Barbara Kurdej-Szatan kłóci się z mężem Rafałem tylko o jedno

kurdej-szatan-rafalBarbara Kurdej-Szatan i jej mąż Rafał stanowią jedną z najzgodniejszych i wspierających się wzajemnie par polskiego show-biznesu. Okazuje się jednak, że aktorce i muzykowi – jak każdemu małżeństwu – zdarza się kłócić.

Kurdej-Szatan przyznała, że najczęściej drze z mężem koty o… sprzątanie!

– To dla mnie trudna sprawa, bo zawsze się spieszę. Rafał za to chce mieć czysto i wciąż powtarza: “Sprzątaj od razu, wtedy będzie ci łatwiej” – przyznała aktorka.

Mąż Barbary szczególnie nie lubi, gdy jego piękna żona zostawia nieporządek w kuchni. Dla aktorki nie jest to jednak taki problem!

– Też lubię porządek, jednak w granicach rozsądku. Nie rozumiem ludzi, którzy nie zasną, gdy w zlewie stoi brudna szklanka. Ja nie miałabym z tym problemu. Dlatego często sprzeczamy się o bałagan w kuchni – dodała słynna “blondynka z reklamy Play”.
źródło: gala.pl

Wideo – zwiastun klipu do singla “Nie szukaj mnie” zespołu RH+ (gra w nim mąż Basi). Gościnnie w teledysku wystąpiła Kurdej-Szatan.

Biografia Barbary

Barbara Kurdej-Szatan (ur. 22 sierpnia 1985 w Opolu) – polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna.
Absolwentka PWST w Krakowie. Od 2008 aktorka w Teatrze Nowym im. Tadeusza Łomnickiego w Poznaniu[1]. Wraz z zespołem Soul City wzięła udział w drugiej edycji programu rozrywkowego X Factor. W 2013 roku wystąpiła w roli konsultantki ds. obsługi klienta w popularnej serii spotów reklamowych “Gwiazdy przeszły do Play” z udziałem celebrytów. Dzięki temu otrzymała nominację w plebiscycie „Kobieta Roku TVN Turbo 2013”.
Jest żoną wokalisty zespołu Rh+ Rafała Szatana. Ma córkę Hanię.

Filmografia
2006 – Plebania jako Iwona (odc. 798/799)
2006 – Iskra
2006 – Dwie strony medalu jako pielęgniarka (odc. 14)
2007 – I kto tu rządzi? jako Natasza (odc. 12)
2009 – Enen jako Iwona
2010 – Ciacho jako recepcjonistka
2011 – Usta usta jako kobieta z hotelu (odc. 33)
2011 – Na dobre i na złe jako Halina (odc. 451)
2012, 2013 – Barwy szczęścia jako klientka (odc. 797, 898)
2014 – Pierwsza miłość jako Agnieszka Sikorska (odc. 1828-1830)
od 2014 – M jak miłość jako Joanna

Ważniejsze role teatralne
Sen nocy letniej Leszek Możdżer w reż. Wojciecha Kościelniaka
Proces Franz Kafka w reż. Wojciecha Kościelniaka
Lobotomobil w reż. Janusza Wiśniewskiego
W sobotę o ósmej w reż. Mariusza Puchalskiego
Deszczowa piosenka w Teatrze Muzycznym ROMA w Warszawie, w reż. Wojciecha Kępczyńskiego
Old Love w reż. Andrzeja Chichłowskiego
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Rafała

Rafał Szatan jest muzykiem i aktorem musicalowym.
Urodził się 24 kwietnia 1988 roku w Lubinie (jest więc niemal o trzy lata młodszy od żony). Skończył Liceum Muzyczne w Legnicy na kierunkach fortepian i śpiew, a następnie studia na Wydziale Jazzu i Muzyki Rozrywkowej Akademii Muzycznej w Katowicach, na kierunku wokalistyka.
Jest laureatem wielu ogólnopolskich i międzynarodowych festiwali, m.in. Grand Prix na Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki w Bielawie, Grand Prix na Ogólnopolskim Festiwalu „Ekopiosenka” w Legnicy oraz drugiego miejsca na Międzynarodowym Festiwalu Piosenki Młodzieżowej w Kielcach.
Szatan brał udział w wielu warsztatach z polskimi i zagranicznymi wokalistami, m.in. z Grażyną Łobaszewską, Lorą Szafran, Mieczysławem Szcześniakiem, Ruth Lynch, Juniorem Robinsonem, Waynem Ellingtonem.
Ulubione gatunki muzyczne Rafała to soul, funky, jazz, R&B, gospel, a wykonawcy – Frank Sinatra, Jamie Cullum, Donny Hathaway, Dianne Reeves, Stevie Wonder, Bobby Mc Ferrin, Rachell Farrelle, Frank McComb.
Od 2009 roku występuje w programie TVP1 „Jaka to melodia?”.
W Gliwickim Teatrze Muzycznym odgrywa rolę Troya w „High School Musical on stage” (spektakl zdobył ZŁOTĄ MASKĘ 2010 w kategorii „Spektakl dla młodych widzów”) w reż. Tomasza Dutkiewicza. W chorzowskim Teatrze Rozrywki z kolei gra rolę Hanschena i Ernsta w musicalu „Przebudzenie wiosny”, występuje a także w widowisku „Położnice szpitala św. Zofii”.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 1 229 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *