Bartosz Żukowski przejął obowiązki żony Ewy. To on prowadzi dom


bartosz-ewa-zukowscyBartosz Żukowski (39 l.), aktor znany z serialu “Świat według Kiepskich”, prywatnie w niczym nie przypomina niefrasobliwego Waldusia. Jest oddanym mężem i ojcem 5-letniej Poli.

Ewa, małżonka aktora, specjalistka od prawa międzynarodowego, często podróżuje służbowo. Bartosz przejął więc prowadzenie domu i większość rodzicielskich obowiązków.

– Tyle dzieje się teraz na świecie, żona ma dużo pracy, nie chciałem, żeby z czegoś musiała rezygnować. W moim zawodzie łatwiej tak ułożyć zajęcia, żeby mieć czas dla domu i dziecka. Wszystko staram się robić wspólnie z córką, nawet pieczemy razem babeczki na przyjazd Ewy – opowiada magazynowi “Na Żywo”.

Ekipa pracująca przy produkcji “Kiepskich” przyzwyczaiła się już, że Pola czasem towarzyszy tacie w pracy. Choć ma dopiero 5 lat, spisuje się znakomicie.

– Kiedy słyszy komunikat “cisza na planie”, zachowuje się jak myszka – opowiada Żukowski.

Bywa, że wieczorami towarzyszy ojcu także w teatrze i grzecznie czeka na niego w kulisach. Choć żona przykazuje, żeby aktor nie zabierał córki do aeroklubu, gdzie ujarzmia różne samoloty, Bartek przyznaje, że nie zawsze jest w tej kwestii posłuszny. – Ale o tym cicho sza! – śmieje się.

Para poznała się w jednej z nieistniejących już restauracji. Kiedy Ewa weszła do lokalu, trudno było jej nie zauważyć. Wszyscy mężczyźni na nią patrzyli.

– Pamiętam nawet, jak była ubrana, miała też taką zabawną torebkę z futra – wspomina aktor.

– Chyba także wpadłem jej w oko, bo pozwoliła się odwieźć do domu. Niebawem bez wahania pojechałem z nią na placówkę do Niemiec, choć musiałem kilka razy w tygodniu latać do Polski, a to na plan, a to do teatru. Choć zdarza się, że zapomnę o urodzinach albo imieninach Ewy, czy też naszej rocznicy ślubu, to mam nadzieję, że ona wie, że jest kobietą, która mi imponuje, inspiruje mnie, zaskakuje, z którą nigdy się nie nudzę – deklaruje.

Znajomi pary uważają, że tych dwoje odnalazło się jak w korcu maku. Bartek – inteligentny, wrażliwy, nieśmiały, co czasem próbuje maskować głośnym żartem. Najlepiej czuje się we własnym domu. Nie lubi bywać na salonach, za co żona obrzuca go czasem czułym epitetem “mruk”.

– On faktycznie nie znosi błysków fleszy i poklepywania po plecach natrętnych fanów, dla których jest Waldusiem – mówi znajomy.

Bartosz wierzy, że dane mu będzie zerwać z obecnym emploi. Dostanie rolę prawnika, lekarza albo amanta i udowodni, że jest dobrym aktorem, który udźwignie każde zadanie.
źródło: pomponik.pl

Biografia Bartosza

Bartosz Żukowski (ur. 9 czerwca 1975 w Warszawie) – polski aktor.
Jest absolwentem Studia Teatralnego przy Teatrze Ochoty w Warszawie. Studiował w PWST w Warszawie, lecz studiów nie ukończył. Ukończył studia prawnicze w Europejskiej Wyższej Szkole Prawa i Administracji w Warszawie.

Zyskał popularność jako odtwórca roli Waldka Kiepskiego w serialu telewizyjnym Świat według Kiepskich. Odszedł z tego serialu w 2004, a na początku wiosny 2011 wyemitowane zostały odcinki najnowszego sezonu z udziałem serialowego Waldka[1].

Filmografia
Pierścionek z orłem w koronie (1992) jako podwładny Kosiora
Pożegnanie z Marią (1993) jako żołnierz
Samowolka (1993) jako kelner
Dwa księżyce (1993)
Molly (1994) jako Igor
Zawrócony (1994)
Horror w Wesołych Bagniskach (1995)
Cwał (1995) jako robotnik
Tato (1995) jako asystent reżysera
Dom (1996–2000) jako student, kolega Mietka
Nocne graffiti (1996) jako żołnierz
Szamanka (1996) jako student AGH
Krugerandy (1999)
Świat według Kiepskich (1999–2005, od 2011) jako Waldek Kiepski
Pierwszy milion (2000) jako Witold Hoffman
Warszawa (2003)
Ubu król (2003) jako Józek
Atrakcyjny pozna panią (2004) jako Sołtys
Kryminalni (2005) jako Dodi Bogucki (odc. 20 Miasteczko)
Lawstorant (2005) jako więzień
Tylko mnie kochaj (2006) jako posterunkowy
Wakacyjna Miłość (Summer love, 2006) jako Blondyn
Czeka na nas świat (2006) jako Sproket
Jasne błękitne okna (2006) jako Kamil
Tylko miłość (2007) jako Korba
Uciec daleko (2007)
Niezawodny system (2008) jako facet w bejsbolówce
Skorumpowani (2008) jako chemik “Cygara”
Pora mroku (2008) jako Thorn
Dom zły (2009) jako Hawryluk – funkcjonariusz ZOMO
Hel (2009) jako Mały
Nowa (2010) jako Radosław Jawor (odc. 13)
Pierwsza miłość (2011) jako Olaf Łęcki
Komisarz Alex (2011) jako Mrówka
Hotel 52 (2012) jako Jurek
Obława (2012) jako Waniek
Drogówka (2013) jako Wójcik
Antyterapia (2014) jako Łukasz
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 649 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *