Cezary Kosiński: “Chcę zostawić żonę”

kosinscy-cezary-annaCezary Kosiński rzadko udziela wywiadów. Być może to błąd. Co prawda na początku rozmowy z dziennikarką Grazii przyznaje, że prowadzi nudne życie i nie ma go o co pytać, ale z czasem rozkręca się, dzięki czemu dowiadujemy się, jak przechodzi kryzys wieku średniego. Dochodzi do naprawdę zaskakującego wyznania!

Kosiński ma 41 lat, a od 15 jest w związku małżeńskim. Na koncie zero skandali. Aktor przyznaje jednak, że marzy czasem o życiu singla.

Cały czas marzę o wolności, niezależności. Chcę zostawić żonę! Dzieci mnie zniewalają! W dodatku mamy kota i psa, i one też mnie zniewalają, bo trzeba się nimi zajmować. A jednocześnie tak ich wszystkich kocham, że jestem z nimi. Muszę z nimi być. Potrzebuję ich, a oni mnie – mówi szczerze Cezary.

Jego kryzys wieku średniego objawia się tym, że chce wrócić do czasów młodości. Rodzina daje poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście czasem chcę od niej uciec. Niech oni znikną, niech ich nie będzie, kataklizm jakiś niech się zdarzy. Titanic i góra lodowa. Niech będzie alternatywny świat, gdzie jestem bez nich!

Mimo iż wyznanie nie należy do najbardziej romantycznych, żona Cezarego Anna może być spokojna. Kosińskiego denerwuje, gdy jego koledzy, którzy mają rodziny, romansują na boku i bywa, że zwraca im uwagę. Małżonkę nazywa zaś swoim najlepszym przyjacielem.
źródło: nocoty.pl

Biografia Cezarego

Cezary Kosiński (ur. 8 marca 1973 w Bielsku Podlaskim) – polski aktor filmowy, teatralny i telewizyjny.
Młodość spędził w Brańsku, gdzie mieszkał wraz z rodzicami i uczęszczał do szkoły. W roku 1992 ukończył liceum w Ciechanowcu. W 1995 roku ukończył Wydział Aktorski warszawskiej PWST. Rok później Grzegorz Jarzyna obsadził go w roli Sidneya Price’a w spektaklu Bzik tropikalny (Teatr Rozmaitości w Warszawie). Kosiński grał także w innych przedstawieniach tego reżysera – m.in. Albina w Magnetyzmie serca według Aleksandra Fredry. Do ważniejszych wcieleń teatralnych Kosińskiego należy tytułowa rola w Księciu Myszkinie inspirowanym Idiotą Fiodora Dostojewskiego.

Wystąpił w ponad 40[1] filmach i serialach. Do ważniejszych wcieleń filmowych w dorobku Kosińskiego należy Tadeusz Frei z Długu Krzysztofa Krauzego. Szerszą popularność zawdzięcza roli doktora Jacka Mejera w serialu Na dobre i na złe. W 2007 roku prowadził w TVP 2 wspólnie z Pawłem Burczykiem teleturniej Wielki Poker.
Żonaty, ma córkę i syna.

Filmografia
2014: Baron24, jako Gerard, komornik
2013: Lekarze, jako Zbigniew Olecki (odc. 35)
2013: Głęboka woda, jako Tadeusz Lutek
2011: Jak się pozbyć cellulitu, jako Jerzy/Jerry
2010: Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz, jako Marian
2010-2011: Licencja na wychowanie, jako Paweł Leszczyński
2009: Zero, jako pracownik firmy prezesa
2009: 39 i pół, jako Abażur
2008: Czas honoru, jako Konrad Gross (odc. 11)
2007: Testosteron, jako Janis
2006: Wino truskawkowe
2005: Pogromczynie mitów, jako informator
2004: Nigdy w życiu!, jako Krzysztof
2003: Ciało, jako Cezar
2002: Pianista, jako Lednicki
2002: Himilsbach – Prawdy, bujdy, czarne dziury, jako Dziki Jaś
2002: Kariera Nikosia Dyzmy, jako instruktor jazdy
2002: Superprodukcja, jako syn krytyka Czesława
2001: Sieć, jako Cezary Skowronek
2001: Pieniądze to nie wszystko, jako Gołąbek
2000: Cud purymowy, jako rabin
2000: Słoneczna włócznia, jako Edi (odc. 4 i 5)
1999-2007, 2010: Na dobre i na złe, jako doktor Jacek Mejer (chirurg)
1999: Fuks jako boy hotelowy
1999: Dług jako Tadeusz
1999: Pan Tadeusz jako Bartłomiej Dobrzyński “Brzytewka”
1998: Gwiezdny Pirat jako sprzedawca (odc. 1)

Polski dubbing
2008: Dziewczyny Cheetah 3 – Vik
2007: Ratatuj – Linguini
2005: Garbi – Super bryka – Crash
1997: Star Trek: Voyager
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 112 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *