Anna Kerth i Michał Gosiewski wzięli ślub


Kerth i GosiewskiAnna Kerth, aktorka znana głównie z serialu “Na Wspólnej”, wyszła za mąż. Miłość przysięgła Michałowi Gosiewskiemu. Małżonkowie poznali się na planie serialu, gdzie wspólnie pracowali – on jako dźwiękowiec, ona grała Małgorzatę Zimińską. Znajomość przerodziła się w poważny związek, który zakochani przypieczętowali w jednym z warszawskich kościołów.

Kerth założyła białą suknię oraz siedmiometrowy welon projektu Violi Piekut. Kreacja miała krótki przód i długi tył, była ozdobiona koronką. Panna młoda zrezygnowała z typowych białych butów na rzecz beżowych szpilek. W dłoni trzymała bukiet z białych kwiatów. Makijaż i fryzura to dzieło Justyny Zaranek. Ania spotkała się z nią na planie „Sensacji XX wieku Bogusława Wołoszańskiego”.

Kerth ciągu kilku ostatnich miesięcy znacznie schudła. Czyżby z myślą o tej okazji?

Kerth i Gosiewski slub
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Anny

Anna Kerth (ur. 1 listopada 1980 roku) – polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna.

Od 2014 roku life coach.

Jest pierwszą polską aktorką nominowaną do nagrody BAFTA Scotland New Talent.

Anna Kerth jest absolwentką II Liceum Ogólnokształcącego w Gdańsku (z roku 1999) oraz PWST im. L. Solskiego w Krakowie (z roku 2003). Skończyła również intensywny kurs aktorski i otrzymała certyfikat American Conservatory Theatre w San Francisco.

Po ukończeniu studiów pracowała w Teatrze im. W. Siemaszkowej w Rzeszowie, gdzie debiutowała rolą ONA w spektaklu “Audiencja III, czyli Raj Eskimosów” B. Schaeffera (reż. G. Matysik).

Jej ważniejsze role teatralne to Ona w “Audiencji III, czyli Raj Eskimosów” w reżyserii G. Matysika, Wendy w “O mało co” P. Pitery, Ala w “Tangu” Mrożka w reżyserii J. Bunscha oraz Abbie w “Pożądaniu w cieniu wiązów” w reżyserii G. Brala w Teatrze Pieśni Kozła.

Zagrała także w słuchowisku pt. “Brzytwy Kata Sellingera” (w reż. Henryka Rozena), które otrzymało GRAND PRIX dla najlepszego teatru radiowego na festiwalu “Dwa Teatry” w Sopocie.

W 2014 roku nagrała dla Teatru Polskiego Radia monodram pt. “Dziennik Biurwy, czyli serio jestem normalna” w reżyserii Julii Mark.

Można ją usłyszeć w realizacjach słuchowisk “Wiedźmina” w reżyserii Janusza Kukuły.

Przez sześć lat mieszkała w Edynburgu, gdzie miała swój debiut w filmie pełnometrażowym “Running in Traffic”, gdzie zagrała główną rolę żeńską, za którą była nominowana do szkockiej nagrody BAFTA.

Zagrała również w kilku krótkometrażowych filmach i serialach brytyjskiej produkcji oraz wystąpiła, w roli Królowej Izabeli, w spektaklu “Venezuela Viva” (reż. C. Lizarragi, Tomasz Borkowy).

Polskiej publiczności znana głównie z serialu telewizyjnego Na Wspólnej, gdzie wcielała się w rolę Małgosi Zimińskiej.

Filmografia
2004: Katatonia − Marta
od 2006: Na Wspólnej − jako Małgorzata Zimińska
od 2007: River City − Lena Kruasky[1]
2007–2009: Tylko miłość − dziewczyna w kawiarni, w której przesiadywał Zdzisław Bogusz
2008: Wydział zabójstw − Renata Olszak (odc. 34)
2008: Last supper − matka
2009: Londyńczycy 2 − policjantka (odc. 6)
2009: Running in Traffic − Kayla Golebiowski[2]
2009: Personal Affairs − Lena (odc. 4)
2009–2010: Majka − Iwona
2010: Plebania − Dorota Wróbel
2010: Nowa − recepcjonistka (odc. 11)
2011: Układ Warszawski − Magda (odc. 8)
2012: Hotel 52 − Alicja (odc. 73)
2013: Komisarz Alex − kobieta w parku (odc. 47)
2013: Jak głęboki jest ocean? – Monica[3]
2014: Ojcze masz – pani doktor[4]
2014: Na dystans” – matka[5]
2015: Na dobre i na złe – Magda[6]
2015: O mnie się nie martw – Zuzanna Waltz[7]
2015: Prawo Agaty – Klaudia Górska[8]

Dubbing
2008: Mia i Migusie
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 166 razy, 1 wizyt dzisiaj)