Anna Wendzikowska i Patryk Ignaczak pokazali się razem

wendzikowska-ignaczakNa początku roku Anna Wendzikowska poinformowała za pośrednictwem Facebooka, że w jej życiu prywatnym zaszła znacząca zmiana. Celebrytka po nieudanym romansie z Samuelem Palmerem związała się z muzykiem, a dokładniej liderem grupy Audiofeels. Para ogłosiła związek w sieci i zaczęła zamieszczać wspólne fotki na Instargamie.
Wczoraj Wendzikowska i Patryk Ignaczak razem pojawili się w studio TVN, gdzie gościli w programie śniadaniowym stacji.
źródło: pudelek.pl

Biografia Anny

Anna Wendzikowska (ur. 7 września 1981 w Warszawie) − polska aktorka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Korespondentka programu Dzień Dobry TVN.

Absolwentka Liceum im. Stefana Batorego w Warszawie. Studiowała w Prywatnej Szkole Aktorskiej Haliny i Jana Machulskich w Warszawie, w krakowskim studiu Lart. Rozpoczęła również studia dziennikarskie na Uniwersytecie Warszawskim, jednak zakończyła je już w Londynie, gdzie wyjechała w 2005 roku.

Zagrała w wielu polskich filmach i serialach, m.in. “Nienasycenie” czy “Show”. W 2007 wystąpiła w teledysku do piosenki “Kill The Pain” zespołu Poise Rite. Obecnie występuje w serialu “M jak miłość”, gdzie wciela się w rolę Moniki.

Od września do października 2011 brała udział w trzynastej edycji programu Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Michał Stukan. Zajęli 10 miejsce.

Filmografia
2001, 2002: Lokatorzy jako Wioletta Puszczyk, Marlena
2002: Nienasycenie jako Eliza
2003: Show jako Monika
2004: Dziki jako Kasia
2004: Poza zasięgiem (Out Of Reach) jako Soraya
2004, 2007: Kryminalni jako Hostessa, Monika
2005: Pierwsza miłość jako Recepcjonistka
2005: Klinika samotnych serc jako Kaja
2006: Serce na dłoni jako Ania
2006: Cold Kenya jako Szatniarka
2008: The Final Wait jako The Woman
2008: The Bill jako Halina Leśnik
2008: Parliamo Glasgow jako Mom
2008−2009: Klan jako Kaja
2009: Londyńczycy jako Hostessa
2010: The Edge jako Agata
2010: Casualty jako Vita
2011: M jak miłość jako Monika
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 345 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *