Aneta Todorczuk i Marcin Perchuć: Fatalny finał wakacji

todorczuk-perchucGdy Aneta Todorczuk-Perchuć (34 l.) i Marcin Perchuć (41 l.) wypoczywali z dziećmi na zagranicznych wakacjach, do ich domu zakradli się złodzieje.

Tegoroczne wakacje zapamiętają na długo, ale nie z powodu kąpieli w ciepłym morzu i urzekających krajobrazów.

Oboje, zmęczeni pracą w teatrze, wiele obiecywali sobie po wyjeździe do luksusowego kurortu, gdzie wspólnie z dziećmi: 9-letnią Zosią i 4-letnim Stasiem zamierzali odpocząć i naładować akumulatory.

Ich sielanka skończyła się w połowie sierpnia, gdy rodzina wróciła do Warszawy.

– W domu czekała na nich nieprzyjemna niespodzianka. Mieszkanie było splądrowane, rzeczy porozrzucane po podłodze. Okazało się, że złodzieje zabrali ich sprzęt elektroniczny. Policja cały czas szuka sprawców włamania – zdradza “Na Żywo” znajomy pary.

Aneta i Marcin bardzo to przeżyli. Bez chwili wahania postanowili wzmocnić zabezpieczenia domu i zainwestować w monitoring, którego dotąd nie mieli. A wszystko po to, by w przyszłości ustrzec się przed niepożądanymi gośćmi.

“Przykra sprawa. Włamano nam sie do mieszkania podczas urlopu. Ktoś ma namiary na firmę zakładającą monitoring? Jakieś rady życzliwe? Będziemy wdzięczni” – napisała Aneta na Facebooku.
źródło: pomponik.pl

Biografia Marcina

Marcin Perchuć (ur. 30 czerwca 1973 w Warszawie) — polski aktor teatralny, filmowy, telewizyjny i dubbingowy, szerszej publiczności znany jako premier Konstanty Turski z serialu Agnieszki Holland Ekipa oraz major Paweł Sikorski w Twarzą w twarz. Jeden z twórców programu Serwis TV.
Absolwent II LO im. Stefana Batorego w Warszawie. W 1996 roku ukończył studia w PWST w Warszawie, dyplom uzyskał w 2007 roku.

W teatrze zadebiutował oficjalnie 15 października 1996 r. w roli Sylwestra w Szelmostwie Skapena Moliera na scenie Teatru Powszechnego w Warszawie. W latach 1996-1999 występował w Teatrze Powszechnym im. Zygmunta Hübnera, a w latach 1998-2000 — w Studio im. Stanisława Ignacego Witkiewicza. Od 2001 roku jest aktorem grupy Montownia.
Spektakle teatralne (wybór)Edytuj

PWST w Warszawie
1995: Kabaret modernistyczny jako Sylwester (reż. Wiesław Komasa)

Teatr Powszechny w Warszawie
1996: Szelmostwa Skapena (reż. zespołowa)
1997: Śleboda, czyli cenniejsi jesteś jako Staszek z Bukowiny (reż. Waldemar Śmigasiewicz)
1997: Zdobycie bieguna południowego jako Buscher (reż. Cezary Morawski)
2012: Zbrodnia i Kara jako Raskolnikow (reż. Waldemar Śmigasiewicz)

Teatr Montownia w Warszawie
1997: Śpiew nocy letniej (reż. Maciej Wojtyszko)
1999: Historia o raju utraconym, czyli… będzie lepiej (reż. Piotr Cieplak)
1999: Po naszemu jako Marian Kaszubski-Pomorski (reż. Teatr Montownia)
2001: McQichote (reż. Piotr Ziniewicz)
2002: Testosteron jako Tetryn (reż. Agnieszka Glińska)
2003: Historia o narodzeniu Pana Jezusa na Dworcu Centralnym (reż. P. Cieślak)
2004: Smutna królewna jako Król Leszek (reż. Paweł Aigner-Piotrowski)
2005: Peer Gynt (reż. Marek Pasieczny)
2008: Utwór sentymentalny na czterech aktorów (reż. P. Cieślak)

Teatr Telewizji
1997: Dziady (reż. Jan Englert)
1998: Leśne licho jako Pająk, Strażnik (reż. C. Morawski)
1999: Bigda idzie! (reż. Andrzej Wajda)
2002: Złodziejki chleba jako Marek (reż. Natalia Koryncka-Gruz)
2008: Willa szczęścia jako Rotmistrz Narcyz Łopianowski (reż. Jacek Gąsiorowski)

Teatr Studio w Warszawie
1998: Wspólny pokój jako Józef Kaczmarczyk (reż. W. Śmigasiewicz)
2000: O mój tato, biedny tato… Jonatan (reż. Adam Krawczuk)

Teatr Wielki – Opera Narodowa w Warszawie
2007: Zabobon, czyli Krakowiacy i Górale jako Ekonom (reż. Janusz Józefowicz)

Filmografia
1999: Wszystkie pieniądze świata jako gość na koncercie
2000: Pół serio
2000: Sen o kanapce z żółtym serem
2001: Quo vadis jako Lukan
2003: Ciało jako policjant
2003-2004: Męskie-żeńskie jako Sebastian Łowicki, partner Pawła
2004-2007: Kryminalni jako Siezierski
2004-2006: Bulionerzy jako Zen
2004: Camera Café jako mecenas Lucjan Witkowski
2005: Once Upon a Time… jako Dickens
2005-2007: PitBull jako realizator programu “Detektyw Ostrowski”
2005-2006: Tango z aniołem jako Kostek Liwski
2005-2006: Okazja jako adwokat Alek
2006-2007: Hela w opałach jako urzędnik podatkowy
2006: Oficerowie jako rybak, mąż Stelli
2007: Ekipa jako premier Konstanty Turski
2008: Twarzą w twarz jako Paweł Sikorski
2008: Senność jako motolotniarz Marcin Wilczyński, przyjaciel Roberta
2008: Mała wielka miłość jako lekarz
2008: Niania jako doktor Zbyszek
2008: Teraz albo nigdy! jako Krzysiek
2008: Trzeci oficer jako Bernard Rybak, mąż Stelli
2009: Idealny facet dla mojej dziewczyny jako ksiądz fotograf
2009: Generał jako Mr Crompton
2010: Usta usta jako Krzysztof Kornatowski
2010: Cisza jako Piotr, tata Wojtka
2011: Siła wyższa jako poseł Jarek Kozłowski
2012: Lekarze jako Adam “Jivan” Gajewski
2012: Prawo Agaty jako redaktor naczelny “Czasu” (odc. 8)
2013: Tylko życie jako Adam
2013: Barwy szczęścia jako Marek Złoty, mąż Marysi Pyrki

Polski dubbing
1978-1981: Był sobie człowiek (wydanie VCD)
1996: O czym szumią wierzby jako Gerwazy Łasica
1998: Przygody Kuby Guzika
1998: Kirikou i czarownica
2001-2007: Mroczne przygody Billy’ego i Mandy jako Generał Szrama (II, III i IV seria)
2001-2003: Zło w Potrawce – Generał Szrama
2002: Harry Potter i Komnata Tajemnic jako Gilderoy Lockhart
2002: The Ring jako Noah
2002-2005: Co nowego u Scooby’ego?
2003: Lloyd w kosmosie
2004: Lucky Luke jako William Dalton
2004: W 80 dni dookoła świata jako Inspektor Fix
2004: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń jako Hakoręki
2004-2006: Liga Sprawiedliwych Bez Granic jako Mr. Terrific, Kapitan Marvel oraz różne głosy
2005: Szeregowiec Dolot jako Pieniek
2005-2008: Ben 10 jako Burmistrz Iskrowic (odc. 6)
2005: Robotboy jako Pani Björnson
2006: Wpuszczony w kanał jako Szpenek
2006: Dżungla jako Hamir
2007: Lucky Luke na Dzikim Zachodzie jako Mister Tang
2007: Ben 10: Wyścig z czasem jako: Eon, BenEon
2008: Speed Racer jako Johnny
2008: Assassin’s Creed – Desmond Miles
2010-2013: Victoria znaczy zwycięstwo – Sikowitz
2012: Avengers – Agent Coulson

Nagrody
1996: wyróżnienie na XIV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
1997: Nagroda Publiczności im. Lidii Zamkow i Leszka Herdegena dla wykonawców spektaklu Szelmostwa Skapena na WROSTJA we Wrocławiu
1997: nagroda publiczności oraz nagroda Tadeusza Nyczka dla spektaklu Szelmostwa Skapena na VII Zderzeniach w Kłodzku
1997: Wielka nagroda Publiczności oraz nagroda Ministra Kultury i Sztuki dla Teatru Montownia za przedstawienie Szelmostwa Skapena Moliera na XXXII OPTMF “Kontrapunkt” w Szczecinie
2000: Duża Ogródkowa Nagroda Teatralna dla Teatru Montownia za spektakl Po naszemu na IX KTO w Warszawie
2000: nagroda dla przedstawienia Zabawa wg Sławomira Mrożka na XIII MF Teatrów w Walizce w Łomży

Życie osobiste
Mąż aktorki Anety Todorczuk-Perchuć, z którą ma córkę Zofię i syna Stanisława.

Informacje dodatkowe
Aktor ma 189 cm wzrostu[1].
Zna dobrze język angielski[1].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Anety

Aneta Todorczuk-Perchuć (ur. 9 grudnia 1978 w Białymstoku) – polska aktorka filmowa i teatralno-musicalowa oraz wokalistka.
Jest absolwentką z 1998 r. Liceum Muzycznego im. Ignacego Jana Paderewskiego w Białymstoku w klasie skrzypiec. W 2002 r. ukończyła warszawską PWST.

Od 2001 roku była aktorką Teatru Narodowego w Warszawie, a od września 2006 r. współpracuje z Teatrem Studio Buffo.

Jej debiut teatralny miał miejsce 23 marca 2001 r. w spektaklu Jana Englerta “Szkoła żon”, w którym wystąpiła w roli Anusi.

Jej mężem jest aktor Marcin Perchuć, mają córkę Zofię (ur. w 2005 roku) i syna Stanisława (ur. w 2010 roku).

Filmografia
Na dobre i na złe (2012-) jako Dorota Rogalska, żona Marka
M jak miłość (2011-2012) jako Julia Skiba
Wszyscy kochają Romana (2011-2012) jako Dorota
Milczenie jest złotem (2010) jako Inge
Glina (2008) jako koleżanka Dominiki Musiał (odc. 23)
Na dobre i na złe (1999-2008) jako Małgosia Kwiatkowska (gościnnie)
Kameleon (2001) jako Weronika, córka Kamelskich
Pensjonat pod Różą (2004-2006) jako Iwona (gościnnie)
Stacyjka (2004) jako Marta (gościnnie)
Kryminalni (2004-2008) jako Joanna Smolar (gościnnie)
Determinator (2007) jako Ewa Kopacka
Samo życie (2004-2010) jako Agnieszka Dunin

Teatr TV
2002: Piękna pani Seidenman (reż. Janusz Kijowski)
2006: Pastorałka (reż. Laco Adamik) jako Anioł, Kolędnik

Współpraca z Teatrem Studio Buffo
Złota sobota
Przebojowa noc
Wieczór francuski – wykonywała utwór Viens z repertuaru Marie Laforet
Wieczór żydowski – wykonywała utwór Rebeka
Wieczór polski – wykonywała utwory Literatura (Głos Ma Maryla), Tango na Głos, Orkiestrę i Jeszcze Jeden Głos
Hity Buffo
Wieczór Francuski
Ukochany Kraj…
Tyle Miłości
Próby Bogusława Schaeffera
Karuzela Marzeń
OCH Teatr Warszawa
2011: Janet Weiss The Rocky Horror Show, reż. Tomasz Dutkiewicz
Teatr Montownia w Warszawie
2006: Stefan Lindberg Lovv, reż. Marek Pasieczny, rola: Marchewa
Teatr Narodowy
2001: Szkoła żon reż. Jan Englert
2002: Arystofanes w parafrazie Bronisława Maja Żaby, reż. Zbigniew Zamachowski
2003: Wesele reż. Jerzy Grzegorzewski
2004: Andrzej Saramonowicz 2 maja, reż. Agnieszka Glińska
2005: Bertolt Brecht, Kurt Weill Happy end, reż. Tadeusz Bradecki
2007: Opowiadania dla dzieci reż. Piotr Cieplak

Recitale
niedorosłam (z towarzyszeniem zespołów Kameleon pod kierownictwem Hadriana Filipa Tabęckiego oraz Machina del Tango pod kierownictwem Urszuli Borkowskiej)

Polski dubbing
2011: Sezon na misia 3 – jako Giselle
2010: Aaron Stone
2009: Dzieci Ireny Sendlerowej – jako Irena Sendlerowa
2008: Nie ma to jak hotel – jako Leslie
2008: Sezon na misia 2 – jako Giselle
2008: Piorun
2007: Zaczarowana – jako Księżniczka Giselle
2006: Sezon na misia – jako Gizela
2006: Lucky Luke na Dzikim Zachodzie – jako Louise
2004: Radiostacja Roscoe – jako Bridget (odc. 33-34, 39)

Nagrody
1999 – II nagroda na Festiwalu Piosenki Francuskiej w Lubinie
2000 – wyróżnienie na Konkursie interpretacji piosenek Agnieszki Osieckiej w Warszawie
2001 – wyróżnienie na Festiwalu Piosenki Francuskiej w Lubinie
2002 – I nagroda na Festiwalu Sztuki Estradowej dla zespołu MAMM
2002 – wyróżnienie na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
2004 – Nagroda im. T.Łomnickiego przyznawana za szczególne osiągnięcia w dwa lata po ukończeniu studiów
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 91 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *