetic Orange Finish, Chrome Hardware
2x Tama Starclassic 16″x22″ Bass Drums
Tama Starclassic 8″x10″ Rack Tom
Tama Starclassic 10″x12″ Rack Tom
Tama Starclassic 14″x16″ Floor Tom
Tama Starclassic 16″x16″ Floor Tom
Tama LU1465 Diamond Plate Signature Snare Drum 6.5″x14″
Talerze firmy Zildjian
Zildjian 17″, 18″(×2), 19″ A Custom Medium Crashes
Zildjian 18″ Oriental China Trash
Zildjian 20″ Oriental China
Zildjian 14″ Z Custom Dyno-Beat Hi-Hats
Zildjian 20″ Z Ping Ride (rzadko używany)
Naciągi Firmy Remo
Remo Clear Powerstroke 3(uderzane),Tama Ebony z 9″ otworem (rezonans) 2×22″x16″ bass drums
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 16″x16″ Floor Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 16″x18″ Floor Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 12″x10″ Tom Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 10″x8″ Tom Tom
Remo coated CS (uderzany), clear Ambassador (rezonans) 14″x6.5″ Snare Drum
Pałki firmy Easton Ahead Alloy (Model Lars Ulrich)
Mikrofony firmy Shure (BETA52,BETA56,SM94)
Osprzęt firmy Tama
5x Titan HC104TB Boom stand
CA45 Cymbal Holder
Titan HTW99 Tom Stand
2x HP900P Iron Cobra Power Glide pedals (z tradycyjnymi filcowymi końcówkami)
Titan HS90 Snare stand
Titan HH905 Iron Cobra Hi-Hat Stand
Titan HT310 throne
2x MC62 Multi Clamp
MHA623 Hi-Hat Attachment
Osprzęt firmy Drum Workshop (DW):
DW 505 Hi-Hat Clutch

2003 – 2007 (St. Anger, Some Kind of Monster)
Bębny firmy TAMA
Tama Starclassic Maple, Green Sparkle Finish, Chrome Hardware
2x Tama Starclassic 22″x16″ Bass Drums
Tama Starclassic 12″x10″ Tom Tom
Tama Starclassic 13″x11″ Tom Tom
Tama Starclassic 16″x16″ Floor Tom
Tama Starclassic 18″x16″ Floor Tom
Tama LU1465 Diamond Plate Signature Snare Drum 14″x6.5″
Naciągi Firmy Remo
Remo Clear Powerstroke 3(uderzane),Tama Ebony z 9″ otworem (rzezonans) 2×22″x16″ bass drums
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 16″x16″ Floor Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 16″x18″ Floor Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 12″x10″ Tom Tom
Remo coated Emperor(uderzane), clear Ambassador (rezonans) 13″x11″ Tom Tom
Remo coated CS (uderzany), clear Ambassador (rezonans) 14″x6.5″ Snare Drum
Talerze firmy Zildjian
Zildjian 17″(x2), 18″, 19″ A Medium Crashes
Zildjian 20″ Z Custom China (When ride is off set)
Zildjian 20″ Oriental China Trash
Zildjian 14″ Z Custom Dyno-Beat Hi-Hats
Zildjian 22″ K Custom dark ride (tylko na St. Anger Session)
Pałki firmy Easton Ahead Alloy (Model Lars Ulrich)
Mikrofony firmy Shure (BETA52,BETA56,SM94)
Osprzęt firmy Tama
5x Titan HC104TB Boom stand
CA45 Cymbal Holder
Titan HTW99 Tom Stand
2x HP900P Iron Cobra Power Glide pedals (z tradycyjnymi filcowymi końcówkami)
Titan HS90 Snare stand
Titan HH905 Iron Cobra Hi-Hat Stand
Titan HT310 throne
MC62 Multi Clamp
MHA623 Hi-Hat Attachment
Osprzęt firmy Drum Workshop (DW):
DW 505 Hi-Hat Clutch

1996 – 2003 (Load, ReLoad, Garage Inc., S&M)
Bębny firmy TAMA
Tama Starclassic Maple, Silver Sparkle Finish, Chrome Hardware
2x Tama Starclassic 22″x16″ Bass Drums
Tama Starclassic 10″x9″ Tom Tom
Tama Starclassic 12″x10″ Tom Tom
Tama Starclassic 16″x16″ Floor Tom
Tama Starclassic 18″x16″ Floor Tom
Tama LU1465 Diamond Plate Signature Snare Drum 14″x6.5″
Naciągi Firmy Remo
Remo clear Pinstripe(uderzane),Tama white z 9″ otworem (rezonans) – Bass drums
Remo clear Pinstripe(uderzane), coated Ambassador (rezonans) – Toms
Remo coated CS (uderzany), clear Ambassador (rezonans) – snare drum
Talerze firmy Zildjian
Zildjian 12″ A splash
Zildjian 14″ Z Custom Dyno Beat Hi-hats
Zildjian 17″ (x2), 18″, 19″ A medium Crashes
Zildjian 18″ Oriental China Trash
Zildjian 20″ Z Custom China
Zildjian 20″ A ping ride
Pałki firmy Easton Ahead Alloy (Model Lars Ulrich)
Mikrofony firmy Shure (BETA52,BETA56,SM94)
Osprzęt firmy Tama
5x Titan HC104TB Boom stand
CA45 Cymbal Holder
Titan HTW99 Tom Stand
Tama HP45 Pro Beat pedals (z tradycyjnymi filcowymi końcówkami)
2xTitan HS90 Snare stand
Titan HH905 Iron Cobra Hi-Hat Stand
Titan HT310 throne
MC62 Multi Clamp
MHA623 Hi-Hat Attachment
Osprzęt firmy Drum Workshop (DW):
DW 505 Hi-Hat Clutch

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 468 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *