Chris Rock i Malaak Compton rozwodzą się


rock-comptonChris Rock rozwodzi się z żoną po blisko 20 latach wspólnego życia.

Po długim namyśle, po 19 latach małżeństwa, postanowiliśmy się z Chrisem rozstać – powiedziała w oświadczeniu filantropka, Malaak Compton-Rock. (…) Wiem, że to poważna zmiana, która jednak nie zmienia tego, że dzieci stanowią dla mnie priorytet. W związku z tym, proszę o uszanowanie ich prywatności i prywatności naszej rodziny.

Prawnik komika, Robert S. Cohen, potwierdził doniesienia o rozwodzie.

Chris Rock wniósł pozew o rozwód – oświadczył.

Aktor ostatnio zagrał w filmach “Jeszcze większe dzieci” i “Top Five”.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Rock i Compton

Biografia Chrisa

Chris Rock (ur. 7 lutego 1965 w Andrews w Karolinie Południowej) – amerykański komik i aktor, scenarzysta, producent telewizyjny, producent i reżyser filmowy. Comedy Central wybrało go piątym najlepszym komikiem wszech czasów występującym na żywo. W oparciu o jego doświadczenia z dzieciństwa powstał serial komediowy Wszyscy nienawidzą Chrisa (Everybody Hates Chris).

Rodzina
Urodził się w Południowej Karolinie. Krótko po jego narodzinach rodzice przenieśli się do Brooklynu. Matka była nauczycielką i pracownikiem socjalnym (zajmowała się upośledzonymi umysłowo). Ojciec był kierowcą ciężarówki, później dostawcą gazet. Ma pięcioro młodszego rodzeństwa.

Kariera
Zaczął karierę komika w sieci klubów Catch a Rising Star w Nowym Jorku. Tam zauważył go Eddie Murphy, który się z nim zaprzyjaźnił oraz pomógł mu w karierze. Eddie dał Chrisowi jego pierwszą rolę w filmie Gliniarz z Beverly Hills II. W 1990 został członkiem obsady Saturday Night Live. Chris Rock, Chris Farley, Adam Sandler i David Spade – nowi członkowie obsady dali się poznać jako Bad Boys of SNL. W 1991 wydał swój pierwszy album komediowy Born Suspect oraz zdobył uznanie jako uzależniony od kokainy Pookie w filmie New Jack City. W 1993 odszedł z SNL i zaczął występować w In Living Color. Program ten w tym czasie nie był już popularny i został zdjęty z anteny parę miesięcy później. Rock zdecydował się skupić na karierze filmowej. Napisał i zagrał w CB4 film ten jednak nie odniósł sukcesu, Chris opuścił Hollywood i postanowił zostać komikiem. W 1994 występował w HBO w swoim cyklu komediowym Big Ass Jokes, ale dopiero jego drugi show, kontrowersyjny Bring The Pain (1996) dał mu sławę jednego z najlepszych komików w branży. Za Bring The Pain dostał 2 nagrody Emmy. Prowadził w HBO talk show The Chris Rock Show za który także dostał nagrodę Emmy. Praca w telewizji dała mu w sumie 3 nagrody Emmy i 15 nominacji.

Wybrana filmografia
1984-1989: Policjanci z Miami (Miami Vice) jako Carson (1987)
1987: Gliniarz z Beverly Hills II (Beverly Hills Cop II) jako parkingowy
1996: Sierżant Bilko (Sgt. Bilko) jako Oster
1997: Wielki Biały Ninja (Beverly Hills Ninja) jako Joey
1998: Zabójcza broń 4 (Lethal Weapon 4) jako Lee Butters
1999: Dogma jako Rufus
2000: Siostra Betty (Nurse Betty) jako Wesley
2001: Down to Earth jako Lance Barton
2002: Bad Company jako Kevin Pope/Jake Pope
2003: Przywódca – zwariowana kampania prezydencka jako Mays Gilliam
2005: Madagascar – Marty
2007: I Think I Love My Wife jako Richard Cooper
2007: Film o pszczołach
2008: Madagaskar 2 – Marty (podkład głosowy)
2010: Grown ups jako Kurt McKenzie
2011: Dwa dni w Nowym Jorku jako Mingus
2012: Madagaskar 3 – Marty (podkład głosowy)
2013: One Direction – This is us – jako on sam
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Malaak

Malaak Compton urodziła się w dniu 13 czerwca 1969 w Oakland, California, USA. Ona jest żoną Chrisa Rocka od 23 listopada 1996. Mają dwoje dzieci.

(Odwiedzono 141 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *