Agyness Deyn i Giovanni Ribisi

deyn-ribisiAgyness i Giovanni są parą od marca 2012 r, a ślub wzięli w czerwcu 2012 r.

Partnerzy:
Giovanniego
Mariah O’Brien 1996-01
ślub 18 03 1997
Cat Power 2006-12
Agyness Deyn 2012 do dzisiaj
ślub 16 06 2012
Agyness
Josh Hubbard 2004-08
Albert Hammond 2008-09
Alex Greenwald 2009
Miles Kane 2009
Giovanni Ribisi 2012 do dzisiaj
ślub 16 06 2012

Biografia Agyness
Agyness Deyn (właściwie Laura Hollins; ur. 16 lutego 1983 w Littleborough) – brytyjska modelka i aktorka.
Jako modelka zadebiutowała w 2005 roku w wieku 22 lat na pokazie Henry’ego Hollanda w Londynie. Po tym pokazie podpisała kontrakty międzynarodowe w: Paryżu, Nowym Jorku, Mediolanie. Pracowała dla takich domów mody jak: Chanel, Christian Dior, D&G, DKNY, Dolce & Gabbana, Giles Deacon, Hermès, Burberry i Giorgio Armani.[4] Uzyskała tytuł “Modelki Roku” na British Fashion Awards w 2007 roku. Dwukrotnie znalazła się na okładce Vogue Italia, w maju 2007 – na okładce wydania amerykańskiego, a w czerwcu 2008 jej zdjęcie trafiło na okładkę brytyjskiej edycji czasopisma. Odbywała również sesje zdjęciowe dla międzynarodowych edycji: Elle, Numero i Harper’s Bazaar.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Antonino

Antonino Giovanni Ribisi (ur. 17 grudnia 1974 w Los Angeles w stanie Kalifornia, USA), amerykański aktor.
Jako aktor zadebiutował mając trzynaście lat, zagrał wtedy w telewizyjnym serialu My Two Dads z 1987, za który nominowano go do Nagrody Młodych Artystów. Steven Spielberg zauważył młodego aktora, jego występy w filmach SubUrbia i The Postman (1997) zrobiły na nim duże wrażenie, i w 1998 r. obsadził go w filmie Szeregowiec Ryan. W 1999 r. Ribisi zdobył amerykańską nagrodę ShoWest Convention − uznano go za dobrze rokujący talent. Telewizyjna publiczność zna go jako brata Phoebe, Franka Jr., z komediowego serialu Przyjaciele. Wcześniej w swej karierze regularnie występował w nadmienionym serialu My Two Dads oraz przebojowych Cudownych latach. Pojawił się też w Z archiwum X, Nowojorscy gliniarze i Szpital Dobrej Nadziei.
Był żonaty z Mariah O’Brien (18.03.1997 − 03.11.2001, rozwód), ma córkę Lucię (ur. 1997). Ma również siostrę-bliźniaczkę, Marissę.
Należy do Kościoła Scjentologicznego. Jest aktywnym scjentologiem, był obecny podczas otwarcia kontrowersyjnego muzeum “Psychiatry: An Industry to Death” (dosł. “Psychiatria: Przemysł do śmierci”) w grudniu 2005 roku. W wolnych chwilach grywa na gitarze, słucha muzyki heavymetalowej (Van Halen, Black Sabbath). Lubi szybką jazdę samochodem.

Filmografia
2009: Avatar jako Parker Selfridge
2009: Wrogowie publiczni (Public Enemies) jako Alvin Karpis
2008: Teresa Raquin (Therese Raquin) jako Camille
2007: Ktoś całkiem obcy (Perfect Stranger) jako Miles Haley
2006: Siedem żyć (The Dead Girl) jako Rudy
2006: Za cenę życia (10th & Wolf) jako Joey
2006: The Dog Problem The jako Solo
2005: Ciało za milion (The Big White) jako Ted
2005: Mam na imię Earl (My Name Is Earl) jako Ralph (gościnnie)
2005: Lightfield’s Home Videos
2004: Lot Feniksa (Flight of the Phoenix) jako Elliott
2004: Sky Kapitan i świat jutra (Sky Captain and the World of Tomorrow) jako Dex Dearborn
2004: Brat ukochanego (Love’s brother) jako Angelo
2003: Wzgórze nadziei (Cold Mountain) jako Junior
2003: Jeźdźcy Apokalipsy (Masked and Anonymous) jako Żołnierz
2003: Między słowami (Lost in Translation) jako Mąż Charlotte
2003: I Love Your Work jako Gray Evans
2003: Sekcja 8. (Basic) jako Kendall
2002: Niebo (Heaven) jako Filippo
2001: Strzał w serce (Shot in the Heart) jako Mikal Gilmore
2001: Zdaniem Spencera (According to Spencer) jako Louis
2000: Ryzyko (Boiler Room) jako Seth Davis
2000: Dotyk przeznaczenia (The Gift) jako Buudy Cole
2000: 60 sekund (Gone in Sixty Seconds) jako Kip Raines
1999: Przekleństwa niewinności (The Virgin Suicides) jako Narrator (głos)
1999: Gorsza siostra (The Other Sister) jako Daniel McMahon
1999: Wściekłość (All the Rage) jako Sidney Lee
1999: Ekipa wyrzutków (The Mod Squad) jako Pete Cochrane
1998: Phoenix jako Joey Schneider
1998: Szkocka i mleko (Scotch and Milk) jako Marty
1998: Jakaś dziewczyna (Some Girl) jako Jason
1998: W pułapce (Alptraum im Airport) jako Student
1998: Szeregowiec Ryan (Saving Private Ryan) jako Medic Wade
1997: Wysłannik Przyszłości (The Postman) jako Bandit 20
1997-2000: The Hunger jako Eddie Foden (1999) (gościnnie)
1997: Zagubiona autostrada (Lost Highway) jako Steve ‘V’
1997: First Love, Last Rites jako Joey
1996: Na przedmieściach (SubUrbia) jako Jeffrey ‘Jeff’
1996: Grób (The Grave) jako Wex
1996: Szaleństwa młodości (That Thing You Do!) jako Chad
1995: Rozpruwacz umysłów (The Outpost) jako Scott
1994-1998: Ellen jako Kasjer (gościnnie)
1994-2000: Szpital Dobrej Nadziei (Chicago Hope) jako Michael Weber (1995) (gościnnie)
1994-2004: Przyjaciele (Friends) jako Frank Jr. (gościnnie)
1993: Prawdziwe przygody mamy morderczyni (The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom) jako Pete Reyes
1993-2005: Nowojorscy gliniarze (NYPD Blue) jako Bruce Mackie (gościnnie)
1993-2002: Z Archiwum X (The X Files) jako Darren Peter Oswald (gościnnie)
1993: Family Album jako Elvis DeMattis (1993)
1991-1995: The Commish jako Joey Burke (gościnnie)
1991: Davis Rules jako Skinner Buckley
1990: Blossom jako Mitchell
1988-1993: Cudowne lata (The Wonder Years) jako Jeff Billings (1992-1993)
1988: Akt wiary (Promised a Miracle) jako Wesley
1987-1997: Świat według Bundych (Married… with Children) jako Teddy (gościnnie)
1987-1990: My Two Dads jako Cory Kupkus (1987-1990)
1985-1989: The Twilight Zone jako Teddy (1985) (gościnnie)
1984-1989: Autostrada do nieba (Highway to Heaven) jako Curtis Johnson (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 75 razy, 1 wizyt dzisiaj)