Alexis Bledel i Vincent Kartheiser wzięli ślub

bledel-kartheiserOkazuje się, że znana z serialu “Kochane kłopoty”, Alexis Bledel i i znany z filmów “Milczenie” oraz “Dmuchawiec”, Vincent Kartheiser wzięli w tajemnicy w czerwcu br. ślub w Kalifornii. Jest to pierwsze małżeństwo dla Kartheisera (35l) i Bledel (32l), którzy po raz pierwszy spotkali się na planie serialu Mad Men, w którym zagrali parę kochanków. Alexis miała na sobie suknię sięgającą podłogi, a jej włosy były upięte w górę. Vincent miał na sobie szary garnitur. Para zaręczyła się w marcu 2013 roku.

Najnowszy film Bledel to “A Nightmare on Elm Street 2” gdzie wciela się w postać Mackenzie Logan. Natomiast Kartheisera to “Beach Pillows” gdzie wciela się w postać Nicka.

Biografia Alexis

Kimberly Alexis Bledel (ur. 16 września 1981 w Houston, Teksas) – amerykańska aktorka telewizyjna i filmowa. Wystąpiła w serialu telewizyjnym Kochane kłopoty i filmach: Tuck Everlasting, Sin City: Miasto Grzechu, Absolwentka, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów oraz Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów 2, Źródło młodości (2002).
Bledel przez siedem sezonów grała w serialu Kochane kłopoty.
Alexis urodziła się w Houston w Teksasie. Jej ojciec, Martin Bledel, jest Argentyńczykiem, a jej matka, Nanette Blake, jest Meksykanką. Alexis Bledel ma młodszego brata Erica Davida, który urodził się w 1986 roku. Pierwszym językiem jaki znała Alexis był hiszpański, nie uczyła się angielskiego dopóki nie zaczęła szkoły. Ukończyła szkołę średnią Saint Agnes Academy, przez rok studiowała na New York University’s Tisch School of Arts.
Przez trzy i pół roku (do 2006) spotykała się z Milo Ventimiglia.

filmografia
aktor tytuł w roli ocena
2013 Letters, The Janet Treadway
2012 Nightmare on Elm Street 2, A Mackenzie Logan
Brass Teapot, The Payton
2011 Sleepaway Camp Reunion Lauren Scott
Violet & Daisy Violet
Girl Walks Into a Bar Kim
2010 Spisek Conspirator, The Sarah Weston
Kate Logan Affair, The Kate Logan
2009 Absolwentka Post Grad Ryden Malby
Właściwy facet Good Guy, The Beth Vest
Ballad of G.I. Joe, The Lady Jaye
2008 Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów 2 Sisterhood of the Traveling Pants 2, The Lena
2006 I’m Reed Fish Kate Peterson
Life Is Short Charlotte
Zoom: Akademia superbohaterów Zoom Ace (niewymieniony w czołówce)
2005 Orphan King, The Dylan
Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów Sisterhood of the Traveling Pants, The
za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Teen Choice oraz 1 inną nominację
Lena
Sin City – Miasto grzechu Sin City Becky
2004 DysEnchanted Goldilocks
Duma i uprzedzenie Bride & Prejudice Georgina Darcy
2002 Źródło młodości Tuck Everlasting za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Saturn Winnie Foster
1998 Rushmore Studentka (niewymieniony w czołówce)

seriale
aktor tytuł w roli ocena
2007 Mad Men Beth Dawes (gościnnie)
2000-2007 Kochane kłopoty Gilmore Girls za tę rolę otrzymała 2 nagrody Teen Choice oraz 6 nominacji Rory Gilmore
1994-2009 Ostry dyżur ER Dr Julia Wise (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Vincenta

Vincent Paul Kartheiser [1] (ur. 5 maja 1979) to amerykański aktor znany z gry Connor w Anioła i Pete Campbell w Mad Men

Wczesne życie
Kartheiser urodził się w Minneapolis w stanie Minnesota , syna Janet Marie ( z d. Gruyé) i James Ralph Kartheiser. [2] najmłodszym z sześciorga dzieci, ma cztery siostry, Andrea, Colette, Elise i Teresy i brata, Nathan. [3]

Kariera
Niektóre z doświadczeń pierwszych Kartheiser, działające były na etapie Spółkę Dziecka Theatre w Minneapolis, w tym ról w Pippi, Nasze Miasto , dr Seuss ‘The 500 Kapelusze z Bartłomiejem Cubbins, a Rebecca z Sunnybrook Farm. [4]
Kartheiser ekranie zadebiutował z nieco roli w 1993 filmu Untamed serce . Kartheiser znalazł się rzucać w głównie Posiłek dla rodziny, w tym Indianin w kredensie , a główną rolę w filmie Alasce . Film doprowadziły do Kartheiser coraz główną rolę w mistrzów .
Kartheiser kolejny wcielił Bobby, narkotyków uzależnionych, bezdomnych ulica Urchin Larry Clark ‘s Another Day in Paradise . Miał dwie wyraźne sceny erotyczne z Natasha Gregsona , jeden z nich została wycięta z filmu w celu uniknięcia NC-17 rating. Film zarobił młodego aktora znaczących wyróżnień i udał się do stawienia się w Strike! (później retitled All I Wanna Do) oraz Zbrodnia i kara w Suburbia .
Pokazany na 2000 Sundance Film Festival , Zbrodnia i kara w Suburbia był nastrojowy, aktualizowane podjąć Dostojewskiego ‘s Zbrodni i kary , w nowoczesnym gimnazjum. Kartheiser później otrzymała rolę w serialu nadprzyrodzonego Anioła w 2002 roku. Grał Connora , syna dwa wampiry, Darla i tytularnego Anioła . Po powrocie do Los Angeles , Connora stopniowo odkrycia stan psychiczny był wśród głównych ognisk pokazu czwartego sezonu, zrobiłby jeszcze dwa występy podczas końcowej sezonu.
Po powrocie do pracy w filmie, Kartheiser zagrała w dobrze przyjętym przyjście-dramacie o dojrzewaniu Dandelion , który został pokazany w 2004 roku Festiwalu Filmowym w Sundance .
Od swojego debiutu 2007, grał rolę ambitnego młodego człowieka Pete Campbell ad w serii Men telewizyjnych Mad, na AMC .
Wraz z resztą obsady Mad Men, Kartheiser wygrał Screen Actors Guild Award dla najlepszego zespół aktorski w serialu dramatycznym w 2009 i 2010. [5]
Kartheiser nakręcony swoją rolę jako Fielding w BBC ‘s dwuczęściowej adaptacji Martin Amis To powieść pieniądze w zimie 2009 roku. Adaptacji rozpoczął nadawanie na BBC Two na 23 maja 2010 roku.

życie osobiste
Kartheiser żyje ascetycznie : on unika posiadania samochodu, zamiast chodzenia lub przy masowego tranzytu , obecnie mieszka w domku opisuje on jako “drewniane pudełko” bez lustra, a on został sprzedawania lub rozdawania wszystko jest właścicielem. [6] W jeden raz to było zgłaszane, że nie posiadają toaletę, ale od tego czasu zaprzeczył temu. [7] Kartheiser jest wegetarianinem [8] i postanowiła nie mieć dzieci opisująca zarówno decyzje jako “zielone wyborów”. [9]

Film i telewizja
Filmowej i Telewizyjnej występy
Rok     Tytuł     Rola     Uwagi
1993     Untamed Serce     Sierota Boy
1994     Heaven Sent     Eddie Chandler
1994     Little League Big     James
1994     Słodki Sprawiedliwość     Nicholas     Odcinek: “Story of My Life”
1995     Indianin w kredensie     Gillon
1996     Alaska     Sean Barnes
1997     Mistrzami     Oswald Paxton
1998     włochate Ptak     Wąż     AKA, Strike!
1998     Another Day in Paradise     Bobbie
1999     ER     Jesse Keenan     Odcinek: “Prawda i Konsekwencje”
2000     Zbrodnia i kara w Suburbia     Vincent
2000     Preston Tylk     Dillon
2000     Ricky 6     Ricky Cowen
2000     Luckytown     Pułkownik
2001     Unsaid     Thomas Caffey
2002 –
2004     Anioł     Connor     28 odcinki
2004     Mniszek lekarski     Mason Mullich
2005     Sonety Szekspira     Sebastian
2006     Alpha Dog     Wybierz Giaimo
2006     Księżyc Księżyc     Michael
2007     Zabijanie Zelda Sparks     Craig Blackshear
2007 –
przedstawić     Mad Men     Pete Campbell     Seria Regularne

Nominowany- Screen Actors Guild Award dla najlepszego zespół aktorski w serialu dramatycznym 2008
Ekran Nagroda Actors Guild za najlepszy zespół aktorski w serialu dramatycznym , 2009
Ekran Nagroda Actors Guild za najlepszy zespół aktorski w serialu dramatycznym 2010
2010     Elektra Luxx
2010     Doświadczenie amerykańskie     Thomas Nickerson     Odcinek: “Into the Deep: Ameryka, Wielorybnicza i świat”
2010     Pieniądze     Fielding Goodney     TV mini-series
2011     Rango     Ezechiel
2011     LA Noire     Walter Clemens     Case podpalenie: “Człowiek gazu”
2011     In Time     Philippe Weis
2012     Owoce Pracy     Alfred

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 152 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *