Anna Dereszowska i Piotr Grabowski rozstali się

dereszowska-grabowskiNa gala.pl czytamy:

Związek Anny i Piotra przechodził już przez kilka poważnych kryzysów. Parze aktorów jednak zawsze udawało się dojść do porozumienia, przede wszystkim ze względu na dobro ich córeczki, Lenki.

Kolejne nieporozumienia i kłótnie sprawiły, że para postanowiła definitywnie zakończyć związek.

– To już jest definitywny koniec ich miłości. Piotr nie mieszka już z Anią – zdradził “Faktowi” znajomy pary. – Oczywiście teraz wciąż zamierzają utrzymywać przyjacielskie kontakty i razem wychowywać Lenkę. Obydwoje są zakochani w niej bez pamięci.

Anna Dereszowska postanowiła zawód miłosny przekuć w sukces zawodowy i skupia się teraz na pracy. Aktorka gra w kilku spektaklach teatralnych, z którymi jeździ po Polsce i przygotowuje się do kolejnej premiery, tym razem w Teatrze 6. Piętro Michała Żebrowskiego.

Tagi: rozstanie

Biografia Anny

Anna Dereszowska (ur. 7 stycznia 1981 w Mikołowie) – polska wokalistka i aktorka teatralno-musicalowa, a także filmowa, znana m.in. z roli w serialu telewizyjnym Złotopolscy. Na stałe związana z teatrem muzycznym Studio Buffo w Warszawie.
W 1999 ukończyła Prywatne Studium Muzyczne w Mikołowie pod patronatem ISME w klasie fortepianu. Jest też absolwentką III Liceum Ogólnokształcącego im. Adama Mickiewicza w Katowicach. W 2003 ukończyła Akademię Teatralną w Warszawie. Od 2003 jest aktorką Teatru Dramatycznego w Warszawie, współpracuje także z warszawskimi teatrami Studio Buffo i Teatr Syrena. Występuje w popularnych serialach telewizyjnych np. “Złotopolscy” i “Glina”, występowała także w polsatowskim serialu “Tango z aniołem”. Jej debiut teatralny to rola Marii Antonownej w “Rewizorze” Mikołaja Gogola w reż. Andrzeja Domalika na scenie Teatru Dramatycznego w Warszawie 14 września 2002 roku. Wystąpiła w teledyskach grupy De Mono – “Siedem dni”, “Patrzę w Ciebie”, “Listy wiatrem unoszone” i “Jednym zdaniem” oraz w teledysku grupy Buldog – “Elita”.
W 2011 roku nakładem EMI Music Poland wydała debiutancką płytę “Już nie zapomnisz mnie”.

Życie prywatne
Jest córką Krzysztofa Dereszowskiego i Dagmary Kufiety. Związana z aktorem, Piotrem Grabowskim. Córka tej pary Lena przyszła na świat 30 kwietnia 2008 roku[1].

Filmografia
Aktorka
2001–2012: M jak miłość – kwiaciarka (odc. 51); Sandra Matuszewska, ciotka Zosi (od odc. 688)
2002–2010: Złotopolscy – starszy posterunkowy Kalina Fatalska
2003: Zróbmy sobie wnuka – Basia
2005: Tango z aniołem – Wiktoria Adasiewicz
2007: Testosteron – doktor Śląska
2007: Tajemnica twierdzy szyfrów – Anna Maria Solof
2007: Świadek koronny – Laura, żona Skalpela
2007: Odwróceni – Laura, żona Skalpela
2008: Hardcover – Ewa, tancerka w klubie
2008: Lejdis – Korba, korektorka
2009: Tylko miłość – Karolina, córka Aleksa Tudora
2009: Naznaczony – Milena Kral, żona Tadeusza
2009: Sprawiedliwi – Ina Paloma
2009: Nigdy nie mów nigdy – Ama Bilska
2009: Randka w ciemno – dziennikarka Kinga
2010: Klub szalonych dziewic – Magda Mazurek
2011: Siła wyższa – Dorota Wolska
2011–2012: Na dobre i na złe – Magda Soszyńska
2012: Sęp
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości – Natalia Walker
2012: Ixjana – Amanda

Aktorka gościnnie
1997: Klan – fryzjerka Marysia
2001-2002: Graczykowie, czyli Buła i spóła – Kasia (odc. 21 i 22); Anzelmowa (odc. 33)
2002: Samo Życie – dziennikarka przeprowadzająca wywiad z Kacprem Szpunarem
2002: Lokatorzy – pielęgniarka Weronika, przyjaciółka Jacka (odc. 103)
2002: Sfora – prostytutka pomagająca w zabiciu “Grubego” (odc. 5)
2002-2003: Kasia i Tomek – Grażyna/Malinka/prowadząca kurs pierwszej pomocy/Karolina Majer (głos)
2002: As – Magda (odc. 1)
2004: Rodzinka – ciężarna pacjentka (odc. 12)
2004: Stacyjka – Dana Kierska, kochanka Wojtka Liwicza (odc. 10)
2004: Glina – Adrianna Kuś vel Magda Lipiec (odc. 7 i 8)
2005: Pensjonat pod Różą – Róża Maszczyk (odc. 52 i 53)
2005: Boża podszewka II – drużynowa na zlocie SP (odc. 15)
2006: Niania – Aleks, specjalistka PR (odc. 53)
2007: Prawo miasta – Natalia Pazio, żona Tadeusza (odc. 14 i 17)
2007: Kryminalni – Magda, narzeczona Wernera (odc. 81)
2010: Nowa − Karina Sznajder, narzeczona denata (odc. 3)
2012: Do dzwonka Cafe – Aneta Sikora, matka Matiego (odc. 1)
2013: Prawo Agaty – mecenas Iwona Czerska (odc. 30)

Polski dubbing
2004-2006: Liga Sprawiedliwych Bez Granic − Czarny Kanarek
2005: Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa
2005: Nie ma to jak hotel – Carey Martin
2005: Amerykański smok Jake Long – Rose (seria 1)
2006: Happy Wkręt − Siostra
2007: Zaczarowana − Nancy
2007: Złoty kompas − Serafina Pekkala
2008: Cziłała z Beverly Hills − Rachel
2008: Garfield – Liz
2008: Renifer Niko ratuje święta – Wilma
2008: Camp Rock − Connie Torres
2008: Opowieści na dobranoc − Jill
2008: Suite Life: Nie ma to jak statek – Carey Martin
2009: Opowieść wigilijna – Belle
2009: Delfin Plum – Oceania
2009: Dzieci Ireny Sendlerowej – Ewa
2009: Czarodziejka Lili: Smok i magiczna księga – Mama
2010: Camp Rock 2: Wielki Finał – Connie Torres
2010: Niania i wielkie bum – Pani Green
2010: Dzwoneczek i uczynne wróżki – narrator
2010: Psy i koty: Odwet Kitty – Catherine
2010: Alicja w Krainie Czarów
2010: Ja w kapeli – Beth
2011: Cziłała z Beverly Hills 2 – Rachel
2011: Latająca maszyna – Georgie
2011: Goryl Śnieżek w Barcelonie – Czarodziejka
2011: LittleBigPlanet 2 – Ewa
2012: Avengers – Maria Hill
2012: Dzwoneczek i sekret magicznych skrzydeł
2012: Renifer Niko ratuje brata – Łasica Wilma

Lektorka książek mówionych
2008: Joanna Chmielewska – Krokodyl z kraju Karoliny
2009: Suzanne Collins – Kosogłos
2009: Suzanne Collins – W pierścieniu ognia
2009: Suzanne Collins – Igrzyska śmierci
2009: Stephenie Meyer – Zmierzch
2009: Stephenie Meyer – Księżyc w nowiu
2009: Stephenie Meyer – Zaćmienie
2009: Stephenie Meyer – Przed świtem
2009: Katarzyna Leżeńska – Studnia życzeń
2010: Paulo Coelho – Brida
2010: Elizabeth Kostova – Łabędź i złodzieje
2010: Elizabeth Gilbert – I że Cię nie opuszczę… czyli love story
2010: Elizabeth Gilbert – Jedz, módl się, kochaj
2011: Anne Plichota – Oksa Pollock. Ostatnia nadzieja
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 1. Zajezierscy
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 2. Cieślakowie
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 3. Hryciowie
2012: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Podróż do miasta świateł. Róża z Wolskich
2012: Guillaume Musso – Uratuj mnie
2012: Tess Gerritsen – Milcząca dziewczyna
2012: Grzegorz Kasdepke – Poradnik hodowcy aniołów

Piosenki
“Już nie zapomnisz mnie” (muzyka Henryk Wars, słowa Ludwik Starski, z filmu “Zapomniana melodia” z 1938)
“On nie powróci już” (muzyka Henryk Wars, słowa Andrzej Włast)
“Tango z aniołem” (muzyka Stanisław Syrewicz, słowa Andrzej Saramonowicz, z serialu “Tango z aniołem” z 2005)

Ranking Gwiazd
Wzięła udział w I edycji programu Ranking Gwiazd , zajęła 2 miejsce.

Nagrody
II nagroda w ramach konkursu XXIX Ogólnopolskich Spotkań Zamkowych “Śpiewajmy Poezję” 2002
2. nagroda w XIX Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Francuskiej Lubin 2002
wyróżnienie w konkursie na interpretacje piosenki Agnieszki Osieckiej
kandydatka w konkursie Z Cinema do Cannes (2003)
W marcu 2010 dostała nominacje do nagrody Viva! Najpiękniejsi w kategorii Najpiękniejsza Polka[2][3].
I nagroda (Złoty Samowar) na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Górze (25 lipca 2010 r.)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Piotra

Piotr Grabowski (ur. 8 lipca 1968 w Szczecinie) – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy.
Kariera zawodowa
W 1991 roku ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną im. Ludwika Solskiego w Krakowie. Występował w teatrach krakowskich: im. Juliusza Słowackiego (1991–97, 2000), Narodowym Starym im. Heleny Modrzejewskiej (od 1997), Ludowym (1998), na Scenie Fundacji Starego Teatru (2003). Grał także w Teatrze Współczesnym (2005) oraz Teatrze im. Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie (1994–95). Od 2008 aktor Teatru Dramatycznego w Warszawie.

Na dużym ekranie zadebiutował w melodramacie komediowym Waldemara Szarka Oczy niebieskie (1994) u boku Gustawa Holoubka. Później występował głównie w serialach.
Życie prywatne

Był żonaty z aktorką Martą Konarską (ur. 1966), z którą ma dwoje dzieci: Aleksandrę i Macieja. Wziął z nią rozwód w 2008 roku. 30 kwietnia 2008, jego ówczesna partnerka, aktorka Anna Dereszowska urodziła ich wspólną córkę Lenę[1].

Filmografia
1994: Oczy niebieskie
1997: Sława i chwała, jako Walerek Royski
2000, 2005, 2006: Na dobre i na złe, jako Marcin (2000), Jarosław Krawczyński (2005, 2006)
2001: Samo niebo, jako Darek
2002: Das letzte Versteck
2003: Tak czy nie?, jako adwokat
2003: Zaginiona, jako policjant przyjmujący zgłoszenie o zaginięciu Uli
2004, 2005, 2012: M jak miłość, jako doktor nauk prawnych, Wiktor
2005: Kryminalni, jako Artur Dobiecki
2006: Fałszerze – powrót Sfory, jako Gozdawa
2006: Śmierć rotmistrza Pileckiego (Scena Faktu), jako wartownik
2007: Odwróceni, jako Gadzinowski
2007: Tajemnica twierdzy szyfrów, jako Andrzej Czerny
2007–2008: Egzamin z życia, jako Marek Weber
2007–2009: Tylko miłość, jako Tomasz Rataj
2008: Jeszcze raz, jako Malicki
2008: Within the whirlwind
2009: Dom nad rozlewiskiem, jako Konrad
2009: Komisarz Blond i wszystko jasne, jako John
2010: Siedem minut, jako dyżurny
2010: Barwy szczęścia, jako Borys, znajomy Marii i Romana
2010: Mała matura 1947, jako porucznik, instruktor wf
2010: Miłość nad rozlewiskiem, jako Konrad
2011: Życie nad rozlewiskiem, jako Konrad
2012: Siła wyższa, jako Tomasz Malicki
2012: M jak miłość, jako Wiktor
2012: Nad rozlewiskiem, jako Konrad
2012: Na krawędzi, jako Maciek Rogowski
2013: Prawo Agaty, jako mecenas Tuliński

Dubbing
2010: Miś Paddington
2010: Psy i koty: Odwet Kitty
2010: Różowa Pantera i przyjaciele – Mrówkojad
2011: Happy Feet: Tupot małych stóp 2 – Seymour
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 254 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *