Aleksandra Woźniak i Szymon wzięli ślub

aleksandra-wozniak-szymonAleksandra Woźniak, znana przede wszystkim z serialu 13 posterunek, za mąż wychodziła już dwa razy. Na castingu do roli posterunkowej Kasi poznała reżysera, Macieja Ślesickiego. Podobno była to nagła i wielka miłość, zakończona dramatycznym rozstaniem – nie tylko z partnerem, ale z aktorstwem w ogóle.

W 2001 roku Woźniak poślubiła swojego kolegę ze szkoły, z którym jednak rozwiodła się po dwóch latach. Następnie wyszła za Piotra, któremu urodziła bliźniaczki i który zostawił ją krótko po porodzie. W międzyczasie planowała ślub z Jackiem, który również miał być “tym jedynym”, ale i tym razem się nie udało.

Wczoraj, jak donosi Fakt, 39-letnia aktorka poślubiła swojego nowego wybranka, Szymona. Ceremonia odbyła się w pałacu w Regułach pod Warszawą. Para młoda, strzegąc swojej prywatności, informowała w mediach społecznościowych o wyjeździe na zagraniczne wakacje.
Choć za rok aktorka będzie obchodzić 40. urodziny i niejedna kobieta w tym wieku i z takim doświadczeniem nie chciałaby już białej sukni, Aleksandra postawiła na tradycję. Wygląda na to, że aktorka znalazła bezpieczną przystań u boku inżyniera Szymona, który również jest rozwodnikiem z dziećmi, i postanowiła bez skrępowania ślubować mu „miłość, wierność i uczciwość małżeńską” w pięknej, długiej białej sukni, w której wyglądała wprost obłędnie.
źródło: pudelek.pl i fakt.pl
tagi: miszewski

wozniak-szymon-slub

Biografia Oli

Aleksandra Woźniak (ur. 18 stycznia 1975 w Warszawie) – polska aktorka filmowa.

Z wykształcenia jest filologiem języka niemieckiego, biegle posługuje się językiem angielskim i niemieckim. Zrezygnowała z Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej na rzecz lingwistyki. Na ekranie debiutowała w wieku osiemnastu lat w telewizyjnej adaptacji opowiadania Tadeusza Borowskiego Pożegnanie z Marią (1993) u boku Danuty Szaflarskiej i telewizyjnym dramacie demaskującym kulisy życia w koszarach Samowolka (1993) z Robertem Gonerą. Zagrała potem w filmie psychologicznym Dzień wielkiej ryby (1996) z Janem Wieczorkowskim i Beatą Tyszkiewicz, adaptacjach powieści Edmunda Niziurskiego – Sposób na Alcybiadesa (1998) i Spona (1998). Popularność zdobyła rolą posterunkowej Kasi w sitcomie Polsat 13 posterunek (1997-1998, 2000) oraz jako Agata Gabriel, córka Ilony i Wiesława (Paweł Wawrzecki) w serialu TVP 2 Złotopolscy (2005-2007).

Wystąpiła także w serialach: Spółka rodzinna (1994), Trędowata (1999-2000), As (2002), Król przedmieścia (2002), Kryminalni (2006) oraz sitcomach – 13 posterunek (1997, 1998) 13 posterunek 2 (2000), Szpital na perypetiach (2002-2003), Daleko od noszy (2003), Faceci do wzięcia (2006), Hela w opałach (2006). Była gospodarzem programu telewizyjnego dla dzieci Polsat Hugo family (2000-2001).

Od roku 2008 jest Honorowym Ambasadorem Dzieci Chorych na Nowotwory Mózgu.

Jest jedną z bohaterek książki „Optymistki” (autor: Marzanna Graff-Oszczepalińska)

Filmografia
1993: Moje drzewko pomarańczowe (Teatr TV)
1993: Pożegnanie z Marią, jako Szatynka
1993: Samowolka, jako Jaga
1993: Niebieski ptak (Teatr TV)
1993: Pieśni Postne (Widowisko Wielkanocne)
1996: Dzień wielkiej ryby, jako Córka Mecenasa
1997-1998: 13 posterunek, jako Posterunkowa Kasia
1998: Spona, jako Ania
1998: Statystyczni
1999-2000: Trędowata, jako Pokojówka Marta
2000-2001: Hugo family, jako prowadząca program dla dzieci
2000: 13 posterunek 2, jako Starszy Sierżant Kasia
2001-2003: Szpital na perypetiach, jako Stażystka Zuzanna
2002: As, jako Ania
2004: Daleko od noszy, jako Doktor Zuzanna
2005-2008: Złotopolscy, jako Agata Gabriel
2010: Droga do raju, jako Kasia
2010-2012: Plebania, jako Jagna Wyszkiewicz
2011: Linia życia, jako Monika Pruska
Gościnnie
1994: Spółka rodzinna, jako Basia Lis
2002: Król przedmieścia, jako Druhna Jolanta Boruchowicz
2006: Faceci do wzięcia jako Joasia
2006: Hela w opałach
2006: Kryminalni, jako Weronika
2011: Na dobre i na złe, jako mama Antka

Programy TV
Woźniak wystąpiła w II edycji programu Jak Oni śpiewają?. Zajęła dziesiąte miejsce.
Aleksandra program opuściła w 6. odcinku. Uczestnicy zaśpiewali w nim również mix piosenek zespołu ABBA. Woźniak zaśpiewała Knowing Me, Knowing You.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 991 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *