Chris Martin i Annabelle Wallis są razem

Martin i WallisByły ukochany Gwyneth Paltrow (43 l.) i Jennifer Lawrence (25 l.)ma już nową dziewczynę!
Wokalista Coldplay jeszcze zanim rozwiódł się z Gwyneth Paltrow, nawiązał romans z Jennifer Lawrence.

Para tworzyła dość burzliwą relację. Przez kilka miesięcy nieustannie bowiem rozstawali się i wracali do siebie.

Tabloidy nie nadążały wręcz z informowaniem, jaki obecnie jest status ich związku.

Teraz wiadomo, że ich miłość to już definitywna przeszłość.

Co więcej, Chris Martin (38 l.) nie rozpaczał po rozstaniu i ma już nową partnerkę!

Serwis „Mail Online” opublikował zdjęcia muzyka i jego ukochanej z romantycznego pobytu w Paryżu, na których widać, jak nie szczędzą sobie czułości.

Kim jest nowa dziewczyna gwiazdora? Okazuje się, że to aktorka Annabelle Wallis (31 l.).
źródło: pomponik.pl

Biografia Chrisa

Christopher Anthony John Martin (ur. 2 marca 1977 w Devon[1]) – brytyjski muzyk, wokalista brytyjskiego zespołu Coldplay; kompozytor, multiinstrumentalista, działacz społeczny. Śpiewa falsetem i barytonem.
Chris Martin urodził się w Exeter, Devon jako najmłodszy z pięciorga dzieci Anthonego i Alison Martinów. Jego ojciec był pracownikiem banku, natomiast matka nauczała śpiewu. Martin dorastał w Whitestone, gdzie ukończył Exeter Cathedral School i gdzie założył swój pierwszy zespół muzyczny. Następnie dostał się do Sherbourne School, prywatnej szkoły dla chłopców, w Dorset. Również w tym okresie zajmował się muzyką, stworzył kolejny zespół o nazwie The Rockin’ Honkies, jednak wykonywana muzyka nie spotkała się z przychylnością odbiorców.
Ostatnim etapem w edukacji Martina był University College London, gdzie otrzymał dyplom na wydziale Historii Starożytnej, specjalizując się w tematyce grecko-rzymskiej.

Coldplay
W trakcie studiów na University College London Chris poznał Jonny’ego Bucklanda, Williama Championa oraz Guya Berrymana, z którymi w 1997 roku założył zespół Coldplay. Kapela zdobyła rozgłos wraz z ukazaniem się na rynku pierwszego studyjnego krążka Parachutes, co miało miejsce w 2000 roku. Od tego czasu zrealizowali 6 albumów, z czego 2 są kompilacjami koncertów.

Działalność poza Coldplay
Jest autorem kompozycji napisanych dla innych artystów, m.in. Embrace („Gravity”) czy Jamelia („See it in a Boy’s Eyes”). Znany jest również ze współpracy z Ronem Sexsmithem („Gold in them hills”), Faultline, The Streets, Ianem McCullochem, Kanye Westem (utwór „Homecoming” wydany w kwietniu 2008) oraz Nelly Furtado przy produkcji jej albumu pt. Loose („All Good Things”).
Jest działaczem na rzecz kampanii Make Trade Fair (Handluj uczciwie) prowadzonej przez organizację Oxfam. W 2005 został wybrany na “Najseksowniejszego wegetarianina na świecie” przez organizację PETA.
Wystąpił ponadto wraz z gitarzystą Coldplay Jonnym Bucklandem w filmie pt. Wysyp żywych trupów (jako organizatorzy fikcyjnej akcji charytatywnej ZombAid).

Życie prywatne
Jego żoną jest Gwyneth Paltrow, amerykańska aktorka. Mają razem dwójkę dzieci: córkę Apple Blythe Alison (ur. 14 maja 2004) i syna Mosesa Bruce’a Anthony’ego (ur. 8 kwietnia 2006).
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Annabelle

Annabelle Wallis (ur. 25 września 1984 w Oksfordzie) – brytyjska aktorka.

Znana głównie z roli Jane Seymour w serialu Dynastia Tudorów.

Annabelle jest siostrzenicą Richarda Harrisa ze strony matki. Urodziła się w Oksfordzie, w Anglii, w Wielkiej Brytanii, ale spędziła większość swojego dzieciństwa w Portugalii uczęszczając do szkoły Saint Dominic’s International School.

Włada biegle językiem angielskim, portugalskim, francuskim i hiszpańskim.

Kariera
W Portugalii, zagrała w kilku filmach krótkometrażowych, zanim przeniosła się do Londynu, aby kontynuować karierę filmową. W Londynie zagrała w kilku reklamach i udała się do szkoły teatralnej.

W 2009 roku Annabelle zagrała Jane Seymour w trzecim sezonie z serialu Dynastia Tudorów z Jonathanem Rhysem Meyersem. Przejęła tę rolę od Anity Briem, która zakończyła grać ją pod koniec drugiego sezonu. Wystąpiła jeszcze jako Jane Seymour w jednym odcinku w sekwencji snu w czwartym (i ostatnim) sezonie w połowie 2010 roku.

W 2010 Annabelle wystąpiła w filmie W.E. w reżyserii Madonny, a w 2011 roku zagrała niewielką rolę w filmie X-Men: Pierwsza klasa.

Filmografia
Filmy
2005: Dil Jo Bhi Kahey – jako Sophie
2006: True True Lie – jako Paige
2007: Steel Trap – jako Melanie
2008: W sieci kłamstw jako dziewczyna Hani’ego
2008: Right Hand Drive – jako Ruth
2011: W.E. – jako Arabella Green
2011: X-Men: Pierwsza klasa – jako Amy
2012: Królewna Śnieżka i Łowca – jako Sara
2013: Hello Carter – jako Kelly
2014: Annabelle – jako Mia

Seriale
2005: Jerycho – jako Lizzie Way
2007: Diana: Last Days of a Princess – jako Kelly Fisher
2009, 2010: Dynastia Tudorów – jako Jane Seymour
2010: The Lost Future – jako Dorel
2011: Pan Am – jako Bridget Pierce
2011: Strike Back: Project Dawn – jako Dana van Rija
2013–2014: Peaky Blinders – jako Grace Burgess
2014: Fleming: The Man Who Would Be Bond – jako Muriel Wright
2014: The Musketeers – jako Ninon de Larroque
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 172 razy, 1 wizyt dzisiaj)