AnnaLynne McCord i Dominic Purcell rozstali się

mccord-purcellAnnaLynne McCord i Dominic Purcell nie są już razem.

Para zakończyła trzyletni związek. Gwiazda “90210”, dość szybko otrząsnęła się po rozstaniu z aktorem znanym z serialu “Skazany na śmierć” i podobno już znalazła pocieszenie w ramionach Juliana Edelmana, zawodnika New England Patriots.

Wcześniej 27-letnia McCord spotykała się z Kellanem Lutzem, podczas gdy 44-letni Purcell był mężem Rebecki Williamson.

Aktorkę ostatnio można było podziwiać w cyklu “Dallas”, a aktora w obrazach “Feralna noc” czy “Serce do walki”.
źródło: nocoty.pl

Wideo – AnnaLynne McCord i Dominic Purcell

Biografia AnnaLynne

AnnaLynne McCord (ur. 16 lipca 1987 w Atlancie), amerykańska aktorka i modelka. Największą popularność przyniosła jej rola Naomi Clark w serialu 90210.
McCord urodziła się 16 lipca 1987 w Atlancie w stanie Georgia. Uczyła się w domu i w wieku 15 lat ukończyła naukę na poziomie szkoły średniej. Zadebiutowała w 2007 w filmie Dzień żywych trupów. Pojawiła się gościnnie w serialu Krok od domu i Życie na fali. Dostała propozycje zagrania w filmie Reguły oszustwa, niestety film został wycofany z produkcji. Dalsze projekty w których pojawiła się gościnnie to: Brzydula Betty, Greek, Dowody zbrodni, CSI: Miami. Zagrała również Eden Lord w 5. sezonie Bez skazy. W 2008 r. wyszły dwa filmy z jej udziałem The Haunting of Molly Hartley i Slaughter. Obecnie gra Naomi Clark w serialu 90210, który przyniósł jej największą popularność.

Filmografia
2013: Wzgardzona jako Sadie
2013: Martwy policjant jako Zhanna Dronov
2012: Chirurgiczna precyzja jako Pauline
2011: Blood Out jako Anya
2010: Gun jako Gabriella
2009: Fired Up! jako Gwyneth
2009: Amexica jako Anna
2009: Slaughter jako Lillian
2008: Haunting of Molly Hartley
2008: Dzień żywych trupów jako Nina
2007: Mysterious jako Morning / Simone
2005: Transporter 2 jako Car Jacking Girl
2002: Middle of Nowhere jako Cassandra

Seriale
2008: 90210 – jako Naomi Clark
2007: American Heiress – jako Loren Wakefield
2007: Greek – jako Destiny/ gruba Patty z obozu (gościnnie)
2007: Dowody zbrodni – jako Becca Abrams – 1997 (gościnnie)
2006: Brzydula Betty – jako Petra (gościnnie)
2005 – 2007: Krok od domu – jako Sara (gościnnie)
2003 – 2007: Życie na fali – jako Gorąca dziewczyna (gościnnie)
2003: Bez skazy – jako Eden Lord (gościnnie)
2002: CSI: Kryminalne zagadki Miami – jako Sherry Williamson
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Dominica

Dominic Purcell, właściwie Dominic Haakon Myrtvedt Purcell (ur. 17 lutego 1970 roku w Wallasey, w hrabstwie Cheshire, w północno-zachodniej Anglii) – australijski aktor telewizyjny i filmowy urodzony w Wielkiej Brytanii.
Jego ojciec pochodzi z Norwegii, a matka z Irlandii. Kiedy miał dwa lata, jego rodzina przeprowadziła się z Anglii do Australii – najpierw do Bondi w Sydney, a potem na Zachodnie Przedmieścia. Miał zostać w przyszłości ogrodnikiem, lecz po obejrzeniu sensacyjnego dramatu wojennego Olivera Stone’a Pluton (Platoon, 1986) zapragnął zostać aktorem. Uczył się aktorstwa w Teatrze Australijskim dla Młodych Ludzi (The Australian Theatre for Young People – ATYP) oraz Western Australian Academy of Performing, gdzie spotkał swoją przyszłą żonę Rebeccą Williamson i studiował z Hugh Jackmanem. Pierwsze aktorskie szlify zdobył na srebrnym ekranie wystąpując w australijskich serialach: Raw FM (1997-1998) i Szkoła złamanych serc (Heartbreak High, 1999) u boku Simona Bakera i Pety Toppano.

W 2000 roku przyjechał do Stanów Zjednoczonych, zamieszkał w Los Angeles, w stanie Kalifornii i zadebiutował na dużym ekranie w sensacyjnym thrillerze przygodowym Mission: Impossible II (Mission: Impossible II, 2000) z Tomem Cruise. Następnie powrócił na srebrny ekran w australijskich serialach: Zagubiony świat (The Lost World, 2001) i Władca zwierząt (BeastMaster, 2001) z Danielem Goddardem w roli tytułowej. Sławę zawdzięcza roli Lincolna “Linc’a” Burrowsa w serialu Skazany na śmierć (2005-2007). Przy boku wrestlera Dave’a Batisty wystąpił w filmie akcji House of the Rising Sun (2011) w reżyserii Dave’a A Millera. W kolejnym projekcie Millera, dramacie kryminalnym Martwy policjant (Officer Down, 2013), zagrał jedną z głównych ról.

Życie prywatne
21 października 2007 Dominic Purcell i Rebecca Williamson ogłosili separację. Mają czworo dzieci: syna Joe (ur. 1999), córkę Audrey (ur. 2001) oraz bliźnięta: Lily i Gusa (ur. 2003).

Filmografia
filmy kinowe/wideo
2013: Martwy policjant (Officer Down) jako Royce Walker
2011: Escapee jako Jaxson
2011: House of the Rising Sun jako Tony
2009: Nienasycony (Town Creek aka Blood Creek) jako Victor Marshall
2007: Primeval jako Tim Manfrey
2006: The Gravedancers jako Harris McKay
2004: Trzeci kierunek (Three Way) jako Lewis ‘Lew’ Brookbank
2004: Blade: Mroczna trójca (Blade: Trinity) jako Dracula/Drake
2003: Goście (Visitors) jako Luke
2002: Equilibrium jako Seamus
2001: Sceny Zbrodni (Scenes of the Crime) jako Mark
2000: Mission: Impossible II (Mission: Impossible II) jako Ulrich

filmy TV
2001: Niepokonany (Invincible) jako Keith Grady
1999: Córka prezydenta (First Daughter) jako Troy
1999: Bezlitośni zabójcy (Silent Predators) jako Kierowca ciężarówki
1998: Moby Dick jako Bulkington

seriale TV
2005-2008: Skazany na śmierć jako Lincoln “Linc” Burrows
2004-2005: Gorące Hawaje (North Shore) jako Tommy Ravetto
2004: Dr House jako Ed Snow
2002-2003: John Doe jako John Doe
2001: Władca zwierząt (BeastMaster) jako Kelb
2001: Zagubiony świat (The Lost World) jako Condillac
1999: Szkoła złamanych serc (Heartbreak High) jako Todd Gillespie
1998: Water Rats jako Alex
1997-1998: Raw FM jako Granger Hutton
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 155 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *