Anna Guzik: To cud, że spotkałam mojego męża

guzik-tylkaAnna Guzik przyznaje, że długo czekała na miłość swojego życia. W 2010 roku zaczęła spotykać się z młodszym o 10 lat Wojciechem Tylką. Poznali się podczas lekcji jazdy na snowboardzie, której instruktorem jest jej pochodzący ze Szczyrku mąż. Wzięli ślub w maju ubiegłego roku. Mieszkają w Bielsku, gdzie wybudowali okazały dom.

37-letnia dziś aktorka przyznaje, że długo w ogóle nie myślała ani o małżeństwie, ani o poważnym związku. Jak wspomina, nie miała na to czasu.

Faktycznie przez wiele lat byłam sama. To był okres bardzo wytężonej pracy, która wtedy była w moim życiu na pierwszym miejscu – mówi Guzik w rozmowie z Show. To, że przy tym tempie życia i, powiedzmy sobie szczerze, trudnym charakterze, spotkałam mojego męża, postrzegam w kategorii cudu!

Przypomnijmy, że po poznaniu swojego obecnego męża aktorka schudła jeszcze bardziej, niż po wygraniu Tańca z gwiazdami.
źródło: pudelek.pl

Biografia Anny

Anna Guzik-Tylka (ur. 15 sierpnia 1976 w Katowicach[2]) – polska aktorka serialowa, filmowa i teatralna.
Ukończyła VIII Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie w Katowicach, a w 1999 roku Państwową Wyższą Szkołę Teatralną we Wrocławiu. Występuje w Teatrze Polskim w Bielsku-Białej. Jest brązową medalistką Akademickich Mistrzostw Polski w piłce ręcznej. Na deskach teatru zadebiutowała rolą Matty w Czyż nie dobija się koni?. W 2002 roku nagrodzona została dyplomem Prezydenta Miasta Bielska-Białej za twórczą i inspirującą pracę na scenie. Otrzymała drugą nagrodę w I Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Słowa Verba Sacra, natomiast w 2000 roku otrzymała Laur Dembowskiego – nagrodę ZASPu za debiut sceniczny.

W 2013 roku zawarła związek małżeński z Wojciechem Tylką[3].

Filmografia
1999: Krugerandy − jako Marzena
2003: Bao-Bab, czyli zielono mi − jako Marianna “Koniu” Wyspiańska
2003: Ciało − jako siostra furtianka
od 2003: Na Wspólnej − jako Żaneta Zięba (w odcinku 1000 także jako Helena Trojańska)
2005: Klinika samotnych serc − jako Mirosława Stolarek
2006: Kryminalni. Misja śląska − jako Luiza Nawrocka; Grażyna
2006–2008: Hela w opałach − jako Hela Trojańska
2007: Benek − jako wykładowczyni na kursie rzeźnictwa
2008: Senność − jako żona sąsiada
2008: Mała wielka miłość − jako Marianna
2008: Mała wielka miłość − jako Marianna (odc. 2 i 4)
2008: Magiczne drzewo − jako konduktorka
2008: Agentki − jako Joanna Muzyka
2009: Miłość na wybiegu − jako Barbara, szefowa konkurencyjnej agencji modelek
2010: Ewa − jako Monika
2012: Obława − jako tłumaczka
od 2014: Pierwsza miłość − jako Sylwia

Przed kamerą gościnnie
2002–2003: Kasia i Tomek − jako
Prostytutka (seria I, odc. 31, głos)
ekspedientka Ania (seria III, odc. 18, głos)
2002: Król przedmieścia − jako Lubawa (odc. 7)
2004: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście − jako kandydatka na asystentkę (odc. 2, seria I)
2004: Talki z resztą − jako Donata (odc. 4)
2005: Anioł Stróż − jako Samanta (odc. 13)
2006: Kryminalni − jako
Luiza Nawrocka (odc. 41)
Grażyna (odc. 41 i 42)
2006: Na dobre i na złe − jako pacjentka Ciołek (odc. 259)
2008: Magiczne drzewo − jako konduktorka (odc. 9)
2010: Usta usta − jako Brygida (odc. 10)
2011: Hotel 52 − jako Ewa (odc. 35)

Dubbing
2013: Krudowie − jako Ugga

Spektakle teatralne
Szwedzki stół (2012) w Teatrze Capitol jako Klara
Miłość w Königshütte (2012) jako nauczycielka Marzena Daniszewska
Singielka czyli Na co ja czekam? jako Alicja /monodram/
Antoine w Teatrze w Sieradzu
Wydmuszka (2010) w Teatrze Komedia w Warszawie jako Halinka
Czyż nie dobija się koni? jako Matta
Wieczór kawalerski jako Maria
Iwona, księżniczka Burgunda
Zbrodnia i kara
Tramwaj zwany pożądaniem jako Stella
Milczenie jako Susan
Czarownice z Salem jako Merry
Czego nie widać jako Pani Clackett
Songi
Parady
Historyja o chwalebnym Zmartwychwstaniu Pańskim
Pieniądze i przyjaciele
Allo, Allo
Szwejk
Piaskownica jako Miłka
Królowa Piękności z Leenane jako Maureen
Hotel Nowy Świat
Taka fajna dziewczyna jak ty jako Hanni
Popcorn jako Brooke
Balladyna jako Balladyna

Programy rozrywkowe
2006 – Kuba Wojewódzki (talk-show) – wraz z Weroniką Rosati
2007 – Szymon Majewski Show – wraz z Bohdanem Łazuką
2007 – Dzień Kangura – wraz ze Zbigniewem Buczkowskim
2007 – Taniec z gwiazdami – w parze z Łukaszem Czarneckim
2007 – Studio Złote Tarasy – gościnnie w wywiadzie wraz z Łukaszem Czarneckim
2007 – You Can Dance – Po prostu tańcz – wraz z Adamem Fidusiewiczem w finale pierwszej edycji
2007 – Po prostu taniec – z partnerem Rafałem “Roofim” Kamińskim
2008 – Się kręci – wraz z Michałem Lesieniem, Krzysztofem Respondkiem i Piotrem Wereśniakiem
2008 – w 4 edycji Jak Oni Śpiewają była gościem Artura Chamskiego
2009 – alleZIMA! – gościnnie na stoku narciarskim w Szczawnicy
2009 – Taniec z gwiazdami – gościnnie wraz z Agatą Kuleszą
2010 – alleZIMA! – gościnnie z ekipą serialu Na Wspólnej
2010 – Kocham Cię Polsko! – wraz z Urszulą Dudziak i Jaśkiem Melą
2011 – Aleja gwiazd – gościnnie w programie

Taniec z gwiazdami
VI edycja Tańca z gwiazdami

W 2007 roku Anna Guzik wzięła udział w VI edycji programu TVN – Taniec z gwiazdami. Jej partnerem został Łukasz Czarnecki, z którym wygrała program.

Pierwszą “10” para zdobyła za quickstepa w 2. odcinku, który odbył się 16 września 2007 roku, natomiast komplet ˌˌdziesiątekˈˈ Anna z Łukaszem zdobyli po raz pierwszy w 11. odcinku, kiedy wykonali tango argentyńskie. 25 listopada 2007 roku, Anna i Łukasz wygrali VI edycję programu, pokonując w finale Justynę Steczkowską i Stefano Terrazzino.

Mimo zwycięstwa, Anna i Łukasz wygrali tylko 2 z 12 odcinków (4. oraz finałowy). Para zdobyła trzy razy maksymalną ilość punktów – za tango argentyńskie w 11. odcinku oraz za tango i freestyle w 12. odcinku.

Punkty jurorów podawane w kolejności: Piotr Galiński,Beata Tyszkiewicz, Zbigniew Wodecki, Iwona Pavlović.

Tydzień Taniec Piosenka (Wykonawca) Punkty Wynik (Miejsce)
1 mambo “Ran Kan Kan” (Tito Puente) Nieoceniany
2 quickstep “Lady Madonna” (The Beatles) 33 (7,10,,9,7) Bezpieczny (2)
3 jive “Bad Boy” (Miami Sound Machine) 37 (9,10,10,8) Bezpieczny (2)
4 foxtrot “The More I See You” (Anthony Perkins) 35 (7,10,10,8) Bezpieczny (1)
5 salsa “Shall We Dance?” (George Gershwin) 32 (7,10,9,6) Bezpieczny (2)
6 american smooth “Cheek to Cheek” (Fred Astaire) 38 (9,10,10,9) Bezpieczny (2)
7 cha-cha “We Are Family” (Sister Sledge) 33 (8,9,8,8) Bezpieczny (5)
8 tango
grupowy freestyle
“Summer Wine” (Ville Valo & Natalia Avelon)
“Greased Lightin'” z musicalu “Grease”
36 (8,10,10,8)
Bezpieczny (2)
9 pasodoble
grupowy walc wiedeński
“Małgośka” (Maryla Rodowicz)
“Niech żyje bal” (Maryla Rodowicz)
33 (8,9,9,7) Bezpieczny (2)
10 walc angielski
samba
“Without You” (Mariah Carey)
“Dancing Queen” (ABBA)
37 (9,9,10,9)
30 (5,9,9,7)
Bezpieczny (2)
11 tango argentyńskie
cha-cha
“Libertango” (Ástor Piazzolla)
“I’m Outta Love” (Anastacia)
40 (10,10,10,10)
28 (6,8,8,6)
Zagrożenie (2)
12
FINAŁ
jive
tango
freestyle
“Bad Boy” (Miami Sound Machine)
“Summer Wine” (Ville Valo & Natalia Avelon)
“Romeo and Juliet Are Wed” (Nino Rota)/”A Time for Us” (Henry Mancini)
34 (8,9,10,7)
40 (10,10,10,10)
40 (10,10,10,10)
Zwycięstwo

Po prostu taniec

9 grudnia 2007 roku odbył się specjalny odcinek programu TVN – Po prostu taniec (czterech najlepszych uczestników pierwszej edycji You Can Dance – Po prostu tańcz i szóstej edycji Tańca z gwiazdami stworzyli cztery pary, które wykonały dwa tańce: jeden towarzyski, drugi nowoczesny: hip-hop, jazz lub modern).

Partnerem Anny Guzik został finalista 1. edycji You Can Dance – Po prostu tańcz Rafał “ROOFI” Kamiński. Wykonali dwa tańce: tango i hip-hop. Ostatecznie, wygrali ten odcinek.

Punkty jurorów podawane w kolejności: Agustin Egurolla (YCD), Michał Piróg (YCD), Iwona Pavlović (TzG), Piotr Galiński (TzG).

Taniec Muzyka (Wykonawca) Punkty
tango “Libertango” (Astor Piazzolla) 24 (7,5,6,6)
hip-hop “Yeah!” – Usher 39 (9,10,10,10)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 178 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *