Anna Czartoryska i Maciej Żakowski byli parą

czartoryska-zakowskiAnna Czartoryska (30 l.), dziś szczęśliwa mama Xawerego i żona Michała Niemczyckiego, w przeszłości spotykała się z… Maciejem Żakowskim, byłym facetem Agnieszki Szulim.

Poznali się w 2005 roku, gdy celebrytka rozpoczęła studia w warszawskiej Akademii Teatralnej, Maciek w tym czasie był studentem socjologii, a później przebojowym biznesmenem działającym w branży gastronomicznej.

Niestety, syn znanego dziennikarza złamał księżniczce serce. Zwany przez znajomych “dandysem”, nie dążył do stabilizacji i zamiast snuć plany wspólnej przyszłości, wolał się bawić.

Czartoryska bardzo przeżyła rozstanie, tym bardziej że rok później Żakowski był już z inną kobietą.

Na szczęście rodzinę udało jej się założyć z Michałem Niemczyckim – spadkobiercą ogromnej fortuny Niemczyckich.

Maciej przez rok romansował z Agnieszką Szulim, ale i ten związek nie przetrwał próby czasu.
źródło: pomponik.pl

Biografia Anny

Anna Czartoryska-Niemczycka (ur. 8 stycznia 1984 w Warszawie) – polska aktorka teatralna i telewizyjna.

Edukacja
Skończyła I Społeczne Liceum Ogólnokształcące w Warszawie oraz Państwową Szkołę Muzyczną II stopnia im. Fryderyka Chopina w Warszawie (sekcja piosenki). Przez 2 lata studiowała muzykologię na Uniwersytecie Warszawskim. W 2009 roku ukończyła Akademię Teatralną im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie.

Kariera
W latach 2009-2013 związana była z Teatrem Współczesnym w Warszawie, gdzie debiutowała w spektaklach muzycznych „To idzie młodość” oraz „Moulin Noir”. Gościnnie występowała także w Teatrze Dramatycznym w Warszawie, jako Fior w „Operetce” Witolda Gombrowicza, i na Novej Scenie Teatru Muzycznego Roma. W marcu 2011 roku odbyła się na tej scenie premiera jej monodramu „Morfina”, opartego na wspomnieniach Jeleny Bułhakowej oraz piosenkach Agnieszki Osieckiej, Marka Grechuty i Jonasza Kofty. Piosenki z „Morfiny” znalazły się na debiutanckiej płycie aktorki, wydanej w 2012 roku przez Polskie Radio. Utwory z tego albumu wykonywała m.in. podczas koncertów z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej w filharmoniach w Kaliszu, Bydgoszczy, Słupsku i innych miastach w Polsce.

Wystąpiła podczas Krajowego Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu w 2011 roku na koncercie „Panna, Madonna, Legenda tych lat…”, poświęconym Ewie Demarczyk. Aktorka zaśpiewała „Grande Valse Brillante”[1]. Rok później, w ramach 49 KFPP w Opolu wraz z Anną Dereszowską i Haliną Młynkową prowadziła koncert Superpremier.

Szerszej publiczności znana z popularnych seriali telewizyjnych takich jak „Nad Rozlewiskiem” czy „Szpilki na Giewoncie”.

Teatr
2013: Zorro, jako Louisa, reż. Tomasz Dutkiewicz, Teatr Komedia w Warszawie (premiera planowana na listopad 2013)
2012: Witold Gombrowicz, Operetka, jako Fior, reż. Wojciech Kościelniak, Teatr Dramatyczny w Warszawie
2011: Gran Operita, jako Diana Blumenfeld, reż. Marcin Przybylski, Teatr Współczesny w Warszawie
2011: Morfina, jako Jelena Bułhakowa, reż. Waldemar Raźniak, Nova Scena, Teatr Muzyczny Roma
2010: Piosenka jest dobra na wszystko, czyli nieobecni mają rację, jako Bidula, reż. Waldemar Śmigasiewicz, Nova Scena, Teatr Muzyczny Roma
2008: To idzie młodość, reż. Maciej Englert, Teatr Współczesny w Warszawie
2008: Moulin Noir, reż. Marcin Przybylski, Teatr Współczesny w Warszawie

Film
2013: Zosia szuka siódemki, reż. Weronika Migoń, jako Anna

Teatr Telewizji
2011: Najweselszy człowiek, reż. Łukasz Wylężałek, jako Aktywistka

Seriale
2013: Kampen for tilværelsen (Norwegia), jako Ania (reż. Marit Moum Aune)
2013: Cisza nad rozlewiskiem jako Paula (reż. Adek Drabiński)
2013: Czas honoru (sezon VI), jako Siostra Małgorzata (reż. Katarzyna Klimkiewicz)
2012: Nad rozlewiskiem, jako Paula (reż. Adek Drabiński)
2012: Szpiedzy w Warszawie (The Spies of Warsaw), jako Cecylia (reż. Coky Giedroyc)
2012: Reguły gry (odc. 8 „Flirtując z ogniem”), jako Paulina (reż. Bartłomiej Ignaciuk)
2011: Na dobre i na złe (odc. 465, 467, 468, 470), jako Dorota Lewicka
2011-2012: Szpilki na Giewoncie, jako Xenia (reż. Filip Zylber, Radosław Piwowarski)
2011: Życie nad rozlewiskiem, jako Paula (reż. Adek Drabiński)
2010: Ojciec Mateusz (odc. 64 „Aukcja”), jako Grażyna (reż. Andrzej Kostenko)
2010: Miłość nad rozlewiskiem, jako Paula (reż. Adek Drabiński)
2010: Nowa, jako Ewa Kalita (reż. Tomasz Szafrański)
2009: Przystań, jako Anka (reż. Filip Zylber)
2009: Dom nad rozlewiskiem, jako Paula (reż. Adek Drabiński)

Dyskografia
2012: Morfina, Polskie Radio

Etiudy i filmy krótkometrażowe
2013: Pre Mortem, jako Żona Porucznika (reż. Konrad Łęcki)
2013: Flora i fauna, jako Nauczycielka (reż Piotr Litwin)
2008: Bal przebierańców, jako Mała Myszka, (reż. Krzysztof Szot)

TV
W 2005 roku pojawiła się w IV edycji programu telewizyjnego Idol[2]
W 2011 roku była wraz z Leszkiem Możdżerem gościem w programie Kuby Wojewódzkiego (odc. 152)
W listopadzie 2011r. poprowadziła wraz z Maciejem Orłosiem galę rozdania „Złotych Kaczek”.

Nagrody i wyróżnienia
2012: Arete, nagroda Teatru Polskiego Radia za debiut w słuchowisku radiowym „Morfina”

Rodzina
Jest córką Stanisława Czartoryskiego i Ewy Komorowskiej. 1 kwietnia 2013 roku wyszła za mąż za Michała Niemczyckiego.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Macieja

Maciej Żakowski to syn znanego dziennikarza Jacka Żakowskiego. To ojciec go wychował, ponieważ matka Maćka wyjechała do Kanady, gdy dziecko miało 5 lat. Maciej Żakowski to przedsiębiorca – jest współwłaścicielem dwóch warszawskich restauracji: Momu i Aioli.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 170 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *