Anita Sokołowska i Bartosz Frąckowiak pokazali się razem

Sokolowska-FrackowiakIch pojawienie się na gali Srebrnych Jabłek wywołało sensację. Dotąd Anita Sokołowska (39 l.) i jej partner Bartosz Frąckowiak (34 l.) niechętnie pokazywali się razem. Choć są parą od 5 lat i mają synka Antka (1,5 roku), dotąd unikali wspólnych wyjść. Od blichtru warszawskich salonów woleli spokojne życie w Bydgoszczy, gdzie on jest wicedyrektorem teatru, a ona jedną z jego aktorek. – Uważam, że jestem najszczęśliwszą kobietą na ziemi! – stwierdza gwiazda. Dla tego szczęścia poświęciła pierwsze małżeństwo.

Praca z Bartoszem miała być dla Anity tylko kolejnym aktorskim wyzwaniem. Poznali się w 2007 r. przy okazji sztuki „Przebudzenie wiosny”. Potem młody, ambitny reżyser powierzył jej rolę w spektaklu „Ksiądz H…”. Niespodziewanie między nimi zaiskrzył i w 2009 r. Anita odeszła od męża, Rafała Malinowskiego.

Początkowo nie było im łatwo. Zwłaszcza finansowo. On miał nieregularne dochody, ona umowę tylko na jeden serial. Zdarzało im się pożyczać pieniądze od znajomych. Ale to tylko umocniło ich związek. Rok po rozstaniu z Rafałem aktorka zabrała Bartosza do Tybetu. Wkrótce los się do nich uśmiechnął. On został doceniony jako dramaturg, ona dostała rolę w „Przyjaciółkach”.

– Jest charyzmatycznym reżyserem. Razem pracujemy, co znaczy, że lubimy to robić, bo doskonale się rozumiemy – mówi o ukochanym. Dziś już nie martwi się, czy jej telefon zadzwoni. Z partnerem założyła fundację artystyczną, wspólnie produkują spektakle. Inne aktorki mogą jej pozazdrościć.
źródło: pomponik.pl
Tagi: Bartek

Biografia Anity

Anita Sokołowska (ur. 25 stycznia 1976 w Lublinie) – polska aktorka filmowa i teatralna.

Aktorstwem zafascynowana była od dzieciństwa – przez jedenaście lat tańczyła w Społecznym Ognisku Baletowym w Lublinie. W wieku 10 lat wystąpiła w przedstawieniu jednego z lubelskich teatrów, a wkrótce w kolejnych pięciu. Następnym etapem było zaangażowanie w teatrze amatorskim.

Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Obecnie aktorka Teatru Polskiego w Bydgoszczy. Szerszej widowni znana jest przede wszystkim jako Lena w serialu Na dobre i na złe, a od 2012 również jako Zuza w serialu Przyjaciółki.

Filmografia
1999–2000: Trędowata, jako Stefania Rudecka / Zuzanna Korab-Rudecka
2000: Historia jednego dnia
2001: Znajomi z widzenia
2001: Domek dla Julii
2001: 0:13
2002: Sfora, jako Anita Nowicka
2003: Na dobre i na złe (odc. 141), jako Matylda Różańska (gościnnie)
2003: Miodowe lata (odc. 117), jako Hania Kalicka
2003: Kasia i Tomek (seria III, odc. 25 (91)), jako psycholog
2003: Polowanie (produkcja)
2004: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście (seria II, odc. 3), jako Joanna Wysocka
od 2004: Na dobre i na złe, jako doktor Milena „Lena” Latoszek
2005: Pensjonat pod Różą (odc. 88, 89), jako Alina
2005: Klinika samotnych serc (odc. 13, 14), jako Grażyna
2006: Kochaj mnie, kochaj!, jako Hania
2006: Fałszerze – powrót Sfory, jako Danuta Nowicka
2006: Mokra bajeczka
2006: Autonaprawa, jako żona
2007: Testosteron, jako matka Kornela
2012: Hotel 52 (odc. 66), jako Sonia
od 2012: Przyjaciółki, jako Zuzanna Markiewicz
2012: Prawo Agaty (odc. 23, 28), jako Beata Chojecka
2012: W sypialni (współpraca reżyserska)
2012: Misja Afganistan, jako Joanna Biskupska

Role teatralne
1998: Śluby panieńskie
1999: Król Lear
2000: Diabelskie nasienie
2001: Kadisz
2001: Dlaczego nie
2001: Sen pluskwy
2001: Damy i huzary
2002: Wesele Figara
2003: Komedia omyłek
2003: Hamlet
2006: Nieprzyjaciel
2007: Drugie zabicie psa
2007: Nardost
2007: Przebudzenie wiosny
2007: Niebo
2008: Witaj/Żegnaj
2008: O zwierzętach
2009: Ksiądz H., czyli Anioły w Amsterdamie
2009: Łaknąć
2010: Joanna d’Arc. Proces w Rouen
2011: Wielki Gatsby
2012: Opowieści Zimowe
2012: Komornicka. Biografia pozorna.
2013: Wiśniowy sad
2014: Afryka
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 7 948 razy, 12 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*