Antoni Królikowski i Katarzyna Sawczuk są razem


Krolikowski SawczukU boku jednego z najbardziej kochliwych aktorów młodego pokolenia pojawiła się nowa partnerka.

O uczuciu łączącym Antoniego Królikowskiego i Katarzynę Sawczuk plotkowano od dawna. Para pokazała się jednak oficjalnie razem dopiero teraz. 26-latek i 18-latka byli już ze sobą związani jakiś czas temu, potrzebowali jednak przerwy. Jak widać, stara miłość nie rdzewieje.

Młodzi artyści widywani są w mniej lub bardziej oficjalnych okolicznościach, zawsze jednak trzymają się za ręce i nie odstępują ani na krok. Tym razem fotoreporterom udało się ich przyłapać podczas uroczystej gali 70-lecia Radia Gdańsk.

Wybrankę Królikowskiego mogą kojarzyć widzowie czwartej edycji “The Voice of Poland”, którego Sawczuk była finalistką. Wszechstronnie utalentowana nastolatka wystąpiła także w serialu “Czas honoru”. To właśnie na planie tej produkcji poznała Antka.

Pasują do siebie?
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Antoniego

Antoni Paweł Królikowski (ur. 17 lutego 1989 w Łodzi) – polski aktor i producent filmów niezależnych.
Jest najstarszym synem pary polskich aktorów Małgorzaty Ostrowskiej-Królikowskiej i Pawła Królikowskiego. Ma czwórkę młodszego rodzeństwa Jana (ur. 1992), Julię (ur. 1999), Marcelinę (ur. 2001) i Ksawerego (ur. 2007). Zwyciężył w I Ogólnopolskim Festiwalu Filmów Amatorskich, a także zdobył wyróżnienia za scenariusz i reżyserię etiudy filmowej Złote Pióro. Zwyciężył w konkursie filmowym organizowanym przez kino Muranów. W 2007 razem ze swoją mamą odebrał nagrodę filmową Srebrne Jabłko, a w 2008 roku ukończył XXI LO im. Hugona Kołłątaja w Warszawie w klasie filmowej. W 2009, 2010 oraz 2012 roku wystąpił w programie Kocham Cię, Polsko!.

W 2010 roku wyreżyserował film krótkometrażowy Noc życia, do którego muzykę skomponował jego brat, Jan[1].

Aktor obecnie mieszka w Zalesiu Górnym.

Od 7 do 21 marca 2014 roku brał udział w programie Dancing with the Stars: Taniec z gwiazdami. Jego partnerką była Kamila Kajak-Mosejcuk. Zajęli 10 miejsce, odpadając w trzecim odcinku

Filmografia
1993: Dwadzieścia lat później − jako mały Wolf Hauser
2005: Wiedźmy (odc. 9)
2006: Dylematu 5 − jako Ostry, syn Kolińskich
2006–2007: Pogoda na piątek − jako Bartek Lewicki, syn Anny i Jerzego
2007: Twarzą w twarz − jako Jarek (odc. 2-4)
2008–2009: 39 i pół − jako Zielu, kolega Patryka
2008: Agentki − jako detektyw Rysek Pelikan, współpracownik Knapika
2008–2009: Czas honoru − jako Kamil „Prędki”, wnuk stolarza Maciejewskiego
2008: Hotel pod żyrafą i nosorożcem − jako Maciek Bury
2008: Kryminalni − jako Kuba Makowiec (odc. 92)
2008: Lejdis − jako Janek Yerba, brat Korby
2009: Dom nad rozlewiskiem − jako Kuba, chłopak Marysi
2009: I pół − jako Zielu, kolega Patryka
2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas − jako Grzegorz Przemyk
2010: Na dobre i na złe − jako Paweł Szymański (odc. 398)
2010–2011: Ojciec Mateusz − jako Antek Dziak (odc. 46); Wojtek Zadurski (odc. 81)
2010: Miłość nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2010: Mała matura 1947 − jako Romek Szrama
2010: Cisza − jako Błażej
2010–2011: Ludzie Chudego − jako Rafał Walenciak, syn Barbary
2010: Weekend − jako Malinowski
2011: Życie nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2011: Och, Karol 2 − jako chłopak palący marihuanę
2011: Proste pragnienia
2011: 1920 Bitwa Warszawska − jako członek komisji rekrutacyjnej
2011: Licencja na wychowanie − jako Czarek Turzański, sąsiad Leszczyńskich (odc. 96)
2012: Ja to mam szczęście − jako Marcin, syn Jerzego
2012: Prawo Agaty − jako Krzysztof (odc. 22)
2012: Nad rozlewiskiem − jako Kuba Milewicz
2013: Komisarz Alex − jako Antek Gradoń (odc. 28)
od 2013: Pierwsza miłość – jako Rafał Zapała
2014: Przyjaciółki − jako „Jerry”

Scenariusz i reżyseria
2010: Noc życia
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 490 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.