Antoni Królikowski i Zofia Wichłacz są razem?


krolikowski-wichlaczMa dopiero 19 lat, a już podbiła serca publiczności i jednego z polskich amantów. Zofia Wichłacz zagrała jedną z głównych ról w filmie Miasto 44, za którą zdobyła nagrodę dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej na 39. Festiwalu Filmowym w Gdyni. Produkcja przyniosła jej nie tylko statuetkę, uznanie krytyków oraz popularność, ale także podobno nowe uczucie.

Od pewnego czasu mówi się, że Zosia zawróciła w głowie Antkowi Królikowskiemu. Para poznała się na planie filmu Jana Komasy. Aktor znany ze słabości do kobiet, szybko uległ urokowi młodziutkiej, wschodzącej gwiazdy.

To ostatecznie przekreśliło szanse na naprawienie jego związku z Laurą Breszką. Wiele osób, w tym rodzina Antka, miało nadzieję, że to właśnie przy niej Królikowski się ustatkuje. Laura miała bowiem córkę i przez pewien czas udało jej się “udomowić” aktora, znanego z imprezowego podejścia do życia. Nie trwało to jednak długo.

Kilka miesięcy temu Antoni znów pozwolił sobie na pijacki wybryk w Międzyzdrojach, co jasno pokazało Laurze, że ukochany nie zamierza się zmienić. Nie pomogło nawet wstawiennictwo mamy aktora, Małgorzaty Ostrowskiej-Królikowskiej.

Z młodziutką Zosią aktor może sobie pozwolić na znacznie większą swobodę niż z kobietą, która musi dbać o dom i małe dziecko. Wichłacz jednak też nie w głowie imprezy. Aktorka przygotowuje się do zdawania na studia aktorskie w Krakowie. Marzy o graniu w teatrze i ambitnych filmach. Takie podejście do zawodu wpoili jej rodzice, którzy również pracują w tej branży. Ojciec jest operatorem, mama scenografką.

Zosia pierwsze doświadczenia aktorskie zdobywała pod okiem państwa Machulskich, a w 2013 roku zagrała z powodzeniem w spektaklu Moralność Pani Dulskiej w Teatrze Telewizji.

Ambitna, zdolna, piękna i młoda. Związek z Królikowskim może źle wpłynąć na jej wizerunek. Chyba, że Antek w końcu zechce się ustatkować.
źródło: nocoty.pl

Biografia Antoniego

Antoni Paweł Królikowski (ur. 17 lutego 1989 w Łodzi) – polski aktor i producent filmów niezależnych.
Jest najstarszym synem pary polskich aktorów Małgorzaty Ostrowskiej-Królikowskiej i Pawła Królikowskiego. Ma czwórkę młodszego rodzeństwa Jana (ur. 1992), Julię (ur. 1999), Marcelinę (ur. 2001) i Ksawerego (ur. 2007). Zwyciężył w I Ogólnopolskim Festiwalu Filmów Amatorskich, a także zdobył wyróżnienia za scenariusz i reżyserię etiudy filmowej Złote Pióro. Zwyciężył w konkursie filmowym organizowanym przez kino Muranów. W 2007 razem ze swoją mamą odebrał nagrodę filmową Srebrne Jabłko, a w 2008 roku ukończył XXI LO im. Hugona Kołłątaja w Warszawie w klasie filmowej. W 2009, 2010 oraz 2012 roku wystąpił w programie Kocham Cię, Polsko!.

W 2010 roku wyreżyserował film krótkometrażowy Noc życia, do którego muzykę skomponował jego brat, Jan[1].

Aktor obecnie mieszka w Zalesiu Górnym.

Od 7 do 21 marca 2014 roku brał udział w programie Dancing with the Stars: Taniec z gwiazdami. Jego partnerką była Kamila Kajak-Mosejcuk. Zajęli 10 miejsce, odpadając w trzecim odcinku

Filmografia
1993: Dwadzieścia lat później − jako mały Wolf Hauser
2005: Wiedźmy (odc. 9)
2006: Dylematu 5 − jako Ostry, syn Kolińskich
2006–2007: Pogoda na piątek − jako Bartek Lewicki, syn Anny i Jerzego
2007: Twarzą w twarz − jako Jarek (odc. 2-4)
2008–2009: 39 i pół − jako Zielu, kolega Patryka
2008: Agentki − jako detektyw Rysek Pelikan, współpracownik Knapika
2008–2009: Czas honoru − jako Kamil „Prędki”, wnuk stolarza Maciejewskiego
2008: Hotel pod żyrafą i nosorożcem − jako Maciek Bury
2008: Kryminalni − jako Kuba Makowiec (odc. 92)
2008: Lejdis − jako Janek Yerba, brat Korby
2009: Dom nad rozlewiskiem − jako Kuba, chłopak Marysi
2009: I pół − jako Zielu, kolega Patryka
2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas − jako Grzegorz Przemyk
2010: Na dobre i na złe − jako Paweł Szymański (odc. 398)
2010–2011: Ojciec Mateusz − jako Antek Dziak (odc. 46); Wojtek Zadurski (odc. 81)
2010: Miłość nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2010: Mała matura 1947 − jako Romek Szrama
2010: Cisza − jako Błażej
2010–2011: Ludzie Chudego − jako Rafał Walenciak, syn Barbary
2010: Weekend − jako Malinowski
2011: Życie nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2011: Och, Karol 2 − jako chłopak palący marihuanę
2011: Proste pragnienia
2011: 1920 Bitwa Warszawska − jako członek komisji rekrutacyjnej
2011: Licencja na wychowanie − jako Czarek Turzański, sąsiad Leszczyńskich (odc. 96)
2012: Ja to mam szczęście − jako Marcin, syn Jerzego
2012: Prawo Agaty − jako Krzysztof (odc. 22)
2012: Nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2013: Komisarz Alex − jako Antek Gradoń (odc. 28)
od 2013: Pierwsza miłość – jako Rafał Zapała
2014: Przyjaciółki − jako „Jerry”

Scenariusz i reżyseria
2010: Noc życia
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Zofii

Zofia Wichłacz (ur. 1995) – polska aktorka.
Jest córką operatora filmowego Zbigniewa Wichłacza i scenografki Anny Seitz-Wichłacz[1]. W 2014 roku zagrała jedną z głównych ról w filmie wojennym Miasto 44 w reżyserii Jana Komasy, gdzie wcieliła się w postać Biedronki[2]. We wrześniu 2014 roku podczas 39. Festiwalu Filmowego w Gdyni za rolę Biedronki otrzymała Nagrodę dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej[3].

Filmografia
Filmy
2012: Taniec śmierci. Sceny z Powstania Warszawskiego jako Irmina
2014: Miasto 44 jako Alicja “Biedronka”

Seriale
2011: Głęboka woda Sezon 2 (gościnnie, odcinek 9; jako Kasia Rowińska)
2014: Lekarze (gościnnie, od odcinka 53; jako Hanna Karska)

Teatr telewizji
2013: Moralność pani Dulskiej jako Mela Dulska
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 2 134 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.