Antoni Pawlicki i Maria Stefańska rozstali się


pawlicki-stefanskaAktor, znany m.in. z serialu “Czas honoru”, rozstał się ze swoją partnerką Marią Stefańską. Dla kręgu jego bliskich to spore zaskoczenie, tym bardziej że od półtora roku para mieszkała pod jednym dachem na Saskiej Kępie.

Maria była osobą spoza branży, skończyła Wyższą Szkołę Nauk Społecznych, pracowała w restauracji i właśnie tam spotkała swojego znanego chłopaka. Wydawało się, że przy niej ten rozedrgany artysta uporządkował swoje życie.

Dziewczyna dbała nie tylko o skołatane nerwy Antoniego, ale również rachunki i całą “domową buchalterię”, jak mawiał aktor.

Dzięki jej 3-letniemu synowi Stefkowi Pawlicki stał się również odpowiedzialnym mężczyzną.

“Antek miał świetny kontakt z chłopcem” – opowiada “Na Żywo” jego znajoma. “Chętnie się nim zajmował, odprowadzał na zajęcia do muzycznego żłobka, chodził na spacery i na plac zabaw”.

Znajomi pary wciąż szukają odpowiedzi na pytanie, co doprowadziło do rozstania? Coraz częściej słychać opinie, że miłość zabiła zazdrość o serialową partnerkę Antka z “Czasu honoru”, Agnieszkę Więdłochę.

W sierpniu 2012 r. Marysia przeżyła ogromny zawód, gdy jej partnera fotoreporterzy przyłapali na czułościach z Więdłochą w jednym z parków.
Całowali się, on gładził jej stopy, trzymając na kolanach. Do taksówek ruszyli o świcie. Gdy w jednym z wywiadów padło pytanie o wspomniany wieczór, Pawlicki oznajmił:

“Gram z różnymi aktorkami i jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć, że nasze relacje są wyłącznie zawodowe, to nie da się kontynuować takiego związku”.

Wydawało się, że ukochana zrozumiała, nadal mieszkali razem, lecz nie zapomniała… Dziś nie stoi już u jego boku.

“Maria miała dość spotkań Antka z Agą i ich gorącej telefonicznej linii. Jego zniecierpliwiła jej obsesyjna zazdrość i wyprowadził się” – twierdzi znajoma. Podobno z obrotu spraw cieszy się Agnieszka, która wciąż pozostaje pod urokiem Antka.
źródło: pomponik.pl
Tagi: rozstanie

Biografia Antoniego

Antoni Pawlicki (ur. 22 października 1983 w Warszawie) – polski aktor filmowy, telewizyjny i teatralny. Syn operatora Tadeusza Pawlickiego, bratanek producenta filmowego Macieja Pawlickiego i wnuk aktorki Barbary Rachwalskiej.
Ukończył XL Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Stefana Żeromskiego w Warszawie – klasę o profilu estradowym oraz, w roku 2006, wydział aktorski Akademii Teatralnej im. A. Zelwerowicza w Warszawie.

Jeszcze na trzecim roku studiów zagrał główną rolę w głośnym filmie Z odzysku Sławomira Fabickiego. Za tę rolę został kilkakrotnie nagrodzony na europejskich festiwalach filmowych. Będąc na czwartym roku zagrał w dyplomach Akademii Teatralnej w reż. Jana Englerta i Agnieszki Glińskiej. Debiutował także w teatrze w Poznaniu w roli Romea w inscenizacji Janusza Wiśniewskiego. W 2006 roku zdążył zagrać w komedii romantycznej Dlaczego nie! i jedną z głównych ról w serialu Królowie śródmieścia w reż. Anny Jadowskiej i Macieja Migasa. Zadebiutował także w teatrze telewizji główną rolą w Komu wierzycie w reż. Macieja Pieprzycy. W latach 2006–2007 zagrał w filmie Katyń w reż. Andrzeja Wajdy a następnie (w 2007) w Jutro idziemy do kina w reż. Michała Kwiecińskiego. Od 2008 gra w serialu wojennym Czas honoru wcielając się w jedną z głównych ról Janka Markiewicza – żołnierza walki zbrojnej (ZWZ) tzw.Cichociemnego. Serial emitowany jest na antenie programu telewizyjnego TVP2. Wziął udział w 5. edycji teleturnieju Wielki Test z Historii. Zagrał również w teledysku zespołu Syrop do piosenki “Młynek” oraz w teledysku Izy Lach do piosenki “Chociaż raz”. Od 13 kwietnia 2013 roku gra komisarza Michała Orlicza w serialu Komisarz Alex, gdzie zastąpił Jakuba Wesołowskiego.

Filmografia
2013: Komisarz Alex jako komisarz Michał Orlicz (od odc. 33, seria 3)
2013: Papusza jako Jerzy Ficowski
2012: Big Love jako Maciek
2012: Kac Wawa jako Jarek
2011: Ojciec Mateusz jako Julian Dębski (odc. 67, seria 5)
2011: Instynkt jako Kamil Małecki (odc. 2, seria 1)
2011: Los numeros jako Adam
2011: Cudowne lato jako Konrad
2010: Kołysanka jako ministrant
2009: Naznaczony jako Jacek Kotulski, przyjaciel Andrzeja, brat Marty
2009: Drzazgi jako Robert
2009: Wszystko jako facet Moniki
2009: Ostatnia akcja jako Robert Malinowski
2009: Incydent jako Michał Kwieciński
2008–2012: Czas honoru jako Janek Markiewicz
2008: Jeszcze nie wieczór jako student
2007: Jutro idziemy do kina jako Piotr Dołowy
2007: Dlaczego nie! jako Piotr
2007: Katyń jako Tadeusz, syn Elżbiety
2006: Królowie śródmieścia jako Artur
2005: Z odzysku jako Wojtek
2004: Kryminalni jako Paweł Straszyński (odc. 6, seria 1)
2004-2005: Pensjonat pod Różą jako “Pająk”, kolega Mikołaja
2004: Rodzinka jako Tomek, kolega Kingi
1997: Klan jako uczeń LVI Liceum Ogólnokształcącego im. Tetmajera

Teatr
2010: Showtime – obsada aktorska (Nick), Teatr Nowy Praga
2009: HollyDay – obsada aktorska (Jim), Teatr Studio
2009: Fredro dla dorosłych mężów i żon – obsada aktorska (Alfred), Teatr Komedia
2008: Pozory mylą – obsada aktorska (Justin)
2008: Przesilenie – występ gościnny, obsada aktorska (Dennis Dutton)
2007: Oskarżeni. Śmierć sierżanta Karosa – obsada aktorska (Andrzej Hybik), Sceny Faktu Teatru Telewizji
2006: Komu wierzycie? – obsada aktorska (Aleksander)

Polski dubbing
2013: Turbo – Turbo
2013: Oz Wielki i Potężny – Oz
2010: Super Hero Squad – Iron Man
2008: Speed Racer – Speed

Nagrody i wyróżnienia
2009: Uhonorowany nagrodą “Róże Gali” w kategorii “Piękny Debiut”[1]
2007: Nagroda aktorska na Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Filmowej Prowincjonalia we Wrześni za film Z odzysku
2007: “Odkrycie Festiwalu” na Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Filmowej Prowincjonalia we Wrześni za film Z odzysku
2007: Nagroda za debiut aktorski w głównej roli męskiej na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych Młodzi i Film za film Z odzysku
2006: Nagroda za główną rolę męską na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Salonikach za film Z odzysku
2006: Nagroda za najlepszą rolę męską na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Bratysławie za film Z odzysku
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 168 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.