Ashton Kutcher i Mila Kunis wzięli ślub

kutcher-kunisMila Kunis i Ashton Kutcher to jedna z bardziej dobranych par światowego show-biznesu. Aktorzy znają się już od ponad 15 lat, jednak dopiero 3 lata temu ich przyjaźń przerodziła się w uczucie, które zaowocowało narodzinami córeczki, Wyatt Isabelle w październiku 2014 roku.

Kunis i Kutcher słyną z chronienia swojej prywatności i rzadko pokazują się publicznie razem. Para zdecydowała się również na niezatrudnianie niani i sami opiekują się córką.

Jak doniosły w nocy polskiego czasu amerykańskie media, Mila i Ashton pobrali się! Jak pisze magazyn “People”, skromna i intymna ceremonia odbyła się w miniony weekend, a zaproszeni na ślub goście dowiedzieli się o miejscu i czasie zaledwie na dobę przed imprezą.
Nowożeńcom Gratulujemy.

Kutcher Kunis slub
źródło: gala.pl

Biografia Ashtona

Christopher Ashton Kutcher (ur. 7 lutego 1978 roku w Cedar Rapids) – amerykański aktor, producent, scenarzysta filmowy i telewizyjny, model.
Ma irlandzkie, czeskie i niemieckie pochodzenie. Syn pracownika General Mills – Larry’ego Kutchera i Diane Portwood, która pracowała dla Procter & Gamble, dorastał wraz ze swoim bratem bliźniakiem – Michaelem (miał wadę wrodzoną serca) oraz starszą siostrą Taushą (ur. 1972). Przejawiał pasję do wrestlingu, zapasów i występowania w szkolnych przedstawieniach. W 1996 roku ukończył Clear Creek Amana High School.
W 1997 roku rozpoczął studia inżynierii biochemicznej na Uniwersytecie Stanu Iowa w Iowa City. Dorabiał zamiataniem podłóg w lokalnej fabryce chrupek General Millis (12 dolarów za godzinę), zmywaniem naczyń i jako dawca krwi. Po zwycięstwie w konkursie urody męskiej 1997 – Fresh Faces stanu Iowa, podjął pracę w agencji modelów w Nowym Jorku, a rok potem w Los Angeles. Reklamował wyroby Versace i Calvina Kleina i chodził po wybiegach w Rzymie, Mediolanie i Londynie.
Brał udział w różnych castingach i reklamie Pizza Hut. Wreszcie otrzymał pierwszą telewizyjną rolę niezbyt rozgarniętego Michaela Kelso i zwrócił na siebie uwagę nastoletnich telewidzów w sitcomie Różowe lata siedemdziesiąte (1998-2006). Za tę postać był nominowany do nagród Kids’ Choice i w 1999 dla Młodego Artysty oraz zdobył dwukrotnie nagrodę Teen Choice. Na dużym ekranie debiutował w młodzieżowej komedii Już nadchodzi (Coming Soon, 1999). Serca nastoletniej publiczności zdobył rolą Jesse’a Montgomery’ego III, który po imprezie zapomina, gdzie zostawił samochód z prezentem dla swojej dziewczyny w komedii Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where’s My Car?, 2000) z udziałem Seanna Williama Scotta i Jennifer Garner. Jednak kolejne jego role w trzech komediach – Nowożeńcy (Just Married, 2003), Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen, 2003) i Córka mojego szefa (My Boss’ Daughter, 2003) nie zachwyciły krytyków i były nominowane do antynagrody Złotej Maliny w kategorii „Najgorszy aktor”. Uznanie zdobył dzięki roli Evana Treborna, którego nachodzą przykre wspomnienia z młodości w nominowanym do nagrody Saturna thrillerze sci-fi Efekt motyla (The Butterfly Effect, 2004).

Życie prywatne
Spotykał się z January Jones (1998–2001), Ashley Scott (2001–2002), Monet Mazur (2002), Brittany Murphy (2002–2003) i Amy Smart (2003). 24 września 2005 roku poślubił starszą o 16 lat byłą żonę Bruce’a Willisa – Demi Moore, z którą romansował od roku 2003. W 2011 roku amerykańska modelka Sara Leal ujawniła przed mediami romans, który miał mieć miejsce pomiędzy nią a samym Kutcherem[potrzebne źródło]. Był to jeden z powodów, który sprawił, iż sześcioletnie małżeństwo Kutchera z Moore rozpadło się.

Filmografia
filmy kinowe
2011: Sylwester w Nowym Jorku (New Year’s Eve) jako Randy
2011: Sex Story (No Strings Attached) jako Adam
2010: Pan i Pani Kiler (Killers) jako Spencer Aimes
2010: Walentynki (Valentine’s Day) jako Reed Bennet
2009: Amerykańskie ciacho (Spread) jako Nikki Harper
2008: Co się zdarzyło w Las Vegas jako Jack
2006: Sezon na misia (Open Season) jako Elliott (głos)
2006: Patrol (The Guardian) jako Jake Fischer
2006: Bobby jako Fisher
2005: Zupełnie jak miłość (A Lot Like Love) jako Oliver Martin
2005: Zgadnij kto (Guess Who?) jako Simon Green (także producent)
2004: Efekt motyla (The Butterfly Effect) jako Evan Treborn (także producent)
2003: Nowożeńcy (Just Married) jako Tom Leezak
2003: Fałszywa dwunastka (Cheaper by the Dozen) jako Hank
2003: Córka mojego szefa (My Boss’ Daughter) jako Tom Stansfield
2001: Strażnicy Teksasu (Texas Rangers) jako George Durham
2000: Tam, gdzie ty (Down to You) jako Jim Morrison
2000: Stary, gdzie moja bryka? (Dude, Where’s My Car?) jako Jesse Montgomery III
2000: Uwikłany (Reindeer Games)
1999: Już nadchodzi (Coming Soon) jako Louie

seriale TV
2011: Dwóch i pół jako Walden Schmidt
2005: Robot Chicken jako Blitzen
2002: Uziemieni (Grounded for Life) jako wujek Scott
2001: Ja się zastrzelę (Just Shoot Me!) jako Dean Cassidy
1998-2006: Różowe lata siedemdziesiąte jako Michael Kelso
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Milii

Mila Kunis (właśc. Мілена Марківна Куніс, Miłena Markiwna Kunis ur. 14 sierpnia 1983 w Czerniowcach) – amerykańska aktorka, która popularność zdobyła dzięki roli Jacqueline „Jackie” Burkhart w serialu Różowe lata siedemdziesiąte. Użycza również głosu Meg Griffin w serialu animowanym Family Guy.
Mila Kunis urodziła się w żydowskiej rodzinie[1] jako córka inżyniera Marka Kunisa i nauczycielki fizyki Elwiry[2]. Ma starszego brata, Michaela. W wieku 7 lat przeprowadziła się wraz z rodziną do Los Angeles (Kalifornia)[3].
Języka angielskiego nauczyła się oglądając program The Price is Right (gospodarz Bob Barker mówił wystarczająco powoli, aby mogła go zrozumieć). W Los Angeles uczęszczała do szkoły Hubert Howe Bancroft i brała udział w pozalekcyjnych zajęciach z aktorstwa. Była obsadzana w drobnych rolach w przedstawieniach dla dzieci oraz w reklamach telewizyjnych. W 1994 pojawiła się też w jednym z odcinków serialu Dni naszego życia.

Kariera
Sławę przyniosła jej rola w serialu Różowe lata siedemdziesiąte. W 1998 roku, podczas przesłuchań, wszystkie osoby biorące w nich udział musiały mieć przynajmniej osiemnaście lat. Czternastoletnia wtedy Kunis powiedziała, że będzie miała osiemnaście lat w dniu swoich osiemnastych urodzin, nie podała jednak żadnych szczegółów. Chociaż wyprowadziła w pole reżyserów, uznano, że to ona najlepiej pasuje do charakteru postaci, którą miała grać. Kunis wiele razy powtarzała, że jest porządną, uroczą dziewczyną, całkiem inną niż Jackie, którą gra w serialu. W 1997 roku, przed rozpoczęciem zdjęć do Różowych lat, zagrała drobną rolę w filmie Kochanie, zmniejszyliśmy siebie, wcielając się w przyjaciółkę córki głównego bohatera.
Przez krótki czas kształciła się na UCLA i Loyola Marymount University.

Filmografia
filmy
1995: Pirania (Piranha) jako Susie Grogan
1996: Muskularny święty Mikołaj (Santa with Muscles) jako Sarah
1998: Odkrycie profesora Krippendorfa (Krippendorf’s Tribe) jako Abbey Tournquist
1998: Gia jako Jedenastoletnia Gia
2001: Sztuka rozstania (Get Over It) jako Basin
2002: American Psycho II (American Psycho II: All American Girl) jako Rachelle Newman
2004: Tony n’ Tina’s Wedding jako Tina
2007: Gdy zgaśnie namiętność (After Sex) jako Nikki
2007: Boot Camp jako Sophie
2007: Przeprowadzka McAllistera (Moving McAllister) jako Michelle McAllister
2008: Chłopaki też płaczą (Forgetting Sarah Marshall) jako Rachel Jansen
2008: Max Payne jako Mona Sax
2009: Ekstrakt (Extract) jako Cindy
2010: Księga ocalenia (The Book of Eli) jako Solara
2010: Nocna randka (Date Night) jako Whippit
2010: Czarny łabędź (Black Swan) jako Lily
2011: To tylko seks (Friends with Benefits) jako Jamie
2012: Ted (Ted) jako Lori Collins
2013: Oz: Wielki i potężny (Oz: The Great and Powerful) jako Theodora

seriale

2001-2005
  • Uziemieni
  • Grounded
    for Life
Lana

  • (gościnnie)
1999-2000
  • Luzik
    Guzik
  • Get
    Real
Taylor
Vaughn

  • (gościnnie)
1998-2006
  • Różowe
    lata 70.
  • That
    ’70s Show
  • za
    tę rolę otrzymała 5
    nominacji do nagrody Teen Choice
    oraz
    2 inne nominacje
Jackie
Burkhardt
1997-2000
  • Baza
    Pensacola
  • Pensacola:
    Wings of Gold
Jessie
Kerwood

  • (gościnnie)
1996-1998
  • Belfer
    z klasą
  • Nick
    Freno: Licensed Teacher
Anna-Maria
Del Bono

  • (gościnnie)
  • Siódme
    niebo
  • 7th
    Heaven
Ashley

  • (gościnnie)
1995-1999
  • Unhappily
    Ever After
Chloe

  • (gościnnie)
  • Hudson
    Street
Devon

  • (gościnnie)
1993-2001
  • Strażnik
    Teksasu
  • Walker,
    Texas Ranger
Pepper

  • (gościnnie)
  • The
    John Larroquette Show
Lucy

  • (gościnnie)
1989-2001
  • Słoneczny
    patrol
  • Baywatch
Anne
/ Bonnie

  • (gościnnie)

Dubbing
od 1999: Family Guy jako Meg Griffin
2005–2011: Robot Chicken (różne głosy)
2006: Saints Row jako Tania

Wideoklipy
Jaded zespołu Aerosmith
The End Has No End zespołu The Strokes
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 66 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *