Christina Applegate i Martyn LeNoble

applegate-lenobleChristina i Martyn są parą od 2008 r, a zaręczyli się 02 2010 r.

Partnerzy:
Christiny
Richard Grieco 1988-89
Brad Pitt 1989
Nuno Bettencourt 1990-92
Christian Slater 1996
Johnathon Schaech 1997-05
ślub 20 10 2001
Lee Grivas 2005-08
Martyn LeNoble 2008 do dzisiaj

 

Biografia Christiny
Christina Applegate (ur. 25 listopada 1971 roku w Hollywood w Kalifornii) – amerykańska piosenkarka i aktorka, córka producenta muzycznego Roberta Applegate’a i piosenkarki Nancy Priddy.
3 sierpnia 2008 roku wykryto u niej raka piersi we wczesnym stadium[1][2]. Rzeczniczka Christiny Applegate stwierdziła, że aktorka poddała się zalecanej kuracji i lekarze są pewni jej całkowitego powrotu do zdrowia[3].
19 sierpnia 2008 roku Christina Applegate potwierdziła oficjalnie, że poddała się usunięciu obu piersi z powodu choroby[4]. Aktorka przeszła operację rekonstrukcji piersi[5].

Wczesne życie
Applegate urodziła się w Hollywood w Kalifornii. Jej ojciec, Robert W. Applegate, był producentem muzycznym i wykonawczym wytwórni, [1] , a jej matka, Nancy Lee Priddy , piosenkarka i aktorka. Jej rodzice rozstali się zaraz po jej urodzeniu. Ma dwie pół-rodzeństwa (Alisa i Kyle) od ojca ponownego małżeństwa. Po rozwodzie rodziców, jej matka była w związku z muzykiem Stephen Stills . To dzięki przyjaźni Stills “z zaprzyjaźnionymi muzykami Pawła Kantner i Grace Slick z Jefferson Airplane , że Applegate zaprzyjaźnił się z ich córką, Chiny Kantner . [2] [3]

Kariera
Wczesne prace
Applegate zadebiutowała TV z matką w operze mydlanej Dni naszego życia i handlowych na Playtex butelek dla dzieci na trzy i pięć miesięcy odpowiednio. [4] Jej pierwszym dużym ekranie a następnie w wieku 7 lat, kiedy zagrała w filmie z 1979 roku , Jaws Szatana (aka King Cobra), następnie w 1981 w Beatlemania. Zadebiutowała w filmie telewizyjnym jako młoda Grace Kelly w filmie biograficznym, Grace Kelly (1983, u boku Cheryl Ladd ) i pojawił się na jej pierwszej serii telewizyjnej w politycznej komedii Showtime, Washingtoon (1985), w którym zagrała córkę kongresmana. Była również zauważony jako gość w pokazach, Ojciec Murphy (1981), Charles in Charge (1984 i 1985), i łyżki srebrne (1986).

W 1986 roku, Applegate zdobyła rolę Robin Kennedy (1986-1987), córka policjanta, na dramacie policyjnym serialu Serca Miasta . Tymczasem ona również postrzegana Gościnnie w serialach Wszystko jest wybaczone, Still Beaver , Amazing Stories , a więzi rodzinne odcinek “Band on the Run” (1987) jako Kitten.

Applegate w końcu zdobył swoją najbardziej pamiętną rolę ditzy, rozwiązłym córka, Kelly Bundy, w sitcomie Fox, Married … z dziećmi . Grała jej charakter na dziesięć lat (1987/97). Podczas pracy w serialu, Applegate był widziany w til Świtu Dance ” (1988, NBC) i ulic (1990), w której nastoletni narkoman jest śledzony przez policjanta psychotycznych. Applegate gości wystąpił w 21 Jump Street (1988) i szczycie stosu (1991, jako Kelly Bundy), a gospodarzem Saturday Night Live (8 maja 1993) i MADtv (1996).

Postać Sue Ellen Crandell w komedii Nie mów mamie, opiekunka nie żyje (1991) po raz pierwszy wystąpili Applegate rola w filmie głównego nurtu. Szła go z takich filmów jak Vibrations (1995), po drugiej stronie księżyca (1995), Wild Bill (1995), Marsjanie atakują! (1996), a Nowhere (1997). Po sitcomu Married … z dziećmi został anulowany w maju 1997 roku, Applegate zagrał Claudine Van Doozen w niezależnej produkcji Claudine Powrotu (aka Kiss of Fire), został obsadzony w action-komedii wielki hit , a grał na narzeczoną potomka mob w satyrze Mafia Mafia Jane Austen (1998).

Applegate był jednym z członków-założycieli Pussycat Dolls , który zadebiutował w Johnny Depp ‘s Viper Room na Sunset Strip w 1995 roku. [5] [6] Applegate emceed dla grupy, gdy przeniósł się do The Roxy w 2002 roku. [7 ]

W 1998 roku NBC podała jej tytułową rolę w swoim serialu Jessego . Seria zadebiutowała w 1998 roku, otrzymał entuzjastyczne recenzje i przyniósł Applegate w Ludowej Choice Award dla ulubionej Piosenkarkę w nowym serialu oraz nagrodę TV Guide dla Gwiazdą nowej serii, jak również nominację do Złotych Globów dla aktorka w komedii. Choć seria zyskała uznanie, został odwołany w 2000 roku.

Nowe tysiąclecie zobaczył Applegate gra podwójną rolę 12-wiecznej szlachcianki, Princess Rosalind, a jej 21-wieczny potomek, Julia Malfete, w czasie podróży komedii Just Visiting (2001). Po uzyskaniu szerokiego anons do gry Cameron Diaz jest level-headed najlepszego przyjaciela, Courtney Rockcliffe, w The Sweetest Thing (2002), Applegate nadal wygrywał role w takich filmach jak Heroes (2002), komedia samolotu Widok z góry (2003 ), Wonderland (2003), Grand Theft Parsons (2003), Przetrwać święta (2004), oraz Employee of the Month (2004). Z tyłu ekranu, była producentem wykonawczym kołdry, Miserable (2001).

Od 2002
Applegate gości wystąpił na dwa odcinki Friends , w dziewiątym (2002) i X (2003) pór roku, zatytułowanym ” The One with Druga siostra Rachel “i” The One Where Rachel Babysits siostrzane “jako Amy Greena , Rachel Green ‘s ( Jennifer Aniston ), starsza siostra. Wygrała Primetime Emmy Award [8] dla najlepszej aktorki w komedii Guest za rolę w “The One z druga siostra Rachel”. Na srebrnym ekranie, ona przedstawiana TV anchorwoman Veronica Corningstone w 2004 filmów Anchorman: The Legend of Ron Burgundy i film bonusowej Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie (alternatywa film składający zastępcy trwa i usunięte sceny i elementy fabuły).

Ponadto do jej pracy na ekranie, Applegate Występowała na scenie w takich produkcjach jak The Topornik jazzowych, Nikt Liście z pustymi rękami, a Runthrough, jak John Cassavetes “Third Day (zagrał Gena Rowlands ). W 2004 roku zadebiutował na Broadwayu w roli tytułowej Dobroczynności Nadziei Walentego w odrodzenia 1966 muzycznej Miłosierdzia Słodkie . Ona w końcu zabrał do domu nagrodę Theatre World 2005 i był nominowany do 2005 Tony Award dla najlepszej aktorki w musicalu .

Występując w Sweet Charity, że złamał nogę i ogłoszono, że musical będzie zamknąć podczas podglądu. Przekonała producentów do odwołania swojej decyzji, a 18 kwietnia 2005 roku, zadebiutowała na Broadwayu. [9] Sweet Charity zakończył swój bieg na Broadwayu w dniu 31 grudnia 2005 roku. W 2006 roku wystąpiła w kampanii reklamowej Hanes zatytułowanej “Look Who Mamy Nasze Hanes na teraz”. Kampania rozpoczęła się w 2005, ale ona, Jennifer Love Hewitt i Kevin Bacon zostały dodane do oferty w 2006 roku.

W 2006 r. pojawił się w Applegate Jessica Simpson muzyki ‘s video ” A Public Affair “, obok Eva Longoria , Ryan Seacrest i Christina Milian .

Applegate zagrał w ABC komedii Samantha Who? od 15 października 2007 roku, dopóki nie został odwołany w dniu 18 maja 2009 roku. Seria costarred Jean Smart , Jennifer Esposito i Melissa McCarthy . Seria to około 30-letni, który po hit-and-run wypadku rozwija amnezję i ma odnaleźć jej życie, jej relacje i siebie. [10] Krótko po rezygnacji został ogłoszony, Applegate rozpoczął kampanię dostać pokaz powrót do produkcji, [11] , które zakończyło się niepowodzeniem.

Applegate szczycie listy magazynu People ‘s Most Beautiful People w 2009 roku. [12]

Applegate pojawiła się ze swoim bratem TV David Faustino (Bud Bundy z Married with Children) w jednym z odcinków show Faustino to Star-Ving . [13]

W styczniu 2009 roku ukazał się Applegate w filmie Wszystko będzie dobrze, co opisał życie aktorki Elizabeth Montgomery z telewizora Bewitched sławy, który zmarł na raka jelita grubego w 1995 roku. [14]

Ona również pożyczył swój głos do postaci Catherine kota w 3-D rozmowy sequel zwierząt Psy i koty: Odwet Kitty . Według Applegate, powiedziała, że to jej matka, że chciał, aby wziąć udział w filmie. Przed Psy i koty 2, ona wyraziła Bretanii (jeden z Chipettes) w Alvin i wiewiórki (2009) i jego sequel Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (2011).

Applegate występuje obecnie w NBC sitcomu Up All Night , który zadebiutował 14 września 2011 roku. Jej współpracownicy gwiazdy Maya Rudolph i Will Arnett . [15]

Życie osobiste
W dniu 20 października 2001 r., Applegate żonaty długoletniego chłopaka, aktor Johnathon Schaech , w małej Palm Springs, California uroczystości uczestniczyli rodziny i bliskich przyjaciół. [16] Schaech złożyła pozew o rozwód w listopadzie 2005 r., powołując się na różnice nie do pogodzenia. Applegate i końcowe dokumenty Schaech rozwód zostały wprowadzone 10 sierpnia 2007 roku w Los Angeles Superior Court. [17]

W 2008 roku zaczęła spotykać Applegate muzyk Martyn LeNoble . Zostali zatrudnieni na Walentynki 2010. [18] To będzie drugie małżeństwo dla obu. W dniu 27 stycznia 2011, Applegate urodziła ich dziecko, córkę Sadie Grace LeNoble. [19]

Ona jest długoletni przyjaciel Lance Bass [20] z boysbandu ‘N Sync . W dniu 1 lipca 2008 roku, jej bliski przyjaciel i były chłopak Lee Grivas został znaleziony martwy z przedawkowania narkotyków. [21]

Applegate jest wegetarianinem, [22] , aw 2007 r., pojawił się w anty-futrzarskich reklamie PETA . [23]

Rak piersi
W dniu 3 sierpnia 2008 roku magazyn People poinformował, że Applegate zdiagnozowano raka piersi. Zostało to potwierdzone przez jej przedstawiciela, który powiedział w oświadczeniu, “Christina Applegate zdiagnozowano wczesnym stadium raka piersi. Korzystających z wczesnego wykrycia przez lekarza-zamówionej MRI, rak nie jest groźne dla życia. Christina jest po Zalecane leczenie z lekarzami i będzie miał w pełni odzyskać. Brak dalszych oświadczenie zostanie wydane w tym czasie “. [24] W dniu 19 sierpnia 2008 roku ogłoszono, że Applegate był rak darmo po podwójnej mastektomii , nawet raka stwierdzono tylko w jedna pierś. [25] Ona ma odziedziczonej wadliwego genu, BRCA1 [26] mutacja , która powoduje często na raka piersi. Jej matka, Nancy Priddy , to przeżył raka piersi. Applegate powiedział kiedy po raz pierwszy rozpoznano, “Ja tylko wstrząsając, a następnie również od razu, musiałem iść na” take-care-of-business-trybie “który obejmował zmianę diety zdrowsze”. [27]

Praca charytatywna
W 1992 roku dołączył do innych gwiazd Applegate w pokazie korzyści dla miłości Hollywood dzieci, działających w charakterze gościa specjalnego asystenta do lokalnego maga i bierze udział w wielu złudzeń w tym jest cięte na pół . [28]

W 2003 roku był rzecznikiem Narodowego Dnia Lee Denim , co podnosi miliony dolarów na edukację raka piersi oraz badań . [29]

Po jej diagnozy raka piersi, Applegate pojawiła się na ekranie telewizora specjalnego prawo stanąć do raka zaprojektowany, aby zebrać fundusze na badania nad rakiem piersi. Jeden godzinny był transmitowany w telewizji CBS , NBC i ABC sieci telewizji w dniu 5 września 2008 roku. [30]

W 2009 roku ogłosił swoje plany powrotu jako ambasador Lee Narodowego Dnia Denim. [31]

W 2009 roku założyła w prawo na rzecz Kobiet, fundacji charytatywnej poświęconej przesiewowych raka piersi dla kobiet, a koncentruje się na rodzaju MRI skanowania która uratowała jej życie. [32]

Filmografia
Filmy fabularne
2011: Bez smyczy (Hall Pass) jako Grace
2010: Stosunki międzymiastowe (Going the Distance) jako Corrine
2009: Alvin i wiewiórki 2 (Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel) jako Brittany (głos)
2008: Rocker (The Rocker) jako Amanda Wood
2007: Farsa pingwinów (Farce of the Penguins) jako Melissa (głos)
2005: Tilt-A-Whirl jako Klientka
2005: Pamiętnik pisany miłością (Suzanne’s Diary for Nicholas) jako Dr Suzanne Bedford
2004: Przetrwać święta (Surviving Christmas) jako Alicia Valco
2004: Pracownik miesiąca (Employee of the Month) jako Sarah
2004: Legenda telewizji (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) jako Veronica Corningstone
2003: Szkoła stewardes (View from the Top) jako Christine
2003: Ciało potrzebne na gwałt (Grand Theft Parsons) jako Barbara
2003: Wonderland jako Susan Launius
2002: Heroes jako Żona
2002: Ostrożnie z dziewczynami (The Sweetest Thing) jako Courtney Rockliffe
2001: Goście w Ameryce (Just Visiting) jako Julia Malfete
2001: Sol Goode jako Szczęsliwa fanka
2001: Zaklęty książę (Prince Charming) jako Kate
2000: Mroczne zakamarki (The Giving Tree) jako Emily
1999: Out in Fifty jako Lilah
1998: Mocne uderzenie (The Big Hit) jako Pam Shulman
1998: Mafia! (Jane Austen’s Mafia!) jako Diane
1998: Powrót Claudine (Claudine’s Return) jako Claudine Van Doozen
1997: Donikąd (Nowhere) jako Dingbat
1996: Wibracje (Vibrations) jako Anamika
1996: Marsjanie atakują! (Mars Attacks!) jako Sharona
1995: Dziki Bill (Wild Bill) jako Lurline Newcomb
1995: Across the Moon jako Kathy
1991: Nie mów mamie, że niania nie żyje (Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead) jako Sue Ellen
1990: Ulice (Streets) jako Dawn
1988: Dance ‘Til Dawn jako Patrice Johnson
1985: Washingtoon jako Córka
1983: Grace Kelly (Grace Kelly Story) jako Młoda Grace Kelly
1981: Beatlemania
1981: Jaws of Satan jako Kim Perry

Seriale telewizyjne
2008: Posterunek w Reno (Reno 911!) jako Seeeeemji
2007-2009: Kim jest Samantha? (Samantha Who?) jako Samantha “Sam” Newly
2004: Father of the Pride jako Candy (głos)
1998-2000: Jej cały świat (Jesse) jako Jesse Warner
1997: Bobby kontra wapniaki (King of the Hill) jako Colette
1997: Pauly jako Mariah
1994-2004: Przyjaciele (Friends) jako Amy Green
1987-1997: Świat według Bundych (Married… with Children) jako Kelly Bundy
1987-1992: 21 Jump Street jako Tina
1986-1987: Heart of the City jako Robin Kennedy
1985-1987: Niesamowite historie (Amazing Stories) jako Holly
1984-1990: Charles in Charge jako Stacy
1982-1987: Silver Spoons jako Dziewczyna Ricka
1982-1989: Family Ties jako Kitten
1981-1983: Ojciec Murphy (Father Murphy) jako Ada
1975: Dni naszego życia (Days of Our Lives) jako Dziecko Burt Grizzell

Ciekawostki
Wystąpiła gościnnie w teledysku do piosenki A Public Affair Jessiki Simpson, wspólnie z aktorką Evą Longorią Parker oraz wokalistką i aktorką Christiną Milian.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Martyna

Martyn LeNoble (holenderski: Martijn LeNoble) (ur. 14 kwietnia 1969 r., Vlaardingen , Holandia ) jest holenderski basista i założycielem Porno for Pyros .
LeNoble rozpoczął swoją karierę muzyczną, grając na basie w holenderskiej punk rocka zespołu kiedy miał 14 lat. W 1989 roku przeniósł się do Los Angeles i grał z takimi Theloniousa Potwora i The Stooges Za darmo. W 1992 roku dołączył Peter Distefano , Stephen Perkins i Perry Farrell tworząc Porno for Pyros.
W trakcie swojej bogatej karierze, LeNoble pracował, rejestrowane, koncertował i występował z artystami, m.in. Addiction Jane , Cult , Dave Gahan , Scott Weiland , Mark Lanegan , Soulsavers , Daniel Lanois , Maria McKee , Layne Staley , Tom Morello , Mike Martt , Josh Klinghoffer . Obecnie komponowania dla filmu i telewizji.

W 2008 roku zaczęła spotykać LeNoble aktorka Christina Applegate . LeNoble i Applegate zaręczył dnia 14 lutego 2010 roku. [1] To będzie drugie małżeństwo dla obu. W dniu 27 stycznia 2011 r., a pierwsze dziecko LeNoble Applegate, córkę Sadie Grace LeNoble urodził. [2] [3]

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 126 razy, 1 wizyt dzisiaj)