Alison Pill i Joshua Leonard zaręczyli się

Pill-LeonardAlison Pill znana z serialu “Newsroom” planuje ślub z kolegą po fachu, Joshuą Leonardem. W Nowy Rok aktorka pochwaliła się na Instagramie pierścionkiem z brylantem.

Zróbmy to, 2015!!! można przeczytać pod zdjęciem.

29-latka wcześniej zaręczona była z innym aktorem, Jayem Baruchelem.

W “Newsroomie” Pill można podziwiać w roli Maggie Jordan. Jej przyszłego męża będzie można od 12 stycznia oglądać na HBO w serialu “Bliskość” (“Togetherness”).
źródło: nocoty.pl

Wideo – Alison Pill i Joshua Leonard

Biografia Alison

Alison Courtney Pill (ur. 27 listopada 1985 w Toronto, Kanada) – kanadyjska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna.
Jej ojciec, finansista, jest estończykiem. Ona brała udział Vaughan Road Academy, [5] , gdzie udział w programie “Interact”, przeznaczony dla studentów zainteresowanych tańcem, muzyką, lekkoatletyka, i teatru.

Życie prywatne
Alison była zaręczona z aktorem Jay Baruchel od 2010 do 2013 r. Baruchelem się ich zaangażowanie społeczeństwa, kiedy podziękował swoją narzeczoną podczas przemówieniu Na Genie Awards w Ottawie, w Kanadzie. [8] Baruchel nawiązywał do ich rozpadu w Twitter delegowania w dniu 16 lutego 2013. [9] Pill zaręczyła się aktor Joshua Leonard w styczniu 2015.

Filmografia
2012: Zakochani w Rzymie jako Hayley
2011 – Jack and Diane
2011 – O północy w Paryżu (Midnight in Paris) jako Zelda Fitzgerald
2010 – Thicker
2010 – Sweet Baby Jesus
2010 – Scott Pilgrim vs. the World
2009 – Terapia (In Treatment)
2009 – One Way to Valhalla
2009 – The Awakening of Abigail Harris
2008 – CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation) (1 odcinek)
2008 – Obywatel Milk (Milk)
2007 – Ja cię kocham, a ty z nim (Dan in Real Life)
2006 – Law & Order: Criminal Intent (1 odcinek)
2006 – The Book of Daniel (8 odcinków)
2005 – Moja droga Wendy (Dear Wendy)
2004 – Wyznania małoletniej gwiazdy (Confessions of Teenage Drama)
2004 – Czas wojny i pokoju (A Separate Peace)
2003 – Wizyta u April (Pieces of April)
2003 – Niespodziewana miłość (An Unexpected Love)
2001 – Oskarżona (Midwives)
2001 – Czego uczą się dziewczyny (What Girls Learn)
2001 – Historia Judy Garland (Life with Judy Garland: Me and My Shadows)
2000 – Baby
2000 – Moje drugie ja (The Other Me)
2000 – The Dinosaur Hunter
2000 – O czym się nie mówi (Skipped Parts)
2000 – Traders (1 odcinek)
2000 – Redwall: The Movie
1999 – A Holiday Romance
1999 – Jacob Two Two Meets the Hooded Frog
1999 – The Life Before This
1999 – Poltergeist: The Legacy (1 odcinek)
1999 – Different
1999 – God’s New Plan
1999 – What Katy Did
1999 – Dear America: A Journey to the New World
1999 – Redwall (głos, 1999 – 2003)
1999 – Locked in Silence
1998 – Stranger in Town
1998 – Degas & the Dancer
1998 – The Last Don II
1998 – Czynnik PSI (Psi Factor: Chronicles of the Paranormal) (1 odcinek)
1998 – Fast Track (1 odcinek)
1998 – Zaproszenie do Mary-Kate i Ashley na imprezę (You’re Invited to Mary-Kate & Ashley’s Camping Party)
1998 – Anatole
1997 – The New Ghostwriter Mysteries (1 odcinek)

Nagrody i nominacje

Rok Nagroda Kategoria Work Result
2000 Burbank International Children’s Film Festival Best Child Actress Performance The Dinosaur Hunter Wygrana
Young Artist Award Best Performance in a TV Movie or Pilot – Supporting Young Actress Degas and the Dancer Nominacja
2001 Best Ensemble in a TV Movie Shared with Andrew Lawrence, Brenden Jefferson, Tyler Hynes, and Sarah Gadon The Other Me Nominacja
2002 Best Performance in a TV Movie or Special – Leading Young Actress What Girls Learn Nominacja
2009 Screen Actors Guild Award Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture Shared with Josh Brolin, Joseph Cross, James Franco, Victor Garber, Emile Hirsch, Diego Luna, Denis O’Hare, and Sean Penn Milk Nominacja
Online Film & Television Association Award Best Supporting Actress in a Drama Series In Treatment Nominacja
2011 Best Music, Original Song Shared with Beck, Michael Cera, Mark Webber, and Brian LeBarton Scott Pilgrim vs. the World Nominacja
Phoenix Film Critics Society Award Best Ensemble Acting Shared with Owen Wilson, Rachel McAdams, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Michael Sheen, Nina Arianda, Carla Bruni, Yves Heck]], Corey Stoll, Tom Hiddleston, Sonia Rolland, Kathy Bates, Marion Cotillard, Léa Seydoux, and Adrien Brody Midnight in Paris Nominacja
2013 Vancouver Film Critics Circle Award Best Supporting Actress in a Canadian Film Goon Nominacja

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Joshuy

Joshua Granville Leonard (ur. 17 czerwca 1975 w Houston), amerykański aktor, znany głównie z roli w filmie fabularnym Blair Witch Project, za którą był nominowany do Blockbuster Entertainment Award.
Leonard urodził się w Houston w Teksasie , syna Joann, autora i Robert Leonard, profesor teatru. [1] Wychował się w środkowej Pensylwanii . Gdy miał sześć lat, był przekonany przez ojca, aby pojawić się w sztukach takich jak Życie z ojcem. Jednak, gdy dotarł jego nastolatków, zdecydował, że nie chce działać. Pchnął w celu uzyskania jego GED w wieku 16 lat i przeszedł szkolenie przeżycia z Outward Bound jako przygotowanie do roku i pół pobytu w Meksyku , gdzie zgłosił się na ochotnika w organizacji usług młodzieżowych. Po nauczania biednych dzieci w Puebla , pracuje jako ogrodnik i asystent antropologa w Chiapas i wędrówki po dżunglach Ameryki Środkowej i Południowej, Leonard wrócił do Stanów Zjednoczonych, aby spędzić rok w The Evergreen State College w Olympia, Waszyngton . Potem znów opuścił szkołę i postanowił udać się do Manhattanu i spróbować szczęścia jako filmowiec i fotograf. Leonard uczył się handlu w pracy, pracuje jako technik ciemni w The New School for Social Research , w pomieszczeniu ze sprzętem w New York Film Academy .

W Nowym Jorku, Leonard znaleźć pracy portrety muzyków biorąc, aw końcu znalazł pracę jako pierwszy fotograf kadr dla BlackBook Magazine . Jego kariera w filmie rozpoczęła się wkrótce po, kiedy wyjechał do pracy za outre eksperymentalnej i dokumentalnego wytwórni filmowej, Mystic Straży Video. Nie, Leonard był związany z filmów o tematyce od słynnego poety rytm Allen Ginsburg , do Dalajlamy i mythologist porównawcza Josepha Campbella .

Życie prywatne
Leonard zaręczył się z aktorką Alison Pill w styczniu 2015.

Wybrana filmografia
1999: Blair Witch Project jako Josh Leonard
2000: Ostatnia ofiara (Sacrifice) jako Jason
2001: Things Behind the Sun jako Todd
2002: Gang braci (Deuces Wild) jako Punchy
2002: Live from Baghdad jako Mark Biello
2003: Kasjerzy czy kasiarze? (Scorched) jako Rick Becker
2004: Larceny jako Nick
2004: Dom szaleńców (Madhouse) jako Clark Stevens
2006: Topór (Hatchet) jako Ainsley
2006: Na psa urok (The Shaggy Dog) jako Justin Forrester
2008: Prom Night jako Bellhop
2008: Quid pro quo jako ojciec Isaaca
2008: Mała wielka miłość (Expecting Love) jako Ian Everson
2009: Humpday jako Andrew
2014: The Town That Dreaded Sundown jako zastępca szeryfa Foster
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 153 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *