Anna Dereszowska i Daniel Duniak: czy mają romans?


Zobacz artykuł Anna Dereszowska i Daniel Duniak zaręczyli się
dereszowska-duniakAnna Dereszowska (32 l.) po rozstaniu z Piotrem Grabowskim spotyka się ze znanym fotografem.
Dwutygodnik “Show” dowiedział się, że mężczyzna, z którym aktorka wybrała się ostatnio na przejażdżkę rowerową po centrum Warszawy, to Daniel Duniak, 29-letni fotograf gwiazd, który wraz z kolegą prowadzi firmę fotograficzną.
Para poznała się we wrześniu na Wyspach Kanaryjskich podczas sesji do jednego z modowych magazynów.
Anna była tam ze swoją pięcioletnią córką Leną i ojcem. Po powrocie do stolicy znajomość z Danielem nabrała “nowego wymiaru”.
Dereszowska pytana o nową miłość, stwierdza jedynie: “Powstrzymuję się od komentarza”.
Magazyn dowiedział się, że Duniak zrobił Dereszowskiej dodatkowo piękne zdjęcia do portfolio. Jego znajomi nie mają wątpliwości: to utalentowany, ciepły i bardzo wrażliwy chłopak.
źródło: pomponik.pl

Chcielibyście aby coś było z tej znajomości?

anna-dereszowskaBiografia Anny

Anna Dereszowska (ur. 7 stycznia 1981 w Mikołowie) – polska wokalistka i aktorka teatralno-musicalowa, a także filmowa, znana m.in. z roli w serialu telewizyjnym Złotopolscy. Na stałe związana z teatrem muzycznym Studio Buffo w Warszawie.
W 1999 ukończyła Prywatne Studium Muzyczne w Mikołowie pod patronatem ISME w klasie fortepianu. Jest też absolwentką III Liceum Ogólnokształcącego im. Adama Mickiewicza w Katowicach. W 2003 ukończyła Akademię Teatralną w Warszawie. Od 2003 jest aktorką Teatru Dramatycznego w Warszawie, współpracuje także z warszawskimi teatrami Studio Buffo i Teatr Syrena. Występuje w popularnych serialach telewizyjnych np. „Złotopolscy” i „Glina”, występowała także w polsatowskim serialu „Tango z aniołem”. Jej debiut teatralny to rola Marii Antonownej w „Rewizorze” Mikołaja Gogola w reż. Andrzeja Domalika na scenie Teatru Dramatycznego w Warszawie 14 września 2002 roku. Wystąpiła w teledyskach grupy De Mono – „Siedem dni”, „Patrzę w Ciebie”, „Listy wiatrem unoszone” i „Jednym zdaniem” oraz w teledysku grupy Buldog – „Elita”.
W 2011 roku nakładem EMI Music Poland wydała debiutancką płytę „Już nie zapomnisz mnie”.

Życie prywatne
Jest córką Krzysztofa Dereszowskiego i Dagmary Kufiety. Związana z aktorem, Piotrem Grabowskim. Córka tej pary Lena przyszła na świat 30 kwietnia 2008 roku[1].

Filmografia
Aktorka
2001–2012: M jak miłość – kwiaciarka (odc. 51); Sandra Matuszewska, ciotka Zosi (od odc. 688)
2002–2010: Złotopolscy – starszy posterunkowy Kalina Fatalska
2003: Zróbmy sobie wnuka – Basia
2005: Tango z aniołem – Wiktoria Adasiewicz
2007: Testosteron – doktor Śląska
2007: Tajemnica twierdzy szyfrów – Anna Maria Solof
2007: Świadek koronny – Laura, żona Skalpela
2007: Odwróceni – Laura, żona Skalpela
2008: Hardcover – Ewa, tancerka w klubie
2008: Lejdis – Korba, korektorka
2009: Tylko miłość – Karolina, córka Aleksa Tudora
2009: Naznaczony – Milena Kral, żona Tadeusza
2009: Sprawiedliwi – Ina Paloma
2009: Nigdy nie mów nigdy – Ama Bilska
2009: Randka w ciemno – dziennikarka Kinga
2010: Klub szalonych dziewic – Magda Mazurek
2011: Siła wyższa – Dorota Wolska
2011–2012: Na dobre i na złe – Magda Soszyńska
2012: Sęp
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości – Natalia Walker
2012: Ixjana – Amanda

Aktorka gościnnie
1997: Klan – fryzjerka Marysia
2001-2002: Graczykowie, czyli Buła i spóła – Kasia (odc. 21 i 22); Anzelmowa (odc. 33)
2002: Samo Życie – dziennikarka przeprowadzająca wywiad z Kacprem Szpunarem
2002: Lokatorzy – pielęgniarka Weronika, przyjaciółka Jacka (odc. 103)
2002: Sfora – prostytutka pomagająca w zabiciu „Grubego” (odc. 5)
2002-2003: Kasia i Tomek – Grażyna/Malinka/prowadząca kurs pierwszej pomocy/Karolina Majer (głos)
2002: As – Magda (odc. 1)
2004: Rodzinka – ciężarna pacjentka (odc. 12)
2004: Stacyjka – Dana Kierska, kochanka Wojtka Liwicza (odc. 10)
2004: Glina – Adrianna Kuś vel Magda Lipiec (odc. 7 i 8)
2005: Pensjonat pod Różą – Róża Maszczyk (odc. 52 i 53)
2005: Boża podszewka II – drużynowa na zlocie SP (odc. 15)
2006: Niania – Aleks, specjalistka PR (odc. 53)
2007: Prawo miasta – Natalia Pazio, żona Tadeusza (odc. 14 i 17)
2007: Kryminalni – Magda, narzeczona Wernera (odc. 81)
2010: Nowa − Karina Sznajder, narzeczona denata (odc. 3)
2012: Do dzwonka Cafe – Aneta Sikora, matka Matiego (odc. 1)
2013: Prawo Agaty – mecenas Iwona Czerska (odc. 30)

Polski dubbing
2004-2006: Liga Sprawiedliwych Bez Granic − Czarny Kanarek
2005: Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa
2005: Nie ma to jak hotel – Carey Martin
2005: Amerykański smok Jake Long – Rose (seria 1)
2006: Happy Wkręt − Siostra
2007: Zaczarowana − Nancy
2007: Złoty kompas − Serafina Pekkala
2008: Cziłała z Beverly Hills − Rachel
2008: Garfield – Liz
2008: Renifer Niko ratuje święta – Wilma
2008: Camp Rock − Connie Torres
2008: Opowieści na dobranoc − Jill
2008: Suite Life: Nie ma to jak statek – Carey Martin
2009: Opowieść wigilijna – Belle
2009: Delfin Plum – Oceania
2009: Dzieci Ireny Sendlerowej – Ewa
2009: Czarodziejka Lili: Smok i magiczna księga – Mama
2010: Camp Rock 2: Wielki Finał – Connie Torres
2010: Niania i wielkie bum – Pani Green
2010: Dzwoneczek i uczynne wróżki – narrator
2010: Psy i koty: Odwet Kitty – Catherine
2010: Alicja w Krainie Czarów
2010: Ja w kapeli – Beth
2011: Cziłała z Beverly Hills 2 – Rachel
2011: Latająca maszyna – Georgie
2011: Goryl Śnieżek w Barcelonie – Czarodziejka
2011: LittleBigPlanet 2 – Ewa
2012: Avengers – Maria Hill
2012: Dzwoneczek i sekret magicznych skrzydeł
2012: Renifer Niko ratuje brata – Łasica Wilma

Lektorka książek mówionych
2008: Joanna Chmielewska – Krokodyl z kraju Karoliny
2009: Suzanne Collins – Kosogłos
2009: Suzanne Collins – W pierścieniu ognia
2009: Suzanne Collins – Igrzyska śmierci
2009: Stephenie Meyer – Zmierzch
2009: Stephenie Meyer – Księżyc w nowiu
2009: Stephenie Meyer – Zaćmienie
2009: Stephenie Meyer – Przed świtem
2009: Katarzyna Leżeńska – Studnia życzeń
2010: Paulo Coelho – Brida
2010: Elizabeth Kostova – Łabędź i złodzieje
2010: Elizabeth Gilbert – I że Cię nie opuszczę… czyli love story
2010: Elizabeth Gilbert – Jedz, módl się, kochaj
2011: Anne Plichota – Oksa Pollock. Ostatnia nadzieja
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 1. Zajezierscy
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 2. Cieślakowie
2011: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Cukiernia Pod Amorem. Tom 3. Hryciowie
2012: Małgorzata Gutowska-Adamczyk – Podróż do miasta świateł. Róża z Wolskich
2012: Guillaume Musso – Uratuj mnie
2012: Tess Gerritsen – Milcząca dziewczyna
2012: Grzegorz Kasdepke – Poradnik hodowcy aniołów

Piosenki
„Już nie zapomnisz mnie” (muzyka Henryk Wars, słowa Ludwik Starski, z filmu „Zapomniana melodia” z 1938)
„On nie powróci już” (muzyka Henryk Wars, słowa Andrzej Włast)
„Tango z aniołem” (muzyka Stanisław Syrewicz, słowa Andrzej Saramonowicz, z serialu „Tango z aniołem” z 2005)

Ranking Gwiazd
Wzięła udział w I edycji programu Ranking Gwiazd , zajęła 2 miejsce.

Nagrody
II nagroda w ramach konkursu XXIX Ogólnopolskich Spotkań Zamkowych „Śpiewajmy Poezję” 2002
2. nagroda w XIX Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Francuskiej Lubin 2002
wyróżnienie w konkursie na interpretacje piosenki Agnieszki Osieckiej
kandydatka w konkursie Z Cinema do Cannes (2003)
W marcu 2010 dostała nominacje do nagrody Viva! Najpiękniejsi w kategorii Najpiękniejsza Polka[2][3].
I nagroda (Złoty Samowar) na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Górze (25 lipca 2010 r.)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 558 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.