Aleksandra Sosnowska rzuciła Piotra Machalicę

machalica-sosnowskaPiotr Machalica (58 l.) wierzył, że u boku Aleksandry uda mu się na nowo ułożyć życie po rozstaniu z Edytą Olszówką. Niestety, para właśnie się rozstała!

Ciągłe podróże między Warszawą a Częstochową, stres i brak wewnętrznej harmonii odcisnęły piętno na jego zdrowiu. Niedawno Piotr Machalica przeszedł operację serca. To był dla niego trudny czas, tym bardziej, że przy jego szpitalnym łóżku zabrakło wspierającej go kobiety.

Jak udało się dowiedzieć tygodnikowi “Na Żywo”, Aleksandra Sosnowska już nie chce budować z nim przyszłości. Piotr znów musi zmierzyć się z samotnością.

Para poznała się kilka lat temu, gdy Machalica objął w Częstochowie posadę dyrektora artystycznego tamtejszego teatru. Zanim znalazł własne lokum, nocował w luksusowym hotelu Sonex, którego właścicielką była Aleksandra.

Między nimi coś zaiskrzyło i postanowili, że spróbują zbudować głębszą relację.

Wszystko było na jak najlepszej drodze. Połączyła ich wspólna pasja do teatru, sztuki. Machalica złapał świetny kontakt z córkami ukochanej, Melą i Pauliną. W kręgu znajomych słychać jednak głosy, że od pewnego czasu nie są już razem.

“Jestem zaskoczona, bo w maju mówiło się o ich ślubie” – mówi tygodnikowi znajoma pary.

Od pewnego czasu Machalica znów zmaga się z samotnością. No może nie do końca…

“Aktor potrzebował bratniej duszy. Podniósł słuchawkę i wybrał numer tej, na którą zawsze mógł liczyć, Edyty Olszówki. Nie zawiódł się. Ostatnio pojawili się nawet wspólnie na premierze spektaklu w Teatrze Narodowym, ale unikali pozowania do wspólnych zdjęć” – czytamy w “Na Żywo”.

Cóż, Edyta od rozstania z Piotrem jakoś nie potrafi sobie nikogo znaleźć. W jednym z ostatnich wywiadów stwierdziła nawet, że jej samotność to chyba “kara za wszystko”.
źródło: pomponik.pl

Biografia Piotra

Piotr Machalica (ur. 13 lutego 1955 w Pszczynie) – polski aktor teatralny i filmowy, wykonawca piosenki aktorskiej.
Wywodzi się z aktorskiej rodziny. Jego ojcem był Henryk Machalica. Ma dwóch starszych braci bliźniaków: Krzysztofa, instruktora sportowego Zastalu Zielona Góra i Aleksandra, aktora Poznańskiego Teatru Nowego.

W 1981 roku ukończył warszawską PWST. Na ekranie zadebiutował w 1979 roku. Obecnie gra w Teatrze Powszechnym w Warszawie. Ponadto jest uznanym wykonawcą piosenki aktorskiej. Został nagrodzony m.in. na Krajowym Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu w 1986. Śpiewa głównie piosenki Okudżawy i Brassensa.

Od 1 lipca 2006 roku jest dyrektorem artystycznym Teatru im. Adama Mickiewicza w Częstochowie.

Odznaczenia i nagrody
Srebrny Medal Zasłużony Kulturze Gloria Artis (2005)
Odznaka Honorowa “Zasłużony Działacz Kultury” (1997)

Filmografia
Aktor
1979: Rycerz − jako mnich
1980: Punkt widzenia − jako kolega Włodka
1981: Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy − jako Piotr Wawrzyniak (odc. 7-12)
1981: Był jazz − jako kierownik domu kultury
1983: Adopcja − jako sędzia
1983: Sny i marzenia − jako Tomasz
1984: 111 dni letargu − jako więzień w szpitalu
1984: Ceremonia pogrzebowa − jako Jan
1984: Idol − jako właściciel pokoju wynajmowanego przez Sołtana
1984: Umarłem, aby żyć − jako więzień z celi Wójcika
1985: Labirynt − jako Janusz
1985: Medium − jako Gauleiter
1985: Pan W. − jako magister
1985: Rośliny trujące − jako mecenas Juliusz, brat Adama
1985: Temida − jako Franciszek Fikus, współlokator Rumienia
1986: Bohater roku − jako redaktor Tadeusz Odyniec
1986: Maskarada − jako Włodzio
1986: Trio − jako Janusz Jóźwiak
1986: Weryfikacja − jako Olgierd
1987: Anioł w szafie − jako aktor
1987: Dorastanie − jako redaktor Zbigniew Kamiński (odc. 1, 3 i 6)
1987: Łuk Erosa − jako Zdzich Miechowski
1987: Zabij mnie, glino − jako Popczyk
1987: Bez grzechu − jako doktor Syski
1988: Biesy − jako Maurycy
1988: Błąd w rachunku − jako Tomasz Sokalski
1988: Dekalog IX − jako Roman
1988: Krótki film o miłości − jako Roman
1988: Nowy Jork, czwarta rano − jako Wacek
1988: Kapitał, czyli jak zrobić pieniądze w Polsce − jako Piotr Nowosad
1988: Stan strachu − jako Byś
1988: Sztuka kochania − jako Olgierd Pasikonik
1990: Maria Curie − jako Jean Perrin
1991: Panny i wdowy − jako doktor Piotr (odc. 2)
1991: Panny i wdowy − jako doktor Piotr
1991: Tak tak − jako Jan Miksiński
1991: V. I. P. − jako Rafał
1991–1993: Kuchnia polska − jako Henryk Kowalczyk
1991: Kuchnia polska − jako Henryk Kowalczyk
1992: 1968. Szczęśliwego Nowego Roku − jako Henryk Kowalczyk
1992: Enak − jako Steve Good
1992: Sauna − jako Milos
1992: Smacznego telewizorku − jako ojciec
1993: Polski crash − jako komisarz Radkowski
1993: Trzy kolory. Biały − jako człowiek pod kantorem
1995: Maszyna zmian − jako ojciec Mikołaja (odc. 4)
1995: Nic śmiesznego − jako Miki
1995: Pestka − jako Paweł
1995: Sukces − jako Henryk Jakubowski
1996: Bar Atlantic − jako Poznański
1996: Maszyna zmian. Nowe przygody − jako tata Mikołaja (odc. 3)
1996: Szamanka − jako ojciec Hanki
1997: Pokój 107 − jako docent Bochniak
1998: Ekstradycja 3 − jako generał Bogusław Góra
1998: Siedlisko − jako Robert
1998: Złoto dezerterów − jako porucznik Lotka
1999: Ja, Malinowski − jako Artur Oziębło
1999: Prawo ojca − jako Robert
2000: Nieznana opowieść wigilijna − jako Skrudziak
2000: Sukces − jako Henryk Jakubowski
2000: 13 posterunek 2 − jako dyrektor szkoły (odc. 1, 20 i 26)
2001: Na dobre i na złe − jako kardiochirurg Sam, przyjaciel Burskich (odc. 82-85)
2001: Garderoba damska − jako Tadeusz Olszewski (odc. 7)
2001: Kameleon − jako Leon Kamelski
2001: Kameleon (serial) − jako Leon Kamelski
2002: Dzień świra − jako psychoanalityk
2002: Psie serce − jako Michał, mąż Ewy (odc. 5)
2003–2004: Rodzinka − jako Jerzy Leszczyński
2004: Męskie-żeńskie − jako ojciec Zosi (odc. 4)
2004: Pensjonat pod Różą − jako Andrzej Ligęza (odc. 5)
2005: Dom niespokojnej starości − jako doktor Maurycy Wiński
2006: Niania − jako krytyk Wojciech Romanowski (odc. 24)
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami − jako lekarz
2006–2007: Dwie strony medalu − jako kardiolog Gawlik (odc. 4, 5 i 86)
2007: Świat według Kiepskich − jako nadprokurator Gnat (odc. 266)
2007–2009: Złotopolscy − jako Chris Kamieniecki
2008: Mała wielka miłość − jako ginekolog.
2008: Mała wielka miłość − jako ginekolog (odc. 2)
2008: Egzamin z życia − jako profesor Hronostaj, wykładowca Dominiki (odc. 101, 104 i 110)
2010: 15 fotografii − jako Rudek
2011: Komisarz Alex − jako Hubert Chowaniec (odc. 6)
2011: Prosto w serce − jako Andrzej Biernat, ojciec Moniki

Polski dubbing
1998: Airline Tycoon
2001: Psy i koty − jako Butch
2005: Czerwony Kapturek – prawdziwa historia − jako Wilk
2005: Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa − jako Aslan
2006: Garfield 2 − jako Książę
2008: Małpy w kosmosie − jako Houston
2008: Opowieści z Narnii: Książę Kaspian − jako Aslan
2010: Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu − jako Aslan
2011: Crysis 2 − jako pułkownik Sherman Barclay

Oprawa muzyczna
1989: Sztuka kochania – piosenka: W kieszeniach spodni noszę jazz
1986: Na kłopoty… Bednarski – piosenka: Tres bien, sehr gut

Dyskografia
Dyskografia solowa
2002: Portret muzyczny: Brassens i Okudżawa, Polskie Radio
2012: Moje chmury płyną nisko, Rockers Publishing
Gościnnie
2009: Terapia Jonasza – piosenki ze spektaklu, Luna Music
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 575 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *