Anna Przybylska: Jarosław Bieniuk kończy dla niej karierę


przybylska-bieniukJarosław Bieniuk (34 l.), partner Anny Przybylskiej (35 l.) i ojciec jej dzieci, postanowił zakończyć karierę piłkarską, by więcej czasu spędzać z rodziną.

Aktorka z powodu ciężkiej choroby musiała wycofać się z życia publicznego. Ostatnie miesiące spędziła w domu i szpitalach, zajmując się trójką dzieci – córką Oliwią (11 l.) i synami Szymonem (8 l.) oraz Janem (3 l.).
Ich ojcem jest Bieniuk, obecnie grający w klubie Lechia Gdańsk. Piłkarska kariera partnera życiowego aktorki oznacza nie tylko mecze w Gdańsku i wyjazdowe w innych miastach Polski, ale również codzienne, wielogodzinne treningi. A to wiąże się z jego nieustanną nieobecnością w domu.
Piłkarz postanowił więc zakończyć karierę. Od najbliższych wakacji rozstanie się z futbolem i będzie mógł wspierać swą chorą żonę w pracach domowych i opiece nad dziećmi.

“W tym roku kończę 35 lat. Na boiskach już swoje wybiegałem. To jest odpowiedni czas, żeby poświęcić się rodzinie” – mówi dziennikarzom.

Ania na szczęście nie zamierza porzucać aktorstwa, teraz jednak woli skupić się na rodzinie i swoim zdrowiu.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Anna Przybylska i Jarosław Bieniuk

Biografia Anny

Anna Przybylska (ur. 26 grudnia 1978 w Gdyni) – polska aktorka oraz fotomodelka. Pierwsza polska aktorka, która została międzynarodową twarzą kosmetyków marki Astor.
Zadebiutowała w kinie w 1997 rolą “Suczki” w filmie Ciemna strona Wenus. W telewizji natomiast zadebiutowała w 1998 rolą Marylki w serialu TVP2 Złotopolscy. Właśnie ta rola przyniosła jej popularność[1]. W 2001 zagrała również w filmie Bogusława Lindy Sezon na leszcza, w którym wcieliła się w rolę “Laski”. Uważa za perełkę swoją niewielką rolę w filmie „Lekcje pana Kuki”, gdzie zagrała prezent urodzinowy dla głównego bohatera[2][3].
W listopadzie 2000 i w czerwcu 2002 wystąpiła w sesjach zdjęciowych dla magazynu “Playboy”[4]. W maju 2013 została Kobietą Dekady „Glamour”[5].
Jej życiowym partnerem jest piłkarz Jarosław Bieniuk, z którym ma córkę Oliwię oraz dwóch synów Szymona i Jana[6]. W sierpniu 2013 roku przeszła operację usunięcia guza trzustki w klinice w Gdańsku[7].

Filmografia
Filmy fabularne
1997: Ciemna strona Wenus − jako Suczka
1999: Gwiazdka w Złotopolicach − jako Marylka
2000: Sezon na leszcza − jako “Laska”
2001: Licencja na zaliczanie − jako koleżanka
2002: Dzień świra − jako policjantka, sąsiadka z góry
2002: Kariera Nikosia Dyzmy − jako Jadzia, żona ministra Jaszuńskiego
2002: Rób swoje, ryzyko jest twoje − jako Gryzelda “Beata”, miłość Lutka
2002: Superprodukcja − jako Donata Fiok, kobieta Koniecpolskiego
2003: Królowa chmur − jako Kasia
2004: Rh+ − jako Marta
2007: Dlaczego nie! − jako pani Ania
2007: Lekcje pana Kuki − jako Ala
2007: Ryś − jako Jola, pracownica banku
2008: Kierowca − jako Julia
2008: Złoty środek − jako Mirka vel Mirek Brzeski
2009: Funio, Szefunio i reszta… czyli dzieciaki ratują świat − jako agentka Adama
2011: Warsaw dark − jako Ojka
2012: Bokser − Ewa, zona Przemka
2012: Sęp − jako Natasza McCormack
2013: Bilet na Księżyc − jako striptizerka Roksana[8]

Seriale telewizyjne
1998–2010: Złotopolscy − jako sierżant Marylka Baka-Gabriel, żona Tomka
1999: Lot 001 − jako Julia
2001: Lokatorzy − jako Ania, siostra Krysi (odc. 38)
2003−2011: Daleko od noszy − jako doktor Karina
2005: Solidarność, Solidarność… − jako sekretarka prezesa (cz. 10)
2007: Kryminalni − jako Edyta Kielis (odc. 85)
2007: Niania − jako Mariola Żarnecka (odc. 65)
2009: Synowie − jako Zuzia, siostrzenica Romana
2009: 39 i pół − jako piosenkarka Lodzia (odc. 33, 37 i 38)
2010: Klub szalonych dziewic − jako Karolina Słomka
2012: Lekarze − jako Anita Czajka (odc. 7)
2013: Komisarz Alex − jako Daria Wolańska (odc. 27)

Teledyski
2011: Astropunk sopockiej grupy Blenders jako przywódczyni armii modelek;

Dubbing
Filmy fabularne
2009: Załoga G − jako Juarez
Gry wideo
2004: Gorky 02: Aurora Watching − jako Tatiana Gargow
2005: Playboy: The Mansion − jako Jenny

Udział w reklamie
2013: Reklama produktu na włosy, skórę i paznokcie[9]
2013: Reklama farby do włosów Garnier Color Naturals Creme[10][11]
2013: Reklama CCC[12]
2012-2013: Kampania reklamowa internetowego klubu zakupowego Limango.pl[13]
2005-2013: Ambasadorka kosmetyków Astor (Coty Polska)[14][15].
2013: Reklama płatków Nestlé[16]
2011: Kampania – prowadzona pod hasłem „Warto doceniać to, co dobre. Warto jeść kurczaka!”[17]
2009: Kampania społeczna “Kocham. Nie biję”[18]
2008: Kampania Veroni Minaral FIT[19]

Nagrody
2005: statuetka Melonika na Festiwalu Dobrego Humoru dla najlepszej aktorki komediowej za rolę w serialu Złotopolscy.
2005: statuetka Melonika na Festiwalu Dobrego Humoru dla najlepszej aktorki komediowej za rolę w serialu Daleko od noszy.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jarosława

Jarosław Bieniuk (ur. 4 czerwca 1979 w Gdańsku) – polski piłkarz grający na pozycji środkowego obrońcy, obecnie występujący w Lechii Gdańsk.

Kariera klubowa
Dysponujący dobrymi warunkami fizycznymi (192 cm wzrostu i 83 kg wagi) zawodnik swoją karierę rozpoczynał w sezonie 1994/95, występując w zespole Ogniwo Sopot. W następnym roku przeniósł się do Lechii Gdańsk.

Amica Wronki
Przed sezonem 1998/99 przeniósł się do Amiki Wronki. W polskiej ekstraklasie debiutował 22 maja 1999 w spotkaniu Amiki Wronki z Polonią Warszawa, zakończonym zwycięstwem wronczan 1:0[1]. Bieniuk wszedł na boisko w 66 minucie. Wywalczył też z Amicą Puchar Polski.
W sezonie 1999/00 Bieniuk stał się podstawowym graczem drużyny. Zagrał w niej 21 meczów ligowych (6. miejsce w Ekstraklasie) oraz zdobył kolejny Puchar Polski (w finale Amica pokonała w dwumeczu Wisłę Kraków – 2:2[2] i 3:0[3]). Wystąpił tylko w pierwszym spotkaniu.
W sezonie 2000/01 Bieniuk strzelił swoją pierwszą bramkę w Ekstraklasie – było to 19 sierpnia 2000 w meczu Amica Wronki – GKS Katowice, zakończonym remisem 1:1[4].
W sezonie 2001/02 zajął z Amicą 3. miejsce w lidze (zagrał w 24 meczach ligowych i strzelił 3 bramki). Dotarł też do finału Pucharu Polski, gdzie Amica uległa w dwumeczu Wiśle Kraków (2:4[5], 0:4[6]). Bieniuk zagrał tylko w pierwszym spotkaniu.
W kolejnym sezonie Amica wystąpiła w rozgrywkach Pucharu UEFA. W rundzie wstępnej wyeliminowała walijski Llansantffraid FC (5:0[7], 7:2[8]). W pierwszym spotkaniu Bieniuk strzelił bramkę. W I rundzie Amica pokonała w dwumeczu szwajcarski zespół Servette Genewa (3:2[9], 1:2[10]). W kolejnej fazie wroniecka drużyna zmierzyła się z hiszpańską Málagą. Odpadła po dwóch porażkach 1:2[11][12]. Bieniuk zagrał tylko w rewanżowym spotkaniu.
W sezonie 2003/04 Amica ponownie zajęła 3. miejsce w Ekstraklasie. Bieniuk zagrał w 15 meczach ligowych i strzelił 2 bramki.
Kolejny rok przyniósł zespołowi ponowny występ w Pucharze UEFA. Po wyeliminowaniu w I rundzie eliminacyjnej węgierskiego zespołu Kispest Honved Budapeszt rywalem Amiki w I rundzie został łotewski FK Ventspils. Dwumecz zakończył się wynikami 1:1[13] i 1:0[14]. Bieniuk zagrał w obu spotkaniach. W ten sposób Amica wywalczyła historyczny awans do fazy grupowej Pucharu UEFA.
W grupie F Amica zajęła ostatnie miejsce, przegrywając wszystkie spotkania – 0:5 ze szkockim Glasgow Rangers[15], 1:3 z austriackim Grazerem AK[16], 1:3 z holenderskim AZ Alkmaar[17] i 1:5 z francuskim AJ Auxerre[18]. Bieniuk zagrał we wszystkich meczach.

Antalyaspor
Po sezonie 2005/06 opuścił Amikę i podpisał trzyletni kontrakt z klubem tureckiej Superligi Antalyaspor Kulübü[19]. Pierwszą bramkę dla nowego zespołu zdobył 9 września 2006 w meczu z Fenerbahçe (2:4)[20]. Już w pierwszym sezonie gry Bieniuk spadł z zespołem z Süper Lig do niższej klasy rozgrywkowej. W kolejnym roku awansował z Antalyasporem do Süper Lig. W sezonie 2008/09 zagrał tylko w 2 spotkaniach i strzelił 1 bramkę. Łącznie w barwach tureckiego klubu zagrał w 53 meczach, strzelając w tym czasie 3 bramki. W 2008 roku rozwiązał kontrakt z klubem.
Pod koniec roku związał się umową z cypryjską Omonią Nikozja[21], jednak po niezbyt udanych testach medycznych rozwiązano kontrakt[22].

Widzew Łódź
11 lutego 2009 piłkarz podpisał kontrakt z pierwszoligowym Widzewem Łódź[23]. Zadebiutował w nim 14 marca 2009 r. w spotkaniu z Koroną Kielce (2:2)[24]. Z łódzkim klubem zajął 1. miejsce w lidze i awansował do Ekstraklasy, lecz z powodu decyzji PZPN w związku z aferą korupcyjną Widzew musiał kolejny sezon rozegrać ponownie w I lidze. Rok później Widzew znów awansował do najwyższej klasy rozgrywek w Polsce.
21 sierpnia 2010 Bieniuk zadebiutował w barwach Widzewa w Ekstraklasie w meczu z Wisłą Kraków (0:1)[25]. Na pierwszą bramkę dla Widzewa Bieniuk czekał aż do 28 sierpnia 2011, gdy pokonał Mariána Kelemena w spotkaniu ze Śląskiem Wrocław (2:1)[26].

Powrót do Lechii
9 lipca 2012 roku rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Widzewem i związał się z Lechią Gdańsk, z którą podpisał dwuletni kontrakt z możliwością przedłużenia o kolejny rok[27]. W Ekstraklasie zadebiutował w meczu z Pogonią Szczecin.
Przed sezonem 2013/2014 został nowym kapitanem zespołu[28].
30 lipca 2013 w meczu towarzyskim przeciwko FC Barcelonie strzelił gola na 1:0.

Statystyki

Sezon Klub Kraj Rozgrywki Mecze Gole
1994/95 Ogniwo Sopot  Polska
1995/96 Lechia Gdańsk  Polska I liga
1996/97 Lechia Gdańsk  Polska II liga
1997/98 Lechia Gdańsk  Polska III liga
1998/99 Amica Wronki  Polska I liga 1 0
1999/00 Amica Wronki  Polska I liga 21 0
2000/01 Amica Wronki  Polska I liga 17 1
2001/02 Amica Wronki  Polska I liga 24 3
2002/03 Amica Wronki  Polska I liga 27 1
2003/04 Amica Wronki  Polska I liga 15 2
2004/05 Amica Wronki  Polska Idea Ekstraklasa 20 0
2005/06 Amica Wronki  Polska Orange Ekstraklasa 28 3
2006/07 Antalyaspor Kulübü  Turcja Süper Lig 29 1
2007/08 Antalyaspor Kulübü  Turcja Bank Asya First League 22 1
2008/09 (j) Antalyaspor Kulübü  Turcja Süper Lig 2 1
2008/09 (w) Widzew Łódź  Polska I liga 13 0
2009/10 Widzew Łódź  Polska I liga 30 0
2010/11 Widzew Łódź  Polska Ekstraklasa 12 0
2011/12 Widzew Łódź  Polska T-Mobile Ekstraklasa 17 2
2012/13 Lechia Gdańsk  Polska T-Mobile Ekstraklasa 29 0
2013/14 Lechia Gdańsk  Polska T-Mobile Ekstraklasa 13 0

Kariera reprezentacyjna
Bieniuk w pierwszej reprezentacji zadebiutował 14 lutego 2003 r. w towarzyskim meczu z Macedonią (3:0). Łącznie rozegrał dotąd 8 spotkań w kadrze A i strzelił 1 bramkę. Po blisko 4,5-letniej przerwie, 8 października 2009 r. został ponownie powołany do reprezentacji Polski, prowadzonej przez trenera Stefana Majewskiego

l.p. Data Miejsce Przeciwnik Rezultat Rozgrywki Grał Uwagi Raport
1. 14 lutego 2003 Split  Macedonia
3-0
towarzyski
do 46′
[29]
2. 16 listopada 2003 Płock  Serbia i Czarnogóra
4-3
towarzyski
od 88′
[30]
3. 11 grudnia 2003 Ta’ Qali  Malta
4-0
towarzyski
90′
Bramka
[31]
4. 14 grudnia 2003 Ta’ Qali  Litwa
3-1
towarzyski
od 46′
[32]
5. 21 lutego 2004 San Fernando  Wyspy Owcze
6-0
towarzyski
do 46′
[33]
6. 12 lipca 2004 Chicago  Stany Zjednoczone
1-1
towarzyski
do 64′
[34]
7. 28 kwietnia 2005 Chicago  Meksyk
1-1
towarzyski
od 89′
[35]
8. 14 października 2009 Chorzów  Słowacja
0-1
el. MŚ 2010
90′
[36]

Życie prywatne
Zawodnik ma córkę Oliwię oraz synów Szymona i Jana[37] z życiową partnerką, aktorką Anną Przybylską.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 290 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.