Amy Adams i Darren Le Gallo wzięli ślub

Adams Le GalloAmy Adams (40 l.) i jej ukochany postanowili się pobrać po czternastu latach związku!

Hollywoodzka aktorka, znana m.in. z „Czarodziejek”, jako jedna z nielicznych ma dość uporządkowane życie osobiste.

Od czternastu lat jest w związku z tym samym mężczyzną, Darrenem Le Gallo. Para doczekała się córki.

Siedem lat temu Adams otrzymała od ukochanego pierścionek zaręczynowy.

Na pytanie, czy zostanie jego żoną odpowiedziała wprawdzie „tak”, jednak parze nie spieszyło się przed ołtarz.

Tym bardziej zaskakują doniesienia zagranicznych mediów o ślubie pary.

Chcieli uniknąć rozgłosu i udało im się zorganizować cichą uroczystość.

Byli na niej obecni jedynie członkowie najbliższej rodziny oraz przyjaciele.

„E!News” informuje, że ceremonia odbyła się 2 maja w Los Angeles.

Para niezwykle chroni swoje życie prywatne, dlatego zdjęć z uroczystości próżno wypatrywać w kolorowych gazetach.

Nowożeńcom Gratulujemy!
źródło: pomponik.pl

Wideo – Amy Adams i Darren Le Gallo

Biografia Amy

Amy Lou Adams (ur. 20 sierpnia 1974 w Vicenza, Włochy) – amerykańska aktorka filmowa i telewizyjna. Córka Kathryn i Richarda Adamsa. Adams rozpoczynała karierę na scenie występując w teatrze obiad, a później się jej debiut filmowy Drop Dead Gorgeous. Po przeprowadzce do Los Angeles, a pojawiające się w serii występów telewizyjnych gości i ról w filmach B, Adams pojawił się jako Brenda Strong w filmie Stevena Spielberga Frank Abagnale biograficznym filmie Złap mnie, jeśli potrafisz. Jej przełom przyszedł w roli niezależnego filmu Świetlik 2005, za który otrzymała uznanie krytyków i jej pierwszy z czterech nominacji do Oscara dla najlepszej aktorki drugoplanowej. W 2007 roku Adams wystąpił w musicalu Disney filmu animowanego krytycznie Zaczarowana i sukces komercyjny i otrzymał nominację do Złotego Globu za ołowiu wydajności. Ona otrzymała swoją drugą nominację do Oscara i Złotego Globu i pierwszą nominację do nagrody BAFTA za rolę drugoplanową w filmie w Doubt 2008.

Adams otrzymał dwa kolejne do Złotego Globu, nagrody BAFTA oraz nominację do Oscara za role w dramacie wspierających sportowy Fighter 2010 i 2012 dramat psychologiczny Master. Ona osiągnąć kolejne sukcesy w 2013 roku do ukazywania Lois Lane w filmie Superman Człowieka ze Stali, rolę drugoplanową w reżyserii Spike’a Jonze komediodramacie niej i oszusta w filmie Davida O. Russella przestępczości American Hustle; Ostatni z nich przyniosła jej Złoty Glob dla najlepszej aktorki w komedii lub musicalu razem z czwartą nominację do nagrody BAFTA oraz nominację do Oscara piąty, jej pierwsze miejsce w kategorii Najlepsza Aktorka. W 2014 roku wcieliła Margaret Keane w Wielkie oczy, za który otrzymała Złoty Glob, a drugi otrzymał piątą nominację do nagrody BAFTA.

Adams urodził się w Vicenza, Wenecja Euganejska, Włochy, [2] czwartym z siedmiorga dzieci amerykańskich rodziców Kathryn (Hicken) i Richarda Adamsa. [1] [3] Ma czterech braci i dwie siostry. [4] Jej ojciec jest US Army i weteran stacjonował w Caserma Ederle w momencie jej narodzin. [5] [6] Po latach przejścia z bazy do bazy, rodzina osiedliła się w Adamsa Castle Rock, Kolorado, kiedy Adams miał osiem lat. [7 ] Po odejściu armii, jej ojciec śpiewał zawodowo restauracji i jej matka stała się pół-profesjonalny kulturysta. [7] [8] Do czasu rozwodu rodziców w 1985 roku, Adams został wychowany w LDS Kościoła. [9] W odniesieniu do jej wychowania religijnego Adams powiedział: „Nie mogę mówić za wszystkich, ale wiem, że zaszczepił we mnie system wartości nadal są prawdziwe. podstawowe” Czyń innym …’- To właśnie został wybity do mnie. A miłość. „[10]

Podczas lat spędzonych w Douglas County High School, zdiagnozowano u niej zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi i przepisał Ritalin, która ciągnęła biorąc jako dorosły. Adams zaśpiewał również w szkolnym chórze i przeszkoleni jako praktykant w lokalnej tańca z ambicjami zostania baletnicą. [11] Jej rodzice mieli nadzieję, że będzie kontynuować swoją sport szkolenie, które dała się kontynuować taniec, jak to będzie dać jej szansę na uzyskanie stypendium. Adams później odbija się na jej decyzję, aby nie iść na studia: „.. I nie był jednym z tych ludzi, którzy cieszyli będąc w szkole Żałuję, że nie otrzymują wykształcenie, choć” [12] Po ukończeniu szkoły średniej przeniosła się do Atlanty z matką. [7] Decydując, że nie został obdarzony wystarczy być profesjonalną baletnicą, weszła do teatru muzycznego, którą znalazł się „znacznie lepiej nadaje się do [jej] osobowości”. [10] Powiedziała, że ​​balet był „zbyt zdyscyplinowany i zbyt powściągliwy i zawsze powiedział off w liniach chorus „[13] [14], a jej ciało w tym czasie był” tylko wraki od tańca przez te wszystkie lata. „[10]

Kiedy odwróciła osiemnaście lat, Adams utrzymywała się przez pracę jako logowania w sklepie Gap podczas występów w teatrze. [11] Przez kilka tygodni po ukończeniu szkoły średniej, [15] wzięła swoją pierwszą pracę w pełnym wymiarze godzin jako hostessa w Hooters, a fakt, że stał się jej „całą karierę” nacisnąć na chwilę. [16] Adams opuścił pracę trzy tygodnie później po zapisywane wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić swój pierwszy samochód. Później przyznał, „Tak było zdecydowanie niewinności mojej interpretacji, co Hooters chodzi. Mimo, że nie dowiedzieć się, szybko, krótkie spodenki i że piwo nie mieszać!” [7]

życie prywatne
W 2001 roku zaczęła spotykać się z aktorem Darren Le Gallo artysty, którego poznała w klasie aktorskiej. [7] Le Gallo Adams i zaręczył się w kwietniu 2008 roku [73] [74] W maju 2010 roku, Adams urodziła ich córkę . [75] [76] w maju 2015 roku wyszła za mąż Le Gallo w Kalifornii. [77

Nagrody i nominacje
Pięciokrotnie nominowana do Oscara i Złotych Globów, czterokrotnie do nagrody BAFTA. Zdobywczyni nagrody Złotego Globu w 2013 w kategorii „najlepszą rola żeńska w filmie komediowym lub musicalu” za rolę w filmie American Hustle.

Nominacje i nagrody przyniosły jej kolejno role w filmach:
Świetlik – nagroda Critics’ Choice oraz Washington D.C. Area Film Critics Association Award, nominacja do Oscara, nagrody Gildii Aktorów Ekranowych i Satellite Award w kategorii „najlepsza rola drugoplanowa w dramacie”
Zaczarowana – nagroda Saturna za najlepszą rolę żeńską, nominacja do Złotego Globu i Satellite Award w kategorii „najlepszą rola żeńska w filmie komediowym lub musicalu”, nominacja do MTV Music Award w kategoriach „najlepsza rola komediowa”, „najlepsza rola żeńska” i „najlepszy pocałunek filmowy”, a ponadto śpiewana przez nią piosenka That’s How You Know otrzymała nagrodę Grammy
Wątpliwość – nominacja do Oscara, nagrody BAFTA, nagrody Złotego Globu i nagrody Gildii Aktorów Ekranowych w kategorii „najlepsza żeńska rola drugoplanowa”
Fighter – nominacja do Oscara, nagrody BAFTA, nagrody Złotego Globu, nagrody Gildii Aktorów Ekranowych i Satellite Award w kategorii „najlepsza żeńska rola drugoplanowa”
Muppety – Nickelodeon Kids’ Choice Award za najlepszą rolę żeńską
Mistrz – nominacja do Oscara, nagrody BAFTA, nagrody Złotego Globu i Satellite Award w kategorii „najlepsza żeńska rola drugoplanowa”
American Hustle – Złoty Glob w kategorii „”najlepszą rola żeńska w filmie komediowym lub musicalu”, nagroda Critics’ Choice w kategorii „najlepsza rola żeńska w komedii”, nominacja do Oscara, nagrody BAFTA i Satellite Award w kategorii „najlepsza żeńska rola pierwszoplanowa”

Filmografia
1999: Zabójcza piękność jako Leslie Miller
2000: Czarodziejki jako Maggie Murphy
2000: Buffy: Postrach wampirów jako Beth
2000: Różowe lata siedemdziesiąte jako Kat Peterson
2000: Zoe i przyjaciele jako Dinah
2000: Szkoła uwodzenia 2 jako Kathryn
2000: Psycho Beach Party jako Marvel Ann
2000: The Chromium Hook jako Jill Royaltuber
2002: The Slaughter Rule jako Doreen
2002: Pumpkin jako Alex
2002: Kto pierwszy, ten lepszy jako Kate
2002: Złap mnie, jeśli potrafisz jako Brenda Strong
2004: Ostatni podryw (The Last Run) jako Alexis
2005: Pretty Man, czyli chłopak do wynajęcia jako Amy
2005: Świetlik jako Ashley
2005: Powtórka z rozrywki jako Elise
2005–2006: Biuro jako Katy
2006: Tenacious D: Kostka Przeznaczenia jako cudowna kobieta
2006: Ricky Bobby – Demon prędkości jako Susan
2007: Wojna Charliego Wilsona jako Bonnie Bach
2007: Zaczarowana jako Księżniczka Giselle
2007: I wszystko lśni jako Rose Lorkowski
2008: Niezwykły dzień panny Pettigrew jako Delysia Lafosse
2008: Wątpliwość jako siostra James
2009: Moonlight Serenade jako Chloe
2009: Noc w muzeum 2 jako Amelia Earhart
2009: Julie i Julia jako Julie Powell
2010: Oświadczyny po irlandzku jako Anna
2010: Fighter jako Charlene Fleming
2011: Muppety jako Mary
2012: Mistrz jako Peggy Dodd
2012: Dopóki piłka w grze (Trouble with the Curve) jako Mickey
2013: Człowiek ze stali jako Lois Lane
2013: American Hustle jako Sydney Prosser
2013: Ona (Her) jako Amy
2014: Lullaby
2014: Wielkie oczy (Big Eyes) jako Margaret Keane
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Darrena

Data urodzenia: 1974-07-21. Wzrost: 183 cm.

Filmografia

aktor

2014 Lullaby 

Ethan

2014 Stuck

Tato

2012 Broken
Kingdom

Chris

2012 Mistrz

The
Master

Gość na kolacji u Mistrza

  • (niewymieniony w czołówce)
2012 Dopóki piłka w grze

Trouble with the Curve

Pielęgniarz

2010 Nocna
randka

Date
Night

Kelner

2007 The
Big Bang Theory

Scott

2006 Pennies

Kowboj Jim

gościnnie

(Odwiedzono 56 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*